Χιλιάδες επιχειρήσεις από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ φαίνεται πως χάνουν την ενίσχυση του 12%, σύμφωνα με όσα προβλέπει η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ και προκάλεσε αναστάτωση. Την ενίσχυση χάνουν όχι μόνο όσες επιχειρήσεις δεν προσέφυγαν στο δικαστήριο. Την ίδια μοίρα έχουν και μεγάλες επιχειρήσεις με ανεξόφλητες απαιτήσεις που δεν είναι πλέον ελεύθερες κατασχέσεων ή /και εκχωρήσεων σε τράπεζες ή άλλους οργανισμούς.


Η μεταφορά της νοσηλευτικής σχολής του Διδυμοτείχου από το ανοιχτό πανεπιστήμιο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης αποφασίστηκε κατά την διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Η είδηση αυτή ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία στην επιτροπή που συστάθηκε για την διατήρηση της σχολής στην πόλη των Κάστρων καθώς το Δημοκρίτειο έχει ήδη δηλώσει πως επιθυμεί η σχολή να μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη.


Ζητήματα εκπαίδευσης, υποδομών, ακόμα και κοινωνικής έρευνας που θα πρέπει να διενεργηθεί στον οικισμό Άβαντος, θα θίξει στο κείμενο με τις προτάσεις του στη Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη, ο Δαγλή Γιασάρ, Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Πολιτών Μουσουλμάνων. Τις προτάσεις αυτές που έχουν σκοπό την κοινοποίηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, θα τις αναρτήσει στη διαδικτυακή πλατφόρμα της Επιτροπής, ενώ ήδη έχει απευθυνθεί με προσωπικές επιστολές προς την Ντόρα Μπακογιάννη και το Γιώργο Παπανδρέου.


Με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Αττική, ανακοινώθηκε και σήμερα επισήμως πού “χτύπησε” ο κορονοϊός τις τελευταίες 24 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Ανακοινώθηκαν συνολικά 358 νέα κρούσματα και πέντε θάνατοι με τους νεκρούς στη χώρα μας να είναι πλέον 357 ενώ 73 συμπολίτες μας δίνουν μάχη στις ΜΕΘ.


Μεγάλη ικανοποίηση προκάλεσε η εξαγγελία του υπουργού προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ότι το επόμενο έτος σχεδιάζεται η πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στον Έβρο. Την εξέλιξη έκανε γνωστή ο ίδιος ο υπουργός στη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα, με φορείς στο αμφιθέατρο Φερών. Στη συνάντηση συμμετείχαν και αγρότες οι οποίοι ενημερώθηκαν για το ζήτημα των απαλλοτριώσεων στις εκτάσεις τους, καθώς από αυτές θα περάσει ο φράχτης.


Αντίθετοι στην επέκταση του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου στον Έβρο τάσσονται οι βουλευτές του νομού. Σταύρος Κελέτσης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Αναστασία Γκαρά δηλώνουν ενάντια στην επέκταση της δομής , δεδομένης της γεωγραφικής θέσης του Έβρου καθώς και των αλλεπάλληλων προκλήσεων από την Τουρκία. Οι δηλώσεις τους έρχονται ως απάντηση  στις εξαγγελίες του υπουργού μετανάστευσης για την επέκταση του Κέντρου.


Με πορεία ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τους οι μαθητές της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι αντιτίθενται στη χρήση μάσκας στα σχολεία. Συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο όπου φώναξαν συνθήματα και άναψαν καπνογόνα. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ήρθε σε συνέχεια της κατάληψης που ξεκίνησε στο 1ο ΕΠΑΛ.


Την ανησυχία τους για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, εξέφρασαν οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης. Ως γνωστόν το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε περισσότερα από 450 κρούσματα τη Δευτέρα, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη λήψη νέων μέτρων. Την ίδια στιγμή οι πολίτες φροντίζουν να τηρούν τα μέτρα των ειδικών φορώντας μάσκες και  κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.


Περισσότερες από 10 κλίνες στη μονάδα εντατικής θεραπείας για την αντιμετώπιση των σοβαρών κρουσμάτων κορωνοϊού διαθέτει το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο όλο αυτό το διάστημα έχει περιθάλψει ασθενείς από όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ. Οι εργαζόμενοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και προετοιμάζονται για το νέο κύμα που όπως όλα δείχνουν έφτασε. Πανελλαδικά παραμένουν δεκάδες ασθενείς διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας.


Στον "αέρα" βρίσκεται πλέον η πλατφόρμα διαβούλευσης για την διακομματική επιτροπή Θράκης μέσω της οποίες θα κατατίθενται προτάσεις για την ανάπτυξη της Θράκης. Η διαδικασία είναι απλή και αφορά κυρίως φορείς, οργανώσεις και οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.


Αγγίζουν τα 16.000 τα συνολικά κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός. Οι θάνατοι έχουν φτάσει τους 352 ενώ 77 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Οκτώ νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές που προκαλεί στην υγεία ο κορονοϊός. 77 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι.


Στα σκαριά βρίσκονται πλήθος έργων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του τμήματος ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής. Το έργο έχει προϋπολογισμό περίπου 1,7 εκατομμύρια € και καλύπτει, μεταξύ άλλων, Αθλήματα Αθλοπαιδιών, Αθλήματα Γυμναστικής και Αθλήματα Κλειστού Στίβου. Παράλληλα θα δημιουργηθούν και κερκίδες και διάφοροι βοηθητικοί χώροι για τους αθλητές


Σελίδα 1 από 1252

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps