Έξω από το εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας, με τα τρακτέρ τους, βρέθηκαν περισσότεροι από 200 αγρότες του βορείου τμήματος του νομού Έβρου, σε συλλογική διαμαρτυρία. Οι τευτλοπαραγωγοί δηλώνουν αγανακτισμένοι και απελπισμένοι, αφού παρά τις προσπάθειες τους, δεν έχουν καταφέρει να ενημερωθούν για το τι μέλλει γενέσθαι. Οι τόνοι ανέβηκαν, με τον διευθυντή του ζαχαρουργείου να μην μπορεί –σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους- να δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις.


Αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους προκειμένου να αποζημιωθούν,  δηλώνουν οι παραγωγοί του Έβρου. Οι αγρότες με ασυγκόμιστα τεύτλα, απέστειλαν εξώδικο στην διοίκηση της ΕΒΖ, με το ζήτημα να παίρνει πλέον τη δικαστική οδό. Οι οφειλές της εταιρείας ανέρχονται συνολικά στα 6,4 εκ ευρώ, ενώ για τα τεύτλα που απέμειναν στα χωράφια, στις 700.000 ευρώ.


10 νέες θέσεις γιατρών αναμένεται να καλυφθούν στον Έβρο, κατόπιν έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας, προκήρυξης που αφορά στην κάλυψη αναγκών του ΕΣΥ. Η κατανομή τους είναι ήδη προγραμματισμένη για την περιοχή και δύναται, σύμφωνα με το Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, να καλύψει σε ικανοποιητικό βαθμό στελέχωσης τα κέντρα.


Η έντονη βροχόπτωση της Δευτέρας, αύξησε σημαντικά τη στάθμη των υδάτων στα ρέματα της Θράκης. Στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, η πολιτική προστασία τοποθέτησε ειδικές σημάνσεις «κλείνοντας» το ρέμα «Ειρήνη» του Μαϊστρου, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, επέστησε την προσοχή στους οδηγούς, με γνώμονα τις ιρλανδικές διαβάσεις.


Πλήθος συνταξιούχων έδωσε το «παρών» στη σύσκεψη που οργάνωσαν στο Επιμελητήριο Έβρου, τα Σωματεία των Συνταξιούχων της Θράκης. Οι ομιλητές εξέφρασαν τις ανάγκες τους, και συντάχθηκαν με την άποψη, ότι ο αγώνας διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους αποτελεί μονόδρομο.


Με χαμόγελα, ανοιξιάτικα κάλαντα και χειροτεχνίες υποδέχθηκαν οι μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, την Άνοιξη. Τα χελιδονίσματα, έβγαλαν τα παιδιά από τις σχολικές αίθουσες και τα οδήγησαν, με τη συνοδεία των δασκάλων τους στους δρόμους της γειτονιάς, με τελικό προορισμό το κοντινό νηπιαγωγείο, όπου τραγούδησαν και χόρεψαν παρέα με τα νήπια.


«Δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς και να μετράμε τα χάπια κάθε μέρα. Οι Έλληνες δεν έχουν γιατί οι εταιρείες τα εξάγουν με υψηλότερες τιμές». Σε αυτήν την καταγγελία προέβη ο πρόεδρος της ομοσπονδίας φαρμακοποιών Ροδόπης, αναφορικά με την έλλειψη φαρμάκων -για σοβαρές μάλιστα παθήσεις-. Ο ίδιος επισήμανε ότι το ζήτημα επιφέρει πλέον εισαγγελική παρέμβαση, αφού φάρμακα που εισήχθησαν στην Ελλάδα, εντοπίστηκαν σε φαρμακαποθήκες του εξωτερικού, με αποτέλεσμα να χάνουν την αγωγή τους οι Έλληνες ασφαλισμένοι.


Εκ νέου αλλά με τα παλιά προβλήματα, άνοιξε η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ Κατ’Οίκον 2». Η «αυλαία» της έμεινε ανοιχτή για μόλις 45 λεπτά, χρονικό σημείο στο οποίο κατέρρευσε εκ νέου, με αποτέλεσμα να μην κάνει δεκτή ούτε 1 αίτηση. Μηχανικοί και ενδιαφερόμενοι παρακολουθούν με αγανάκτηση τις εξελίξεις.


Την πρωτοβουλία ανέγερσης μνημείου για την Γενοκτονία των Θρακών, ανέλαβε και υλοποίησε η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.  «Τους γείτονες τους αγαπάμε, αλλά η ιστορία είναι ιστορία», ανέφερε σχετικά ο μητροπολίτης, ενώ ερωτώμενος για τους δύο έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη, επισήμανε ότι είναι ένα γεγονός που «μας λυπεί βαθύτατα».


Τις ευχαριστίες του για την ανταπόκριση Θρακιώτικης Εταιρίας στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε, μετά την καταστροφική κακοκαιρία της 25ης Σεπτεμβρίου που υπέστη το νησί της Σαμοθράκης, εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου. Η εν λόγω εταιρία δώρισε 100 στρώματα ύπνου, μέσω της Περιφέρειας, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που η ίδια στέκεται αρωγός για τις ανάγκες του Νομού, σύμφωνα με το Δημήτρη Πέτροβιτς.


63 τόνοι βρώσιμων προϊόντων από την Τουρκία κατασχέθηκαν το τελευταίο τρίμηνο στο τελωνείο των Κήπων, από τους Γεωπόνους Ελεγκτές της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου. Το εν λόγω περιστατικό, είναι από τα συνήθη που καταγράφονται στο τελωνείο, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης, και η τυπικότητα με την οποία διενεργήθηκε ο έλεγχος δεν έχει κάποια σχέση με το γεγονός της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τόνισε ο κύριος Παπαδάκης.


Έντονη είναι η «κινητικότητα» στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το τελευταίο διάστημα, με τις φωνές περί εγκατάστασης Νατοϊκής βάσης να αυξάνονται. Το εν λόγω σενάριο ενισχύουν, τόσο η ενεργειακή προοπτική της περιοχής, όσο και το διεθνές ενδιαφέρον που υπάρχει. Το ενδεχόμενο στηλιτεύθηκε για ακόμη μια φορά από τις Επιτροπές Ειρήνης και την Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στον Έβρο.


Σελίδα 1 από 742

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps