Στο μεγαλύτερο πέρασμα παράτυπων προσφύγων και μεταναστών, κοντά στην λίμνη Σπίντια του ποταμού Έβρου βρέθηκε η κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης. Ακολουθώντας την πορεία των ανθρώπων αυτών κατεγράφησαν ρούχα, τσάντες ακόμη και φρέσκιες πατημασιές στο σημείο αυτό που χρησιμοποιείται καθημερινά και φρουρείται διεξοδικά από τις ελληνικές αρχές.


Σε δεινή οικονομική κατάσταση βρίσκονται σχεδόν 7 στους 10  Έλληνες. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία αξιοποιεί και παραθέτει ο ΣΕΒ, το 68,3% του πληθυσμού ζει κοντά στο όριο της φτώχειας και δεν έχει περισσότερα από 1.000€ στον τραπεζικό του λογαριασμού.


Εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης, ύψους 123 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την άμεση καταβολή του. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει σύντομα, ενώ η πρώτη δόση θα καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη του Μαρτίου, όπως είχε ανακοινώσει και η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.


Το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ θα καταβληθεί σε 17.000 επιπλέον νοικοκυριά έως το τέλος Φεβρουαρίου, όπως εξήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος. Αφορά στις περιπτώσεις εκείνες για τις οποίες διαπιστώθηκε μέσω των διασταυρώσεων που έγιναν στα αρχεία των ενστάσεων και των απορριφθέντων αιτήσεων ότι πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, αλλά η αίτησή τους είχε απορριφθεί από το ηλεκτρονικό σύστημα λόγω παραλείψεων στις φορολογικές δηλώσεις ή λαθών των ίδιων κατά την υποβολή της αίτησής τους.


Τα "κόκκινα" δάνεια αποτελούν τη σημαντικότερη πρόσκληση για τις ελληνικές τράπεζες τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας και υποστήριξε ότι θα πρέπει να μειωθούν κάτω από τον στόχο του 20% στον οποίο έχουν δεσμευτεί οι τράπεζες. Για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είπε ότι για φέτος η Τράπεζα εκτιμά ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα διαμορφωθεί στο 2,5% από 2,2% που έκλεισε τελικώς πέρυσι.


Μετά το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης λαμβάνει μέτρα προστασίας από τον κορονοϊο. Στους ταξιδιώτες προτείνεται να μην έρχονται σε επαφή με άτομα τα οποία φέρουν συμπτώματα του ιού, και να τηρούν κανόνες ατομικής υγιεινής όπως το συχνό πλύσιμο των χεριών. Πάντως  ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε πως η επιδημία ιογενούς πνευμονίας από το νέο κορονοϊό που έχει εμφανισθεί στην Κίνα, δεν αποτελεί ακόμη «πανδημία».


Θέση για το θέμα της έκτρωσης πήρε για μία ακόμη φορά η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θεωρεί την εκούσια έκτρωση ως φόνο και η Εκκλησία δεν την αποδέχεται. Η Ιερά Σύνοδος  με ανακοίνωσή της εκφράζοντας – όπως αναφέρει την θεολογική της θέση επί του θέματος – τονίζει πως το έμβρυο είναι ακέραιος άνθρωπος από τη στιγμή της σύλληψής του και  «θεωρεί την εκούσια έκτρωση ως φόνο και δεν την αποδέχεται».


Ένα πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά ο δήμος Διδυμοτείχου σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πατρών, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Πρόκειται για την πιλοτική λειτουργία της πλατφόρμας SENSE CITY, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα για προβλήματα στην πόλη ή τη γειτονιά τους μέσω κινητού χωρίς κόστος ή γραφειοκρατικές διαδικασίες. Η πληροφορία θα μεταδίδεται σε ένα κέντρο ελέγχου του Δήμου και θα διανέμεται από τους διαχειριστές στην αρμόδια υπηρεσία, ενώ παράλληλα ο πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη της αναφοράς.


Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η πλατφόρμα TAXISNET να ανοίξει τις πύλες τις προκειμένου να υποδεχθεί όλους όσους επιθυμούν να προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους προς το Δημόσιο. Να σημειωθεί ότι τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν εντός του 2019 θα φορολογηθούν με βάση το πλαίσιο που ίσχυε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.


Μάρτιο η διανομή τροφίμων του ΤΕΒΑ

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 15:54

Έξι διανομές τροφίμων, ξεκινώντας άμεσα προγραμματίζει το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι διανομές τροφίμων, σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας, θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ. Θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια της χρονιάς.  Θα γίνουν διανομές σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί και Σαμοθράκη.


Τα αγκάθια του «επιχειρείν» στη Θράκη

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2020 15:52

Κοινωνός των προβλημάτων της τοπικής επιχειρηματικότητας έγινε ο υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο οποίος είχε συνάντηση στην Αλεξανδρούπολη με εκπροσώπους μεγάλων βιομηχανιών. Οι εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων αναφέρθηκαν στην έλλειψη υποδομών, αλλά και την αδυναμία στελέχωσης των επιχειρήσεων τους. Από την πλευρά του ο κ. Καράογλου τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη χώρα φιλικότερη προς τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές.


Σελίδα 9 από 1133

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps