Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης. Η βοήθεια που αφορά τους πρόσφυγες θα  αποσταλεί στην Καβάλα και στη Δράμα μετά τις 8 Απριλίου.


Στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύει η Ελλάδα, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης της Αλεξανδρούπολης προχώρησε σε απόφαση ρύθμισης  οφειλών για τους πολίτες που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Βέβαια, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΑ, Βαγγέλη Μυτηλινο, η ρυθμιστική δεν πρέπει να επαναπαύει τους πολίτες αντίθετα να  τους ωθεί να αποπληρώνουν σταδιακά τις οφειλές τους.


Η καταγραφή των προβλημάτων, η διάχυση των καλών πρακτικών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και η Δικτύωση των γυναικείων συνεταιρισμών, είναι ο στόχος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι ενημερωτικές συναντήσεις συνεχίστηκαν στην Ξάνθη και οι γυναίκες επιχειρηματίες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο επιμελητήριο.


Εθελοντικό τμήμα άμεσης επέμβασης λειτουργεί πλέον στις δομές του πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης με στόχο την άμεση παρέμβαση στους πολίτες που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, δημιουργήθηκε αποθηκευτικός χώρος συγκέντρωσης ειδών ανάγκης στην περίπτωση που θα  βρεθούν και πάλι πρόσφυγες  στην περιοχή.


Με βοθρολύμματα γεμίζει το υπόγειο του κτηρίου της αστυνομικής διεύθυνσης Ξάνθης όποτε βρέχει. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και τα μέλη της  ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ξάνθης  ζητούν με επιστολή τους προς  τους αρμόδιους φορείς να δώσουν άμεσα λύση.


Εορταστική εκδήλωση ενόψει της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου διοργάνωσαν δάσκαλοι και καθηγητές του Ειδικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης. Τα παιδιά φόρεσαν τις παραδοσιακές τους στολές, χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια.


Περίπου σαράντα ημέρες έχουν περάσει από την πρώτη -έστω και προσωρινή- εγκατάσταση προσφύγων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, έγινε ένας μικρός απολογισμός όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα. Επίσης επαναδιατυπώθηκαν οι κόκκινες γραμμές που θέτει η διοίκηση της Περιφέρειας στη διαχείριση του ζητήματος.


Με το ένα πόδι στην Α’ κατηγορία του Έβρου, βρίσκεται μετά απ την ήττα απ τον «γείτονα» Έβρο Σουφλίου,  ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η ομάδα του Σάββα Καρυπίδη απέχει πλέον 9 βαθμούς απ την ζώνη της σωτηρίας, και χρειάζεται ένα εκπληκτικό ντεμαράζ τις τελευταίες αγωνιστικές, για να σώσει την παρτίδα.


Συνεχίστηκαν (και σήμερα 23/3) οι δράσεις της επιτροπής ισότητας των φύλων του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η δράση αφορούσε την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στους παιδικούς σταθμούς της περιοχής.


Μία πρωτοποριακή αθλητική διοργάνωση εγκαινιάζει το επόμενο Σαββατοκύριακο η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου. Πρόκειται για τους αγώνες δρόμου με τη γενική ονομασία Θεαγένιος Δρόμος και πρόκειται για το γύρο της Θάσου. Η διαδρομή έχει μήκος 100 χλμ και σε αυτήν μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες δρομείς καθώς είναι μεγάλης δυσκολίας.


13,5 τόνοι ελαιόλαδο πρόκειται να μοιραστούν στους 2100 δικαιούχους του προγράμματος ενίσχυσης άπορων οικογενειών στην Ροδόπη. Παράλληλα πρόκειται να δοθούν μεγάλες ποσότητες οπωροκηπευτικών και ειδών υγιεινής.


Την ήττα με 0-2 γνώρισε ο Εθνικός  Αλεξανδρουπόλης  από τον Έβρο Σουφλίου  στο «Φώτης Κοσμάς» το μεσημέρι της Τετάρτης, για τον εξ’ αναβολής αγώνα της 26ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου της Γ εθνικής κατηγορίας.


Σελίδα 752 από 1030

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps