Με απόφαση του Ειρηνοδικείου Αλεξανδρουπόλεως, διαλύεται το σωματείο «Ορθόδοξη Αγκαλιά», που είχε ιδρυθεί και λειτουργεί από τον καθηρημένο αρχιμανδριτη Ιωάννη Καρασακαλίδη Την προσφυγή έκανε η Περιφέρεια ΑΜΘ, ενώ υπήρξε και πρόσθετη παρέμβαση της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης που έγινε δεκτή από το δικαστήριο Αλεξανδρούπολης.


Με έδρα την Αλεξανδρούπολη εντάσσεται η νοσηλευτική σχολή στο ΔΠΘ. Επιπλέον ένα τμήμα με αντικείμενο την εργοθεραπεία ιδρύεται στην Κομοτηνή, ενώ απορρίπτεται το αρχικό σχέδιο ίδρυσης τμήματος ψυχολογίας στην πόλη


Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης με ρύθμιση 24 – 48 δόσεων ή και επιπλέον ενδεχομένως, θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για να πληρώσουν οι φορολογούμενοι φόρους 11 δισ. που σωρεύονται σταδιακά από την περίοδο της καραντίνας τον περασμένο Μάρτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες η νομοθετική διάταξη θα προβλέπει εκτάκτως για φέτος, αναστολές πληρωμών λόγω κορωνοϊού έως τον Απρίλιο του 2021.


Tην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα Γέφυρα παρατείνει για ένα μήνα η κυβέρνηση έως και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την επιδότηση δανείων με υποθήκη στην α' κατοικία όσων επλήγησαν από τις δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού,


Ξεκίνησε ακόμα μία αλιευτική περίοδος από την 1η Οκτωβρίου. Οι ανησυχίες και τα προβλήματα για τους ψαράδες είναι για ακόμη μία φορά πολλά και αυτό που ελπίζουν τουλάχιστον είναι η θάλασσα να είναι καλή μαζί τους.


Το Δάσος της Δαδιάς κινδυνεύει. Πυροσβέστες, στρατός, δήμος, περιφέρεια και ιδιώτες συνεχίζουν να δίνουν μεγάλες μάχες με την φωτιά που απειλεί ανησυχητικά το Δάσος της Δαδιάς. Στο σημείο βρίσκεται και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.


Την επίσημη πολιτεία ως υπαίτια της εκδήλωσης της πυρκαγιάς στη Λευκίμμη του δήμου Σουφλίου κατηγορεί με ανακοίνωσή της η WWF. Η οργάνωση καταγγέλλει το μέχρι στιγμής ανεπιβεβαίωτο ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε εξαιτίας στρατιωτικών ασκήσεων, μιας και ξεκίνησε κοντά στο πεδίο βολής της περιοχής.


Για έλλειψη πολιτικού πολιτισμού κατηγόρησε μεταξύ άλλων τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε,  ο πρώην δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο επικεφαλής της παράταξης "Πόλη & Πολίτες" μίλησε επίσης για την λάσπη εναντίον του προεκλογικά και για τα έργα που έγιναν επί δικής του θητείας και τώρα τα οικιοποιήται ο κύριος Ζαμπούκης.


Τροχαίο ατύχημα ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραυματίες, σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη. Στο συμβάν που έλαβε χώρα πριν τον Απαλό, ενεπλάκησαν ένα Ι.Χ. και ένα όχημα του στρατού.


Μέχρι την άνοιξη φαίνεται πως θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα του γηροκομείου στον Άγιο Κυπριανό, μετά την αντιμετώπιση και διόρθωση των κακοτεχνιών & των προβλημάτων που απέτρεψαν την έναρξη λειτουργίας του. Αυτά - μεταξύ άλλων- ανέφερε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμος στο περιθώριο του μεγάλου εσπερινού για τον εορτασμό του Αγίου Κυπριανού, στον οποίο χοροστάτησε


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Κυπριανού στο εκκλησάκι του Σταυρίδειου Ιδρύματος Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων. Μαζί όπως και κάθε χρόνο τιμήθηκε και η μνήμη της Αγίας Ιουστίνης, σε μία χρονιά πάντως πολύ διαφορετική, καθώς λόγω κορονοϊού, δεν κατέστη δυνατό να παρεβρεθεί κόσμος από το γηροκομείο εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται.


Με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες, διά ζώσης αλλά και εξ αποστάσεως, λαμβάνει χώρα στην Αλεξανδρούπολη το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βασικής & Κλινικής Φαρμακολογίας. Το Συνέδριο θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Οκτωβρίου ενώ το Σάββατο 3 στην τελετή έναρξης, χαιρετισμό θα απευθύνει μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υφυπουργός Υγείας.


Σελίδα 14 από 1272

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps