Σε δωρεά τροφίμων προς το Παιδικό Χωριό SOS Θράκης, προχώρησε στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα, γνωστή αλυσίδα σούπερ-μάρκετ. Οι μητέρες, που αποτελούν βαρόμετρο στην καθημερινότητα και στην εξέλιξη των παιδιών που φιλοξενούνται και στο Αρίστηνο, αποδέχθηκαν με χαρά τη δωρεά, που θα μεγαλώσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών τους στο παιδικό χωριό.


Ολοκληρώθηκε η «ανακαίνιση» του κόμβου Κονδύλη στην Αλεξανδρούπολη, ύστερα από παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής. Τμήμα της οδού έχει μονοδρομηθεί, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να αναφέρεται και στις μελλοντικές παρεμβάσεις των τεχνικών υπηρεσιών στην  περιοχή. Μια περιοχή για την οποία υπήρξαν από την πρώτη στιγμή αρκετά παράπονα από περίοικους και διερχόμενους οδηγούς.


Με εφόδια την υψηλή τους ποιότητα και τις καλύτερες δυνατές τιμές, και φέτος οι κρεοπώλες της Αλεξανδρούπολης καλούν και προσκαλούν τους καταναλωτές να τους προτιμήσουν για τις αγορές τους. Η κίνηση είναι μεγάλη και αναμένεται να κλιμακωθεί όσο πλησιάζουμε στο τέλος της Μεγάλης Εβδομάδος, με τις αγορές της τελευταίας στιγμής να αναμένονται –όπως κάθε χρόνο- και φέτος.


Καταστροφικές συνέπειες και για τους κτηνοτρόφους του Έβρου, έχουν τα πλημμυρικά φαινόμενα που έπληξαν –εκ νέου- το νομό. Οι ίδιοι, δηλώνουν πως αναπόφευκτα πλέον μένει πίσω ολόκληρη η παραγωγική διαδικασία, αφού δεν υπάρχουν βοσκοτόπια για τα ζώα τους.


Ξεπερνά τις 95.000 ευρώ η έκτακτη ενίσχυση εκ μέρους του Υπουργείου Εσωτερικών, για τους κατοίκους της Σαμοθράκης. Πρόκειται για αποζημίωση των πληγέντων από την καταστροφική κακοκαιρία του 2017, ενώ στην απόφαση περιλαμβάνονται επίσης η Λέσβος και η Μάνη.


Ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία, έστειλε μέσω της εισήγησής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρωθυπουργός. «Η κράτηση των 2 Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη είναι άδικη. Στο παρελθόν επιστρέψαμε Τούρκους στρατιώτες, περιμένω από τον Πρόεδρο να κάνει το ίδιο». Αυτό υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δε φοβάται κανέναν.


Καθ’ όλα νόμιμο, έκρινε το διαγωνισμό προμήθειας λαμπτήρων τύπου LED το ελεγκτικό συνέδριο, ύστερα από την προσφυγή του δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο δήμαρχος κάνει λόγο για πανηγυρική του δικαίωση, καλώντας μάλιστα κάποιους να του ζητήσουν συγγνώμη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αντικατάσταση του οδοφωτισμού θα έχει ολοκληρωθεί εντός του ερχόμενου καλοκαιριού.


Καταργούνται οι σφραγίδες προέλευσης του κρέατος, σύμφωνα με αλλαγή στην εγκύκλιο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης & τροφίμων. Πλέον κατά τον έλεγχο στα σφαγεία, η μόνη σφραγίδα που απαιτείται είναι η υγειονομική, γεγονός που αλλάζει τα υφιστάμενα δεδομένα για την πιστοποίηση προέλευσης των κρεάτων.


Στο «Πολιτικό Βαρόμετρο» φιλοξενείται απόψε ο σκηνοθέτης της ταινίας «1968», Τάσος Μπουλμέτης. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από την πολυβραβευμένη «Πολίτικη Κουζίνα» μίλησε, σε μια μεγάλη συνέντευξη, για την ιστορία και τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες πίσω από το θρίαμβο της ΑΕΚ 50 χρόνια πριν. Ένας θρίαμβος που αποτέλεσε την πρώτη κατάκτηση διασυλλογικής ευρωπαϊκής διοργάνωσης από Ελληνική ομάδα. Μέρος όσων συζητήθηκαν με τον σκηνοθέτη του «1968», ευθύς αμέσως.


Μια περίτεχνη έκθεση από ποικίλα χρώματα και σχήματα, θα αντικρίσει αυτές τις ημέρες όποιος περάσει μπροστά από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Τα Μέλη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες, φιλοτέχνησαν ένα σημαντικό αριθμό από λαμπάδες και χειροτεχνίες, διαθέτοντάς τες προς πώληση, με στόχο την ενίσχυση των πλόύσιων δράσεών τους.


Ξεπερνά το ένα μέτρο η στάθμη του νερού στον βόρειο κόμβο των Λαβάρων, με το σημείο να παραμένει απροσπέλαστο. Το τοπίο θυμίζει λιμνοθάλασσα, με τα νερά να έχουν φτάσει ήδη και εντός του οικισμού. Οι κάτοικοι βρίσκονται για ακόμη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές, με τη δημοτική αρχή να δηλώνει ότι γίνεται προσπάθεια κατάρτισης οργανωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικής θωράκισης.


Την καταστροφή 35.000 στρεμμάτων καλλιεργειών, άφησε πίσω της η θραύση του αναχώματος στο Τυχερό Σουφλίου, με τους αγρότες να δηλώνουν οργισμένοι. Οι ίδιοι ετοιμάζονται να κινηθούν νομικά, επισημαίνοντας ότι για ακόμη μια φορά στέκονται ανήμποροι απέναντι στις πλημμύρες, και εν αναμονή των αποζημιώσεων.


Σελίδα 8 από 756

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps