Η δεύτερη απολογιστική συνάντηση των κοινωνικών δομών του Δήμου Δράμας διεξήχθη μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Χριστόδουλου Μαμσάκου. Στόχος της συνάντησης ήταν η ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου, καθώς επίσης και η ενίσχυση της σχέσης των κοινωνικών δομών και των πολιτών.


Διημερίδας υπό τον τίτλο «Μετανάστευση και υγεία» διεξήχθη από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου και την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.


Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα ξεκίνησαν και συνεχίζονται τα μαθήματα των 23 προσφυγόπουλων στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Δράμας. Οι 23 μαθητές μεταξύ των άλλων διδάσκονται Ελληνικά και Αγγλικά. Παράλληλα όπως σημειώνει ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας Ανδρέας Σαλπιγκίδης συνεχίζεται κανονικά για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων η εκμάθηση κολύμβησης.


Μητέρες και θείες για τα μοναδικά της παιδιά, αναζητά η διοίκηση του παιδικού χωριού sos Θράκης για να λειτουργήσει και το τελευταίο σπίτι του χωριού το οποίο θα είναι το 6ο στη σειρά. Η μητέρα sos αποτελεί το ανθρωποκεντρικό σημείο της ιδέας και καλύπτει το μεγάλο συναισθηματικό και ψυχικό κενό, που αισθάνεται ένα παιδί που βρέθηκε μόνο του.


Την σημασία της επίσκεψης Ομπάμα ιδίως αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, αλλά και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια σοβαρή κυβέρνηση που θα δώσει άλλη διαπραγματευτική ισχύ στη χώρα, επεσήμανε μεταξύ άλλων από την Κομοτηνή η Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.


Η έγκριση επικαιροποίησης του περιφερειακού σχεδίου απόβλητων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ήταν το θέμα που ξεσήκωσε αντιδράσεις στο περιφερειακό Συμβούλιο. Αποφασίστηκε η αναβολή και η εκ νέου συζήτηση του θέματος, σε νέα συνεδρίαση, με τη δυσφορία να είναι έκδηλη αναφορικά με την ελλιπή ενημέρωση και τα στενά χρονικά περιθώρια για γνωμοδότηση επί του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος.


Στην έκδοση ψηφίσματος που θα κατονομάζει τα αντεπιχειρήματα και την ομόφωνη αντίθεση τους, στη δημιουργία σταθμού διοδίων στην περιοχή της Μέστης, θα προχωρήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Η διαγωνιστική διαδικασία για τους σταθμούς διοδίων τρέχει, την ώρα που η τοπική κοινωνία εξακολουθεί να βράζει στην ιδέα, μιας ακόμη επιβάρυνσης στην οδική διασύνδεσή της με την υπόλοιπη χώρα.


Μια σειρά από σημαντικά ζητήματα αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο νέος Yπουργός ενέργειας Γιώργος Σταθάκης με εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ενέργειας καθώς επίσης και στα εργασιακά.


Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου στην Πετρούσα του Δήμου Προσοτσάνης. Σύμφωνα με το Δήμαρχο Άγγελο Λύσσελη το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον προβλεπόμενο χρονικό ορίζοντα των 18 μηνών.


Αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες για την κοινωφελή εργασία στο Δήμο Δράμας. Όσοι από τους ενδιαφερόμενους θέλουν να κάνουν ένσταση, θα πρέπει να το πράξουν έως τις 12 το μεσημέρι της 17ης Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την πρώτη από τις δυο συνολικά φάσεις, που έχουν εγκριθεί για το δήμο.


Πλούσιο και με άρωμα Χριστουγέννων είναι το πρόγραμμα της Δημόσιας βιβλιοθήκης Δράμας. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και διάφορες δράσεις για μικρά παιδιά, ενώ έχει προγραμματιστεί και μία σειρά από βιβλιοπαρουσιάσεις.


Τον Πλάμεν Κριστόφ, το νέο προπονητή και άνθρωπο των ειδικών αποστολών για την ομάδα βόλεϊ της Ορεστιάδος, ανέκρινε ο αθλητικογράφος μας Βλαδίμηρος Αρζίδης. Ο ίδιος μίλησε για την προσπάθεια σωτηρίας της ομάδος και στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ανάγκης μαζικής παρουσίας του κόσμου σε κάθε εντός έδρας αγώνα της.


Σελίδα 754 από 1210

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps