"Όταν παραλάβαμε εκκρεμούσαν 358.000 παροχές". Αυτό τόνισε, από το βήμα της Βουλής η Υπουργός Εργασίας. Η Έφη Αχτσιόγλου αναφέρθηκε στα δεδομένα γύρω από τις εκκρεμούσες συντάξεις, τους μισθούς και τα στοιχεία αναφορικά με το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.


«Ήδη έχουν κινητοποιηθεί όλα τα διαθέσιμα απορρυπαντικά μέσα και καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες». Αυτό δήλωσε ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο του Υπουργικού Συμβουλίου, αναφορικά με την αντιμετώπιση της μεγάλης οικολογικής καταστροφής στο Σαρωνικό. Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τις εξελίξεις στην Οικονομία και επιτέθηκε με σφοδρότητα στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Σκληρούς χαρακτηρισμούς και βαριές κατηγορίες αντάλλαξαν ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Άδωνις Γεωργιάδης και Πάνος Καμμένος συγκρούστηκαν σφοδρά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με φόντο την ΕΛΒΟ, την οικονομία αλλά και την παρουσία του Κυβερνητικού Εταίρου στο Λονδίνο.


«Για εμάς, τους Έλληνες, η ελευθερία αποτελεί υπαρξιακή αρχή και άρα τρόπο ζωής. Αυτήν την αλήθεια οφείλουν να την γνωρίζουν εχθροί και φίλοι». Αυτό τόνισε από την Βιάννο Ηρακλείου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις υπέρ της μνήμης των θυμάτων των γερμανικών στρατευμάτων. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, έθεσε επίσης, για μια ακόμα φορά, το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου.


«Ο κ. Μητσοτάκης τη στιγμή που όλη η Ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, τη στιγμή που η Ευρώπη συζητά για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, τη στιγμή που συζητά για την ανάγκη η χώρα να ανακτήσει την πρόσβαση της στις αγορές, ο κ. Μητσοτάκης έρχεται και προτείνει νέο μνημόνιο», αυτό μεταξύ άλλων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη, μια ημέρα μετά την ομιλία του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 82η διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι η δέσμη μέτρων που προτείνει η νέα δημοκρατία, αποτελούν ουσιαστικά νέο πρόγραμμα.


Σε σκληρό αντικυβερνητικό τόνο κινήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος στις απαντήσεις του προς τους πολιτικούς συντάκτες, έδωσε έμφαση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Χαρακτήρισε τις ιδιωτικές επενδύσεις βασικό μοχλό της ανάπτυξης της οικονομίας, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του για μείωση κατά 20% της φορολογίας στις επιχειρήσεις όπως και για ένα απλοποιημένο αδειοδοτικό πλαίσιο. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απέρριψε τις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι δεσμεύτηκε σε τέταρτο μνημόνιο.


Εφόσον τις επόμενες μέρες συμφωνηθούν όλες οι τεχνικές παράμετροι, μισό μήνα μετά (από τις αρχές Οκτωβρίου το νωρίτερο) θα μπορούν να είναι διαθέσιμα και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού στο Taxisnet τα ηλεκτρονικά «εργαλεία» που θα υπολογίζουν άμεσα τα στοιχεία και το αποτέλεσμα της ρύθμισης για κάθε περίπτωση μικροφειλέτη –ενώ για τους μεγαλοφειλέτες θα απαιτείται πιο εξονυχιστικός έλεγχος βιωσιμότητας και αυστηρότερος προσδιορισμός των δόσεων.


Έρχονται μαζικές προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 19:33

Σε 15 ημέρες εκπνέει η προθεσμία όχι μόνο καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ αλλά και υποβολής ενδικοφανών προσφυγών εναντίον του φόρου ακινήτων, ο οποίος με φόντο σειρά αποφάσεων του ΣτΕ, έχει μπει για τα καλά στο στόχαστρο δικηγόρων και φοροτεχνικών. Σε έξι περιοχές, μετά από σχετικές προσφυγές, το ΣτΕ έχει ακυρώσει τις Τιμές Ζώνης, όπως τις αναπροσάρμοσε το 2016 το υπουργείο Οικονομικών, με το αιτιολογικό ότι επρόκειτο για οριζόντιες παρεμβάσεις, χωρίς να εξεταστούν τα ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως σαφώς ορίζει ο νόμος αλλά και η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ, με την οποία καλούσε το υπουργείο Οικονομικών να προσαρμόσει τις αντικειμενικές αξίες στα επίπεδα των εμπορικών τιμών.


Τα επιδόματα που "κόβει" η γ' αξιολόγηση

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 19:32

Περικοπές προνοιακών επιδομάτων, αναπηρικών συντάξεων και άλλων κοινωνικών, υγειονομικών, οικογενειακών και προνοιακών παροχών καθώς και περιορισμό των δικαιούχων φέρνει η τρίτη αξιολόγηση. Το καυτό θέμα των περικοπών στα επιδόματα τέθηκε ήδη επί τάπητος στις πρώτες συζητήσεις στο υπουργείο Εργασίας με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ενόψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στη διάρκεια της ερχόμενης αξιολόγησης.


Τα περίπτερα της 82ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ανάγκη να γίνει η Βόρεια Ελλάδα ένα κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζτιζικώστα και τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα.


Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, στο πλαίσιο των εισηγήσεων και των απαντήσεων του Υπουργού Περιβάλλοντος για το θέμα του Χρυσού και της El Dorado Gold. Ο Γιώργος Σταθάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως κάποιοι έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους σε σχέση με την Εταιρία, επαναλαμβάνοντας παράλληλα το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι άδειες και τα υπόλοιπα ζητήματα γύρω από το ζήτημα.


Κανείς δεν ανέφερε την El Dorado ή το πρόγραμμα. Κοινός μας στόχος η έξοδος από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018. Αυτά ήταν κάποια εκ των κυριότερων σημείων της δήλωσης του Υπουργού Οικονομίας, αμέσως μετά το Eurogroup. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσε αναφορικά με όσα συζητήθηκαν, μιλώντας για τα επόμενα βήματα των θεσμών και της χώρας μας.


Σελίδα 1 από 117

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps