Το παρόν στη συνεδρίαση για τον συντονισμό των δράσεων σε ότι αφορά στο ΔΠΘ, έδωσαν Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ δια της απουσίας τους «έλαμψαν» οι κυβερνητικοί βουλευτές. Αντιπεριφερειάρχες, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων συζήτησαν, ενίοτε και σε υψηλούς τόνους, για την πορεία και τις δράσεις υποστήριξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.


Επί τάπητος τέθηκε το μέλλον του ΔΠΘ, στην ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη στη διοικητική έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων διατράνωσαν την αντίθεσή τους, στο ενδεχόμενο ίδρυσης νέας νομικής σχολής στη χώρα. Συμφωνία διαφάνηκε και στην προοπτική της συνένωσης Δημοκριτείου και ΤΕΙ, με σοβαρά όμως ερωτήματα και όρους, προερχόμενα κυρίως από την πλευρά της Καβάλας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στη δημιουργία νέας νομικής σχολής, γεγονός κάθετα αντίθετο στην πρόθεση του Υπουργού Παιδείας.


Διαστάσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, έλαβε το ζήτημα της απόρριψης της σύμβασης για την προμήθεια σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED, από το ελεγκτικό συνέδριο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, για τον καθορισμό της αμοιβής νομικού συμβούλου που θα αναλάβει την αίτηση ανάκλησης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Υπήρξε αντιπαράθεση και αναζήτηση ευθυνών από μέρους της δημοτικής αρχής.


Προστασία της κατοικίας με νόμο και καμία κατάσχεση για χρέη προς το δημόσιο ήταν δυο από τα κυριότερα αιτήματα των μελών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Έβρου, που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Αλεξανδρούπολης. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους πολίτες στη διαμαρτυρία που θα διεξαχθεί μπροστά από το Δημαρχείο στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, ημέρα έναρξης και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Στο Βελιγράδι θα βρεθούν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού. Σε περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ ο Δήμος θα έχει το δικό του stand, ενώ επισημαίνεται πως ήδη έχουν κλειστεί ραντεβού με tour operators, με γνώμονα την πρόθεση να συνδεθεί αεροπορικά η Αλεξανδρούπολη με το Βελιγράδι.


15 Φεβρ 2018

 

Ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Αιματολογίας/ Ογκολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, Ελπιδοφόρος Μανταδάκης, για τις νεοπλασίες στους ανήλικους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

 


15 Φεβρ 2018

 

Η τοπική Διαχειρίστρια του Μουσείου Μετάξης Σουφλίου, Δήμητρα Διμησκίδου, για τις δράσεις και τα «Λαγανο-Ζυμώματα» στο Μουσείο, με αφορμή την καθαρά Δευτέρα και τους εορτασμούς της Αποκριάς.

 


15 Φεβρ 2018

 

Ο Δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός για τις τουρκικές κινήσεις και προκλήσεις στο Αιγαίο.

 


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps