Οι μαθητές της Αλεξανδρούπολης δεν έμειναν άπραγοι κατά την ημέρα της παγκόσμιας κινητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε περισσότερες από 71 χώρες σε όλο τον κόσμο και βέβαια όλα ξεκίνησαν από την 16χρονη Σουηδέζα μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία μάλιστα έχει προταθεί για νόμπελ ειρήνης λόγω της ακτιβιστικής της δράσης.


Υπογράφηκε η σύμβαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το δώρο της βροχής – Νερό στην πόλη» , μεταξύ της ΔΕΥΑΑ και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης. Οι μαθητές δημοτικού και γυμνασίου που θα συμμετάσχουν θα ενημερωθούν μεταξύ άλλων για την κατανάλωση του νερού και για την χρησιμότητα του βρόχινου νερού.


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Περιφέρεια Αμθ η ανακοίνωση της κοινής συμπόρευσης Δημήτρη Πέτροβιτς και Χρήστου Μέτιου, οι οποίοι μ΄πεχρι πρότεινος διεκδικούσαν αμφότεροι την Περιφέρεια στις ερχόμενες εκλογές. Η εν λόγω συμπόρευση προκάλεσε μεταξύ άλλων αιχμηρά σχόλια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Μετά από πολύωρη καθυστέρηση αποκαλύφθηκε τελικά το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης που για λίγες ημέρες ακόμα θα κοσμεί το κτίριο του Νομαρχείου της Αλεξανδρούπολης. Το πιστό αντίγραφο σύντομα θα μετακινηθεί εκ νέου στο νησί της Σαμοθράκης όπου και δικαιωματικά ανήκει.


Περισσότερο από 2 χρόνια προετοιμαζόταν προκειμένου να διεκδικήσει την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο οργανωτικός περιφερειάρχης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ανδρέας Καραγιώργης. Σύντομα μάλιστα πρόκειται να προχωρήσει στις ανακοινώσεις των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων καθώς και του προγράμματος που θα ακολουθήσει.


Την απόφαση του να διεκδικήσει τον Δήμο Διδυμοτείχου ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Διδυμότειχο» Κώστας Δημητρίου. Εξήγησε πως ήδη έχουν γίνει επαφές με δημοτικούς συμβούλους και πως σύντομα θα συσταθεί και το πλάνο που θα ακολουθήσει για να βελτιώσει την καθημερινότητα των δημοτών.


Για το πώς τα βγάζουν πέρα οικονομικά στην καθημερινότητά τους μίλησαν κάποιοι από τους συνταξιούχους που βρέθηκαν στην Λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης. Οι ηλιιωμένοι εξηγούν πως προκειμένου να επιβιώσουν οικονομικά πρέπει υπάρχει σωστή διαχείριση χρημάτων και όχι ανούσιες σπατάλες.


Μόλις 15 λεπτά, χρόνο ρεκόρ, διήρκησε η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ. Το τέταρτο όμως αυτό, ήταν αρκετό για να δημιουργηθούν εντάσεις μεταξύ των συμβούλων και παρά το γεγονός ότι έλειπαν οι 16 από τους 50. Αφορμή να ανέβουν οι τόνοι, ήταν η επερώτηση του Μιχάλη Αμοιρίδη για τη μη συμμετοχή της περιφέρειας ΑΜ-Θ στην έκθεση BOOT, ενώ τις ίδιες μέρες ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης τουρισμού ήταν σε έκθεση στη Νέα Υόρκη μαζί με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Καβάλας.


Το κόστος διαμονής και μεταφοράς για την σύνδεση του Έβρου με την Κίνα ζήτησαν οι κινέζοι τουριστικοί πράκτορες προκειμένου να το εντάξουν στο υπό σύσταση, ακόμη, πακέτο διακοπών. Ο Έβρος πάντως, θα έχει και το δικό του περίπτερο σε μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις του κόσμου, την Διεθνή Έκθεση του Πεκίνου.


Σε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προχωρά η γραμματεία ποιότητας ζωής της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να ενισχύσει τις δομές του Έβρου που ασχολούνται με τους άπορους πολίτες και τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η συγκέντρωση των ειδών θα γίνει το Σάββατο 23 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Αγ. Θεοδώρων στην Ορεστιάδα


Για εμπορευματοποίηση του νερού μιλά ο επικεφαλής της λαικής συσπείρωσης στον Δήμο Ορεστιάδας Σταμάτης Γκατζίδης. Όπως τονίζει, λίγες μέρες μετά τα μπλόκα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτει σε εφαρμογή ένα ακόμα βαρύ χαράτσι σε βάρος των αγροτών: Πρόκειται για το λεγόμενο «περιβαλλοντικό τέλος»


Στην χρηματοδότηση υποδομών στην παραλία Πόρτο Μόλο του Δήμου Αβδήρων για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Αναπηρία και άλλων κατηγοριών ατόμων με κινητικά προβλήματα προχωρά το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Πρόκειται για ένα έργο με χρηματοδότηση  ύψους 59.500 € προς τον Δήμο Αβδήρων και μεταξύ άλλων θα τοποθετηθούν αυτόνομη πρόσβαση ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα, αμφίβιο αμαξίδιο αλλά και διάδρομοι σύνδεσης οι οποίοι θα διευκολύνουν την κίνηση των ατόμων με αναπηρικό τροχοκάθισμα.


Σελίδα 8 από 928

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps