Φακούς τελευταίας τεχνολογίας που θα χρησιμοποιούν κατά την ώρα της υπηρεσίας τους, παρέλαβαν οι συνοριοφύλακες του Έβρου, μετά από δωρεά ομογενή της Αυστραλίας. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Πόντιου στην καταγωγή ΟνούφριουΧουρουζίδη ο οποίος αποφάσισε να κάνει τη δωρεά στους ένστολους, αφού ενημερώθηκε για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τον Μάρτιο στον Έβρο. Η προσφορά συγκίνησε ιδιαίτερα τους συνοριοφύλακες οι οποίοι σχεδιάζουν στο μέλλον να καλέσουν τον δωρητή στην Αλεξανδρούπολη.


Μπορεί να καθυστερεί προς το παρόν η παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όμως οι πολίτες θα έχουν σύντομα στη διάθεση τους το αντιγριπικό εμβόλιο,  από τα φαρμακεία. Η εμβολιαστική περίοδος για τη γρίπη έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, θα αρχίσει από τα μέσα Οκτωβρίου και απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει και η ανάλογη συνταγή από γιατρό.


Την αντίδραση των εκπαιδευτικών έφερε η απόφαση της Υπουργού Παιδείας για αναπλήρωση των χαμένων ωρών από τις καταλήψεις τα Σάββατα και τις αργίες. Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για ένα μη παιδαγωγικό σύστημα, ενώ στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση, να μην τους καλεί να κάνουν τους… αστυνομικούς.


Από τα 60 ευρώ το κυβικό ξεκινά η τιμή του καυσόξυλου στην Αλεξανδρούπολη, και ήδη τα νοικοκυριά άρχισαν να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες ενόψει του χειμώνα. H σημαντικότερη συμβουλή που δίνουν οι ειδικοί, είναι ότι θα πρέπει οι καταναλωτές, να επιλέξουν το κατάλληλο ξύλο για τη σόμπα, το τζάκι ή τον καυστήρα τους. Με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρουν να κάνουν οικονομία και να έχουν καλύτερη απόδοση.


"Πρώτοι" σε απαισιοδοξία ανά την ΕΕ οι Έλληνες φαίνεται να είναι οι Έλληνες καταναλωτές λόγω της έξαρσης του Covid-19. Σύμφωνα με την έρευνα του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών και το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας capital.gr, η επανάκαμψη της υγειονομικής κρίσης το Σεπτέμβριο, σε συνδυασμό με τα πρόσθετα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας που λήφθηκαν κλιμάκωσαν εκ νέου την ανησυχία, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, για τη διάρκεια και τις επιπτώσεις της πανδημίας, γεγονός που οδήγησε τους Έλληνες ψηλά στην κλίμακα των περισσότερο απαισιόδοξων καταναλωτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου κάνουν πρεμιέρα τα δημιουργικά εργαστήρια στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Στα εργαστήρια τα οποία έχουν ως αποδέκτες παιδιά, έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον κορωνοϊό, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά, αλλά και μέσα από τα social media του μουσείου.


Σε νέα καταγγελία προχώρησαν οι κάτοικοι της Νίψας στο δήμο Αλεξανδρούπολης για την κατάσταση που επικρατεί στη γύρω περιοχή αναφορικά με τα σκουπίδια. Αγανακτισμένοι εκφράζουν το θυμό τους στην κάμερα της Δέλτα τηλεόρασης, συνειδητοποιώντας πως η έκκλησή τους για μια περιοχή καθαρή δεν εισακούγεται


Μεγάλη κινητικότητα από εναέρια μέσα επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», γεγονός που έχει βοηθήσει στη συνδρομή της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Λευκίμμη. Πυροσβεστική, πολιτική προστασία και δήμος Σουφλίου έχουν καταθέσει στο έπακρον τις δυνάμεις τους για την αποφυγή καταστροφής.


Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρουπόλεως, διαλύεται το σωματείο «Ορθόδοξη Αγκαλιά», που είχε ιδρυθεί και λειτουργεί από τον καθηρημένο αρχιμανδριτη Ιωάννη Καρασακαλίδη Την προσφυγή έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ υπήρξε και πρόσθετη παρέμβαση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης που έγινε δεκτή από το δικαστήριο Αλεξανδρούπολης.


Με έδρα την Αλεξανδρούπολη εντάσσεται η νοσηλευτική σχολή στο ΔΠΘ. Επιπλέον ένα τμήμα με αντικείμενο την εργοθεραπεία ιδρύεται στην Κομοτηνή, ενώ απορρίπτεται το αρχικό σχέδιο ίδρυσης τμήματος ψυχολογίας στην πόλη


Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με ρύθμιση 24 – 48 δόσεων ή και επιπλέον ενδεχομένως, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι φόρους 11 δισ. που σωρεύονται σταδιακά από την περίοδο της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει εκτάκτως για φέτος, αναστολές πληρωμών λόγω κορωνοϊού έως τον Απρίλιο του 2021.


Tην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα Γέφυρα παρατείνει για ένα μήνα η κυβέρνηση έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην α' κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού,


Σελίδα 16 από 1274

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps