Στον Έβρο και ειδικότερα στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί τις επόμενες ημέρας η πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου, με αφορμή την διεξαγωγή του παραγωγικού συνεδρίου. Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκινά από το πρωί της Δευτέρας 13 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα της Τετάρτης, σε ένα τριήμερο πλούσιο με επαφές και συναντήσεις με επίκεντρο την ανάπτυξη της ΠΑΜΘ.


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου – Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ – Παιδική σεξουαλική κακοποίηση”. Το «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» είναι η καμπάνια του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, είναι Συντονίστρια της καμπάνιας και βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη ως ομιλήτρια της εκδήλωσης.


Νέα δεδομένα δημιουργούνται για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, μετά από την έγκριση χρηματοδότησης του έργου για την κατασκευή νέου κτηρίου λιμεναρχείας και αναβάθμιση των υποδομών, από το υπουργείο οικονομίας. Τα συνολικά 3 έργα που εντάσσονται στο πακέτο χρηματοδότησης,  αφορούν κρίσιμες υποδομές στον τομέα των μεταφορών που αναμένεται να βελτιώσουν τις πύλες εισόδου της Βόρειας Ελλάδας και να διευκολύνουν το εμπόριο της χώρας.


33 γιατροί από το νομό Έβρου, και 80 συνολικά από την ΠΑΜΘ, εμπλέκονται στις παράνομες συνταγογραφήσεις, που διαπίστωσαν οι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ. Ο αριθμός των γιατρών πανελλαδικά ανέρχεται στους 1.000, ενώ η ζημιά για τα ταμεία του δημοσίου, τεράστια.


Την πρωτοβουλία διοργάνωσης μια εκδήλωσης αφιερωμένης στη Σαμοθράκη, ανέλαβε η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου. Πρόκειται για την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας στο νησί, η οποία υποστηρίζεται και από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.


Στο Σαν Φρανσίσκο θα ταξιδέψει η πόλη του Διδυμοτείχου, μέσω της νέας δουλειάς του Εβρίτη κινηματογραφιστή Κώστα Γκουρλουμένου. Το εν λόγω βίντεο αποτελεί μια καλλιτεχνική αφήγηση της εποχής του 1920 της πόλης, και είναι γυρισμένο εξολοκλήρου με λήψη από αέρος.


Το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε στο Πνευματικό Κέντρο Συναυλία-Αφιέρωμα στη Μουσική Παράδοση της Θράκης.


Το κέντρο του κυβερνητικού ενδιαφέροντος θα αποτελέσει η ΠΑΜΘ, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα ο νομός του Έβρου. Στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να βρεθούν οι υπουργοί μεταφορών, ενέργειας,  ναυτιλίας, οι αναπληρωτές υπουργοί περιβάλλοντος και υγείας, καθώς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, όπου θα πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με αυτοδιοικητικούς και φορείς, στο πλαίσιο διεξαγωγής του παραγωγικού συνεδρίου.


Τη Σαμοθράκη θα επισκεφθούν ο υπουργός ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο Γιάννης Δραγασάκης, από κοινού με το δήμαρχο του νησιού Θανάση Βίτσα και τον πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, θα σχεδιάσουν τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση των υποδομών, που προκάλεσε τον Σεπτέμβριο η καταστροφική θεομηνία.


Την έγκριση χρηματοδότησης τριών νέων έργων υποδομής, ανακοίνωσε η περιφέρεια ΑΜΘ, ύστερα από συνάντηση του περιφερειάρχη με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομίας Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες αποτελούσαν πάγια αιτήματα των αυτοδιοικητικών, με τα οποία επιτυγχάνεται και η αναβάθμιση του νομού Έβρου, ύστερα από και την έγκριση ειδικού προγράμματος για το νομό, που αφορά στην υλοποίηση 38 ακόμη έργων.


Την άμεση ανταπόκριση του κόσμου για οικονομική ενίσχυση της Σαμοθράκης, βρήκε το κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγνάντιας «Άγιος Γεώργιος». Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία καθώς φορείς και σύλλογοι αγκάλιασαν την προσπάθεια, σε μια βραδιά αφιερωμένη στο νησί του Έβρου. Εκεί ήταν και η διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτρια Ζωή Τηγανούρια ευχαρίστησε μουσικά όσους συμμετείχαν σ αυτή την ξεχωριστή βραδιά.


Οι πρόσφατες αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και την εργατική νομοθεσία, αποτέλεσαν το αντικείμενο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό Κέντρο νομού Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη. Η πρωτοβουλία αφορούσε το σύνολο των πολιτών, εργαζομένων και ανέργων, οι οποίοι διατύπωσαν τα δικά τους ερωτήματα προς τους εργατολόγους που ήρθαν από την Αθήνα.


Σελίδα 9 από 802

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps