«Οι αλλαγές στην επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση» είναι ο τίτλος της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Α ΕΛΜΕ Έβρου με εισηγητή τον Θέμη Κοτσιφάκη μέλους της επιτροπής εθνικού και κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία και πρώην προέδρου της ΟΛΜΕ.


Γραπτά διαβεβαιώνει πλέον, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Μπαλάφας την μη διαμονή προσφύγων στην περιοχή της Θράκης. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί ακούστε τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς σχετικά με την εξαγγελία του υφυπουργού.


Στις 16 Μάιου ξεκινούν επίσημα οι πανελλήνιες εξετάσεις για Γενικά Λύκεια ενώ στις 17 ξεκινούν για τα Επαγγελματικά. Ήδη τα μηχανογραφικά δελτία βρίσκονται στα σχολεία και ύστερα από την συμπλήρωση τους θα αποσταλούν στο αρμόδιο υπουργείο.


Κλειστά είναι και θα είναι για ένα μήνα τα ταμεία της ΔΕΗ στην Αλεξανδρούπολη αφού έληξε η σύμβαση του τελευταίου υπαλλήλου-ταμία της υπηρεσίας. Οι πολίτες πλέον έχουν την δυνατότητα για αποπληρωμή των οφειλών τους στα καταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.


Ακόμη μία συνάντηση που είχε προκαλέσει ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου για το θέμα του φυσικού αερίου ματαιώθηκε, με τον κο Πατσουρίδη να δηλώνει πλήρως απογοητευμένος από τις εξελίξεις. Παρόλα αυτά επιμένει στη θέση του ότι και το Διδυμότειχο πρέπει να συμπεριληφθεί στο δίκτυο παροχής φυσικού αερίου και καλεί τους τοπικούς φορείς να ενισχύσουν το αίτημά του.


Περισσότερο με το γεφύρι της Άρτας, παρά με έργο εθνικής σημασίας μοιάζει πλέον ο κάθετος άξονας Ψαθάδες - Ορμένιο του Νομού Έβρου. Για άλλη μία φορά στην ιστορία του, οι εργασίες του έργου έχουν σταματήσει με τον Δήμαρχο Σουφλίου να αναζητά πλέον απαντήσεις απευθείας από το αρμόδιο υπουργείο.


Κενό πρόκειται να διατηρηθεί το ΤΟΛ του λιμένα Αλεξανδρούπολης προκειμένου να υπάρχει χώρος για ενδεχόμενη διαμονή προσφύγων. Βέβαια το συγκεκριμένο κτίσμα χρησιμοποιούταν ως τώρα για αποθήκη τροφίμων και υλικών από τον σύλλογο πολυτέκνων της περιοχής, πρακτικά αφήνοντας στον αέρα τον φορέα και τα μέλη του.


Έκκληση στους κατοίκους του βορείου Έβρου να προσέλθουν και να υποβάλλουν τις δηλώσεις ιδιοκτησίας, απευθύνουν οι υπεύθυνοι του Κτηματολογίου. Αν και η προθεσμία υποβολής λήγει στις 28 Μαρτίου, τα ποσοστά των δηλώσεων που έχουν υποβληθεί είναι πολύ χαμηλά, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό.


Την έντονη αντίδραση της Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ορεστιάδα Τόπος να ΖΩ» Μαρίας Γκουγκουσκίδου προκάλεσε η είδηση ότι πρόκειται να υποβαθμιστεί το τελωνείο της Ορεστιάδας σε Β’ τάξης, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου οικονομικών. Επιπλέον  σύμφωνα με την κ. Γκουγκουσκίδου ο Δήμος Ορεστιάδας και οι τοπικοί βουλευτές πρέπει να αντιδράσουν και υπάρχει χρόνος κι αυτό εφόσον η υποβάθμιση θα έχει εφαρμογή από 1η Σεπτεμβρίου 2016.


Γιορτή Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών διοργανώνει η διεύθυνση φυσικής αγωγής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου, την Πέμπτη. Στην εκδήλωση, θα χορέψουν και θα διασκεδάσουν μαθητές γυμνασίου και λυκείου πάντα με την συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.


 Τρία παιχνίδια για την εξ αναβολής 26η αγωνιστική, περιλαμβάνει για αύριο το μενού του 1ου ομίλου, της Εθνικής κατηγορίας. Στο Φώτης Κοσμάς, στις 15:οο το μεσημέρι, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα υποδεχτεί τον Έβρο Σουφλίου, σ ένα ματς που η νίκη είναι μονόδρομος για τους γηπεδούχους.


Η ΝΔ πρέπει να σχεδιάσει το πρόγραμμα της και να δώσει λύσεις για βασικούς άξονες όπως η οικονομία και το αγροτικό. Αν προχωρήσει και ξεκαθαρίσει τις θέσεις της σε αυτά τα φλέγοντα θέματα μετά να ζητήσει εκλογές δήλωσε και διευκρίνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, με αφορμή τα όσα είπε στην χθεσινή συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Έβρου προκαλώντας για ακόμη μία φορά αίσθηση.


Σελίδα 753 από 1029

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps