Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.807 νέα κρούσματα την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου, ενημερώνοντας για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Παράλληλα κατά το τελευταίο 24ωρο και καταγράφηκαν 38 θάνατοι. Από την Τετάρτη ξεκινά και η διάθεση των δωρεάν self test για τους μαθητές.


ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 07 09 21

Τετάρτη, 08 Σεπτεμβρίου 2021 16:58

ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 07 09 21


Τη νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ υποδέχθηκαν σήμερα ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο της πρώτης περιοδείας τους αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Η επίσκεψη έγινε σε μία περίοδο σημαντικών εξελίξεων για το λιμάνι καθώς έως το τέλος του έτους αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προτάσεις των επενδυτών στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού που είναι σε εξέλιξη από το ΤΑΙΠΕΔ.


Άσχημη κατάληξη είχε η εξαφάνιση του 34χρονου Δημήτρη Τεληγιαννίδη που είχε εξαφανιστεί απο το σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη στις 15 Αυγούστου. Για τον νεαρό άνδρα είχε εκδοθεί και silver alert ωστόσο το πρωί της Δευτέρας εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή της Ιάνας.


Το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες της Αλεξανδρούπολης, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της GPOπου δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. Στην ίδια έρευνα το 49,8 % δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο του δημάρχου Γιάννη Ζαμπούκη, ενώ το 49,4% μη ικανοποιημένο, προτάσσοντας ως κυρίαρχα προβλήματα τα έργα υποδομών και την καθαριότητα. Στην ερώτηση που σχετίζεται με τους βουλευτές του νομού την πρώτη θέση για τη Νέα Δημοκρατία κατέχει ο Αναστάσιος Δημοσχάκης, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2019 και μέλος του κόμματος, Μενέλαος Μαλτέζος.


Θερμή υποδοχή στον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη και τον Δημήτρη Καρυπίδη επεφύλαξαν οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης αργά το βράδυ της Κυριακής, οπότε προσγειώθηκε το αεροπλάνο που τους μετέφερε. Επέστρεψαν από το Τόκιο όπου αγωνίστηκαν στους παραολυμπιακούς αγώνες. Την τέταρτη θέση κατέκτησε ο Δημήτρης Καρυπίδης στην κατηγορία του, ενώ ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, κατάφερε να ανέβει στο βάθρο μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.


100 χρόνια Επιμελητήριο Έβρου

Τρίτη, 07 Σεπτεμβρίου 2021 15:32

Η επιμελητηριακή κοινότητα ζητά κούρεμα του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο της πανδημίας, ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Αλεξανδρούπολη, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Γιάννης Χατζηθεοδοσίου. Βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων λειτουργίας του Επιμελητηρίου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον φορέων και αρχών του τόπου.


1.765 κρούσματα και 47 θάνατοι ανακοινώθηκαν την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου απο τον ΕΟΔΥ. Στην Περιφέρεια ΑΜΘ καταγράφηκαν 112 νέα κρούσματα. Εντωμεταξύ στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου.


Η ΤΕΚΑΛ ανώνυμη τεχνική και εμπορική εταιρία - ιδιωτική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, είναι ο προσωρινός ανάδοχος του έργου κατασκευής της  Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξ/πολης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 36 εκ. ευρώ, ενώ η προσφερόμενη συνολική δαπάνη της εταιρίας άγγιξε τα 22 εκατομμύρια.


Σε αποχή έως τις 30 Σεπτεμβρίου από τις πράξεις πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία προχωρούν οι δικηγόροι της Αλεξανδρούπολης. Όπως γίνεται γνωστό σε ανακοίνωση του δικηγορικού συλλόγου, μέχρι σήμερα δεν έχει συσταθεί ο προβλεπόμενος Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης, δεν έχει θεσπιστεί δια νόμου δεοντολογικό πλαίσιο λειτουργίας των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων και δεν έχουν ανασταλεί οι πλειστηριασμοί. Το μόνο που εμποδίζει τις τράπεζες ή εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων να βγάλουν στο σφυρί τις πρώτες κατοικίες των δανειοληπτών είναι η αποχή των δικηγόρων.


Μέσα στον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξανδρούπολης στο οποίο άρχισαν ήδη οι εγγραφές. Απευθύνεται σε ενήλικες οι οποίοι έχουν απολυτήριο δημοτικού και μετά από 2 χρόνια φοίτησης μπορούν να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του γυμνασίου.


Συνεχίζονται τα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Επτά νέα τμήματα περιμένουν τους ενδιαφερόμενους, ενώ λόγω των συνθηκών με τον κορονοϊό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας αναφορικά με τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.


Σελίδα 7 από 1440

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps