Την πεποίθησή του, πως επίκειται ένα μέλλον με μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στην ελληνική οικονομία, εξέφρασε ο Γιώργος Καϊσας. Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, ρωτήθηκε και απάντησε, για την προοπτική της επόμενης ημέρας, στον απόηχο της συμφωνίας που επετεύχθη με τους θεσμούς για έξοδο της χώρας, από το αυστηρό πλαίσιο του μνημονίου.


Τα προβλήματα και οι όροι των αποζημιώσεων των αγροτών του Έβρου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη, με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσεχές διάστημα ο Νίκος Αντώνογλου, αναμένεται να επισκεφθεί το νομό, προβαίνοντας σε αυτοψία στην ευρύτερη περιοχή.


"Αιμορραγία ενδιαφερομένων" διέπει -δυστυχώς- το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών της Αλεξανδρούπολης. Παρά το εξαιρετικά σημαντικό έργο που επιτελείται χάριν στις προσπάθειές του, τα μέλη του δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μια διάδοχη κατάσταση. Το γεγονός εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συλλόγου, που εξήγησε -με την ευκαιρία- την εξαιρετικά εύκολη διαδικασία στη δωρεά μυελού των οστών.


Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας, η προγραμματική σύμβαση για την  ενεργειακή αξιοποίηση βιομάζας. Από την παραγωγή βιοαερίου, αναμένεται να ωφεληθούν πολλά νοικοκυριά του Δήμου, καθώς και να προκύψουν -σύμφωνα με τη δημοτική αρχή- θέσεις εργασίας.


Eπιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας του να επιληφθεί προσωπικά των προβλημάτων που διέπουν τον αγροτικό πληθυσμό της Ροδόπης, και της Περιφέρειας, έστειλε ο Χρήστος Μέτιος. Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, απευθύνθηκε στο Βαγγέλη Αποστόλου, με αφορμή τις κατεστραμμένες καπνοκαλλιέργειες στη Ροδόπη, ζητώντας συνολική παρέμβαση του Υπουργού.


Δυσαρέσκεια και τεράστιος προβληματισμός, διέπουν τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης, που είδαν την πλειοψηφία των καλλιεργειών τους να χάνονται., εξαιτίας νεκρωτικής ίωσης. Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού της Ροδόπης, μίλησε στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης, για το τεράστιο πρόβλημα, που αντιμετωπίζει πλήθος οικογενειών στην περιοχή, που βιοπορίζονται αποκλειστικά από τα καπνά.


Πανέτοιμοι να υποδεχθούν τους ταξιδιώτες του κρουαζιερόπλοιου  "SALAMIS FILOXENIA", δηλώνουν οι επαγγελματίες της Αλεξανδρούπολης. Οι εκατοντάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στην αγορά της πρωτεύουσας του Έβρου, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αύξηση της καταναλωτικής κίνησης στην πόλη.


Προβληματίζουν, για ακόμη μια χρονιά, οι μεγάλοι πληθυσμοί των κουνουπιών στον Έβρο. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης, συνεχίζονται οι ψεκασμοί, τόσο από εδάφους, όσο και από αέρος. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


«Δεν έχει δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα γύρω από τη λειτουργία του κλειστού γυμναστηρίου Κλειώ Φωλέα», οι Σύλλογοι θα συνεχίσουν να το χρησιμοποιούν κανονικά». Αυτό –μεταξύ άλλων- διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με την απόρριψη της συμφωνίας μεταξύ Δήμου και Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, που αφορούσε στην κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του χώρου. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Αρνητικά αποτιμούν την αποχώρηση του Ποταμιού από το Κίνημα Αλλαγής, τα στελέχη του φορέα της Κεντροαριστεράς στην Ξάνθη.  Παρά την εξέλιξη και τα σενάρια που πυροδότησε σε πανελλαδικό επίπεδο η εν λόγω απόφαση, τοπικά στελέχη στην περιοχή, επισημαίνουν ότι το εγχείρημα ανασύστασης του χώρου, συνεχίζεται με πλουραλισμό.


Σε μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των ζωονόσων, προερχόμενων από τις γειτονικές χώρες έχει προχωρήσει η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Ορεστιάδας. Η κλιμάκωση της ανησυχίας, εδράζεται στο κρούσμα πανώλης των μηρυκαστικών που παρουσιάστηκε στην Βουλγαρία.


Την αισιοδοξία του για θετική έκβαση στη συνεχιζόμενη κράτηση των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών, χωρίς ωστόσο να μπορεί να την προσδιορίσει χρονικά, εξέφρασε ο Επίτιμος Διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού. Ο Αθανάσιος Γαλάνης, ρωτήθηκε για τις διμερείς σχέσεις, στον απόηχο των Τουρκικών Εκλογών, με γνώμονα τη χορήγηση πολιτικού ασύλου σε έναν ακόμη από τους "8" Αξιωματικούς.


Σελίδα 8 από 791

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps