Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στον ΧΑΔΑ της Αλεξανδρούπολης. Από τις 5 το πρωί η πυροσβεστική υπηρεσία σε συνεργασία με τα συνεργεία του Δήμου δίνουν μάχη με τις φλόγες. 


Στο πένθος βυθίστηκε η κοινωνία της Ροδόπης από τον θάνατο του 21χρονου διαιτητή Νίκου Ντοσίδη. Ο νεαρός ρέφερι που νοσηλευόταν επί 11 ημέρες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αγία Όλγα στην Αττική, δυστυχώς έχασε την μάχη. Η  Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε ενός λεπτού σιγή στα γήπεδα όλης της χώρας για τους αγώνες του τριημέρου που διανύουμε.


Συνέντευξη (Β') με το Χαράλαμπο Αθανασίου

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 16:37

"Ο νόμος Παρασκευόπουλου έβαλε τον όρο που έφερε καταχρήσεις στις αποφυλακίσεις". Αυτό δήλωσε στη συνέντευξή του στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο εν ενεργεία βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επέκρινε τον πολυσυζητημένο νόμο, επισημαίνοντας πως έδωσε κίνητρα αποφυλάκισης σε επικίνδυνους εγκληματίες. Όσα απάντησε αναφορικά και με τη βραδύτητα που διέπει την απονομή δικαστικών αποφάσεων, ευθύς αμέσως.


Κονδύλι ύψους 215.000 € εγκρίθηκε, προκειμένου να επισκευαστεί η στέγη του κλειστού γυμναστηρίου του Σουφλίου. Την ίδια στιγμή 850 χιλιάδες, πρόκειται να δοθούν για παρεμβάσεις στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης και του Διδυμοτείχου. Για τα γεγονότα, ρωτήθηκε και απάντησε, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Δημήτρης Ρίζος.


Εντείνεται η κόντρα μεταξύ των καταστηματαρχών της Δημοτικής αγοράς Καβάλας με την ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Οι καταστηματάρχες ζητούν μείωση του ενοικίου τους, έως και 50% με παράλληλη βελτίωση του χώρου για τους καταναλωτές ενώ από την πλευρά της η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ παραθέτει μια σειρά λύσεων, συμπεριλαμβανομένης και της προσφυγής στην δικαιοσύνη.


Η αλλαγή της διοίκησης της τροχαίας στην Αλεξανδρούπολη φέρνει μαζί της και αλλαγές στις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τόσο στο κέντρο, όσο και σε κάποια, κατά γενική ομολογία, «δύσκολα» σημεία της πόλης, επί παραδείγματι στον κόμβο της Ηροδότου. Στόχος της τροχαίας είναι η αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης από οχήματα, και η σταδιακή αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών ως προς το παρκάρισμα.


«Το μεγαλύτερο πρόβλημα αναφορικά με τον τομέα του αθλητισμού στην Αλεξανδρούπολη είναι η έλλειψη χώρων που θα καλύπτουν τις προπονήσεις όλων των σωματείων». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας, με την αφορμή της κλήρωσης των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο


Δύο μήνες γεμάτοι με δράσεις, προγράμματα και εκδηλώσεις είναι ο Σεπτέμβρης και ο Οκτώβρης στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Ενήλικες και Παιδιά θα λάβουν μέρος σε παιχνίδια φαντασίας, εργαστήρια, θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς και πολλά άλλα.


«Δεν έχουμε καμία εξέλιξη, σχετικά με το θέμα της εξαγγελίας για ίδρυση μιας 4ης Νομικής Σχολής». Αυτό –μεταξύ άλλων- αναφέρει η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής, στο περιθώριο του αγιασμού για τη νέα χρονιά, που τελέστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Οι φοιτητές Νομικής από την πλευρά τους τονίζουν την πλήρη αντίθεσή τους, αναφορικά με την εν λόγω προοπτική.


«Η επιχειρηματική δραστηριότητα γύρω από τη γαστρονομία είναι το μοναδικό είδος που ανθεί στην περιοχή. Ωστόσο οι νέοι πρέπει οπωσδήποτε να στραφούν σε εναλλακτικές δραστηριότητες». Αυτό τονίζει -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος των Επαγγελματιών Καφέ – Εστίασης, στην Αλεξανδρούπολη. Στο ίδιο πλαίσιο, ο Γιώργος Αλαβάντας, ρωτήθηκε για τον απόηχο της θερινής σεζόν και τον αντίκτυπό του, στο τζίρο των επαγγελματιών.


Ένας δρόμος με πολλές λακκούβες και μπαλώματα είναι αυτός που ενώνει την Άνθεια, την Αγνάντια, το Δωρικό και άλλους οικισμούς στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η κατάσταση δεν είναι τωρινή, όπως και η αγανάκτηση των οδηγών, οι οποίοι δυσκολεύονται αρκετά στο συγκεκριμένο τμήμα του οδικού δικτύου.


Με στόχο την αύξηση του τουριστικού προϊόντος, μέσα από την ανάδειξη του τόπου μας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης φιλοξένησε δημοσιογράφους από την Γερμανία. Αυτοί, ξεναγήθηκαν στην περιοχή, δοκίμασαν τοπικά προϊόντα και αναμένεται να συντάξουν τουριστικά άρθρα. Παρόμοιες ενέργειες αναμένονται και το επόμενο διάστημα.


Σελίδα 1 από 821

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps