Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας παιδικού βιβλίου παρουσιάστηκε στο ιστορικό μουσείο Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με γνωστό βιβλιοπωλείο της περιοχής αλλά και με το γραφείο εθελοντισμού του δήμου το παιδικό βιβλίο «Το μπλοκάκι ενός UFO».


Παρά τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζει το τμήμα οινολογίας του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας  Θράκης στη Δράμα, δεν παύει να συνεχίζει τη λειτουργία του και να πρωτοπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Έτσι μετά από σχετικές ενέργειες και με τη βοήθεια μικρών και ερασιτεχνών οινοποιών στη Δράμα το τμήμα Οινολογίας απέκτησε το δικό του Αμπελώνα μέσα από τον οποίο σε λίγα χρόνια θα παράγει το δικό του κρασί!


«Μικροί Συγγραφείς – Μεγάλα Έργα» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που παρουσίασαν στο κοινό οι μαθητές του δημοτικού και του νηπιαγωγείου Παλαγίας σε σύμπραξη με τους μαθητές του πειραματικού δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης.


Στη συμβολή των οδών Ηροδότου και νέας Περιφερειακής, πραγματοποιήθηκε  η διοικητική παραλαβή τμημάτων της νέας Περιφερειακής Οδού που αντιστοιχούν στο 80% του έργου του λεγόμενου "Περιφερειακού" της Αλεξανδρούπολης. Η παραλαβή έγινε παρουσία των εργολάβων – αναδόχων και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.


Ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Δράμα στάλθηκε μετά τη συνεργασία για τη συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης από την περιφερειακή ενότητα Έβρου και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νομού.


Μικροσυμπλοκή σημειώθηκε (σήμερα/χθες) το μεσημέρι μεταξύ προσφύγων  που φιλοξενούνται σε κτήριο της βιομηχανικής περιοχής στη Δράμα. Η επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει μόνιμη δύναμη στο σημείο ήταν άμεση, και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι ένας μεσήλικας άνδρας, στον οποίο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Ιατρείο που υπάρχει στο χώρο φιλοξενίας.


Με επτά τρόπους μπορούν πλέον οι πολίτες της Ορεστιάδας να αποπληρώνουν τις οφειλές τους στην ΔΕΥΑ. Στους τρόπους πληρωμής περιέχονται όλων των ειδών οι τραπεζικές συναλλαγές και οι πληρωμές στα ΕΛ.ΤΑ.


Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα νερού και την μνήμη του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑ Διδυμοτείχου, διοργανώθηκε στο Δημαρχείο της πόλης. Στην εκδήλωση δύο καθηγητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου ενημέρωσαν τους νεαρούς μαθητές των σχολείων για την σημασία, αλλά και την επικινδυνότητα του νερού.


ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σάββατο, 02 Απριλίου 2016 09:10

Με 24ωρη απεργία την Πέμπτη 7 Απριλίου συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ τις αντιδράσεις της ενάντια στην προωθούμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Έβρου Παναγιώτης Τσίρτσης καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση της 7ης Απριλίου και προειδοποιεί για πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις.


Συνεχίζει τις ενημερωτικές του ενέργειες το κέντρο πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΔΡΑΣΗ στην πόλη της Δράμας σε συνεργασίας με τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς και κυρίως με  τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Όπως τονίζει όμως ο πρόεδρος  του Κέντρου Κώστας Μιχαηλίδης, άμεση ανάγκη και πρωταρχικός στόχος για όλους όσους εκπροσωπούν τη Δραμινή Κοινωνία είναι η δημιουργία μονάδας του ΟΚΑΝΑ στην Δράμα.


Στην ανάπλαση του δημοτικού κήπου της πόλης προχωράει η Δημοτική Αρχή της Δράμας καθώς μετά την Ονειρούπολη η κατάσταση που επικρατούσε ήταν άσχημη. Ήδη με το που έφτιαξε ο καιρός οι εργασίες ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν για το προσεχές διάστημα όπως δήλωσε ο εντεταλμένος σύμβουλος καθαριότητας Τάσος Χατζηγιάννης.  Παράλληλα τόνισε πως υπάρχουν ακόμη κάδοι κομποστοποίησης και όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις στο Δήμο της Δράμας.


Γοργά προχωρούν οι τελευταίες εργασίες για την παράδοση του Βυζαντινού- αρχαιολογικού μουσείο του Διδυμοτείχου. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων, θα φιλοξενηθεί και η χρυσή προτομή του ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβύρου.


Σελίδα 748 από 1032

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps