Δύο ποτίστρες για σκυλιά τοποθετήθηκαν στον οικισμό του Μαϊστρου. Μία στην κεντρική πλατεία και μια στο γήπεδο πλησίον του Πλατανότοπου, με σκοπό να ανακουφίζουν τα τετράποδα, ιδίως την τρέχουσα περίοδο που η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή.


Ξεπερνούν τα 8.000.000 ευρώ, μία σειρά από έργα που έχουν δημοπρατηθεί και έχουν βρει προσωρινούς ή μονίμους ανάδοχους στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Σε αυτά περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, η ανάπλαση της δυτικής χερσαίας ζώνης του λιμανιού και η διαμόρφωση της παραλιακής καθώς και η επέκταση του ποδηλατοδρόμου. Για τη φύση και το χρονοδιάγραμμά τους, ρωτήθηκε και απάντησε, ο Γιώργος Κουκουράβας.


Το Κρυφό Μήνυμα της "Μακεδονίας". Αυτός είναι ο τίτλος του άρθρου για το Μακεδονικό Ζήτημα, που φέρει την υπογραφή του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης. " Το εθνικό έγκλημα ολοκληρώθηκε σε τρεις Πράξεις: στη γλώσσα, στην ιθαγένεια και στο όνομα", αναφέρει, μεταξύ άλλων σε αυτό ο Σεβασμιότατος. Το πλήρες άρθρο του, ευθύς αμέσως.


Τη Δευτέρα 9 Ιουλίου ξεκινά η θερινή εκπτωτική περίοδος για τα καταστήματα της Αλεξανδρούπολης. Όσοι επισκεφθούν την αγορά της πόλης, μέχρι και την 31η Αυγούστου, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πάσης φύσεως προϊόντα, σε προσιτές τιμές. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Στην άμεση αναθεώρηση του νομικού πλαισίου για την πυρασφάλεια στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, προχωρά το αρμόδιο Υπουργείο μετά το μεγάλο ατύχημα της Sunlight. Το κενό νόμου που αναδείχτηκε, επισήμαναν με ερώτησή τους κυβερνητικοί βουλευτές, τους οποίους ικανοποιεί το γεγονός ότι ξεκινά η αλλαγή της σχετικής υπουργικής απόφασης.


Ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Απορρίματα στο Θαλλάσσιο περιβάλλον πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ανακύκλωσης και αποκομιδής των απορριμάτων, κυρίως όσον αφορά στις τουριστικές πόλεις που φαίνεται να αντιμετωπίζουν επιπλέον προκλήσεις λόγω της μεγάλης τουριστικής ροής που δέχονται.


«Από τη στιγμή που τα κοπάδια μας δεν είναι εμβολιασμένα για αυτή τη νόσο, σίγουρα υπάρχει κίνδυνος γιατί δεν ξέρουμε τι έχει κάνει η Τουρκία». Αυτό –μεταξύ άλλων- τονίζει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τα κρούσματα ζωονόσων των τελευταίων ημερών στις γειτονικές χώρες. Αποθαρρυντικός παράγοντας για τους ίδιους είναι η ελλιπής -και με καθυστέρηση- ενημέρωση που δέχεται η Περιφέρεια από την τουρκική πλευρά.


«O Δήμος Αλεξανδρούπολης είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να αξιοποιήσει σταθμό συμπίεσης του TAP προς όφελος των κατοίκων του». Αυτό –μεταξύ άλλων- διατρανώνει ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας & Φυσικών Πόρων, αναφορικά με το έργο τηλεθέρμανσης που επιχειρείται για 5 οικισμούς του Δήμου. Η δήλωση προκύπτει, στον απόηχο της υπογραφής της συμφωνίας χρηματοδότησης του IGB και της συνεργασίας του με τον TAP, εξέλιξη που ο Γιάννης Φαλέκας θεωρεί πως θα φέρει οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.


Οι επιχορηγήσεις σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία, τέθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Κομοτηνής. Οι απαραίτητες διαδικασίες θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα και κυρίως από το Σεπτέμβριο. Στις ομάδες που θα χρηματοδοτηθούν, περιλαμβάνεται και η ΑΕ Κομοτηνής, η οποία τη σεζόν 2018-19 θα λάβει μέρος στη Volley League, με τα έξοδα των μετακινήσεων -και όχι μόνο- να είναι αυξημένα.


Στο «Brand name Thrace» και στο «Select Thrace», επενδύει το ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης. Στο πλαίσιο των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν, τέθηκαν και οι στόχοι της ΟΕΕΘ για την επόμενη τριετία.


Μέχρι και την Τρίτη 3 Ιουλίου μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους στο κολυμβητήριο των Φερών, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στα τμήματα που θα συγκροτηθούν. Το κολυμβητήριο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Πέμπτη 5 του μήνα και θα είναι ανοιχτό και για το κοινό, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες που δε διαμένουν κοντά σε θάλασσα, να μη στερηθούν το μπάνιο τους.


Σελίδα 7 από 788

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps