Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με την καταναλωτική κίνηση στην αγορά του Σουφλίου ακόμη και στα βασικά αγαθά όπως είναι τα τρόφιμα. Η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% αποτέλεσμα των πλημμυρικών φαινομένων καθώς ο δήμος Σουφλίου θεωρείται αγροτική περιοχή και τα εισοδήματα βασίζονται στις καλλιέργειες των αγροτών. Τα πραγματικά αποτελέσματα των πλημμυρικών φαινομένων θα γίνουν αισθητά στην αγορά όπως δήλωσε ο Σταμάτης Μούτλιας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα όπου οι αγρότες δεν θα έχουν κανένα εισόδημα.


ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ - ΚΑΒΑΛΑ 1-1

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2015 10:13

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Εθνικού με την Καβάλα συον αναβληθέντα αγώνα της 21ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής. Η ομάδα του Έβρου έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το τρίποντο καθπώς προηγήθηκε 1-0 με τον Δαμιανίδη στο 20΄ και ισοφάρισε στο 95΄ τον Μπαρότα.


Συγκινεί η ιστορία του "Χάτσικου" της Κομοτηνής καθώς περίμενε επί μέρες να γυρίσει το αφεντικό του που είχε πεθάνει. Για την ιστορία, ο Χατσίκο (Hachiko), που στα Ιαπωνικά σημαίνει “Πιστός σκύλος”, ήταν ένας σκύλος ράτσας Ακίτα και γεννήθηκε τον Νοέμβριο το 1923, στην πόλη Odate, στην περιφέρεια Akita της Ιαπωνίας. Το 1924 ο ιδιοκτήτης του, καθηγητής Γεωργίας Χιντεσαμπούρο Ουένο (Hidesamburo Ueno), τον πήρε μαζί του στο Τόκυο, όπου ζούσε και εργαζόταν.

Κατα τη διάρκεια της ζωής του καθηγητή, κάθε πρωί που έφευγε για το Πανεπιστήμιο, ο σκύλος τον συνόδευε μέχρι την πόρτα. Το βράδυ, ο Χατσίκο πήγαινε και τον περίμενε στον σιδηροδρομικό σταθμό Shibuya. Όταν ο καθηγητής επέστρεφε με το τρένο απ το Πανεπιστήμιο, τον υποδεχόταν και τον συνόδευε σπίτι. Αυτό γινόταν μέχρι τον Μάϊο του 1925, όταν ο καθηγητής έπαθε εγκεφαλικό καθώς έκανε διάλεξη. Ο σκύλος, τον περίμενε να κατεβεί απ το συγκεκριμένο τρένο όπως πάντα, αλλά ο καθηγητής είχε ήδη αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μετά απο τον θάνατο του καθηγητή, ο Χατσίκο δόθηκε σε άλλα σπίτια, αλλά καθημερινά δραπέτευε επιστρεφοντας στο παλιό του σπίτι. Κάθε βράδυ, την ίδια ώρα που περίμενε τον καθηγητή στον σταθμό, ήτανε εκεί, περιμένοντας να δεί τον φίλο του να κατεβαίνει απο το τρένο για να τον συνοδεύσει σπίτι. Αυτό συνεχίστηκε για τα επόμενα δέκα χρόνια...


Στο site του Υπουργείου Παιδείας είναι πλέον αναρτημένο το πρόγραμμα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Η έναρξη των εξετάσεων ορίζεται στις 18 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 2 Ιουνίου με την εξέταση του μαθήματος των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας. Οι καθηγητές συνιστούν ψυχραιμία στους μαθητές, εν τούτοις ζητούν ενημέρωση από το Υπουργείο κυρίως αναφορικά με το ζήτημα των εξετάσεων της επόμενης σχολικής περιόδου.


Ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης ήρθε απόψε η πρώτη φάση της κυκλοφοριακής μελέτης που συντάσσεται για το Δήμο. Η μελέτη έχει αποσπάσει τη θετική στάση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, ως κίνηση όμως και όχι ως περιεχόμενο, ενώ την αντίθεσή της εξέφρασε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.


Δόθηκε από την περασμένη Κυριακή στην κυκλοφορία ο δρόμος Μαρώνειας Κρωβύλης που είχε υποστεί καθίζηση μετά τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις. Οι υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜΘ έσπευσαν στο σημείο και έγιναν οι απαραίτητες εργασίες. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα γίνει και η ασφαλτόστρωση.


Ολοένα και περισσότερες επαφές κάνει ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης με τους ομολόγους του από την τουρκική πλευρά προκειμένου οι Δήμοι που βρίσκονται ένθεν και ένθεν του ποταμού Έβρου να συστήσουν το δικό τους κοινό μέτωπο συνεργασίας. Τη Δευτέρα, ο Βαγγέλης Λαμπάκης συναντήθηκε με το Δήμαρχο της Αδριανούπολης προετοιμάζοντας το έδαφος της συνάντησης των 13 Δημάρχων Ελλάδας και Τουρκίας που θα γίνει στις 27 Μαρτίου στην Αλεξανδρούπολη.


Εκκενώθηκε για αρκετή ώρα το δικαστικό μέγαρο της Ξάνθης όταν στις 10.00 περίπου το πρωί έγινε άγνωστο τηλεφώνημα που προειδοποιούσε για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο κτίριο. Όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για εκφοβισμό αφού ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος ερεύνησε το δικαστήριο χωρίς όμως να βρει κάτι.


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Κομοτηνής "Εμείς η πόλη" κάνοντας τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου δράσης της δημοτικής παράταξης. Παράλληλα η Φελίνα Καζάκου Βρούζου κατέθεσε και της προτάσεις της παράταξης σε ότι έχει να κάνει με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του δήμου Κομοτηνής.


Την άμεση αποκατάσταση στο τμήμα της Εγνατίας Οδού εξ αιτίας κατολισθήσεων ζητούν οι κάτοικοι και όχι μόνο της Καβάλας. Όπως λένε πέρασαν αρκετές μέρες από τότε που το κέντρο της πόλης έχει μετατραπεί σε κυκλοφοριακή ζούγκλα, προκαλώντας αγανάκτηση ακόμα και στους πιο ήρεμους οδηγούς.


Παρελθόν θα αποτελεί σύντομα το κτίριο του παλιού κολυμβητηρίου στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δημάρχου, το κτίριο θα κατεδαφιστεί καθότι η αποκατάστασή του δεν είναι οικονομικά συμφέρουσα ενώ σχετικά με το "Σπίτι της Γυμναστικής" το οποίο επρόκειτο να στεγαστεί σε αυτό το κτίριο, ο Βαγγέλης Λαμπάκης επισημαίνει ότι αναζητείται χρηματοδότηση για την κατασκευή της δομής.


Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων αλλά και εκπαιδευτικών διοργάνωσαν από κοινού οι σύλλογοι διδασκόντων και γονέων του 10ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης με προσκεκλημένα στελέχη από το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναλύθηκαν οι λόγοι που οδηγούν τα παιδιά - θύτες να εκδηλώσουν το φαινόμενο αλλά και οι τρόποι πρόληψής τους.


Σελίδα 721 από 727

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps