"Είμαι αισιόδοξος πως σε 2 μήνες η μελέτη για το νέο κλειστό γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης θα είναι έτοιμη". Αυτό αποκάλυψε, στο «Πολτικό Βαρόμετρο» της Δέλτα Τηλεόρασης, ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Ο Γιώργος Βασιλειάδης, ρωτήθηκε και απάντησε ακόμη, τόσο για το κόστος ανέγερσης του νέου Γυμναστηρίου, όσο και για τον τύπο κατασκευής, που προκρίνει το Υπουργείο. Μέρος της αποκαλυπτικής συνέντευξης του Υπουργού, ευθύς αμέσως.


Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επιδιώκει η πρωτοβουλία συλλογικοτήτων και φορέων, σε ότι αφορά στην αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Το αίτημα διατυπώνεται τόσο από τα μέλη της πρωτοβουλίας, όσο και από το δήμαρχο και το μητροπολίτη, οι οποίοι αιτούνται τη γνωστοποίηση σαφούς χρονοδιαγράμματος της διαδικασίας της αυτονόμησης, που αποτελεί πάγιο αίτημά τους.


Τις δικές τους προτάσεις, στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης για την επικαιροποίηση του Master Plan του λιμένα Αλεξανδρούπολης, διατύπωσαν στη διοίκηση του οργανισμού, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ». Οι Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ και Παύλος Μιχαηλίδης είχαν συνάντηση με τον Χρήστο Δούκα, σε ότι αφορά στην αξιοποίηση των υποδομών προς όφελος του εμπορίου και των επαγγελματιών, και την διαμόρφωση της δυτικής χερσαίας ζώνης, αντίστοιχα.


43 μη νόμιμους μετανάστες, επιχείρησε να προωθήσει στην ενδοχώρα Βούλγαρος διακινητής, ο οποίος συνελήφθη στον Έβρο. Στο αστυνομικό Δελτίο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιλαμβάνονται μια ακόμη σύλληψη διακινητή, καθώς και δυο συλλήψεις κατόπιν εξιχνίασης περίπτωσης διαδικτυακής απάτης, στην Καβάλα.


Προθεσμία τριών μηνών για να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, παρέχεται σε 58 νέες κατηγορίες επαγγελματιών. Αυτό προβλέπεται στη σχετική κοινή υπουργική απόφαση. Πρόκειται μεταξύ άλλων, για επαγγελματίες που ασχολούνται με ανάπτυξη οικοδομικών σχεδίων, ξυλουργικές εργασίες, μεσιτικά γραφεία, ακόμη και γραφεία τελετών. Ο αντιπρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε τόσο στην διαδικασία & στους κλάδους που περιλαμβάνει, όσο και στα πρόστιμα όσων δεν συμμορφωθούν.


Τις εφημερίες και τον μισθό τους θα πληρωθούν οι επικουρικοί γιατροί και υπάλληλοι νοσοκομείων, ύστερα από απόφαση του συμβουλίου της Επικρατείας. Την απόφαση χαιρετίζουν τόσο ο διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, που κάνει λόγο για αποκατάσταση της αδικίας, όσο και ο πρόεδρος του ΣΥΚΝΕ, ο οποίος θέτει και το ζήτημα της ανάγκης στελέχωσης με επιπλέον προσωπικό.


«Συνεχίζουμε τις προσπάθειες και τις διεκδικήσεις για τον τόπο μας και δηλώνουμε ότι δεν ακολουθούμε τον κ. Πατακάκη στην πορεία που αποφάσισε να ακολουθήσει». Αυτό υπογραμμίζεται στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν οι Σύμβουλοι Δράμας της Περιφερειακής Αναγέννησης, «αδειάζοντας» ουσιαστικά τον Αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Πατακάκη, στην ανοιχτή ρήξη του με τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.


Βαρύς θα είναι ο χειμώνας, όπως όλα δείχνουν, στα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης. Με επιστολή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενημέρωσαν το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκληθεί με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, ζητώντας άμεσα λύση.


Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκαθαριστεί το τοπίο με τις αλλαγές, που θα γίνουν υποχρεωτικά φέτος, στο επίδομα πετρελαίου θέρμανσης. Η μείωση του σχετικού κονδυλίου, φτάνει στο 50%. Πέρυσι διατέθηκαν συνολικά 116.000.000 ευρώ σε περίπου 550.000 νοικοκυριά που πληρούσαν τα κριτήρια χορήγησης. Αντιθέτως, φέτος δεν αναμένεται να δοθούν περισσότερα από 55.000.000 ευρώ στο σύνολο των δικαιούχων.


Άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού για το 2018 και Εθνικό οικονομικό σχεδιασμό ανασυγκρότησης με ρητούς κοινωνικούς όρους και ρήτρες προστασίας , στη βάση των θέσεων της ΓΣΕΕ. Αυτές είναι κάποιες από τις θεμελιώδεις διεκδικήσεις, στο πλαίσιο της 24ωρης Γενικής Απεργίας που προκήρυξε η Συνομοσπονδία, για την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.


Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, μπροστά από το δημαρχείο, θα γίνει η απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στην Αλεξανδρούπολη, με τη συμμετοχή εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στην Ορεστιάδα το ΠΑΜΕ διοργανώνει ανάλογη συγκέντρωση, στις 11 το πρωί της ίδιας ημέρας.


Τεχνική συνάντηση, με την συντονίστρια για τη Βιώσιμη Κινητικότητα που έχει οριστεί απ το Υπουργείο Περιβάλλοντος, είχαν οι εργαζόμενοι Δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ. Η συζήτηση που διεξήχθη, είχε να κάνει με την προαγωγή της Βιώσιμης Κινητικότητας, σε τοπικό επίπεδο, και την αναζήτηση χρηματοδότησης για την ανάπτυξη των κατάλληλων υποδομών.


Σελίδα 1 από 818

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps