Με νέο υγειονομικό πρωτόκολλο και άρρηκτη συνεργασία με την διεύθυνση δημόσιας υγείας ξεκίνησε η σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Έβρου. Σύμφωνα με την προϊσταμένη, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί είναι εμβολιασμένοι ενώ για να "κλείσει" πλέον ένα τμήμα πρέπει να νοσούν περισσότεροι από τους μισούς μαθητές. Τα κενά που υπάρχουν μέχρι και σήμερα αναμένεται να καλυφθούν σύντομα από τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών.


Στην Αλεξανδρούπολη και τη Θράκη θα βρεθεί την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο υπουργός μεταβαίνει στον Έβρο, όπου θα συναντήσει αυτοδιοικητικούς και εκπροσώπους φορέων, για να συνεχίσει κατόπιν την επίσκεψη του στην Ξάνθη.


Απορρίφθηκε από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Διδυμοτείχου με την οποία το 3ο δημοτικό σχολείο της πόλης επρόκειτο να παραχωρηθεί για το υπό ίδρυση τμήμα Ψυχολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Στην απαντητική επιστολή που κοινοποιήθηκε στον Δήμο Διδυμοτείχου αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε χωρίς όρους και προϋποθέσεις την παραχώρηση της χρήσης δημοτικού σχολικού κτιρίου


Την παραίτηση του γνωστοποίησε ο απερχόμενος πρόεδρος του συλλόγου φαρμακοποιών του Έβρου Αναστάσιος Τερζής. Εξηγώντας τους λόγους, ανέφερε πως προσφάτως ανέλαβε την θέση του προέδρου στον συνεταιρισμό των φαρμακοποιών του νομού οπότε αποχώρησε από τον σύλλογο για να αφιερώσει τις δυνάμεις σε μια θέση. Νέος πρόεδρος θα ορισθεί σύντομα επίσημα ο μέχρι προσφάτως αντιπρόεδρος Θανάσης Μαλάκης.


Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού στις Φέρες

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021 17:10

Στις 14 Σεπτεμβρίου, γιορτάζουμε την Ύψωση του Τίμιου Σταυρού, μία από τις σημαντικότερες γιορτές της εκκλησίας μας. Την μέρα αυτή γιορτάζεται η διπλή ανεύρεση του Σταυρού πάνω στον οποίο μαρτύρησε ο Χριστός. Στην φερώνυμη εκκλησία των Φερών συνέρευσαν δεκάδες πιστοί, τηρώντας πλήρως τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού.


Θετικά σχολιάζει τα νέα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός και αφορούν τις επιχειρήσεις ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Έβρου τονίζοντας πως ακόμη και οι μικρότερες παρεμβάσεις είναι ευπρόσδεκτες. Παράλληλα όμως, εξηγεί πως πρέπει να εισακουστούν και τα αιτήματα της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων καθώς και η κυβέρνηση να "σκύψει" πάνω στα ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά τον Έβρο.


Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, 2.919 νέα κρούσματα, ενημερώνοντας για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα. Παράλληλα ανακοίνωσε πως καταγράφηκαν 369  διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία ενώ κατά το τελευταίο 24ωρο και καταγράφηκαν 31 θάνατοι. Στην Περιφέρεια ΑΜΘ εντοπίστηκαν 266 νέα κρούσματα κορονοϊού.


Κρατώντας ένα μαχαίρι στο χέρι του και με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του μπήκε σε μίνι μάρκετ στην Κομοτηνή για να ληστέψει, ένας αλλοδαπός. Ο δράστης αφού απείλησε τον υπάλληλο με το μαχαίρι κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των 350 ευρώ, όμως λίγο αργότερα συνελήφθη, όταν ένας περαστικός, μάρτυρας του περιστατικού, κάλεσε την αστυνομία.


Ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά με τους μαθητές των δύο νέων σχολικών μονάδων στην περιοχή του ΚΕΓΕ στην Αλεξανδρούπολη να συμμετέχουν στην τελετή του αγιασμού. Τα δύο νέα ολοκαίνουργια κτίρια είναι πλέον έτοιμα να υποδεχθούν τους  νεαρούς μαθητές της περιοχής. Αναφερόμενος στην πανδημία ο Μητροπολίτης κάλεσε τα παιδιά ακούσουν τους ειδικούς και να εμβολιαστούν.


Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο τελέσθηκε ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στο 6ο πειραματικό γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης το οποίο θα λειτουργήσει για πρώτη φορά φέτος. Το σχολείο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του 4ου Γυμνασίου που πλέον μεταφέρθηκε στο ΚΕΓΕ. Ο όρος πειραματικό, σημαίνει ότι θα δοκιμαστούν νέα προγράμματα σπουδών, διδακτικά εργαλεία, σχολικά εγχειρίδια και άλλο εκπαιδευτικό υλικό σε σχέση με τα υπόλοιπα σχολεία της πόλης.


Εκτός εσωτερικών χώρων της εστίασης βρίσκονται από σήμερα (από την Δευτέρα) οι ανεμβολιάστοι που δεν έχουν πραγματοποιήσει κάποιο τεστ. Δεδομένου ότι το μέτρο αγγίζει και τους ανήλικους άνω των 12 ετών οι καταστηματάρχες εκφράζουν την αντίθεση τους αναμένοντας σταδιακή πτώση της κίνησης όσο πλησιάζουμε στον χειμώνα. Αναφορικά με την τιμή του καφέ, μιλούν για επικοινωνιακό τρικ της κυβέρνησης η οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά την παραμονή του ΦΠΑ στο 13%.


Σκωτσέζικο ντους για τους γυμναστηριούχους, αφού ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μείωση του ΦΠΑ στο 13% από τον Οκτώβριο ενώ παράλληλα επιβλήθηκε 1 rapid test ανά 48 ώρες για τους ανεμβολίαστους πελάτες τους. Τα ταμεία των ιδιοκτητών γυμναστηρίων είναι σχεδόν άδεια και παρά τις φοροελαφρύνσεις ανησυχούν για τους παράνομους γυμναστές που θα προσελκύσουν τους ανεβολιάστους πελάτες τους.


Σελίδα 3 από 1440

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps