50 περίπου οικογένειες του οικισμού των Λαγυνών του Σουφλίου δεν έχουν επιστρέψει ακόμα στα σπίτια τους , λένε οι κάτοικοι αφού οι ζημιές που έχουν υποστεί εξ αιτίας των πλημμυρικών φαινομένων, δεν έχουν αποκατασταθεί . Την ίδια ώρα, εκφράζονται έντονοι φόβοι από τους ίδιους για εκ νέου αύξηση των υδάτων, πρόκειται όπως λένε κυριολεκτικά για εφιάλτη που δεν θέλουν να ξαναδούν.


Β. Πουλιλιός: "Γίνονται διαρκώς παρεμβάσεις όπου κρίνεται σκόπιμο για την προστασία των οικισμών".


Στο φράγμα της Καλύβας των Κομμάρων αλλά και σε αυτό του Κυπρίνου του δήμου Ορεστιάδας, βρέθηκε η κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης. Στα Κόμμαρα η κατάσταση κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη εξ αιτίας της εκροής υδάτων από το φράγμα στην επαρχιακή οδό, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για τους οδηγούς ειδικότερα τον χειμώνα. Από την άλλη πλευρά στο φράγμα του Κυπρίνου, την ίδια ώρα που παραμένουν κρίσιμα για τον Έβρο τα επόμενα 24ωρα, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ήρεμη, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να εφησυχάζονται οι ιθύνοντες.


Ανάσα σε χιλιάδες φορολογουμένους και επιχειρήσεις αναμένεται να δώσει η πολυαναμενόμενη ρύθμιση των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία που εντάσσεται στο νομοσχέδιο για την "επανεκκίνηση της οικονομίας" και το οποίο από χθες βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση η οποία ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Μαρτίου. Στη συνέχεια το ν/σ θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή προκειμένου να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή και να ψηφιστεί από το Κοινοβούλιο.


Στο Μέγαρο της Βουλής ορκίστηκε ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ενώπιον του πρωθυπουργού, των μελών του υπουργικού συμβουλίου και των βουλευτών της εθνικής αντιπροσωπείας. Το Σάββατο στις 12:00, ο κ. Παυλόπουλος θα δεχθεί στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Μεγάρου τα συγχαρητήρια από την πολιτική, στρατιωτική και θρησκευτική ηγεσία.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παυλόπουλος στη θητεία του θα δώσει έμφαση στις εξωτερικές σχέσεις της χώρας. Φυσικά, το πρώτο ταξίδι του θα είναι στη Λευκωσία.


Ορίστηκε η ημ/μηνία διεξαγωγής της "λευκής νύχτας" από το Δ.Σ. του εμπορικού συλλόγου.


Τις πληγές της μετρά η Σαμοθράκη μετά τις καταστροφικές βροχοπτώσεις που έπληξαν το νησί. Οι καταστροφές αφορούν τόσο σε υποδομές του νησιού όσο και σε νοικοκυριά κατοίκων οι οποίοι έκαναν λόγο για πρωτοφανή καταστροφή.


Αντιμέτωποι με τις πλημμύρες βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι αγρότες στα Τενάγη Φιλίππων αφού η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών είχε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες στρέμματα να μετατραπούν σε λίμνη επειδή το έδαφος ήταν κορεσμένο από τα προηγούμενα νερά οι ποσότητες νερού δεν μπόρεσαν να αποστραγγιστούν. Εκτιμάται ότι τα πλημμυρισμένα στρέμματα φθάνουν τα 80.000 αλλά και αυτά που δεν έχουν πλημμυρίσει δεν μπορούν να δουλευτούν.


Αρνητική αντίδραση έχει προκαλέσει στους δημάρχους του Έβρου, οι δημότες των οποίων επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, το γεγονός πως έγινε σύσκεψη για το θέμα στην Αθήνα χωρίς αυτοί να προσκληθούν. Στη συνάντηση με τους κυρίους Αποστόλου και Σγουρίδη συμμετείχαν και οι 4 βουλευτές του νομού Έβρου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης του νομού Δημήτρης Πέτροβιτς.


Το ζήτημα των βουλευτικών προνομίων, με αφορμή την όλη συζήτηση που άνοιξε γύρω από το ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν ή όχι το βουλευτικό αυτοκίνητο, άνοιξε και συζητήθηκε ευρέως. Θέση γι αυτό πήρε και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Έβρου του κόμματος, που τόνισε μεταξύ άλλων πως το να αποστασιοποιηθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από κάποια από τα προνόμια που τους παρέχονται, θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στην κοινωνία.


Το Brussels Group θα συζητάει τα τεχνικά ζητήματα της πολιτικής των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί στο Eurogroup και όποτε χρειάζεται, θα εξουσιοδοτεί ομάδες για συλλογή δεδομένων που θα έρχονται στην Αθήνα και θα λαμβάνουν τις πληροφορίες που χρειάζονται, σημειώνουν κυβερνητικές πηγές αναφερόμενες στην διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά την σημερινή πρώτη συνάντηση των τεχνικών επιτροπών στις Βρυξέλλες. Οι τεχνικές ομάδες που θα έρχονται στην Αθήνα δεν θα είναι στα υπουργεία ή στις υπηρεσίες του κράτους, προσθέτουν οι ίδιες πηγές και ανακοινώνουν ότι αύριο θα έρθει στην Αθήνα η τεχνική ομάδα που θα συλλέξει μακροοικονομικά και δημοσιονομικά στοιχεία.


"Αρκετά με τη λιτότητα" είπε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΟΟΣΑ, κ. Άνχελ Γκουρία, και πρόσθεσε: "Δεν αισθάνομαι να έχω θηλιά στο λαιμό μου". Αναφερόμενος στη συμφωνία με τον ΟΟΣΑ, είπε ότι το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που συνυπέγραψε θα προωθεί μεταρρυθμίσεις στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης και της οικονομικής ανάπτυξης και όχι της λιτότητας και της κοινωνικής απορρύθμισης, όπως στο παρελθόν.


Σελίδα 667 από 670

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps