Με γνωστά ονόματα που ξεσήκωσαν την νεολαία, συνεχίστηκαν για δεύτερη μέρα οι εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ Νέων του Άρδα. Demy, Βαγγέλης Κακουριώτης και Αναστάσιος Ράμμος ήταν μερικοί από αυτούς που χάρισαν το Σάββατο ακόμη μία αξέχαστη βραδιά στις Καστανιές.


200 χορευτές από όλη την Ελλάδα έδωσαν το «παρών» στη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Ας κρατήσουν οι Χοροί» που πραγματοποιήθηκε στο οικοπάρκο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη. Μία εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού οι κερκίδες γέμισαν από κόσμο και διοργανώθηκε από το Εργαστήριο Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Μελετών Αλεξανδρούπολης.


Η ανάγκη χάραξης σχεδίου αντιπυρικής προστασίας, αλλά και σχεδίου εκκένωσης των οικισμών της Μάκρης και των Δικέλλων, διατρανώθηκαν -μεταξύ άλλων- στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας τόνισε τη στενότητα χώρου που επικρατεί στην περιοχή του Άη Γιώργη στη Μάκρη, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται πολύ να προσεγγίσει το πυροσβεστικό όχημα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


«H προσέλευση των αιμοδοτών για χορήγηση αίματος προς τους τραυματίες της Αττικής ήταν πολύ μεγάλη, αυτό, ωστόσο, θα πρέπει να συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, μιας και οι ανάγκες για αίμα είναι πάντοτε αυξημένες». Αυτό –μεταξύ άλλων- τονίζει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Έβρου, Τάσος Κοντακίδης, αναφορικά με την προσπάθεια συλλογής αίματος σε τοπικό επίπεδο.


«Η κατάσταση δεν κρίνεται ανησυχητική, ωστόσο, η επιφυλακτικότητα είναι καλός σύμμαχος». Αυτό –μεταξύ άλλων- υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, αναφορικά με τη ρηματική διακοίνωση από πλευράς Βουλγαρίας για αποδέσμευση μεγάλων ποσοτήτων νερού από το φράγμα του Ιβαήλοβγκραντ. Αυτό που επισημαίνει πάντως είναι η άρρηκτη συνεργασία με το δήμο Ορεστιάδας προς αποφυγήν τυχόν προβλήματος στο Φεστιβάλ του Άρδα.


Για την παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας πρόκειται να αξιοποιηθεί η βιομάζα του Δάσους της Θάσου. Αυτό συζητήθηκε μεταξύ του Δημάρχου του νησιού και του προέδρου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, για να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο της αξιοποίησης της ύλης.


Πάνω από 1500 θεατές στο φεστιβάλ Cosmopolis 2018 στην Καβάλα


H ανάγκη για άνθιση επιχειρηματικών κινήσεων που θα αποφέρουν πλούτο στην περιοχή, η εξεύρεση χώρου αποκλειστικά για τους αιμοδότες, αλλά και το προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1», ήταν μόνο μερικά από τα στοιχεία που συνέθεσαν το πλαίσιο της συζήτησης στην πρόσφατη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης.


Δικαιώθηκαν οι πρώην εργαζόμενοι της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα μετά την άρση των κατηγοριών που τους είχαν αποδοθεί για εμπρησμούς. Πάντως, οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους αιτούνται τριμερούς συνάντησης με τη διοίκηση και το υπουργείο Εργασίας με σκοπό την επίτευξη τήρησης της προβλεπόμενης συμφωνίας που είχαν υπογράψει.


Χρήσιμα συμπεράσματα εξήχθησαν από την σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αλεξανδρούπολης, σχετικά με τη διαχείριση κινδύνου πυρκαγιάς στη ζώνη Μάκρης - Δικέλλων. Για μια ακόμη φορά, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολεως, Άνθιμος, διατράνωσε τη διάθεση του προς συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.


Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών σε Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα, μετά το κάλεσμα για βοήθεια στους πληγέντες των πυρκαγιών της Αττικής. Περισσότεροι από 160 άνθρωποι βρέθηκαν και έδωσαν αίμα στις δύο πόλεις, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους και την συμπαράσταση τους.


Σελίδα 9 από 802

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps