Την πρώτη τους συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουριστικής Ιαματικής Επιχείρησης του Δήμου Αλεξανδρούπολης είχαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Έβρου με φόντο τη φετινή διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού. Προς το παρόν, οι απόψεις των δύο φορέων σχετικά με την ημερομηνία της διοργάνωσης διίστανται, ενώ ταυτόχρονα η ΕΠΟΦΕ καταθέτει και μια πρόταση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφορικά με τον τρόπο επιχορήγησης των Πολιτιστικών Σωματείων του Νομού.


Ολικό θα είναι το λίφτινγκ στους δρόμους της Ξάνθης μετά και την ολοκλήρωση της κυκλοφοριακής μελέτης που όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος βρίσκεται ήδη στο δεύτερο στάδιο ολοκλήρωσής της. Η ομάδα των μελετητών, παρουσίασε μια σειρά από προτάσεις που περιλαμβάνονται πρακτικά στο 3ο σενάριο που καταθέτουν από την πλευρά τους στον Δήμο, και στόχο έχουν όπως επισήμαναν οι ίδιοι να βελτιώσουν την κυκλοφορία τόσο των οχημάτων όσο και των πεζών μέσα στην πόλη.


Στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης κάθισε εκ νέου ο Θεόδωρος Αγγλιάς, ο οποίος και λόγω της αργίας στην οποία είχε τεθεί τόσο εκείνος όσο και συνάδελφοί του αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Μετά τη δικαστική ωστόσο δικαίωσή του ήρθε και ηθική με την ψηφοφορία να δηλώνει πως έχει τη στήριξη του σώματος.


Την τροποποίηση του Νόμου σχετικά με τις προϋποθέσεις αγοράς ακινήτων στη Θράκη με κριτήριο την ιθαγένεια, προτείνει η Ένωση Κατασκευαστών Ελλάδος. Αν το αίτημα γίνει δεκτό, η Ένωση εκτιμά ότι θα ανέβει σχετικά η οικοδομική δραστηριότητα που έχει φτάσει στο ναδίρ, ενώ οι κτηματομεσίτες με τη σειρά τους επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι όντως υπάρχει ενδιαφέρον για ακίνητα από αγοραστές με καταγωγή από τις όμορες χώρες, ακόμη και τη Ρωσία.


ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ Κ.Κ.Ε.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2015 15:19

''Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πρωταγωνιστεί στο γνωστό αντιλαϊκό έργο της ΕΕ "νέα δόση - νέα μέτρα", με εκφοβισμό του λαού για να δεχθεί επέκταση του μνημονίου με αξιολόγηση και τρόικα - θεσμούς, δηλαδή επέκταση της αντιλαϊκής πολιτικής. Αυτά έλεγε μεταξύ των άλλων η ανακοίνωση του ΚΚΕ με την οποία και οι πολίτες κλήθηκαν να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα. Ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στην Αλεξανδρούπολη.


Αίσθηση έχουν προκαλέσει τα λεγόμενα του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Θράκης, Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, ο οποίος εν πολλοίς στράφηκε εναντίον της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κάνοντας λόγο για μεροληψία στην τουριστική προβολή των περιφερειακών ενοτήτων. Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ξενοδόχων είπε ότι ο Έβρος προβάλλεται λιγότερο σε σχέση με τις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες, ενώ το θέμα είναι ότι με την άποψη αυτή συντάσσονται και άλλοι φορείς που εμπλέκονται με τον Τουρισμό.


Μετά και την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε και την Ξάνθη, αποκρουστικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο κτίριο της Αρχιτεκτονικής σχολής. Το Τμήμα φιλοξενείται σε ένα ιδιαίτερα προβληματικό κτίριο όπως τονίζουν οι φοιτητές που προοριζόταν για βιβλιοθήκη. Το κτίριο όπως λένε πλημμυρίζει στις βροχές και "μπάζει" αέρα, ενώ λόγω του νερού προκαλούνται ακόμη και βραχυκυκλώματα.


Εν αναμονή νέων πλημμυρικών φαινομένων, κάτοικοι και αρχές στον Έβρο προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο νέων καταστροφών. Μετά τις πρόσφατες πλημμύρες οι υπηρεσίες δεν έχουν προλάβει να επουλώσουν τις πληγές τους ενώ οι κάτοικοι ζουν με τον εφιάλτη νέων κινδύνων για τα νοικοκυριά και τις περιουσίες τους.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκαν περιοχές σε όλη την έκταση της περιφέρειας ΑΜΑΘ, μετά τα έντονα προβλήματα που προέκυψαν από τα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή τις τελευταίες ώρες. Με απόφαση του αρμόδιου Υπουργού μέχρι και τα τέλη Μαϊου περιοχές σε όλους σχεδόν τους νομούς θεωρούνται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι.


Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξένησε την πορτογαλική Μπενφίκα για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των 8 του Ευρωπαϊκου Challenge Cup. Η αποστολή της πορτογαλικής ομάδας έφτασε στο Αεροδρόμιο Δημόκριτος και έτυχε υποδοχής μα χαρακτήρα φιέστας τόσο από ανθρώπους του Εθνικού όσο και του Δήμου και άλλων φορέων της Αλεξανδρούπολης. Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο παιχνίδι στην Πορτογαλία, ο Εθνικός ηττήθηκε με 3-0.


Ολοκληρώθηκε για το 1ο πειραματικό δημοτικό σχολείο της Αλεξ/πολης, η υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με τίτλο "Η όπερα διαδραστικά στα δημοτικά σχολεία" , με τη θεατρική παράσταση ο κουρέας της Σεβίλλης. Ωστόσο τα καλά νέα για το 1ο πειραματικό δε μένουν εδώ αφού πρόσφατα απέσπασε μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning.


Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 09:28

Για τα θέματα της που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας χθες στην Αθήνα μίλησε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, μεταξύ των οποίων ήταν η συμμετοχή των δήμων στις συνεταιριστικές τράπεζες, η παραχώρηση των χερσαίων ζωνών των λιμένων στους ΟΤΑ αλλά και η απόφαση της κομισιόν να προχωρήσουν προς υλοποίηση οι 6 ΜΕΑ της χώρας. Επιπλέον προσδιορίστηκε και η ημερομηνία της συνάντησης των δημάρχων Κεσάνης και Ανδριανούπολης, στην Αλεξανδρούπολη για τις 27 του Μάρτη.


Σελίδα 755 από 757

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps