Με κάθε επισημότητα, αλλά με αρκετό κρύο γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη. Πριν από την καθιερωμένη παρέλαση, τελέστηκε πανηγυρική Θεία λειτουργία στον μητροπολιτικό ναό της πόλης και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Βιζβίζηδων.


Σε δύο άξονες κινήθηκαν οι δηλώσεις των πολιτικών ανήμερα της 25ης Μαρτίου λόγω της δισυπόστατης γιορτής. Όλοι αναφέρθηκαν στο μήνυμα της Επανάστασης που δεν πρέπει να αφήνει ασυγκίνητο κανέναν, αλλά παράλληλα αναφέρθηκαν και στον θρησκευτικό συμβολισμό της ημέρας λόγω του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.


Αισθητά μειωμένη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κομοτηνή καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες ο καιρός ήταν βροχερός. Την κυβέρνηση αντιπροσώπευσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Βαγγέλης Καπετάνιος.


Παρά την καταρρακτώδη βροχή στην πόλη της Δράμας πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, χωρίς όμως την παρουσία μαθητών αλλά και εκπροσώπου της Κυβέρνησης. Στην οδό Εθνικής Αμύνης παρέλασαν τα λάβαρα ορισμένων πολιτιστικών συλλόγων, οι χριστιανικές ομάδες της πόλης και στρατιωτικά τμήματα Εθνοφυλακής και της Πέμπτης Μοίρας Καταδρομών.  Στις δηλώσεις τους για το νόημα της σημερινής τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης όσο και οι βουλευτές του Νομού έκανα ιδιαίτερη αναφορά στην ενότητα που πρέπει να διακρίνει το έθνος μας.


Σε δύο οργανισμούς δωρίζει τα έσοδα από το βιβλίο του "Από την Κατεχάκη ως τον Έβρο" ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αναστάσιος Δημοσχάκης. Το βιβλίο κλείνει ένα χρόνο κυκλοφορίας και ο βουλευτής υλοποιεί τη δέσμευση που είχε κάνει όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει το βιβλίο.


Αξιομνημόνευτο χαρακτηριστικό της παρέλασης στην Κομοτηνή ήταν η συμμετοχή του ιππικού ομίλου της πόλης. Οι πολίτες φάνηκαν ενθουσιασμένοι με την συμμετοχή του ομίλου ενώ η πρόεδρος, Έλλη Τσομπανίδου, υποσχέθηκε περισσότερες συμμετοχές σε παρελάσεις μεγάλων πόλεων της περιφέρειας.


Για πρώτη φορά  στην ιστορία του ο Σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας συνεργάζεται με το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και ανεβάζουν το θεατρικό έργο του Δραμινού δημιουργού Νάσου Βαγενά, Πανωραία. Η παράσταση θα ανέβει στις 26-27 και 28 Μαρτίου στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στην Καβάλα σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόνη.


Διέξοδο στο ψάρεμα αναζητούν καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες υψώνοντας «τοίχος» αντίστασης απέναντι στην κρίση. Στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πολλοί κάτοικοι της περιοχής ρίχνουν καθημερινά την πετονιά για να πιάσουν κάποιο ψάρι. Εκεί ψαρεύουν, περνούν καλά και γυρίζουν στο σπίτι τις περισσότερες φορές με γεμάτα τα χέρια προσφέροντας ένα πιάτο φαγητό στις οικογένειές τους χωρίς να έχουν σπαταλήσει ούτε ένα ευρώ.


Στις ενέργειες που έχουν κάνει οι περιφερειακές ενότητες της Δράμας και της Καβάλας για το προσφυγικό ζήτημα, αναφέρθηκαν οι αντίστοιχοι αντιπεριφερειάρχες. Εν τω μεταξύ, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εκπροσωπήθηκε και ο Δήμος Καβάλας, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να σημειώνει τις δαπάνες που έχουν γίνει, αλλά και να καταγγέλλει ενέργειες βουλευτών χωρίς συνεννόηση με τον Δήμο.


Επέστρεψαν τα ξημερώματα της Πέμπτης σώοι και ασφαλής οι μαθητές του Λυκείου που βρίσκονταν στις Βρυξέλλες την ημέρα των τρομοκρατικών επιθέσεων. Οι μαθητές του Έβρου επισκέφθηκαν τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πρωτεύουσα του Βελγίου χωρίς βέβαια να μπορέσουν να ολοκληρώσουν την ξενάγηση τους μετά τα τραγικά γεγονότα της Δευτέρας.


Σελίδα 751 από 1030

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps