O Πολωνός Πρέσβης στη Δέλτα Τηλεόραση

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 22:25

Συνέντευξη στην Δέλτα Τηλεόραση, για ζητήματα γεωστρατηγικής πολιτικής παραχώρησε ο Πολωνός πρέσβης στην Αθήνα Αρτούρ Λάμπορτ. Ο πρέσβης σχολίασε τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις λαμβάνοντας ουδέτερη στάση και καταλήγοντας πως πρέπει να παρθούν αποφάσεις από την ΕΕ προκειμένου να επιλυθούν οι εντάσεις. Ανέλυσε την στάση της Πολωνίας σχετικά με το μεταναστευτικό -προσφυγικό ζήτημα λέγοντας πως έχουν καταθέσει σχετική πρόταση για εκείνους που ζητούν άσυλο.


Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας συμπίπτει η φετινή αντιγριπική περίοδος, που ήδη έχει ξεκινήσει και στον Έβρο. Αυτή την περίοδο όμως κάνουν και την εμφάνιση τουςτα συμπτώματα του κρυολογήματος, προκαλώντας ανησυχία στους πολίτες. Οι ειδικοί τους καλούν να παρακολουθούν τα συμπτώματα που εμφανίζουν και να απευθύνονται σε γιατρούς εάν παρουσιάζουν ένταση. Όσον αφορά στο αντιγριπικό εμβόλιο, είναι διαθέσιμο μόνο με συνταγή από τα φαρμακεία.


Kάθε ρεκόρ έσπασαν τα κρούσματα κορονοϊού που κατεγράφησαν στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, καθώς άγγιξαν τα 865. Στη βόρεια Ελλάδα οι Σέρρες πέρασαν στο επίπεδο 3 αναφορικά με την επικινδυνότητα, ενώ στην Κομοτηνή, κλειστό λόγω κορονοϊού είναι το ειδικό δημοτικό σχολείο & 1 κρούσμα σημειώθηκε στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου


Άλλη μία διπλωματική αντιπροσωπεία, αυτή τη φορά από την Πολωνία υποδέχθηκε σήμερα η διοίκηση του Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Το δίδυμο της διοίκησης συναντήθηκε με τον Πολωνό πρέσβη και τον επιτετραμμένο του. Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και δόθηκε η ευκαιρία στους δύο διπλωμάτες να ενημερωθούν για τις προοπτικές ανάπτυξης του λιμένα μας, τον διαγωνισμό για την παραχώρηση του 67% των μετοχών του ΟΛΑ αλλά και την εν γένει εξέλιξη της περιοχής σε ενεργειακό κόμβο.


Περιοδεία στην Θράκη μέχρι την Παρασκευή πραγματοποιεί ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Παναγιώτης Αλεξανδρής. Στόχος να τους να μιλήσει με τους προέδρους των δικηγορικών συλλόγων και των παρεμφερών επαγγελμάτων προκειμένου να ενημερωθεί για το προβλήματα τους και να τα μεταφέρει στο υπουργείο προς επίλυση.


Στη συνέχεια των επαφών τους στον Έβρο ο Επιτετραμμένος της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα Ντέβιντ Μπέργκερ και η Γενική Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι, συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κομοτηνής. Συζήτησαν με τον Γιάννη Γκαράνη τις προοπτικές επενδύσεων στην περιοχή  και στην συνέχεια επισκέφθηκαν την Μουφτεία και την Μητρόπολη της πόλης.


Επερώτηση στο περιφερειάρχη κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου ερωτώντας τον αν πραγματικά προχώρησε στην αγορά μασκών ειδικού τύπου έναντι 73€ η μια. Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η παράταξη του, εξηγεί πως βρήκαν τις ίδιες μάσκες στο διαδίκτυο με τιμή χαμηλότερη των 35€ ανά κομμάτι ενώ για τις ακριβότερες δηλώνει πως χρησιμοποιούνται μέχρι και για …βιολογικό πόλεμο.


Ενεργά μέλη των ενοριών θα γίνουν τα παιδιά του ειδικού δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, όπως προβλέπει σύμφωνα συνεργασίας το οποίο υπέγραψε η μητρόπολη με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Οι υπογραφές μπήκαν το πρωί της Τετάρτης στο Ανθίμειο εκκλησιαστικό κέντρο. Στις δηλώσεις του ο μητροπολίτης τόνισε πως η Μητρόπολη θα βοηθήσει αυτά τα παιδιά, εντάσσοντάς τα σιγά σιγά στις λατρευτικές συνάξεις των ενοριών και, βοηθώντας τα να έρθουν σε γνωριμία με τα άλλα παιδιά.


Το αίτημα για συνολική αναστολή της τελωνειακής σύνδεσης μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας, κατέθεσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, μετά τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα. Στην επιστολή που απευθύνει στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, επισημαίνει ότι η Άγκυρα συνεχίζει να παραβιάζει μονομερώς, με την υιοθέτηση μέτρων, την τελωνειακή ένωση.  Η τελωνειακή σύνδεση που ισχύει από το 1995, προβλέπει ελεύθερη κυκλοφορία μεταξύ των δύο μερών για τα προϊόντα αλλά και  ευθυγράμμιση της Τουρκίας με το κοινοτικό κοινό δασμολόγιο. Εάν διακοπεί θα είναι μία από τις σημαντικότερες κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβληθούν κατά της Τουρκίας.


4 εταιρίες κατέθεσαν σχετικό φάκελο ενδιαφέροντος στο ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του λιμένα της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για εταιρίες από την Ελλάδα, την Αμερική και το Βέλγιο. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Belterra συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη.


Το ζήτημα της διασύνδεσης του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης με τη Εγνατία Οδό, απασχόλησε σύσκεψη που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, με τη συμμετοχή των διοικήσεων του πανεπιστημίου Θράκης, του νοσοκομείου αλλά και μηχανικών.  Η σύσκεψη ήρθε σε συνέχεια της συνάντησης που έγινε με εκπροσώπους της Εγνατίας Οδού και στην οποία οι εκπρόσωποι της εταιρίας αποδέχθηκαν την πρόταση για το άνοιγμα της διόδου, που θα εξυπηρετείμόνον τα ασθενοφόρα. Μάλιστα η Εγνατία Οδός πρότεινε και συγκεκριμένη διαδρομή που θα διασχίζει τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου.


Θράκη: Διορθωτική ΚΥΑ για το 12%

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 17:13

Στον ΟΑΕΔ θα πρέπει να σπεύσουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο μέτρο της επιδότησης κόστους εργασίας, προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις και να συμψηφίσουν τα οφειλές τους, με τα χρωστούμενα της πολιτείας. Αυτά υπολογίζονται σε εκατομμύρια ευρώ, μόνο για την περιοχή της Θράκης. Η τελευταία εξέλιξη πάντως θέλει τη δημοσίευση διορθωτικής ΚΥΑ, που εντάσσει στο μέτρο και όσες επιχειρήσεις είχαν εκχωρήσει στις τράπεζες ή άλλους οργανισμούς, την οφειλόμενη επιδότησή.


Σελίδα 1 από 1270

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

Watch us on Youtube

 

 

Google Maps