Σε καλό δρόμο βρίσκεται το έργο της «Τηλεθέρμανσης Φερών και 5 οικισμών» καθώς η μελέτη κατατέθηκε στο ΕΣΠΑ και πλέον αναμένεται η σχετική χρηματοδότηση. Θετικός για την έκβαση αυτού είναι ο Αντιδήμαρχος Τραϊανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων ο οποίος κάνει λόγο για ένα έργο με πολλούς ωφελούμενους.


Επιπλέον χρηματοδότηση, μέσω της "de minimis" καταβολής, εξετάζει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τους πληγέντες τευτλοπαραγωγούς. Οι καλλιεργητές στον Έβρο, μετά από σειρά κινητοποιήσεων και συναντήσεων, κοιτάζουν με αγωνία στις εξελίξεις με γνώμονα το συνολικό μέλλον της Βιομηχανίας. Οι ίδιοι, δηλώνουν πως δε περιμένουν να λειτουργήσει, ούτε φέτος, το Εργοστάσιο στην Ορεστιάδα.


Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Χηλής για τριήμερο προσκύνημα θα τεθεί τον Μάιο η εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Περιστερεώτα από τον Πόντο. Παράλληλα θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις με σκοπό να τιμηθεί η ημέρα μνήμης της άλωσης της Κωνσταντινούπολης καθώς και η Γενοκτονία των Ποντίων.


Τα προβλήματα που τους απασχολούν στον οικισμό της Παλαγίας εξέφρασαν οι κάτοικοι κατά την κοπή πίτας του Συλλόγου Ο Μέγας Αλέξανδρος. Ο κύριος Στεφανίδης πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου εξήγησε στην κάμερα της δέλτα τηλεόρασης τη σπουδαιότητα της ύπαρξης, μιας και αποτελεί σημείο συνάντησης και επικοινωνίας μεταξύ των κατοίκων της περιοχής.


Με βράβευση για την ομάδα του Έβρου Σουφλίου και με ελπίδα ότι το βόλλεϊ θα πάρει περισσότερο τα πάνω του στην περιφέρεια, πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης & Ανατολικής Μακεδονίας.


Με το βλέμμα στραμμένο σε καινούργιους στόχους για τη νέα χρονιά έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτας τους οι "Κύκλωπες" Αλεξανδρούπολης. Αθλητές μέλη και φίλοι του Σωματείο παρευρέθηκαν σε γνωστό καφέ της πόλης σε μια συνάντηση - αφετηρία για τη νέα χρονιά.


Βεβαρημένο, ταλαιπωρημένο και επικίνδυνο για ντόπιους και διερχόμενους, παραμένει το γεφυράκι, που συνδέει τον οικισμό του Άβαντα, με την Αλεξανδρούπολη. Για πολλοστή φορά, οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και ζητούν άμεσα απαντήσεις και εργασίες, επισημαίνοντας πως φοβούνται ότι μπορεί -ακόμη και να πέσει- ανά πάσα στιγμή. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, ο Πρόεδρος της Κοινότητας, αναφέρεται στο γεγονός, διατρανώνοντας τη διάχυτη ανησυχία των κατοίκων και των επισκεπτών του οικισμού.


"Βλέπουμε θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το γεγονός θα είναι πραγματική ανάσα, εφόσον δε μειωθεί το αφορολόγητο". Αυτό υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου, με φόντο την αλλαγή στα εργασιακά δεδομένα, που συντελέστηκε την 1η Φεβρουαρίου. Ο Στάθης Ασπιώτης, αναφέρθηκε ακόμη στη νέα παράταση που ανακοίνωσε το Υπουργείο, αναφορικά με το έντυπο Ε-4.


Για τα προβλήματα αλλά τις λύσεις που μπορούν να βρεθούν ύστερα από τις πρόσφατες πλημμύρες στον Δήμο Δράμας μίλησε ο Γιώργος Ζιπίδης. Ο περιφερειακός σύμβουλός, αναφέρθηκε στην μελέτη που υπάρχει για το φράγμα του Καρβουνορεύματος στην Κάτω Βροντού και την ανάγκη για άμεση επέμβαση του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες της περιοχής.


Εκατοντάδες πιστοί, στην πλειοψηφία τους οικογένειες με μικρά παιδιά, μετείχαν στη Θεία Λειτουργία, στο πλαίσιο του εορτασμού της Υπαπαντής, στην Αλεξανδρούπολη. Στον ιερό ναό της Αγίας Κυριακής, βραβεύθηκαν 3 γυναίκες και χειροτονήθηκαν από το Σεβασμιότατο, τρείς νέοι Αναγνώστες.


Τις πύλες της άνοιξε και επίσημα η 11η Zootechnia που πραγματοποιείται στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης από τις 31/1 έως τις 3/2/2019. Το τετραήμερο γεγονός εγκαινίασε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης ανακοινώνοντας ότι υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα «Μέτρα Ελέγχου της Αγοράς Γάλακτος»


Εργασίες βελτίωσης αλλά και άρδευσης σε αθλητικούς χώρους, περιλαμβάνει το τελευταίο έργο που ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο προϋπολογισμός του άγγιξε τις 190 χιλιάδες ευρώ, με τον τελικό ανάδοχο να το εξασφαλίζει με έκπτωση που ξεπέρασε το 45%. 


Σελίδα 9 από 901

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps