Την ένταξη τους στο πρόγραμμα Μη Επιστρεπτέας Επιχορήγησης, το οποίο ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ ζητούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Οι 5 ΚΑΔ που περιγράφουν τη δραστηριότητα του κλάδου τους δεν εντάσσονται στις λίστες εκείνων που θα λάβουν την ενίσχυση, παρά το γεγονός ότι έχουν πληγεί σημαντικά από την υγειονομική κρίση. Η τοπική Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τα αιτήματα των επαγγελματιών, το οποίο κοινοποιεί στον περιφέρειά.


Νεκρός βρέθηκε στο διαμέρισμα του  μεταπτυχιακός φοιτητής στην Ξάνθη. Άμεσα επενέβη η αστυνομία και το ΕΚΑΒ και μετέφερε την σωρό προς διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Μέχρι στιγμής έχει αποκλειστεί κάθε είδους εγκληματική ενέργεια.


Για την αστάθεια που επικρατεί στην Μεσόγειο λόγω των προκλητικών ενεργειών της Τουρκίας μίλησε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγορώντας την γείτονα ότι αποφεύγει τον διάλογο αφού δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. Από την πλευρά του ο τομεάρχης εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος θεωρεί πως η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει κυρώσεις προς την Τουρκία κατά την διάρκεια του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη.


Μείωση της δόσης του δανείου, αλλαγή νόμου συνταξιοδότησης και επαναφορά προνοιακών επιδομάτων για τους Ομογενείς Παλιννοστούντες, ζήτησε ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης. Φέρνοντας σε πρώτο πλάνο το μείζον ζήτημα του δημογραφικού στης περιφέρεια ΑΜΘ, ο βουλευτής ζητά την στήριξη των ομογενών γιατί όπως λέει "πρέπει να προστατέψουμε την Θράκη και να τους αφήσουμε να ριζώσουν εδώ".


Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση μπροστά στο εργατικό κέντρο το πρωί της Πέμπτης, προχωρούν οι εργαζόμενοι, στο πλαίσιο της 24ωης απεργίας που κήρυξε  η ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχει και η  ΠΟΕ. Βασικό αίτημα της νέας απεργίας είναι οι προσλήψεις στο δημόσιο.


Από μερικής απασχόλησης σε πλήρους εργασίας, μετατρέπονται οι συμβάσεις 47 σχολικών καθαριστριών που εργάζονται στον δήμο Αλεξανδρούπολης. Η απόφαση για τη μετατροπή των συμβάσεων, ελήφθη ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο λόγω των αυξημένων αναγκών που έχουν καταγραφεί, εξαιτίας της πανδημίας,H απόφαση του δημοτικού συμβουλίου θα αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και αμέσως μετά θα κληθεί το προσωπικό να κάνει αποδεκτή την μετατροπή. Στον δήμο Αλεξανδρούπολης εργάζονται άλλες 28 καθαρίστριες πλήρους ωραρίου.


Κύμα κακοκαιρίας στη Θράκη

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 17:51

Ισχυρές βροχοπτώσεις και δυνατοί άνεμοι είναι τα χαρακτηριστικά του καιρού στη Θράκη, με παράλληλη την πτώση της θερμοκρασίας. Βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στο νησί της Σαμοθράκης το οποίο μάλιστα έμεινε χωρίς καράβι, λόγω των 8 μποφόρ που πνέουν. Έκτακτη ανακοίνωση για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα εξέδωσε και ο δήμος Αλεξανδρούπολης, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.


Την εξασφάλιση 780.000€ για το νέο ταρτάν στίβου στο Πανθρακικό Στάδιο ανακοίνωσε από την Κομοτηνή, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Πρόκειται για ένα διαχρονικό αίτημα και σύμφωνα με τον υφυπουργό το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός του επόμενου 10ημέρου.


Ξανά κοντά στο Καστελόριζο το Oruc Reis

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2020 17:50

Και πάλι κοντά στο Καστελόριζο βρίσκεται το ερευνητικό πλοίο της Τουρκίας Oruc Reis. Η Άγκυρα φαίνεται να συνεχίζει τις προκλήσεις, απομακρυνόμενη και πάλι από το τραπέζι του διαλόγου με την Ελλάδα. Την ίδια στιγμή θέση κατά της τουρκικής προκλητικότητας παίρνει η Αμερική προτείνοντας στην Άγκυρα να περιορίσει τις ενέργειες της στην Μεσόγειο προκειμένου να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές.


Στοιχεία που παρουσιάζουν μείωση των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα, σε σχέση με το προηγούμενο έτος παρουσίασε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Συνολικά καταγράφεται μείωση των ροών κατά 73% φέτος σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Στον Έβρο,  οι ροές από το Φυλάκιο μειώθηκαν κατά 61% σε σχέση. Ο υπουργός ανακοίνωσε αλλαγές στο ζήτημα της διαχείρισης του προσφυγικού- μεταναστευτικού, από την παρούσα κυβέρνηση.


Με το ποσό των 164 χιλιάδων ευρώ χρηματοδοτείται ο δήμος Αλεξανδρούπολης, για την υλοποίηση του έργου αναβάθμισης υποδομών στις σχολικές μονάδες. Στόχος είναι να καταστούν προσβάσιμα τα σχολεία, στο σύνολο του δήμου για τα άτομα με αναπηρία. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ.


Επιστήμονες τουΕθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης παρουσίασαν στην Αλεξανδρούπολη ένα καινοτόμο σύστημα θέρμανσης και ψύξης κτιρίων. Πρόκειται για την αντλία θερμότητας με χρήση θαλασσινού νερού, σύστημα που εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο Κλειστό Προθερμαντήριο του Δημοτικού Σταδίου «Φώτης Κοσμάς». Το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται με ευρωπαϊκά κονδύλια, είναι πιλοτικό και υλοποιείται με σκοπό την προώθηση και διάδοση της χρήσης εναλλακτικής ενέργειας για την ψύξη και τη θέρμανση κτιρίων.


Σελίδα 7 από 1272

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps