Έρευνες έδειξαν ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου της Johnson & Johnson παράγει ισχυρή αύξηση των αντισωμάτων κατά του κορονοϊού, ενημερώνει με δήλωση της η ίδια η εταιρία. Οι ερευνητές παρατήρησαν ενίσχυση της απόκρισης των αντισωμάτων σε συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 55 ετών, καθώς και σε άτομα 65 ετών και άνω που έλαβαν «χαμηλότερη» αναμνηστική δόση.


Τα μέτρα με τα οποία θα λειτουργήσουν φέτος τα σχολεία, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται στις σχολικές μονάδες με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα.


Με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self-test ή rapid test ή μοριακού PCR, θα συμμετέχουν στην εξεταστική διαδικασία του Σεπτεμβρίου οι φοιτητές των ΑΕΙ και όλοι όσοι εμπλέκονται σε αυτήν. Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, που εξήγγειλε διευκρινήσεις σχετικά τις εξετάσεις.


Τη δυνατότητα εφάπαξ πληρωμής του φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων, μέσω πιστωτικής κάρτας, παρέχουν οι τράπεζες. Μάλιστα, η αποπληρωμής της κάρτας θα γίνεται σε 12 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες θα είναι άτοκες. Υπενθυμίζεται ότι η οριστική προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων εκπνέει στις 10 Σεπτεμβρίου, με την καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων  να πραγματοποιείται έως τις 17 Σεπτεμβρίου.


Εάν μεθοδεύεται εκ νέου η αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων, διερωτάται σε επιστολή του ο πρόεδρος της ιατρικής σχολής ΔΠΘ και Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής. Η παρέμβαση του Μιχαήλ Πιτιακούδη έρχεται λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις που έκανε στη Δέλτα τηλεόραση ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με τις οποίες στο νοσηλευτικό ίδρυμα, αναστέλλονται τα τακτικά χειρουργεία και συγχωνεύονται κλινικές.


Συζήτηση για το θέμα του ΚΥΤ Φυλακίου έλαβε χώρα στην Βουλή, με αφορμή την συμφωνία για την σίτιση των αιτούντων άσυλο στην χώρα. Όπως είπε ο Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου αναφορικά με το ΚΥΤ, ολοκληρώνεται η κατάθεση των προσφορών, καθώς έχουν ήδη τελεσιδικήσει όλες οι προσφυγές και ενστάσεις και μετά η σύμβαση θα πάει στο Ελεγκτικό.


Τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο χατζηγιάννογλου καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ Έβρου για την απόφαση παραχώρησης του 3ου δημοτικού προκειμένου να στεγαστεί η σχολή ψυχολογίας. Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Έβρου καλεί το δημοτικό συμβούλιο να ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση, αποτρέποντας την αναστάτωση που θα δημιουργήσει ο διαμοιρασμός των μαθητών στα υπόλοιπα σχολεία της πόλης


Προβληματισμός υπάρχει στην κυβέρνηση καθώς υπάρχουν φόβοι για ένα κύμα ανατιμήσεων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι ο καφές ενδέχεται να φτάσει τα πέντε ευρώ και η τιμή του ψωμιού να αυξηθεί κατά 25% και οι λογαριασμοί του ρεύματος να αυξηθούν έως και 50%  λόγω των αυξήσεων στην χονδρεμπορική αγορά ενέργειας.


Διέξοδο στην ακρίβεια που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα προσφέρει στους καταναλωτές, η πράσινη λαϊκή της Αλεξανδρούπολης. Τα λαχανικά και τα φρούτα αυτό το καλοκαίρι πωλούνται ακριβότερα και οι παραγωγοί είναι οι μόνοι που μπορούν να τις συγκρατήσουν για να διατηρήσουν την πελατεία τους.  Πάντως το ζήτημα των ανατιμήσεων αν και καθυστερημένα άρχισε να απασχολεί και την κυβέρνηση, η οποία ετοιμάζει παρεμβάσεις


Στην Κομοτηνή δόθηκε η πρώτη συναυλία για τον Μίκη Θεοδωράκη μετά τον θάνατο του, καθώς αυτόν τον τρόπο επέλεξε η κόρη του Μαργαρίτα να τιμήσει τη μνήμη του. Αυτό επεσήμανε σε επιστολή η οποία αναγνώστηκε λίγο πριν ξεκινήσει η συναλία στο κατάμεστο δημοτικό στάδιο της πόλης.Δόθηκε από την λαϊκή ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και τους ερμηνευτές ΠέγκυΖήνα και Παναγιώτη Πετράκη, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θράκης.


ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 04 09 21

Δευτέρα, 06 Σεπτεμβρίου 2021 16:49

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 04 09 21


Την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας ζήτησε από την Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Επισκέφτηκε την πρωτεύουσα του Έβρου για να παρακολουθήσει τις εργασίες του 33ουπανελλήνιου συνεδρίου γενικής/οικογενειακής ιατρικής.


Σελίδα 8 από 1440

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps