Στην τύχη του έχει αφεθεί ένα από τα λίγα πάρκα ευρωπαϊκών προδιαγραφών που κατασκευάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη με πολλά χρήματα που προήλθαν από τις τσέπες των πολιτών. Ο ειδικός τάπητας για να μην χτυπούν τα παιδιά σε πιθανές πτώσεις έχει φθαρεί, η πόρτα του για την ασφάλεια των μικρών δημοτών έχει σπάσει και τα λουλούδια που τοποθετήθηκαν αρχικά για να το κοσμούν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Και όλα αυτά σε ένα πάρκο που στοίχισε μισό εκατομμύριο ευρώ και κάτι παραπάνω όπως είδαμε στην ειδική ταμπέλα που έχει τοποθετηθεί στο χώρο.


Παρουσία της γενικής γραμματέως Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Φωτεινής Κούβελα έγιναν τα εγκαίνια του συμβουλευτικού κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2013 και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και συμβουλευτικής για την ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη των γυναικών θυμάτων βίας.


Ραντεβού στο φράχτη στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας φέρεται να έχου δώσει εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι και επιθυμούν την απομάκρυνσή του. Στις 9 Μαίου έχει δοθεί πανελλαδικό ραντεβού στα σύνορα για διαμαρτυρία που αφορά στην απομάκρυνσή του.


Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού νοσοκομείου Έβρου Δημήτρης Λαζόπουλος την προηγούμενη Πέμπτη στον Υπουργό Υγείας. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ίδιος, προχώρησε σε τέτοια κίνηση "σεβόμενος την απόφαση του Υπουργού και με εκτίμηση στο πρόσωπό του". Ο κ. Λαζόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Οι προσωπικές μου αρχές, απαγορεύουν αυστηρά υστερόβουλες λογικές διεκδίκησης, μέσω της δικαστικής οδού, αποζημίωσης από το Δημόσιο». Παράλληλα τόνισε πως το έργο του θα συνεχιστεί μέχρι και την οριστική απόφαση του υπουργού υγείας.


Ο προληπτικός ιατρικός έλεγχος είναι πολύ σημαντικό βήμα για την διατήρηση της καλής υγείας των παιδιών και για την προστασία τους από σοβαρότερα προβλήματα. Γι αυτό το σκοπό η κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής για παιδιά του χαμόγελου του παιδιού στάθμευσε στην Αλεξανδρούπολη. Μαθητές των δημοτικών σχολείων της περιοχής βρέθηκαν στην μονάδα όπου οι γιατροί τα εξέτασαν ενώ πραγματοποίησαν και παράλληλες δραστηριότητες. Οι εθελοντές γιατροί της μονάδας υλοποιούν ένα πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω του οποίου πραγματοποιείται σειρά εξετάσεων με ταυτόχρονη δημιουργία ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου για τα παιδιά. Βασική Προϋπόθεση για κάθε παιδί που συμμετέχει αποτελεί η ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων του. Όλα τα ευρήματα γνωστοποιούνται στους γονείς με σκοπό την –σε όσες περιπτώσεις είναι απαιτούμενη- θεραπεία.


Η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις διοργανώνει την Τρίτη, 5 Μαΐου, στις 10.30 το πρωί, επίδειξη ρίψης αλεξιπτωτιστών στον αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ». Η εκδήλωση απευθύνεται σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, θα είναι όμως ανοικτή και για όσους πολίτες θα επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό θέαμα. Η επίδειξη θα γίνει από επίλεκτη μονάδα ειδικών δυνάμεων αλεξιπτωτιστών, εντός του χώρου του αερολιμένα, με συγκεκριμένο και ειδικά σχεδιασμένο για την περίσταση σενάριο. Παράλληλα την Τετάρτη 6 Μαΐου μαθητές λυκείων θα βρεθούν στο αεροδρόμιο προκειμένου να μιλήσουν με πιλότους αεροπλάνων, αεροσυνοδούς, ελεγκτές και όλη τη γκάμα των επαγγελμάτων που δραστηριοποιούνται στα αεροδρόμια στο πλαίσιο του μαθήματος σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού.


262 εκθέματα από τα νησί της Σαμοθράκης θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης. Με τίτλο Σαμοθράκη τα Μυστήριο των Μεγάλων Θεών, ηέ κθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο της Ακρόπολης και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Έβρου και Ροδόπης. Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα από το Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, το οποίο και αυτό το διάστημα ανακαινίζεται.


Για την 28η αγωνιστική της Γ΄ Εθνικής ο Εθνικός ηττήθηκε στο Φώτης Κοσμάς της Αλεξανδρούπολης από τον Άρη Θεσσαλονίκης με 0-1 παρουσία δύο χιλιάδων και πλέον θεατών. Πάμε να δούμε τις καλύτερες στιγμές και το γκολ της αναμέτρησης.


Σελίδα 1405 από 1440

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps