ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ 23 07 21


Νέα δεδομένα στην αγορά του σιταριού φαίνεται πως διαμορφώνει η ΕΑΣ Ορεστιάδας η οποία κατάφερε να κλείσει συμφωνία διαθέτοντας το σκληρό σιτάρι προς 310 ευρώ τον τόνο σε εταιρία που πέτυχε στον σχετικό διαγωνισμό. Φέτος οι τιμές διαμορφώνονται λόγω της μεγάλης ζήτησης από αγορές του εξωτερικού, αλλά και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής οι οποίες είναι πια αισθητές και στην περιοχή μας.


Τοπικές εκθέσεις στους πέντε δήμους του νομού Έβρου, το διάστημα 26-31 Ιουλίου διοργανώνει το επιμελητήριο Έβρου, στο πλαίσιο της εβδομάδας εξωστρέφειας που υλοποιεί με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του. Οι εκθέσεις θα ξεκινήσουν από την Ορεστιάδα και θα ολοκληρωθούν στη Σαμοθράκη, με επίκεντρο τις τοπικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.


Η σχετική εφαρμογή έχει ανοίξει στο Taxisnet και οι συνταξιούχοι καλούνται να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις στην εφορία για τα αναδρομικά που έλαβαν από το 2015 και μετά. Η εκκαθάριση θα φέρει επιπλέον φόρο σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους καθώς, τα αναδρομικά που αφορούν τις περικοπές που έγιναν στις κύριες συντάξεις το διάστημα Ιουνίου 2015-Μαϊου 2016, καταβλήθηκαν χωρίς παρακράτηση φόρου και τώρα θα προστεθούν στα εισοδήματα των ετών που αναλογούν.


Οδεύουν προς ολοκλήρωση οι διαπραγματεύσεις για τη νέα Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ. Οι αμερικάνοι ζητούν διευκολύνσεις για μεταστάθμευση και μετακίνηση δυνάμεων, τοποθετώντας την Αλεξανδρούπολη στο κέντρο του γεωστρατηγικού χάρτη. Με αφορμή τις διαπραγματεύσεις, το ΚΚΕ Έβρου αντιδρά, λέγοντας πως όλα αυτά συνάδουν στο να μετατραπεί η Αλεξανδρούπολη σε μια απέραντη στρατιωτική βάση.


«Ξεπάγωμα» της αγοροπωλησίας ακινήτων αναμένεται από το 2022 στην Αλεξανδρούπολη καθώς αρκετές οικοδομές αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τις εργασίες κατασκευής μέσα στην επόμενη χρονιά. Αυτό θα αυξήσει τα ακίνητα που θα βρεθούν προς αγορά ή και ενοικίαση και θα δώσει στους κτηματομεσίτες περισσότερο χώρο για να εργαστούν. Οι τιμές πάντως, παραμένουν στα ίδια επίπεδα ενώ συνολικά παρατηρείται βελτίωση στις παρεχόμενες υποδομές.


Στη σύλληψη πέντε ατόμων από 36 έως 66 χρόνων, για λαθρεμπόριο οστράκων, προχώρησε το Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης. Συνολικά κατασχέθηκαν 794 κιλά όστρακα τα οποία μάλιστα ήταν και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Η επιχείρηση των δραστών ήταν απόλυτα οργανωμένη καθώς διέθεταν σκάφη αλλά και οχήματα.


Θανατηφόρο τροχαίο με τρεις νεκρούς και τρεις τραυματίες σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Περιγιάλι Καβάλας έξω από κέντρο διασκέδασης, ύστερα από σφοδρή σύγκρουση μοτοσικλέτας με διερχόμενο αυτοκίνητο. Από το συμβάν τραυματίστηκαν θανάσιμα ο οδηγός της μοτοσικλέτας, και δύο πεζοί που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι τρεις πεζοί.


Tροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό
Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κατηγορίες εργαζομένων. Η τροπολογία εγκρίθηκε με τις ψήφους των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας του Κινήματος Αλλαγής, ενώ καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25. Οι πολίτες πάντως μιλώντας στην Δέλτα Τηλεόραση τάχθηκαν υπερ των υποχρεωτικών μέτρων εμβολιασμού, προκειμένου όπως είπαν να προστατευτεί η υγεία τους.


Απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων γράφει η ταμπέλα που τοποθέτησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης στα Δίκελλα, παρόλα αυτά οι πολίτες μας την αγνοούν συστηματικά με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν έναν ακόμα σκουπιδότοπο.  Οι ασυνείδητοι δεν σταματούν τη δράση τους ούτε τους θερινούς μήνες, αδιαφορώντας για τους υγειονομικούς κινδύνους που κρύβουν οι πράξεις τους.


Συνολικά 2.800 στρέμματα κάηκαν στην πυρκαγιά της Λευκίμης, όπου σχεδόν 12 ημέρες μετά παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για προληπτικούς λόγους. Στην Λευκίμη ξέσπασαν δύο μέτωπα αλλά μέχρι στιγμής τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά διερευνώνται από τα αρμόδια τμήματα της πυροσβεστικής.


Υποβάθμιση του διάσημου σε όλο το κόσμο σκόρδου Βύσσας προκάλεσαν φέτος οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Φέτος σε μια έκταση δύο χιλιάδες στρεμμάτων υπήρξε μια απόδοση 1.200κιλα/στρέμμα και λόγω της φυσικής καταστροφής ο αριθμός θα πέσει στα 700 κιλά /στρέμμα. Θα μείνουν δηλαδή τα μισά σκόρδα και δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι  διαδικασίες αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ.


Σελίδα 1 από 1405

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps