32 ανθρώπους, που επέβαιναν σε λέμβο, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Αλεξανδρούπολης, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος. Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των διασωθέντων, βρίσκονταν και παιδιά.


Παγκόσμια ανησυχία και "τριγμούς" στις αγορές χρήματος, συνεχίζει να προκαλεί η «ελεύθερη» πτώση της τουρκικής λίρας. Οι οικονομολόγοι, έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως οι αρνητικές επιπτώσεις -που είναι ήδη εμφανείς- θα συνεχιστούν σε διεθνές επίπεδο.


Την απαγόρευση έναρξης οποιασδήποτε εστίας φωτιάς από (σήμερα) Σάββατο 18 Αυγούστου και -τουλάχιστον- για τις επόμενες 4 ημέρες, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αλεξανδρούπολης. Αιτία της εντολής, οι μετεωρολογικές προβλέψεις για ισχυρούς ανέμους που θα συνεχίσουν να πνέουν στον Έβρο. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Με τις προσλήψεις 12 νέων γιατρών σε διάφορες ειδικότητες, επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα κενά και να αποκαταστήσει την εύρυθμη λειτουργία στα Επείγοντα στις κλινικές, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης. Σύμφωνα με τον Διοικητή, Αχιλλέα Γερόπουλο, βασικός παράγοντας στην επίτευξη της ομαλότητας, είναι η έγκαιρη εξόφληση όλων των οικονομικών υποχρεώσεων του Ιδρύματος.


Το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών, έχει καταφέρει να μαγνητίσει η 15η Γιορτή Βιοκαλλιεργητών – Μελισσοκόμων & Οικοτεχνών στην Αλεξανδρούπολη. Η διοργάνωση -που έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής- συνεχίζεται και ολοκληρώνεται την Κυριακή 19 του μηνός.


Στον απόηχο της απελευθέρωσης των δύο στρατιωτικών, από τις φυλακές της Αδριανούπολης κινούνται, η τοπική αλλά και η εγχώρια επικαιρότητα. Για τις στιγμές που έζησε κατά τη συνάντηση με τους αξιωματικούς και τις οικογένειές τους, μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, δε παρέλειψε να αναφερθεί τόσο στη διπλωματική προετοιμασία, όσο και στις εξελίξεις που μπορεί να σηματοδοτήσει στις ευρω-τουρκικές αλλά και στις διμερείς σχέσεις, η απελευθέρωση


Ορίστηκαν με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, οι δύο τοποτηρητές για τις Μουφτείες Ξάνθης και Κομοτηνής. Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, το γεγονός, έρχεται και ως έμμεση διάψευσης της φήμης ότι η Ελλάδα έχει ανταλλάξει την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών με υποχωρήσεις στα θέματα των Μουφτήδων. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ του Γιάννη Σιδηρόπουλου.


Μία γιορτή για τους βιοκαλλιεργητές, μελισσοκόμους και οικοτέχνες διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου μέχρι την 19η Αυγούστου, στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης. Η 15η διοργάνωση με τίτλο "Ο θησαυρός του Έβρου – Αναζητώντας τις χαμένες γεύσεις της Θράκης", δίνει έμφαση στην ανάδειξη της ποιότητας των τοπικών προϊόντων.


Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps