«Σχηματίζοντας το τοπίο, την πόλη και τον άνθρωπο», ήταν η κεντρική θεματική των ανοιχτών διαλέξεων, που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Νεάπολις της Κύπρου, στο ιστορικό μουσείο Αλεξανδρούπολης. Το παρόν έδωσαν αυτοδιοικητικοί, αλλά και πολίτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εκπαίδευση και το πρόγραμμα σπουδών του πανεπιστημιακού ιδρύματος.


Τριήμερο εκδηλώσεων, ετοιμάζουν πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς του Μαΐστρου στο δήμο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας. Πάμε να παρακολουθήσουμε αναλυτικά, το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων


Οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της Βουλής. Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε την Ολομέλεια λίγο μετά τις 11 το πρωί, για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά το ναυάγιο της Γενεύης. Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα συναίνεσης με τα κόμματα να συμφωνούν ότι την κύρια ευθύνη την αποτυχία των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας, φέρει η Τουρκία.


«Λύσεις εκτός πλαισίου ΟΗΕ καθώς και ότι άλλο υπονόησε η τουρκική πλευρά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά, και είναι εκτός συζήτησης», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το Κυπριακό στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας ότι η Τουρκία φέρει την ευθύνη της αποτυχίας των συνομιλίων. Όλες οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Τι ακριβώς συνέβη στη Διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας και πώς η τουρκική άρνηση να υποχωρήσει στην παρουσία στρατευμάτων και τις εγγυήσεις οδήγησε τις διαπραγματεύσεις σε κατάρρευση, παρουσίασε στους δημοσιογράφους στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης. Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι η πρόταση των Τούρκων προέβλεπε ρητό αποκλεισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από κάθε λύση.


«Εξαιρετικά ελπιδοφόρα, χαρακτήρισε ο διοικητής της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων, την επιθυμία και την επιμονή με την οποία δουλεύουν οι συνάδελφοι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, εργαζόμενοι σε αντίξοες συνθήκες με περιορισμένο αριθμό υπαλλήλων, έχοντας πολύ καλά αποτελέσματα». Ο Γιώργος Πιτσιλής βρέθηκε στο τελωνείο των Κήπων, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας του στη Θράκη και τη Ροδόπη.


«Το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουμε είναι σοβαρό, και δυστυχώς διαχρονικό», αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης τελωνειακών υπαλλήλων του νομού Έβρου, με αφορμή την επίσκεψη του διοικητή της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων στο τελωνείο των Κήπων. Ο Θανάσης Κοτίνης, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γιώργο Πιτσιλή, ο οποίος εξέφρασε τη βούληση της πολιτείας για την επίλυση του ζητήματος.


Την είδηση ότι απομακρύνεται από τη θέση του πρύτανη του δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης ο Αθανάσιος Καραμπίνης, επιβεβαίωσε και τυπικά τη Δευτέρα με επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων. Το υπουργείο γνωστοποιεί ότι ο κ. Καραμπίνης κατέθεσε εκπρόθεσμα και σε αναρμόδιο όργανο το υπόμνημα με τις εξηγήσεις που κλήθηκε να δώσει, ενώ αυτές δεν κρίθηκαν επαρκείς. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


Η δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα είναι το επίκεντρο της συνάντησης μεταξύ του πρόεδρου του οργανισμού και των εκπροσώπων της ΓΑΙΟΣΕ που θα επισκεφθούν την πρωτεύουσα του νομού Έβρου. Πρόκειται για μια ένα σημαντικό έργο, με δυνητικά πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Δούκας.


Νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, στο πλαίσιο γενικής ανακαίνισης, αποκτά η μονάδα τεχνητού νεφρού, στο πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για δωρεά Ελλήνων του εξωτερικού, ενώ η εγκατάσταση των μηχανημάτων αναμένεται να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.


Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Έβρου «Συνεχί-ΖΩ», ξεκινά Εκστρατεία Ενημέρωσης για πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και το Μελάνωμα. Γι αυτό το σκοπό το απόγευμα της Τετάρτης, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο επιμελητήριο Έβρου στην Αλεξανδρούπολη.


Ολοκληρώθηκε μετά το μεσημέρι η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου με θέμα τη συμφωνία για την προστασία της ελληνικής φέτας στην αγορά της Ιαπωνίας. Για μεγάλη επιτυχία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος τους υπουργούς Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, χαρακτηρίζοντας καλή είδηση και δίκαιη εξέλιξη την προστασία ονομασίας προέλευσης της ελληνικής φέτας στην ιαπωνική αγορά.


Σελίδα 9 από 714

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps