Στο 2021 στοχεύει η κυβέρνηση αναφορικά με την έκδοση των νέων δελτίων ταυτότητας, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Βασική προτεραιότητα του υπουργείου αποτελεί η αναβάθμιση των υπηρεσιών ταυτοποίησης και αυθεντικοποίησης, ώστε το κράτος να μπορεί να ταυτοποιεί τον πολίτη.


Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, είναι η επίσημη πρώτη για τις αλλαγές που προχωρά το υπουργείο Παιδείας σχετικά με το ποιος μαθητής θα κρατά την ελληνική σημαία κατά την παρέλαση. Η αριστεία κερδίζει τη μάχη και όχι η τύχη, καθώς σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου καλούνται οι διευθυντές να μην πραγματοποιήσουν επιλογή σημαιοφόρου με κλήρωση αλλά με βάση την επίδοση στα μαθήματα


Στο προσκήνιο επανέρχεται η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου που είχε αποσταλεί προς τις μητροπόλεις με την οποία απαγορεύτηκε η τέλεση της νεκρώσιμης ακολουθίας και του μνημόσυνου σε όσους επέλεγαν την καύση. Αυτό γιατί άνοιξε και επίσημα το πρώτο αποτεφρωτήριο κοντά στην Αθήνα. Η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, δια στόματος του πρωτοσύγκελου πατήρ Ειρηναίου έκανε γνωστό ότι η εκκλησία σέβεται τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και μέσω της ίδιας εγκυκλίου δίνεται η δυνατότητα  για τέλεση τρισάγιου.


Από 38 έως 42 λεπτά το κιλό κυμαίνεται σήμερα η τιμή του βάμβακος, τιμή σημαντικά χαμηλότερη σε σχέση με πέρσι. Φέτος στο νομό Έβρου καλλιεργήθηκαν 315 χιλιάδες στρέμματα βάμβακος και η παραγωγή κρίνεται αυξημένη, όμως λόγω της χαμηλής τιμής φέτος οι αγρότες δε θα ισοφαρίσουν τα χαμένα κέρδη της περσινής περιόδου. Το 2018 ως γνωστόν μεγάλο μέρος της καλλιέργειας καταστράφηκε λόγω του πράσινου σκουληκιού.


Επίσημα μόνον οι Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου εξαιρούνται από τον σχεδιασμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών. Αυτό όμως φαίνεται πως θα ισχύσει και στην περίπτωση της Θράκης. Αυτή την άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος της ένωσης ιδιοκτήτων Ακινήτων Έβρου Κωνσταντίνος Γκοτσίδης. Πάντως το υπουργείο  απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς ξενοδόχους και ιδιοκτήτες ακινήτων. Οι ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προτείνουν τιμές προσφοράς κάτω των 12 ευρώ ανά ωφελούμενο ανά ημέρα διαμονής.


Σκάφος της Frontex στο Θρακικό Πέλαγος

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019 15:16

Για ένα μήνα θα παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη σκάφος της Frontex το οποίο περιπολεί στο Θρακικό Πέλαγος ενισχύοντας τις τοπικές λιμενικές υπηρεσίες, στον αγώνα πάταξης της διακίνησης μεταναστών και προσφύγων. Το σκάφος που προέρχεται από τη Βουλγαρία διαθέτει πλήρωμα 9 ατόμων. Μετά την αναχώρηση του θα αναμένεται η έλευση άλλου σκάφους από τη Λετονία.


Πάνω από 10 κιλά ηρωίνη επιχείρησε να περάσει από την Τουρκία προς την Ελλάδα ένας 51χρονος. Σε έλεγχο όμως που πραγματοποιήθηκε στο συνοριακό σταθμό των Καστανεών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο χώρο αποσκευών του οχήματος, 21 συσκευασίες με ηρωίνη.


Επτά σκυλιά που φιλοξενούνταν στο δημοτικό κυνοκομείο Αλεξανδρούπολης, έχουν υιοθετηθεί από οικογένειες σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία υιοθεσίας για άλλα 5 σκυλιά, όπως έκανε γνωστό ο κτηνίατρος του δημοτικού κυνοκομείου. Η προσπάθεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο αποσυμφόρησης του και παράλληλα αναμένεται να γίνουν απελευθερώσεις ζώων, αφού πρώτα εξεταστούν οι περιπτώσεις ζώων από ειδική επιτροπή η οποία συστάθηκε στο δήμο Αλεξανδρούπολης


Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εισάγει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή επιμέρους διατάξεις στα νομοσχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και του υπουργείου Υγείας με στόχο «την επίλυση άμεσων προβλημάτων, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς»


Ο αγώνας κατά της εξόρυξης χρυσού στη Θράκη συνεχίζεται καθώς οι φορείς αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δράσεις, μέσα από τις οποίες θα γνωστοποιήσουν στο ευρύ κοινό, γιατί δε θέλουν την εξόρυξη αυτή στην περιοχή. Οι αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, από την οποία δεν έλειψαν οι κόντρες ανάμεσα στον πρώην και τον νυν δήμαρχο Αλεξανδρούπολης.


Σελίδα 1 από 1046

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps