«Στα αμιγώς τουριστικά σημεία του Νομού, η κίνηση ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, σε αντίθεση με την πόλη της Κομοτηνής». Αυτό -μεταξύ άλλων- τονίζει η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, αναφορικά με την κίνηση καταναλωτών που σημειώθηκε στη Ροδόπη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η ίδια τονίζει ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση από την τοπική κοινωνία, στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου.


Χωρίς κίνδυνο και καθ’όλα νόμιμα θα γίνεται  η μεταφορά απορριμάτων και επιβατών από τη Σαμοθράκη, μέσα σε ειδικώς στεγανοποιημένα οχήματα, όπως ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί. O Αναπληρωτή Υπουργός Ναυτιλίας από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι η ακτοπλοϊκή εταιρία που εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη θα συνεχίσει να υφίσταται στη γραμμή για έναν ακόμη χρόνο.


Εξ ολοκλήρου την διοργάνωση του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος που συμβαίνει τα τελευταία 5 χρόνια στην Αλεξανδρούπολη πρόκειται να αναλάβει Δήμος και Περιφέρεια. Ο λόγος γίνεται για το Run Greece που βάση δηλώσεων του δημάρχου, Βαγγέλη Λαμπάκη, θα αναληφθεί από τους εν λόγω φορείς ακόμη και στο οικονομικό του κομμάτι.


Πλήθος αθλητών και μη έλαβαν μέρος στο φετινό Run Greece στην Αλεξανδρούπολη. Παρά τις σποραδικές βροχοπτώσεις, οι αγώνες εξελίχθηκαν κανονικά χαρίζοντας χαμόγελα και προωθώντας το αθλητικό πνεύμα σε μικρούς και μεγάλους.


Δωρεάν τεστ μνήμης πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, από το Σχολείο Μνήμης της Νευρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η προσέλευση ήταν σημαντική, με τους πάσχοντες αλλά και μη να παίρνουν χρήσιμες πληροφορίες. Όλα αυτά έγιναν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αλτσχάιμερ.


Εναέριες ρίψεις εμβολίων για την καταπολέμηση της λύσσας που παρατηρήθηκε κυρίως σε αλεπούδες, θα πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας της Θράκης. Οι εμβολιασμοί ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου.


Στα νέα τους σπίτια βρίσκονται πλέον, οι περισσότεροι φοιτητές και στην Αλεξανδρούπολη. Οι επιλογές κατοικίας ήταν πολλές, όπως διαβεβαιώνουν οι μεσίτες, με την τοποθεσία και τα τετραγωνικά του σπιτιού, να καθορίζουν κατά βάση, την τελική του τιμή.


Κλειστή από χώμα και φερτά υλικά, είναι για πολλοστή φορά η είσοδος του λιμανιού στα Θέρμα. Ο Πρόεδρος του Οργανισμού της Αλεξανδρούπολης και εκπρόσωποι της μελετητικής εταιρίας που έχει αναλάβει την επίλυση του προβλήματος στο σημείο, προέβησαν σε αυτοψία στο σημείο. Οι ελάχιστοι αλιείς που έχουν απομείνει στην περιοχή, δηλώνουν αποκαρδιωμένοι, από ένα θέαμα που έχουν δει να επαναλαμβάνεται από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του λιμανιού.


Έτοιμοι να φτάσουν στα άκρα δηλώνουν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου της Καμαριώτισσας. Για ακόμη μια χρονιά, υπάρχει έλλειψη δασκάλου, η οποία έχει οδηγήσει τα παιδιά τους -πρακτικά- εκτός σχολείου. Οι ίδιοι, είναι αγανακτισμένοι καθώς το γεγονός επαναλαμβάνεται για πολλοστή φορά, ενώ παραμένει άγνωστο αν και πότε θα έρθει καινούριος δάσκαλος στο νησί.


Τέσσερα έργα, ύψους 2,9 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου έχουν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα στο νομό. Από την άλλη πλευρά το ζήτημα έχει καθυστερήσει σημαντικά, όπως εξηγεί ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς, επιρρίπτοντας ευθύνες στο αρμόδιο υπουργείο.


Με εργαστήρια και δράσεις για μικρούς και μεγάλους ξεκινά την φετινή χρονιά ο σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας: Το Σπίτι της Αντουανέττας. Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο γάλλος ποιητής και συγγραφέας Ζαν Κριστόφ Εόν, ο οποίος  παρουσίασε την ποιητική του συλλογή με θέμα την Αλεξανδρούπολη.


Με αγώνες για την Α’, αλλά και τη Β’ κατηγορία, ξεκινούν στις 29 και 30 του μηνός, τα πρωταθλήματα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Έβρου. Στην πρεμιέρα, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Άρη Αβάτου, για την 3η Εθνική Κατηγορία.


Σελίδα 8 από 831

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps