Νέο πρόσωπο αποκτά το ειδικό δημοτικό σχολείο Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα ο προαύλιος χώρος του. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιούνται σε ένα ασφαλέστερο και πιο λειτουργικό περιβάλλον, ύστερα από την τοποθέτηση τάπητα ασφαλείας. Πρόκειται για μια παρέμβαση που κατέστη δυνατή, μετά από τη δωρεά εταιρείας.


Με θετικό πρόσημο, κλείνει σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου και υπεύθυνο της πολιτικής προστασίας, η φετινή αντιπυρική περίοδος. Στο έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών υπήρξε και συνδρομή δύο ρωσικών ελικοπτέρων, τα οποία αποχώρησαν από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, μαζί με τα πληρώματα τους.


«Δε μπορεί σε μια περιοχή που θα έπρεπε να υπάρχουν 10 λύκοι, να υπάρχουν 100. Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει τα μέτρα της». Αυτό σχολίασε ο πρόεδρος του κυνηγετικού συλλόγου Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με την αύξηση του φαινομένου εμφανίσεων λύκων στο νομό Έβρου. Ο ίδιος επέστησε την προσοχή τόσο των κυνηγών, όσο και των κατοίκων.


Με επιπλέον ιατρικό προσωπικό στελεχώνονται οι μονάδες υγείας σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο.  Πρόκειται για τον διορισμό γιατρών δύο ειδικοτήτων, και συγκεκριμένα αναισθησιολόγου και ουρολόγου. Σύμφωνα με το διοικητή του πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Έβρου, αναμένεται και περεταίρω στελέχωση, το επόμενο χρονικό διάστημα.


«Η καθοδική πορεία των επιχειρήσεων του μεταποιητικού κλάδου, αφορά μόνο αυτές των βιομηχανικών περιοχών». Αυτό ήταν το σχόλιο του προέδρου του επιμελητηρίου Έβρου, ύστερα από τα αποτελέσματα της έρευνας του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. Ο Χριστόδουλος Τοψίδης επισήμανε, πως σε ότι αφορά στις επιχειρήσεις του νομού, παρά την οικονομική κρίση, παρουσιάζουν θετικό πρόσημο στη δραστηριότητά τους.


Στο 1ο Γενικό Λύκειο της Καβάλας βρέθηκε ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εκεί, ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το παρόν και την επόμενη μέρα της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τους μελλοντικούς της πολίτες, ήτοι τους μαθητές του Σχολείου.


«Το μεγάλο υπερόπλο που έχουμε είναι η ψυχή των Ελλήνων Πιλότων». Αυτό τόνισε, απευθυνόμενος στους ίδιους, ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας προέβη σε επίσκεψη στην Τριακοσιοστή Τριακοστή Έβδομη (337) Μοίρα και την 110η Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας. Στο πλαίσιο της παρουσίας του μάλιστα είχε την ευκαιρία να μετέχει σε πτήση με μαχητικό αεροσκάφος F-16, πάνω από το Αιγαίο.


Στη συμφωνία για την κατάθεση αναφοράς στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για την αντιμετώπιση της κατάστασης στη Σαμοθράκη, κατέληξαν ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και ο αρμόδιος επίτροπος πολιτικής προστασίας. Ο Δημήτρης Πέτροβιτς βρέθηκε στις Βρυξέλλες, όπου ενημέρωσε και τα μέλη της επιτροπής περιφερειών, προκειμένου να σταθούν αρωγοί στο μακρόχρονο έργο αποκατάστασης των πληγών στο νησί του Έβρου.


"Φοβάμαι ότι η χώρα μας θα βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα". Αυτό επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», στο πρόσφατο νομοσχέδιο. Ο Σεβασμιότατος κάνει λόγο για εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμούς, από την συγκεκριμένη εξέλιξη.


Τη δυνατότητα να γνωρίσουν την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης, είχαν όσοι παρευρέθηκαν στην επίσημη πρώτη των «Σχολών Γονέων». Η έναρξη δόθηκε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή δεκάδων ενδιαφερόμενων γονέων.


Με ανακούφιση και χαμόγελα, υποδέχθηκαν τη δωρεά ενός σχολικού λεωφορείου, η διοίκηση και οι μαθητές του ειδικού επαγγελματικού γυμνασίου και λυκείου, στην Αλεξανδρούπολη.  Το ειδικά εξοπλισμένο όχημα μεταφοράς, αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Ευγενίδη», ο πρόεδρος του οποίου έδωσε το παρόν στην επίσημη τελετή παράδοσής του.


Τριήμερη επίσκεψη στη Σαμοθράκη, πραγματοποιεί παιδοψυχιατρικό κλιμάκιο από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου. Ειδικοί επιστήμονες βρίσκονται στο νησί, προκειμένου να εξετάσουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και να υποστηρίξουν τόσο τα ίδια, όσο και τους γονείς τους, στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πρόσφατης καταστροφικής θεομηνίας που άλλαξε την όψη του νησιού.


Σελίδα 8 από 780

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps