Ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, βουλευτές, φορείς και αρχές του τόπου, ευχήθηκαν δια ζώσης στον μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, με αφορμή τα ονομαστήρια του. Νωρίς το πρωί τελέστηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον μητροπολιτικό ναό και λίγο αργότερα ο μητροπολίτης δέχθηκε ευχές στο Επισκοπείο.


Προεόρτια για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Ανθίμου και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» της Ιερής Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησε παραδοσιακό γλέντι στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.


Για το θεσμό και την σημασία του πανελλήνιου Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου που διοργανώνεται στην Ορεστιάδα μίλησαν τα μέλη της κριτικής επιτροπής. Οι διάσημοι ηθοποιοί, μίλησαν για τον ουσιαστικό ρόλο που επιτελεί το φεστιβάλ εκφράζοντας την χαρά τους που συμμετέχουν.


Περί δυσφήμησης και παραπληροφόρησης μιλά ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "πόλη και πολίτες" Βαγγέλης Λαμπάκης σχετικά με την διαδικασία της παράδοσης-παραλαβής που έλαβε χώρα στο δημαρχείο το πρωί της Κυριακής. Ο πρώην δήμαρχος καταλήγει πως ότι και αν συμβεί εκείνος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι θα ασκήσουν σκληρή αντιπολίτευση.


Ύστερα από απόφαση του νέου δημάρχου Αλεξανδρούπολης, τοποθετήθηκαν οι έξι νέοι αντιδήμαρχοι. Ο Γιώργος Κιζιρίδης, ο Κυριάκος Αραμπατζής, ο Θεόδωρος Βουρδόλης, ο Ηλίας Δαστερίδης, η Ελένη Ιντζεπελίδου και ο Δημήτρης Κολγιώνης έχουν πλέον αναλάβει τα καθήκοντα τους και βρίσκονται στα γραφεία τους. Επίσης, ύστερα από πρόταση του κ. Ζαμπούκη, την προεδρία του Δημοτικού συμβουλίου δύναται να την αναλάβει ο Δημήτρης Κολιός.


Οι νέοι αντιδήμαρχοι της Ορεστιάδας

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 15:48

Οι εκλογές τελείωσαν προ πολλού, οι νέες διοικήσεις ορκίστηκαν και πλέον οι πολίτες αναμένουν να δουν έργο.  Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν τα ονόματα και θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Ορεστιάδος, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Τα ονόματα καθώς και τα ακριβή καθήκοντα τους περιγράφονται αναλυτικά σε έγγραφο που δημοσιεύεται στη Διαύγεια.


Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 λήγει η θητεία των χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών της νέας διοίκησης Χρήστου Μέτιου, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ο Δημήτρης Πέτροβιτς παραμένει στο τιμόνι της αντιπεριφέρειας Έβρου. Παράλληλα καθήκοντα θεματικών αντιπεριφερειαρχών αναλαμβάνουν δύο ακόμα εβρίτες περιφερειακοί σύμβουλοι.


Αιχμές κατά της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, άφησε ο επικεφαλής της Παράταξης Περιφερειακή Αναγέννηση Χριστόδουλος Τοψίδης, με αφορμή την συνεργασία των παρατάξεων “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου, “Περιφέρεια σε Δράση” του Κωστή Σιμιτσή και “Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” του Ανδρεά Καραγιώργη. Σκληρός εμφανίστηκε σε ανακοίνωση του και ο επικεφαλής της παράταξγς Ανεξάρτητη ενωτική Πρωτοβουλία Κώστας Κατσιμίγας. Μίλησε για συνεργασίες που εδράζονται στην καρεκλοθηρία, μακριά από αρχές, θέσεις και προγράμματα.


Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην κατάργηση τριών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, που αφορούν στη θεσμοθέτηση του βάσιμου λόγου απόλυσης στο εθνικό δίκαιο, τη συνυπευθυνότητα μεταξύ αναθέτοντος την εκτέλεση εργασίας ή έργου και του εργολάβου ή υπεργολάβου, για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, καθώς και τις αλλαγές στις ημερομηνίες στην περίπτωση της συμφιλιωτικής διαδικασίας. Με αφορμή τις αλλαγές το εργατικό κέντρο Έβρου αντιδρά λέγοντας πως "δίνουν πάτημα" στους εργοδότες να προχωρούν σε απολύσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο.


Κανένα επίδομα δεν πρόκειται να καταργηθεί και να μειωθεί σύμφωνα με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου. Αυτό το διάστημα ετοιμάζεται ο  νέος χάρτης των κοινωνικών επιδομάτων που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και ανάμεσα στα επιδόματα συγκαταλέγεται και αυτό των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.


Με αφορμή την ημέρα μνήμης του ιερομάρτυρος Ανθίμου και την ονομαστική εορτή του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» της Ιεράς Μητροπόλεως διοργανώνει μουσική βραδιά στην αυλή του Αγίου Νικολάου. Το παραδοσιακό γλέντι θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ.


Εκδρομή ιστορικού τουριστικού ενδιαφέροντος διοργανώνει το ιστορικό μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Στόχος είναι η επίσκεψη σε διάφορα ορόσημα των περιοχών της γείτονος που συνδέονται άρρηκτα με την ιστορία και την θρησκεία της χώρας μας.


Σελίδα 7 από 1028

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps