Κέντρο Ελληνικών Σπουδών θεμελιώθηκε, στο Πανεπιστήμιο Ξένων Σπουδών του Πεκίνου. Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από Υπουργικά Στελέχη και συνεργάτες, χαρακτηρίστηκε την πρωτοβουλία και την εξέλιξη ως αμοιβαία επωφελή για τους δυο λαούς. Τόνισε μάλιστα πως τα οράματα Ελλάδος και Κίνας για την επόμενη ημέρα των δυο χωρών συμβαδίζουν, με αποτέλεσμα την πολυεπίπεδη και στενή διακρατική συνεργασία.


Κάλεσμα για συμμετοχή στην πανελλήνια απεργία που έχει προκηρυχθεί, απευθύνουν το εργατικό κέντρο και η ΑΔΕΔΥ  του Νομού Έβρου. Αιτία των κινητοποιήσεων, αποτελούν τα μέτρα που έρχονται για ψήφιση στη Βουλή, στο πλαίσιο της συμφωνίας της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς.


Θετικές αλλά και αρνητικές αντιδράσεις, έχει προκαλέσει στις τάξεις των πολιτών και των επαγγελματιών της Αλεξανδρούπολης, η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου. Οι οδηγοί των ταξί εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους. Την ίδια στιγμή ο υπεύθυνος της δημοτικής αστυνομίας, δηλώνει ότι οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής στον αστικό οδικό χάρτη, δεν σταματούν εδώ.


Στα χέρια της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης , βρίσκεται ο φάκελος της δικογραφίας για την υπόθεση των παράνομων συνταγογραφήσεων. Στο κύκλωμα μετείχαν συνολικά 4 άτομα, των οποίων η παράνομη δραστηριότητα επέφερε ζημιά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, στο ελληνικό δημόσιο.


Στη φάση της εκτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από την έντονη χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών, βρίσκεται ο ΕΛΓΑ στον Έβρο. Πάνω από 30.000 στρέμματα καταστράφηκαν, με πολλούς παραγωγούς να βρίσκονται σε απόγνωση. Ταυτόχρονα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την αποζημίωση τους, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Οργανισμού στο νομό.


«Τέσσερις Γενιές Στίβος», είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που τρέχει ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Η διοργάνωση έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 90 χρόνων του συλλόγου. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των παιδιών, αναφορικά με το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, έχει ως στόχο η διοργάνωση της 4ης σχετικής Εβδομάδας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια παγκόσμια καμπάνια, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.


«Κατατίθεται άμεσα στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Το κλίμα στις αγορές είναι θετικότερο, μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας». Αυτά μεταξύ άλλων, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος απάντησε και για την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αναφορικά με τους συμβασιούχους των Δήμων.


Με παράγκες στο ευρύτερο δημόσιο, δε λύνεται το πρόβλημα της ανεργίας, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό. Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, που μίλησε για νέες μειώσεις στις συντάξεις, χαρακτηρίζοντάς τες μάλιστα ατεκμηρίωτες, και δεσμευτικές για την επόμενη ελληνική κυβέρνηση.


Για το πρόβλημα που υπάρχει με την αποκατάσταση και την πιστοποίηση στις παιδικές χαρές στο δήμο Κομοτηνής, μίλησε ο δήμαρχος. Ο Γιώργος Πετρίδης, αναφέρθηκε στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να διαθέσει 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των σημείων, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα που συναντάται σε όλη τη χώρα.


Στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε ο υφυπουργός παιδείας και θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης. Στη συνάντηση με τους διευθυντές και τους καθηγητές που διεξήχθη στο 2ο επαγγελματικό λύκειο, ο Υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στα ΕΠΑΛ, αλλά και στο πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση στο χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης.


Υπόμνημα στον υφυπουργό παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, παρέδωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του δήμου Αλεξανδρούπολης, Νίκη Δραμανίου. Το υπόμνημα περιλαμβάνει ζητήματα που αφορούν στην εφαρμοσμένη πολιτική στην εκπαίδευση και ιδιαίτερα τα θέματα σχετικά με τα κτηριακά προβλήματα των σχολείων στο δήμο.


Σελίδα 7 από 670

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps