Δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης, η οποία έχει ως στόχο να απαλύνει τις «πληγές» των πολιτών από την κρίση, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο Μέγαρο. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ετοιμάσει πακέτο θετικών μέτρων που χωρίζεται σε δύο μέρη: σε αυτά που αφορούν το 2019 και θα εφαρμοστούν άμεσα και αυτά που θα εφαρμοστούν το 2020 και θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020.


Η Δέλτα τηλεόραση βρέθηκε στο Σαμοθράκη 20 μήνες μετά την κακοκαιρία της 26ης Σεπτεμβρίου 2017 που έπληξε το μεγαλύτερο κομμάτι του νησιού. Τα σημάδια είναι ακόμη εμφανή, καθώς το οδικό δίκτυο που βρίσκεται υπό την ευθύνη της Περιφέρειας ΑΜΘ, δεν έχει αποκατασταθεί δημιουργώντας καθημερινά προβλήματα σε κατοίκους και επισκέπτες .


Την σημασία που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τις ΗΠΑ, τόνισε για άλλη μια φορά ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Ευρισκόμενος στο 7o συνέδριο Exposec- Defence World αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική θέση του λιμανιού της πρωτεύουσας του Έβρου και στη χρήση των λιμένων Θεσσαλονίκης και Αλεξανδρούπολης μετά από αρκετά χρόνια από αμερικανικά στρατεύματα.


Σε δήλωση υποστήριξης προς την παράταξη  «πόλη και πολίτες» προέβη ο δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Θεόδωρος Αγγλιάς. Αφορμή αποτέλεσε τα όσα ειπώθηκαν για την τελική απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος μετά από 41 χρόνια ενασχόλησης του με την τοπική αυτοδιοίκηση.


38 πρόσφυγες εντόπισαν τα στελέχη του λιμενικού ανοιχτά της Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Μεταφέρθηκαν άμεσα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και την επόμενη ημέρα οδηγήθηκαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης στο Φυλάκιο.


Το σωματείο αρτοποιών και κλιβανέων Ροδόπης πραγματοποίησε  Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τρίτη με μια σειρά θεμάτων στην ατζέντα. Ο πρόεδρος Γιώργος Δαλθανάσης εξήγησε ότι τα ζητήματα αφορούν τους συναδέλφους πανελλαδικά, με έμφαση στο ασφαλιστικό και στην εντατικοποίηση των ελέγχων.


Για άλλη μια χρονιά τα στελέχη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μαζί με μαθητές γυμνασίου πραγματοποίησαν την «σιωπηρή πορεία» στην μνήμη των θυμάτων τροχαίων στην Αλεξανδρούπολη. Με στόχο να αφυπνίσουν τους πολίτες για την οδικοί ασφάλεια φωνάξαν δυνατά ζητώντας να προσέχουν στους δρόμους μέχρι να εξαλειφθούν τα τροχαία δυστυχήματα.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η 8η Μάιου ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας αποτελεί το έναυσμα για την σφαιρικότερη ενημέρωση των πολιτών γύρω την κληρονομική αυτή ασθένεια και την έκκληση για αιμοδοσία. Η φετινή παγκόσμια ημέρα στην Ελλάδα ήρθε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας καθώς ο πρώτος Έλληνας ασθενής που θεραπεύτηκε από μεσογειακή αναιμία στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο διεθνούς ερευνητικού προγράμματος είναι γεγονός. Αν και η συγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία έχει υψηλό κόστος και βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο έχει ήδη δώσει ελπίδα σε χιλιάδες ασθενείς σε όλο τον κόσμο.


Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκεται η γνωστή συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη προκειμένου να παρουσιάσει το καινούργιο της βιβλίο «Χίλιες Ανάσες». Το βιβλίο αφορά μια παρέα από παιδικές φιλές που ξαναβρίσκονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες στο νησί τους στην Ελλάδα του σήμερα.


Στο Εύμοιρο Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της επίσκεψής και της περιοδείας του στο νομό. Στον απόηχο αυτής ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης, Χουσεϊν Ζεϊμπεκ, ο βουλευτλης τους ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Δημήτρης Ρίζος και ο αναπληρωτής συντονιστής του κόμματος στον Έβρο μίλησαν στην κάμερα της Δέλτα τηλεόρασης


Την Ροδόπη και τον Έβρο επισκέφθηκε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Σταύρος Αραχωβίτης προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση των καπνοπαραγωγών και βαμβακοκαλλιεργητών αντίστοιχα. Για τον λόγο αυτό συναντήθηκε και με την διοίκηση του ΕΛΓΑ εξαιρώντας το έργο τους μέχρι και σήμερα.


Την δημιουργία διεύθυνσης συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο πρότειναν οι συνοριοφύλακες κατά την διάρκεια της εκτενούς σύσκεψης που είχαν με την υπουργό προστασίας του πολίτη και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά τόσο η κα. Γεροβασίλη όσο και ο κ. Ανδρικόπουλος φάνηκαν θετικοί στην δημιουργία της νέας διεύθυνσης που θα ελαφρύνει κατά ένα μεγάλο βαθμό το βάρος των συνοριοφυλάκων.


Σελίδα 8 από 966

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps