Στην Αλεξανδρούπολη έκανε για πρώτη φορά στα χρονικά στάση το 6ο Κύπελλο Ελλάδας Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων. Την διοργάνωση ανέλαβε και έφερε εις πέρας ο Εθνικός.


Αυστηρό μήνυμα προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά ούτε απειλείται έστειλε από την Σαμοθράκη όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ανήμερα των Θεοφανείων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα τόνισε προς το εσωτερικό της χώρας πως δεν θα δειλιάσει να πράξει ότι θεώρει ως εθνικά ωφέλιμο για την χώρα , φράση που ερμηνεύτηκε ως  ξεκάθαρο μήνυμα προς τον κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο αλλά και προς  την αντιπολίτευση σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών. Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης του για την Σαμοθράκη.


Συνοδευόμενος από τους αναπληρωτές υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας, Πάνο Ρήγα και Νεκτάριο Σαντορινιό παρευρέθη ο πρωθυπουργός στο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης για τον καθαγιασμό των υδάτων. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την ομιλία που πραγματοποίησε στο Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο, αναγορεύθηκε από το δήμαρχο του νησιού ως επίτιμος δημότης Σαμοθράκης.


Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αλεξανδρούπολη. Το σταυρό στο λιμάνι της πόλης κατά τον αγιασμό των υδάτων έπιασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Σωτήρης Ουζούνης,. Ευχή όλων η μεγάλη αυτή γιορτή της Ορθοδοξίας να δώσει φώτιση σε όλο τον κόσμο.


Δεν ήταν λίγοι κι όσοι έσπευσαν να πιάσουν το σταυρό και στις υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Στην περιοχή του Άβαντα, στο Μαϊστρο αλλά και στις Φέρες, τολμηροί νέοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά των ρεμάτων.


Αυτοδιοικητικοί και πολίτες παρέστησαν στον καθαγιασμό των υδάτων του υδραγωγείου στην Κομοτηνή. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ έστειλε τις ευχές του προς όλους.


Το κρύο μπορεί να ήταν τσουχτερό και στην Καβάλα ούτε εκεί όμως εμπόδισε όσους επιθύμησαν να τιμήσουν το έθιμο του τιμίου Σταυρό. Για πολλοστή φορά ο 39χρονος Δημήτρης Γιαννικόπουλος, ήταν αυτός που έκατάφερε να πιάσει το σταυρό.


Μετά το πέρας του καθαγιασμού των υδάτων εκπρόσωποι και της τοπικής αυτοδιοίκησης και πολιτικοί του τόπου έστειλαν το μήνυμα τους για την ημέρα των Θεοφανείων.


Το έθιμο του "νονού" στο Ιάσιο Ροδόπης

Δευτέρα, 07 Ιανουαρίου 2019 16:00

Το έθιμο του "νονού" αναβίωσε στο Ιάσιο Ροδόπης


Ομαλά πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα των πτήσεων την Κυριακή ανήμερα των Θεοφανείων στην Αλεξανδρούπολη. Έπειτα από την εξασθένιση του καιρικού φαινομένου «Σοφία» και τον καθαρισμό του αεροδιαδρόμου, όλες οι πτήσεις διεξήχθησαν κανονικά, ενώ το ίδιο αναμένεται να ισχύσει εκτός απροόπτου και για τη Δευτέρα.


Επέλαση της «Σοφίας» στον Έβρο

Κυριακή, 06 Ιανουαρίου 2019 15:14

Την επέλαση της στον Έβρο έκανε τα ξημερώματα του Σαββάτου η «Σοφία». Το καιρικό φαινόμενο που πλήττει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα, έφτασε δυναμικά και στον Έβρο, με τα περισσότερα σημεία αυτού να ντύνονται στα λευκά, Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Σαμοθράκη.


Σε ετοιμότητα έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το καιρικό φαινόμενο «Σοφία» βρίσκεται το προσωπικό του τμήματος πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο νότιο κομμάτι του νομού και στην Σαμοθράκη, με τα μηχανήματα να είναι στους δρόμους για τον αποχιονισμό αυτών. Οι οδηγοί που χρειάζεται να μετακινηθούν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς υπάρχει ο φόβος για παγετό.


Σελίδα 8 από 882

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps