Διαφορετικό είναι και το φετινό Πάσχα για όλη τη χώρα. Κι αυτό έδωσε την αφορμή στους μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Ξάνθης, με τη δασκάλα μουσικής τους Ιωάννα Αμπατζίδου, να στείλουν τις ευχές τους για τις Άγιες Ημέρες, με έναν επίσης διαφορετικό τρόπο. Τα παιδιά έψαλαν το «Αι γενεαί πάσαι» και το μοιράζονται μαζί μας μέσω του διαδικτύου


Τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας έδωσε ο ΕΟΔΥ το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής ενημερώνοντας για τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφονται πανελλάδικά. Περισσότερα στο ρεπορτάζ που ακολουθεί


Την προσοχή του καταναλωτικού κοινού αναφορικά με τις αγορές κρέατος και αυγών εν όψει Πάσχα εφιστά η διεύθυνση κτηνιατρικής της περιφέρειας ΑΜΘ. Οι καταναλωτές οφείλουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προμηθεύονται τρόφιμα από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις, τα οποία φέρουν σήμανση καταλληλότητας


Μέχρι το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου θα εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό τα εμπορικά καταστήματα της Αλεξανδρούπολης αφού  κλείνουν για τις γιορτές του Πάσχα από την Κυριακή. Κλειστά θα παραμείνουν και την Τρίτη του Πάσχα λόγω της Πρωτομαγιάς. Η επαναλειτουργία των καταστημάτων από την Τετάρτη 5 Μαΐου σηματοδοτεί και την έναρξη εκπτωτικής περιόδου που θα διαρκέσει για διάστημα περίπου 2 εβδομάδων.


Μεγάλη Παρασκευή. Η Εκκλησία θυμίζει και βιώνει την πορεία του Ιησού προς τον Σταυρό και τον θάνατο, την ταφή του και, εν τέλει, την πλήρη επικράτηση του κακού επί του καλού, μέχρι το δεύτερο να θριαμβεύσει ξανά με την Ανάσταση. Τα 12 Ευαγγέλια που διαβάζονται την Μεγάλη Πέμπτη το βράδυ και τα 5 την Μεγάλη Παρασκευή το πρωί μας παρουσιάζουν τα δραματικά γεγονότα από όλους τους Ευαγγελιστές. Ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής μίλησε για το μέγα μυστήριο του αναστάσιμου θανάτου καταλήγοντας πως χρειαζόμασταν ένα θεό φτιαγμένο από σάρκα, έναν θεό που μπορεί να πεθάνει για να μπορούμε να ζήσουμε εμείς.


«Η εκκλησία δεν είναι κολλέγιο πιστών, είναι το σπίτι των αμαρτωλών», τόνισε μεταξύ άλλων ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης στην ομιλία που απεύθυνε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στον εσπερινό της αποκαθήλωσης. Λαμβάνοντας αφορμή το κύμα συνωμοσίας που αναπτύχθηκε στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης  ο μητροπολίτης απεύθυνε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, σε μία ομιλία που αναμένεται να συζητηθεί. Ας παρακολουθήσουμε ένα απόσπασμα.


Η  ακολουθία των μεγάλών ωρών και του εσπερινού της Αποκαθήλωσης τελέστηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή στις εκκλησίες της Αλεξανδρούπολης. Το θείο δράμα κορυφώθηκε, αυτή τη φορά όμως με τη συμμετοχή των πιστών, καθώς έστω και με αυστηρά μέτρα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις ιερές ακολουθίες στους ναούς. Στις εκκλησίες της μητρόπολης Αλεξανδρούπολης οι λειτουργίες τελούνται στον αύριο χώρο γεγονός που επιτρέπει σε περισσότερους πιστούς να τις παρακολουθούν.


Α. Στεφανής: "Ο Έβρος είναι σπίτι μας"

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 17:37

Με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς συναντήθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, στο πλαίσιο της νέας του περιοδείας στην περιοχή. Στη σύντομη συνάντηση που είχαν μίλησαν για τη συνεργασία που έχουν αναπτύξει οι ένοπλες δυνάμεις και η τοπική κοινωνία. Κατά την παραμονή του στην Αλεξανδρούπολη ο υφυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.


Τα Επιμελητήρια καθιστούν υπεύθυνο τον περιφερειάρχη ΑΜΘ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η εταιρία ΔΕΣ-ΜΟΣ, αναφέρεται σε  Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας. Σε αυτό επισημαίνεται ο κίνδυνος να επέλθει οριστικό λουκέτο στην εταιρία. Σε περίπτωση που γίνει πράξη η αναστολή λειτουργίας της ΔΕΣΜ-ΟΣ, τα εν εξελίξει προγράμματα θα ανατεθούν για αξιολόγηση σε Φορέα άλλης Περιφέρειας. To θετικό είναι ότι θα συνεχιστεί το πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης και οι δικαιούχοι θα πάρουν τα χρήματα τους, δήλωσε στη Δέλτα Τηλεόραση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης.


Έντεκα μέλη της εθνικής ομάδας κολύμβησης προπονούνται αυτές τις ημέρες στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αλεξανδρούπολης. Μετά την προετοιμασία τους,   πρώτος σταθμός των αθλητών είναι η Βουδαπέστη όπου σε δυο εβδομάδες θα διεξαχθεί το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Επόμενος στόχος οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο.


Στο μέτωπο του κορονοϊού 3.313 είναι τα  νέα κρούσματα που καταγράφονται πανελλαδικά και 146 στις Σέρρες και την Περιφέρεια ΑΜΘ.  Πολύ αυξημένο καταγράφεται το ιικό φορτίο στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις των λυμάτων


Ηλεκτρονικά, μέσω των φαρμακείων ή των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών μπορούν να κλείσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30-39. Η πλατφόρμα άνοιξε εν μέσω προβληματισμού σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου για τον κορωνοϊό και συγκεκριμένα των εταιριών Astrazeneca και Johnson & Johnson.


Σελίδα 1 από 1371

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps