Δύο τμήματα, δύο διαφορετικών παιδικών σταθμών του Δήμου Αλεξανδρούπολης έκλεισαν προσωρινά αφού εντοπίστηκαν δύο νήπια θετικά στον κορωνοϊού. Όσα παιδιά και εκπαιδευτικοί άνηκαν στο ίδιο τμήμα τέθηκαν σε καραντίνα, οι αίθουσες απολυμάνθηκαν ενώ στους γονείς των υπολοίπων παιδιών δόθηκαν δωρεάν self-test ώστε από την ερχόμενη Δευτέρα να επιστρέψουν ασφαλείς στις αίθουσες.


Η δημιουργία περιφερειακής ενότητας βορείου Έβρου συζητήθηκε ανάμεσα σε φορείς της Ορεστιάδας την περασμένη Τετάρτη. Συστάθηκε μια άτυπη συντονιστική επιτροπή η οποία καλεί εκ νέου φορείς και πολίτες του βορείου Έβρου σε νέα σύσκεψη στο εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ορεστιάδας, την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.


Κανονικά συνεχίζεται η διαδικασία για την στέγαση της σχολής Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο παρά την ακυρωτική απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης για την στέγαση της στο κτίριο του 3ο Δημοτικό σχολείο. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου αυτό το γεγονός δεν επηρεάζει την όλη διαδικασία αλλά ίσως χρειαστεί να κατατεθεί ένσταση για την απόφαση αυτή. Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η νέα σχολή θα λειτουργήσει σίγουρα από το 2022.


Μεγάλη άφιξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη το Νοέμβριο, προανήγγειλε ο Τζέφρι Πάιατ. Ο πρέσβης των Η.Π.Α. στην Αθήνα σε συνέντευξη του, δήλωσε ικανοποιημένος για το πώς έχουν εξελιχθεί μέχρι στιγμής τα πράγματα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και από την συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών στην πρωτεύουσα του Έβρου.


Πράξη έγινε το πάγιο αίτημα της  Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων  Έβρου, αναφορικά με την επανασύσταση της Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού. Ο πρόεδρος Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, μιλώντας στην Δέλτα Τηλεόραση, εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτήν την εξέλιξη.


Με τον εντυπωσιακό τελετουργικό χορό των ιθαγενών Μαορί της Νέας Ζηλανδίας, με τον οποίο τιμούν τους νεκρούς, απέτισε φόρο τιμής στον Έλληνα γίγαντα Στέφανο Μιλτσακάκη, ο ηθοποιός Manu Benett. Ο Χολυγουντιανός σταρ ζήτησε και βρέθηκε στο τάφο που βρίσκεται στη γενέτειρά στον Προβατώνα Σουφλίου.


Ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου  ανακοίνωσε 2.255 νέα κρούσματα και 39 νέους θανάτους. Στην Περιφέρεια ΑΜΘ καταγράφηκαν 242 νέα κρούσματα, τα 43 από αυτά στον Έβρο.


Από την Αλεξανδρούπολη ξεκινούν  φέτος οι αγώνες Run Greece  για πρώτη φορά από το 2019   όπου υπήρξε στάση λόγω πανδημίας. Ένα αθλητικό γεγονός με  μεγάλο ενδιαφέρον για την  περιφέρεια αφού δίνει  την ευκαιρία σε δρομείς κάθε ηλικίας να συμμετέχουν σε αυτό. Λόγω της πανδημίας το φετινό υγειονομικό πρωτόκολλο είναι πολύ αυστηρό καθώς θα συμμετέχουν μόνο εμβολιασμένοι ή προσφάτως νοσήσαντες αθλητές.


Με την συμμετοχή του Εθνικού, της Νεάπολης και της Καβάλας διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη, η Α' φάση του πρωταθλήματος Γ' Εθνικής στο πόλο των ανδρών. Στο κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» φιλοξενούνται τα παιχνίδια του 5ου ομίλου, με τις ομάδες που θα καταλάβουν τις πρώτες δύο θέσεις να προκρίνονται στην Β' φάση.


Σταθερές παραμένουν οι τιμές στην λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης παρά το κύμα των ανατιμήσεων που έχει χτυπήσει τους παραγωγούς. Η τιμή των καυσίμων και των λιπασμάτων έχει αυξήσει σημαντικά το κόστος παραγωγής παρ όλα αυτά οι καλλιεργητές απορρόφησαν την αύξηση προκειμένου να διατηρήσουν τους πελάτες τους.


Στην Ξάνθη συνεχίστηκε η επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών στη Θράκη μετά την παρουσία του στην Αλεξανδρούπολη. Εκεί συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Μανώλη Τσέπελη όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τον δήμο, ενώ κατόπιν είχε επαφές με παραγωγικούς φορείς της περιοχής στον Επιμελητήριο Ξάνθης


Την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» δήλωσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης, Μιχάλης Αμοιρίδης. Ο ίδιος με γραπτή του δήλωση προ ημερών είχε κάνει κάλεσμα ενότητας σε μια ενιαία παράταξη συμβούλων που πρόσκεινται πολιτικά στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και που διασπάσθηκαν στις εκλογές του 2019 σε δύο παρατάξεις. Η πρόταση αν και επικροτήθηκε από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, δεν βρήκε την ανάλογη ανταπόκριση κι από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Χριστόδουλο Τοψίδη, γεγονός που οδήγησε τον Μιχάλη Αμοιρίδη εκτός «Περιφερειακής Σύνθεσης».


Σελίδα 1 από 1440

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps