ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ Β' ΜΕΡΟΣ

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 09:21

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Τις εξελίξεις στο Σκοπιανό, αλλά και σε σχόλιο για την υπόθεση των 8 Τούρκων Στρατιωτικών, προέβη στο πλαίσιο της συνέντευξης στη Δέλτα Τηλεόραση η Ντόρα Μπακογιάννη. Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, απάντησε στις ερωτήσεις για τα 2 μείζονα ζητήματα, ενώ χαρακτήρισε ως έγκλημα όσα συμβαίνουν με τις ιδιωτικοποιήσεις. 


Εμπλοκή παρουσιάστηκε στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου, σε ότι αφορά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, καθώς το τραπεζικό σύστημα δεν δύναται να ξεχωρίσει τις δαπάνες από μεταφορές χρημάτων. Ταυτόχρονα, οι πολίτες που δεν θα καλύψουν το όριο μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών εντός του 2018, θα τιμωρηθούν με φόρο, της τάξεως του 22%.


Στις 80 περίπου χιλιάδες, ανήλθε ο αριθμός των επισκεπτών που διήλθαν από τα τρία τελωνεία του νομού Έβρου. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για Τούρκους πολίτες, ενώ πάνω από 40.000 πέρασαν από το συνοριακό σταθμό των Κήπων. Αστυνομικοί και τελωνειακοί ήρθαν αντιμέτωποι με μεγαλύτερο των δυνατοτήτων τους φόρτο εργασίας, με τα οχήματα να σχηματίζουν ουρές, και τους ίδιους να καταγγέλλουν για -ακόμη μια φορά- υποστελέχωση.


Έως και την άνοιξη του τρέχοντος έτους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας στον οικισμό του Άβαντα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Αλεξανδρούπολης. Οι παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, περιλαμβάνουν νέες θέσεις πάρκινγκ και αντικατάσταση του οδοφωτισμού, με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου να ξεπερνά τις 90.000 ευρώ.


«Ο θάνατος οφείλεται σε πνιγμό, κι έχει επέλθει εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες». Αυτό ανακοίνωσε ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία, στη σορό του άνδρα που εντοπίστηκε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, στη θάλασσα στης Αλεξανδρούπολης. Η διαδικασία ταυτοποίησης των στοιχείων του από τις αρχές βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ είναι πλέον γεγονός ότι δεν πρόκειται για τον 48χρονο αγνοούμενο από την περιοχή του Άβαντα.


«Δεν μπορεί να επιβαρύνεται επιπλέον ένα νησί που έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Ναι» στην ανάπτυξη και «Όχι» στην παροχή αντικινήτρων». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου κατόπιν της επιστολής του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την αύξηση του ΦΠΑ στη Σαμοθράκη. Ο Δημήτρης Πέτροβιτς ζητά την άμεση τροποποίηση της απόφασης, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να υποστηρίξει το νησί να ορθοποδήσει, κι όχι να συμβάλλει στην επιπλέον επιβάρυνση των κατοίκων του.


Έντονη είναι η διαμαρτυρία των κατοίκων του Τυχερού, για το ανοιχτό ρέμα  που μεταφέρει δίπλα στα σπίτια τους μεγάλους όγκους νερού αλλά και λυμάτων, όπως καταγγέλλουν. Τη δική του απάντηση έδωσε ο Δήμαρχος Σουφλίου, τονίζοντας πως ορισμένες παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει, ωστόσο ο κλειστός αγωγός που ζητούν δεν μπορεί να κατασκευαστεί, λόγω οικονομικής στενότητας. Ο Βαγγέλης Πουλιλιός έβαλλε ακόμη κατά του Δημοτικού Συμβούλου, Δημήτρη Δαρούση, για το θέμα. 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ B' ΜΕΡΟΣ

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2018 09:24

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ : Τριήμερη περιοδεία στη Θράκη, διεξήγαγε στο πλαίσιο των Θεοφανείων η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη. Η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση συνομίλησε με την Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος, στην Κομοτηνή. Στη συζήτηση με την πρώην Υπουργό τέθηκαν η οικονομία, οι επενδύσεις, η εξόρυξη του χρυσού και το «κυβερνητικό ορόσημο» του Αυγούστου του 2018. 


Έκτακτη ενίσχυση θα λάβουν κτηνοτρόφοι του Έβρου, και ειδικότερα αυτοί των περιοχών των Φερών και της Τραϊανούπολης. Πρόκειται για αποζημίωση που αφορά σε αιγοπρόβατα και βοοειδή, για ζημίες που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο των χιονοπτώσεων του χειμώνα του 2016.


«Κραυγή αγωνίας» από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, καθώς το κύμα φυγής καταναλωτών προς την Τουρκία, πλήττει σε μεγάλο βαθμό τις τοπικές αγορές του νομού. Ο ίδιος μάλιστα τόνισε πως την εορταστική περίοδο που πέρασε, η αγορά που κινήθηκε σημαντικά ήταν αυτή της γείτονος και όχι της πόλης του. Το επιχειρείν, στο βόρειο κομμάτι του νομού Έβρου, διάγει κάποιες από τις δυσκολότερες –οικονομικά- ημέρες του.


Προσωρινή αναστολή παροχής συγκεκριμένων υπηρεσιών από τα ΚΕΠ, θα ισχύσει από τις 12 έως και τις 22 Ιανουαρίου, σε όλους του δήμους της χώρας. Αιτία είναι η δημιουργία του «μητρώου πολιτών», μιας νέας ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου εσωτερικών, που θα περιλαμβάνει -στην πρώτη φάση λειτουργίας της-, τους καταλόγους των δημοτολογίων και των ληξιαρχείων.

 


Τη σορό ενός άνδρα εντόπισαν αλιείς, ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης και πιο συγκεκριμένα, σε κοντινή απόσταση από την δημοτική πλαζ. Το άψυχο κορμί του -αγνώστων στοιχείων- άνδρα, περισυνελέγη από άνδρες του Λιμενικού, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση.


Σελίδα 7 από 838

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps