Με το βλέμμα στραμμένο στην προοπτική απόκτησης νέων συνδέσεων, από την 1η Νοεμβρίου, βουλευτές και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής της Σαμοθράκης, συναντήθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ναυτιλίας. Στη σύσκεψη με το Νεκτάριο Σαντορινιό, συζητήθηκαν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των γραμμών και των πιθανών πλοίων, που θα συνδέσουν το νησί με την ηπειρωτική χώρα. Για το αποτέλεσμα της σύσκεψης, ρωτήθηκε και απάντησε, ο βουλευτής Έβρου με το κυβερνών κόμμα, Δημήτρης Ρίζος.


Πορεία διαμαρτυρίας κατά του ΝΑΤΟ, διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη η "Αναρχική Πολιτική Οργάνωση". Η ομάδα συλλογικοτήτων, με 150 περίπου άτομα, διατράνωσε την αντίθεσή της στην προοπτική δημιουργίας βάσης της Συμμαχίας, στην πρωτεύουσα του Έβρου. Η κινητοποίησή τους, ξεκίνησε από το Πάρκο Ανεξαρτησίας.


Το μοντέλο ανάλυσης των big data, παρουσίασε στο πλαίσιο του 3ου Συμποσίου Φαρμακο-επιδημιολογίας, ο Ιωάννης Τσαμαρδίνος. Στο περιθώριο των εργασιών, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ρωτήθηκε και απάντησε για τον τρόπο χρήσης των φαινομενικά χαοτικών δεδομένων, σε όφελος των Υπηρεσιών Υγείας.


Εκπροσώπους Συλλόγων παλιννοστούντων από τον Έβρο, τη Ροδόπη και την Ξάνθη, φιλοξένησε στην Αλεξανδρούπολη ο Σύλλογος "Αργώ". Στο πλαίσιο της ημερίδας "Πληθυσμοί της Θράκης", τέθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα οικογενειών, που παλιννόστησαν στην Ελλάδα από την πρώην Σοβιετική Ένωση. 


Μια υπέροχη μουσική, χορευτική και θεατρική παράσταση, προσέφεραν 5 νηπιαγωγεία και 1 δημοτικό σχολείο, στην Αλεξανδρούπολη. Δεκάδες μαθητές έμαθαν αλλά και δίδαξαν, για τη σημασία του νερού και την ανάγκη εξοικονόμησής του. Στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, φιλοξενήθηκαν ακόμη δημιουργίες τους, με πηγή έμπνευσης, το σημαντικότερο δώρο της φύσης στον άνθρωπο.


Σε συτνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Τράπεζα Πειραιώς οργάνωσε ημερίδα για την αγροδιατροφή στις 10 Απριλίου.


Αντιμπεριαλιστική συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης διοργανώνουν την Κυριακή 14 Απριλίου στις έντεκα το οι επιτροπές ειρήνης ΑΜΘ. Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή την ημέρα ίδρυσης του ΝΑΤΟ.


Την θέση της δημοτικής αρχής και των φορέων της Αλεξανδρούπολης ζητούν να μάθουν τα μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» αναφορικά με το μέλλον των καλυβών του Δέλτα του Έβρου. Την ίδια στιγμή καλούν τους βουλευτές του νομού, τον στρατό και φορείς να συμμετάσχουν στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.


Με ελάχιστη συμμετοχή, μπροστά από κτίριο της β'βάθμιας εκπαίδευσης, ωστόσο με ισχυρή διάθεση να διατρανώσουν τα αιτήματά τους, εκπαιδευτικοί της Αλεξανδρούπολης αντέδρασαν για τις αλλαγές που προωθούνται στο Λύκειο αλλά και στον τρόπο πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Μεταξύ άλλων ζητούν την αποσύνδεση του λυκείου από την είσοδο σε ΤΕΙ και ΑΕΙ όπως και αναβάθμιση των ΕΠΑΛ.


Για τρίτη συνεχή χρονιά, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Έβρου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής και Προστασίας Περιβάλλοντος & το Εργαστήριο Φαρμακολογίας, Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, προσεγγίζουν την πολιτική υγείας υπό το πρίσμα της επιστήμης της Φαρμακοεπιδημιολογίας. Το συνέδριο ξεκίνησε την Παρασκευή με την επίσημη έναρξη να σημειώνεται το απόγευμα του Σαββάτου από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή


Με θετικά μηνύματα και στόχους για τις επόμενες διοργανώσεις πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης τα εγκαίνια της 4ης Sportexpo στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη


Ψήφισμα εξέδωσε η γενική συνέλευση του ΤΕΦΦΑ Κομοτηνής αναφορικά με την ίδρυση δύο νέων ΤΕΦΑΑ, σε Πύργο Ηλείας και Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Εξέλιξη που προβληματίζει το στελεχιακό δυναμικό του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής καθώς δεν αποσαφηνίζεται ο χάρτης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων και ταλανίζεται η βιωσιμότητα του ΤΕΦΑΑ ως προς τη ροή των εισερχομένων μαθητών εφόσον δεν έχει ξεκαθαριστεί από το υπουργείο αν ο αριθμός των εισακτέων θα παραμείνει ο ίδιος.


Σελίδα 7 από 948

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps