Τις γραφειοκρατικές ανάγκες των παλιννοστούντων και των πολιτών με ρωσική υπηκοότητα εξυπηρέτησε το «μικρό» ρωσικό προξενείο που για δύο ημέρες λειτούργησε στην Αλεξανδρούπολη. Η προσέλευση ήταν αρκετά μεγάλη, αφού για πολλούς συμπολίτες μας η μετάβαση στην Θεσσαλονίκη δεν είναι δυνατή.


Αναβρασμός επικρατεί στους δήμους του νομού Καβάλας μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης για την ένταξή τους στο πρόγραμμα της υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής με τη δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα να υπογραμμίζει ότι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας ήταν βιαστική και ελήφθη χωρίς να υπάρξει μέριμνα για το πού θα φιλοξενηθούν όλα τα νήπια. Από την άλλη πλευρά ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος υποστηρίζει ότι οι 4 δήμοι του νομού Καβάλας ήταν γνώστες της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας, εκφράζοντας απλά τις επιφυλάξεις τους.


Αδέσποτα ζώα, σκοτεινές γειτονιές, ανύπαρκτες διαβάσεις αλλά κι ένα σύστημα στάθμευσης που δυσχεραίνει την καθημερινότητα των πολιτών της Κομοτηνής επισημαίνει η Επικεφαλής της παράταξης «Εμείς..η πόλη». Αυτά είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που διέπουν την κοινωνία της Κομοτηνής, για τη Φελίνα Καζάκου, τη στιγμή που θα μπορούσε να γίνει ορθότερη διαχείριση της κατάσταση από τη διοίκηση του Δήμου.


Με πάνω από 300 συμμετοχές διεξήχθη για ακόμη μια χρονιά το Διεθνές Πρωτάθλημα Kick Boxing στην Αλεξανδρούπολη. Μικροί και μεγάλοι μαχητές από την Ελλάδα & τη Βουλγαρία, αναμετρήθηκαν σε μια διοργάνωση που πλέον αποτελεί θεσμό. 


«Τέλος» στα σενάρια που αναφέρονται σε δημιουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη, έβαλε με δηλώσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Η Νατάσα Γκαρά, σχολίασε την αύξηση των σχετικών ροών στο νομό, επισημαίνοντας πως το Υπουργείο βρίσκεται πάνω από το πρόβλημα, χαράσσοντας ήδη τα επόμενα βήματα αντιμετώπισής του.


Να παγώσει εκ νέου η καταβολή στο Δημόσιο, των οφειλών των πληγέντων κατοίκων και επαγγελματιών της Σαμοθράκης, ζήτησε από τη Βουλή ο Δημήτρης Ρίζος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, κατέθεσε τη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου, χαρακτηρίζοντας το αίτημα των προαναφερθέντων ως «απολύτως δίκαιο αλλά και λογικό», από τη στιγμή που η κατάσταση έκτακτης ανάγκης του νησιού, παρατάθηκε για 6 ακόμη μήνες.


«Φαινόμενα αυταρχισμού και διοικητικής αυθαιρεσίας δεν γίνονται ανεκτά. Απαιτούμε την ανάκληση της απόφασης». Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και του τμήματος της ΑΔΕΔΥ Έβρου, ύστερα από τον διορισμό εκπαιδευτικού στο περιφερειακό συμβούλιο, με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή. Οι δάσκαλοι δηλώνουν έτοιμοι να «πάνε» το ζήτημα μέχρι και τον Υπουργό Παιδείας, καταγγέλλοντας «αντιδημοκρατικές πρακτικές» και «αυταρχισμό».


Σε μια κίνηση μεγάλης αξίας, και ακόμη μεγαλύτερου συμβολισμού, προέβησαν εθελοντές στην Αλεξανδρούπολη. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Κέντρου Κοινότητας του Πολυκοινωνικού, βοήθησαν ώστε να αλλάξει όψη η παιδική χαρά που βρίσκεται επί της οδού Βενιζέλου, στο πλαίσιο του “Let’s Do It Greece”. Εθελοντές κάθε ηλικίας, έγιναν στην πράξη, η αλλαγή που απαιτούν.


Ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜ-Θ, εξαιτίας ψηφίσματος για τους 2 Έλληνες κρατούμενους στην Αδριανούπολη. Η πρόεδρος του οργάνου έθεσε το ζήτημα προς συζήτηση και ψήφιση στο τέλος της συνεδρίασης, με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ευτελισμό της διαδικασίας».


H αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού Έβρου, αλλά και οι καταστροφές που υπέστη η Σαμοθράκη μετά την κακοκαιρία της 26ης Σεπτεμβρίου αποτελούν δύο θέματα που κατέλαβαν σημαντικό χρόνο στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Ο περιφερειακός σύμβουλος Μενέλαος Μαλτέζος κατηγόρησε τον Περιφερειάρχη για αναποτελεσματικότητα αναφορικά με τα προαναφερθέντα έργα, με το Χρήστο Μέτιο να απαντά ότι τα έργα έχουν ήδη δρομολογηθεί.


«Καμία ιδιαίτερη προσπάθεια δεν έχει γίνει από την Περιφέρεια για να επιβληθούν οι περιβαλλοντικοί και οικολογικοί κανόνες που πρέπει για να λειτουργούν τα εργοστάσια», αυτό μεταξύ άλλων υποστηρίζει ο Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου Φώτης Καραλίδης, στον απόηχο της συζήτησης για τη ρύπανση που υφίσταται ο νομός Καβάλας από τη λειτουργία των εργοστασίων. Από την άλλη πλευρά σε δήλωση του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, αναφέρει πως δεν είναι η Περιφέρεια αρμόδια και υπεύθυνη για τον έλεγχο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Ένταση προκλήθηκε στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, στον απόηχο της συζήτησης για το θέμα του φράγματος Μαριών Θάσου, με μέλος της ομάδας «Θάσος Νερό sos » να υποστηρίζει την παραμέληση του σχεδιασμού ένταξης τόσο της Θάσου όσο και της Σαμοθράκης στο σχεδιασμό για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.


Σελίδα 9 από 768

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps