Υπόμνημα στον υφυπουργό παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, παρέδωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Αλεξανδρούπολης, Νίκη Δραμανίου. Το υπόμνημα περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν στην εφαρμοσμένη πολιτική στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα θέματα σχετικά με τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων στο δήμο.


Τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο στο γραφείο του, επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία, ο νέος μουφτής Διδυμοτείχου Οσμάν Χαμζά. Όσα συζητήθηκαν, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Μια εβδομάδα εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων, καθώς και δωρεάν είσοδο σε όλες τις εκθέσεις του, θα περιλαμβάνει ο εορτασμός της σχετικής Παγκόσμιας Ημέρας στο Ιστορικό Μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Όλες οι πληροφορίες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Μέχρι το τέλος του 2017 θα βρίσκονται σε λειτουργία 239 Τοπικές Μονάδες Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα και θα γίνουν 1.300 προσλήψεις οικογενειακών γιατρών και 1.700 επαγγελματιών υγείας. Αυτά, μεταξύ άλλων, τόνισε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της παρουσίασης των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, αναφορικά με την ενίσχυση του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στη χώρα.


Την άμεση ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στη νεανική και στις start ups, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ολλανδίας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνο-Ολλανδικής Ένωσης Εμπορίου και Βιομηχανίας.


Αλλάζει ριζικά το σύστημα εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όπως υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Μεταξύ των υπολοίπων προανήγγειλε την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και την καθιέρωση του Εθνικού Απολυτηρίου, ο βαθμός του οποίου θα κρίνει στο εξής την κατανομή των εισακτέων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας.


Από τους ήχους των σειρήνων της πυροσβεστικής ξύπνησαν οι κάτοικοι της οδού Ζαρίφη στην Αλεξανδρούπολη. Σταθμευμένο όχημα παραπλεύρως της τράπεζας της Ελλάδος, τυλίχθηκε στις φλόγες, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για εμπρηστική ενέργεια. Η καταστροφή του αυτοκινήτου ήταν ολοκληρωτική, ενώ οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα.


«Το πρόβλημα του κέντρου υγείας Σαμοθράκης είναι σαν το Κυπριακό, μόνο που δεν έχει έρθει ο ΟΗΕ ακόμη». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Παναγιώτης Βάρναλης. Ο σύλλογος εξέδωσε ανακοίνωση προς τους αρμόδιους φορείς, επισημαίνοντας την αμεσότατη ανάγκη για στελέχωση της μονάδας με ιατρικό προσωπικό.


Επίσκεψη σε Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, διεξάγει ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, στον απόηχο των αλλαγών στον χώρο, που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός. Ο Δημήτρης Μπαξεβανάκης θα βρεθεί στο δεύτερο επαγγελματικό λύκειο της πρωτεύουσας του νομού Έβρου, με στόχο την παρουσίαση του νέου πλαισίου λειτουργίας των ΕΠΑΛ που προωθεί η κυβέρνηση.


«Τα διόδια είναι μέρος του πολέμου που έχουν εξαπολύσει κατά του λαού όλες οι Κυβερνήσεις, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΕΕ για να προστατέψουν τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων». Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφορικά με το ζήτημα της κατασκευής του σταθμού διοδίων στη Μέστη της Ροδόπης, αλλά και την πρόθεση για δημιουργία κι άλλων σταθμών στην ΑΜΘ.


«Καλούμε την δημοτική αρχή να λάβει άμεσα τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτεί η σωματική ακεραιότητα των δημοτών». Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης, σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφορικά με την κατάσταση των εγκαταστάσεων στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης.


Μικροί και μεγάλοι μαθητές έλαβαν μέρος για μια ακόμη χρονιά, στους σχολικούς αγώνες ανώμαλου εδάφους. Οι αγώνες έγιναν στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, όπου τα παιδιά απόλαυσαν μια διαφορετική σχολική ημέρα, στη φύση.


Σελίδα 9 από 671

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps