Από το ερχόμενο Σάββατο 4 Απριλίου τίθεται σε ισχύ το νέο διευρυμένο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων λόγω Πάσχα. Να σημειωθεί πως τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μόνο την πρώτη και δεύτερη ημέρα του Πάσχα.


Αλλαγές και αντιδράσεις επέφερε η απόφαση του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που έκρινε ότι η απευθείας παραχώρηση στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ βαθμού των παραλιών, προκειμένου να τοποθετούνται καθίσματα, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αναψυκτήρια, κ.λπ., αλλά και η περαιτέρω μεταβίβαση του δικαιώματος χρήσης παραλίας σε τρίτους, δεν μπορεί να γίνεται συλλήβδην για όλη την Ελλάδα με μία υπουργική απόφαση.


Τον εφιάλτη των πλημμυρών ζουν για μία ακόμη φορά οι κάτοικοι των παραποτάμιων περιοχών του Έβρου. Με τα σταθμήμετρα να καταγράφουν ανοδικές τάσεις και τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός, οι κάτοικοι ζητούν από την πολιτεία ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου.


Πότε θα κλείσουν τα αναχώματα, τι θα γίνει με την καλλιεργητική περίοδο που χάνεται, και θα εκτιμηθούν οι καταστροφές που βιώσαμε στην πλήρη τους υπόσταση; Αυτά ήταν κάποια από τα πολλά ερωτήματα που έθεσαν οι αγρότες στην συνάντηση τους με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας και εκπροσώπους θεσμών, φορέων και κομματικών οργανώσεων. Οι αγρότες ζητούν λύσεις εδώ και τώρα, αφού είδαν τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται εξαιτίας των καταστροφικών επιπτώσεων των πλημμυρών στο νομό Έβρου.


Χωρίς άγχος θα κατέβει στην Αθήνα για να αγωνιστεί με την ουραγό ΑΕΚ η ομάδα βόλει της Ορεστιάδος. Η νίκη επί της ΜΕΝΤ με 3-0 έκανε τα πράγματα πιο εύκολα για παίκτες και οπαδούς, αφού η ομάδα κλείδωσε την 8η θέση και αυτομάτως την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ

Τετάρτη, 01 Απριλίου 2015 08:45

Με μεγάλη συμμετοχή μαθητών έγινε στην Αλεξανδρούπολη το μαθητικό πρωτάθλημα στίβου. Οι συμμετέχοντες μαθητές αγωνίστηκαν σε διάφορα αθλήματα του στίβου, ενώ η καινοτομία του φετινού πρωταθλήματος είναι ότι πήρε μέρος και ένας μαθητής του Ειδικού Σχολείου, ο οποίος προετοιμάζεται για τα Special Olympics και μάλιστα με πολύ καλές προοπτικές.


Στους δρόμους βγήκαν για μία ακόμη φορά οι αγρότες του Βορείου τμήματος του Νομού Έβρου, οι οποίοι ειδικά φέτος μετρούν μόνο απώλειες. Με τα νέαπλημμυρικά φαινόμενα να είναι προ των πυλών και με τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους να βρίσκονται για Τρίτη φορά κάτω από τα νερά, ι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα ζητώντας από την πολιτεία να τους βοηθήσει.


Με στόχο των συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών ενόψει της θερινής περιόδου για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας Έβρου στην Αλεξανδρούπολη. Την συζήτηση μονοπώλησε και το θέμα των πλημμυρικών φαινομένων που είναι αλληλένδετο όπως όλα δείχνουν με αυτό των πυρκαγιών καθώς όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς από τις πλημμύρες έχει υποστεί σοβαρές ζημιές μεγάλο τμήμα των δασικών δρόμων της περιοχής. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μαμαρίκας.


Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ "ΠΛΗΓΗ" ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015 09:44

Στήριξη της τοπικής οικονομίας ζητούν οι έμποροι της Ροδόπης.


Τα μέλη του Συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων δημιούργησαν και φέτος διάφορα προϊόντα εν όψει του Πάσχα. Όπως κάνουν κάθε χρόνο, προβαίνουν σε πασχαλινό μπαζαρ, με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Το σύνολο των εσόδων θα πάει σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση, έτσι ώστε να μπορέσουν να περάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις εορτές του Πάσχα.


Στο χώρο που στεγάζονταν οι διοικητικές υπηρεσίες του Ιατρείου των Φερών στεγάζεται το γραφείο του Κτηματολογίου, που άρχισε να λειτουργεί στην πόλη από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου. Οι πολίτες καλούνται να προσέλθουν στο γραφείο για να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία καθώς η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 20 Απριλίου και μετά θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους στο γραφείο στην Αλεξανδρούπολη.


Με σχολείο της ρωσικής πόλης Σοσνόβι Μπορ αδελφοποιήθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο της Αλεξανδρούπολης. Η αδελφοποίηση έγινε στο γενικότερο πλαίσιο συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι δύο πόλεις και οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι αυτή η αδελφοποίηση θα αναπτύξει τους ορίζοντες των παιδιών εκατέρωθεν αφού τα πεδία στα οποία μπορούν να συνεργαστούν είναι πολλά.


Σελίδα 728 από 742

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps