Πορτοκάλια ξεκίνησαν να διανέμονται σε όλα τα σχολεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος της «Δωρεάν Διανομής Οπωροκηπευτικών» έτους 2015 , από  τη Κοινωνική Σύμπραξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης σε συνέχεια της συνεργασίας του Πολυκοινωνικού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.


Θεατρική παράσταση με τίτλο «ο Ληστής» σκηνοθεσίας του Σταμάτη Κραουνάκη ανεβαίνει στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Η παράσταση αφορά στην ζωή ενός επαναστάτη του 1821 με μοναδικό ερμηνευτή τον Πασχάλη Τσαρούχα.


Κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο να μεταφερθούν πρόσφυγες και να μείνουν μόνιμα στην περιοχή της Ορεστιάδας με επιδότηση ενοικίου είναι ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης. Όπως είπε οι δηλώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων είναι καθησυχαστικές, παρά τα δημοσιεύματα, ωστόσο όπως τόνισε ο ίδιος δεν εφησυχάζει και θα προκαλέσει συνάντηση με τον υφυπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.


Με ένα τρανταχτό «όχι» απάντησαν κάποιοι πολίτες  της Αλεξανδρούπολης στο ενδεχόμενο να εγκατασταθούν πρόσφυγες στην περιοχή της Θράκης με επιδότηση ενοικίου. Ελάχιστοι από τους ερωτηθέντες συμφώνησαν ξεκάθαρα στην διαμονή των προσφύγων στην περιοχή επικαλούμενοι το δικαίωμα για ζωή.


Απλήρωτοι παραμένει η συνδεδεμένη των βαμβακοκαλλιεργητών αν και πέρασε ένας χρόνος από τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν και το δήμο Σουφλίου γιατί δε μπορούν να καλλιεργήσουν τις εκτάσεις τους. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου ένα χρόνο μετά έχουν δοθεί μόνο 580 ευρώ σε όσους επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες χωρίς να έχουν αποδοθεί ακόμη χρήματα για τις κατεστραμμένες οικοσκευές.


ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΨΑΘΑΔΕΣ ΕΒΡΟΥ

Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016 08:13

Βαλίτσες για την Αθήνα ετοιμάζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι του μπλόκου των Ψαθάδων στο νομό Έβρου όπου και θα συμμετάσχουν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Παρασκευής στο σύνταγμα.


Δεν ψηφίστηκε, προς στιγμή, το άρθρο που επιτρέπει τις Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης να ασκούν κοινωνική πολιτική στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Ως αποτέλεσμα, η επιθυμία του προέδρου της ΔΕΥΑ Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Μυτηλινού που ήθελε απαλοιφή τελών σε 52 οικογένειες του Δήμου βρίσκεται στον πάγο, τουλάχιστον, μέχρι το ζήτημα να εξεταστεί στην βουλή.


Τη χρυσή προτομή του Σεπτίμου Σεβύρου φιλοδοξεί να εκθέσει στο νέο βυζαντινό μουσείο Διδυμοτείχου ο δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης, όταν αποπερατωθούν οι εργασίες κατασκευής τους. Σύμφωνα με τον ίδιο οι εργασίες θα ολοκληρωθούν το πρώτο εξάμηνο του 2016.


Ημερίδα ρομποτικής για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ειδικότητα πληροφορικής διοργανώνει το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Στην ημερίδα θα γίνουν ομιλίες που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο εντάσσεται στην εκπαίδευση και το διαγωνιστικό κομμάτι.


Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην τοπική κοινωνία του Έβρου, αλλά και της Θράκης γενικότερα η είδηση ότι ο Έβρος συμπεριλαμβάνεται στους έξι Νομούς, όπου θα στεγαστούν πρόσφυγες σε διαμερίσματα με επιδότηση ενοικίου. Η πρώτη αντίδραση έρχεται από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, ο οποίος εκτιμά ότι αν τελικά το μέτρο εφαρμοστεί θα κινδυνεύσει η ισορροπημένη συνύπαρξη Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Θράκης.


Εν τω μεταξύ, αργά σήμερα το απόγευμα μέσω Δελτίο Τύπου ο υπουργός παρα τω πρωθυπουργώ, κ. Τέρενς Κουικ διαψεύδει ότι περιλαμβάνεται και ο Έβρος στις περιοχές εγκατάστησης προσφύγων με ενοίκιο. Να περάσουμε να ακούσουμε και να δούμε όσα αναφέρονται στο δελτίο τύπου για το θέμα που αποτελεί πρώτη είδηση σήμερα στη Θράκη.


Σελίδα 750 από 996

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps