Συνεχίζονται ανελλιπώς οι προσπάθειες εισόδου μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο. Μόνο σε μία μία 713 άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία , από τις τις 28 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η Τουρκία να κατευθύνει τους χιλιάδες μεταωάστες προς την Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός ξεπέρασε τους 52.000.


Τις ακραίες προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο συνεχίζει ασταμάτητη η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει για μια ακόμα φορά πως δεν λογαριάζει τίποτα στην προσπάθειά του να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου Bayraktar TB2, πραγματοποιούν πτήσεις στον Έβρο και στα ελληνοτουρκιά σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο γαμπρός του Ερντογάν.


Ισχύ από την Τετάρτη έχουν τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοιό τα οποία προβλέπουν το κλείσιμο όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου αλλά και, κατ’ οίκον περιορισμός για 14 ημέρες όσων μπαίνουν στην Ελλάδα. Τα μέτρα ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος ΑριστοτελίαΠελώνη, η οποία τόνισε ότι δεν θα υπάρξει ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας.


Με κάρτα εισόδου και ελεγχόμενη ροή καταναλωτών, γίνονται πλέον οι αγορές στα supermarketόλης της χώρας εξαιτίας των νέων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. Στα σούπερ μάρκετ που λειτουργούν στην Αλεξανδρούπολη, οι υπάλληλοι φορούν μάσκες και γάντια και στην είσοδο του κάθε καταστήματος υπάρχει απολυμαντικό  προς ελεύθερη χρήση από τους καταναλωτές. Και ενώ τα απολυμαντικά πρέπει να βρίσκονται στα κατάστημα, δυστυχώς παρατηρείται μεγάλη έλλειψη στην αγορά


Πληθαίνουν οι φωνές που λένε ότι πρέπει να κλείσει το τελωνείο των Κήπων καθώς αμφισβητείται ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοιού που έχει ανακοινώσει η Τουρκία. Παράλληλα δεν έχει μειωθεί η κίνηση στο τελωνείο αφού πλέον δέχεται και τον όγκο των οχημάτων από τις Καστανιές που παραμένουν κλειστές. Για όλα τα παραπάνω γίνεται έκκληση από φορείς και αρχές του Έβρου να κλείσει το τελωνείο για τους ταξιδιώτες, και να παραμείνει ανοιχτό μόνο για τα εμπορεύματα


Στις 21:00 το βράδυ της Κυριακής, οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης βγήκαν στα μπαλκόνια τους και έδωσαν το μεγαλύτερο χειροκρότημά τους σε αυτούς που βρίσκονται καθημερινά στα νοσοκομεία, στο πλευρό των ασθενών. Είπαν με το χειροκρότημά τους το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό για την μάχη που δίνουν καθημερινά με τον κορωνοϊό. Εκτός από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές στον Έβρο χειροκροτούμε και τους ήρωες που παραμένουν στα σύνορα εμποδίζοντας την αθρόα προσέλευση μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα.


Νέα ήθη φέρνει στην Ελλάδα η πανδημία του κορωνοϊού καθώς μπαίνει σε λειτουργία η εξ αποστάσεως μάθηση για τους μαθητές της Γ λυκείου, αφού κανείς δε γνωρίζει ποια θα είναι η πορεία του ιού στη χώρα, άρα είναι άγνωστο για πόσο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία. Τα μαθήματα μέσω διαδικτύου θα ξεκινήσουν αρχικά από τη Γ΄ Λυκείου ίσως και αύριο Τρίτη και θα επεκταθούν και για τις υπόλοιπες τάξεις. Προτεραιότητα δίνεται στους μαθητές της τελευταίας τάξης του σχολείου, οι οποίοι φέτος είναι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια.


Σελίδα 7 από 1156

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps