25 ημέρες πέρασαν από τη στιγμή που η θεομηνία σάρωσε και άλλαξε την όψη της Σαμοθράκης. Ένα σημαντικό μέρος της Χώρας έχει καθαριστεί, ωστόσο η απομάκρυνση φερτών υλικών και λάσπης, αναδεικνύει το πλήρες μέγεθος της καταστροφής. Κάτοικοι και επαγγελματίες μετρούν ζημιές χιλιάδων ευρώ έκαστος, την ώρα που το κτίριο του Δημαρχείου παραμένει "βομβαρδισμένο" και ο Δήμος παλεύει χωρίς χρήματα, έγγραφα, αρχείο αλλά και υπηρεσίες.


Την Δευτέρα 23 Οκτωβρίου θα απολογηθεί στην ανακρίτρια, ο 32χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη, το βράδυ της Πέμπτης 19 του μηνός. Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν τη συμμετοχή του άντρα σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν, ενώ ο ίδιος κατά την άφιξή του στο δικαστικό μέγαρο, δήλωσε αθώος, αρνούμενος όλες τις κατηγορίες.


Το απόγευμα της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου διεξήχθη η συνεδρίαση του διαδημοτικού συμβουλίου στη Σαμοθράκη. Κεντρικό της ζήτημα ήταν η αναφορά στα προβλήματα και στις ενέργειες για την ανασυγκρότηση του νησιού. Φιλοξενούμενος, και πρώτος που τοποθετήθηκε ήταν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμος. Η εισήγησή του, στο βίντεο που ακολουθεί.


Αναβολή πήρε η δίκη του πανεπιστημιακού γιατρού που το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω για χρηματισμό. Η δίκη θα γίνει στις 23 Νοεμβρίου ενώ ο πανεπιστημιακός γιατρός, έχει τεθεί ήδη σε αναστολή άσκησης των κλινικών του καθηκόντων, ύστερα από απόφαση του διοικητή του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Έβρου Δημήτρη Αδαμίδη.


Στο επίκεντρο αντιπαράθεσης μεταξύ του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ανάσα, βρέθηκε το δημοτικό κολυμβητήριο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Στη συνεδρίαση τέθηκε επίσης το ζήτημα της αξιοποίησης του στρατοπέδου Παρμενίων και της μετατροπής του σε πάρκο, με αφορμή την παρουσία της αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών σε ημερίδα στις Σέρρες.


Τη Μάλτα, τη Νορβηγία και την Ιταλία επισκέφθηκαν εκπαιδευτικοί του πρώτου γενικού λυκείου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος εράσμους πλας. Πρόκειται για δράση κινητικότητας και επιμόρφωσης σε καινοτόμες τεχνολογίες που απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης γνώσης στους μαθητές.


Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη, τιμήθηκε το πρωί της Παρασκευής 20 Οκτωβρίου, η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Παναγιώτης Κουτούζος, αναφέρθηκε στο έργο το οποίο επιτελεί καθημερινά η αστυνομία, τη σημασία του για τους πολίτες και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.


Μια άλλη εκδοχή για το τι μπορεί τελικά να συμβεί με τα F-16 έδωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Αμυνας. Ο Πάνος Καμμένος, υποστήριξε ότι το Αμερικανικό Κογκρέσο, που συνεδριάζει αυτές τις ημέρες, μπορεί να αποφασίσει πως η αναβάθμιση των αεροσκαφών F16 που συμφωνήσαμε με τις ΗΠΑ, να γίνει ως «βοήθεια» προς την χώρα μας, και άρα να είναι ολόκληρη ή μέρος της δωρεάν, την ίδια στιγμή που η νέα δημοκρατία χαρακτηρίζει τη συμφωνία θολή, ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση του θέματος εντός του κοινοβουλίου.


Στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση, βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι η έξοδος της χώρας από την Επιτροπεία με την κοινωνία όρθια και διαμόρφωση προϋποθέσεων για ανάπτυξη που θα σέβεται την κοινωνική πλειονότητα, δήλωσε η υπουργός εργασίας. Η Έφη Αχτσιόγλου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση-συζήτηση, που διοργάνωσε το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και η Νομαρχιακή Επιτροπή Α΄ Αθήνας, με θέμα «Εργασιακά Δικαιώματα: Προϋπόθεση για Παραγωγική Ανασυγκρότηση και Δίκαιη Ανάπτυξη».


Τη σύγχρονη κρίση της δημόσιας υπηρεσίας, ως σύμπτωμα αποδυνάμωσης του δημόσιου δικαίου, ανέλυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά την ομιλία του, σε διεθνές συνέδριο για τις Δημόσιες Υπηρεσίες στη Μεσόγειο, στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η κρίση του Δημοσίου θέτει σε κίνδυνο τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη.


Να μην γίνει «κεκλεισμένων των θυρών» η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά και με την παρουσία του λαϊκού παράγοντα και μέσω των τεχνολογιών και του διαδικτύου, ο διάλογος να διεξαχθεί με τρόπο ανοιχτό, δημόσιο, διαφανή και διαδραστικό, ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με δήλωση του, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αναφέρθηκε στο προσφυγικό, τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία και την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Brexit.


Νέες μεθόδους, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να αντιμετωπιστεί των πάγιο πρόβλημα των «κωλυσιεργιών», θα αναζητήσουν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη σύνοδο κορυφής που πραγματοποιείται, στις Βρυξέλλες.


Σελίδα 1 από 779

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps