Στις 15.000 ευρώ, ανέρχεται  ο συνολικός προϋπολογισμός για την προμήθεια και τοποθέτηση νέων οργάνων γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους άθλησης, στην Αλεξανδρούπολη. Ο εξοπλισμός, αναμένεται να καταστεί λειτουργικός την άνοιξη του 2018, ενώ ο αρμόδιος αντιδήμαρχος αναφέρθηκε και στην αναβάθμιση των υφιστάμενων ηχητικών συστημάτων, σε αθλητικές υποδομές του Δήμου.


Την πλήρωση θέσης καθηγητή Σηροτροφίας στη Σχολή Γεωπονίας και Δασολογίας στην Ορεστιάδα, αιτείται ο Βουλευτής Έβρου της Ν.Δ. Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ο βουλευτής κατέθεσε Ερώτηση προς τους Υπουργούς Παιδείας και Αγροτική Ανάπτυξης, αναφορικά  με την προκήρυξη θέσης καθηγητού Σηροτροφίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο.


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η γενική συνέλευση και η κοπή πίτας του αθλητικού συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Κότινος», παρουσία φίλων του συλλόγου και φυσικά των αθλητών του, που κατά τη διάρκεια του 2017 πέτυχαν ατομικά και πανελλήνια ρεκόρ στα αθλήματα που συμμετέχουν. Το παρόν έδωσαν μέλη της δημοτικής αρχής, αλλά και οι δύο βραβευμένοι παραολυμπιονίκες Δημοσθένης Μιχαλετζάκης και Δημήτρης Καρυπίδης.


Συνεχίζεται ο κύκλος διαλέξεων που ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μία προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης του κοινού της πόλης από το ΔΠΘ και τη δημοτική αρχή, με κύριο άξονα τον άνθρωπο και την εκπαίδευση.


Η ανακαίνιση των χειρουργείων, αλλά και η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού στο γενικό νοσοκομείο Κομοτηνής, περιλαμβάνονται στην υλοποίηση διασυνοριακού προγράμματος ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Οι διοίκηση της μονάδας υγείας του Κίρτζαλι της γειτονικής χώρας, θα βρεθεί στην πρωτεύουσα του νομού Ροδόπης, στο πλαίσιο της συνεργασίας ανάμεσα στα δύο νοσοκομεία, που στόχο έχει την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.


Παρεμβάσεις  στην κατεύθυνση της βελτίωσης του αγροτικού οδικού δικτύου, πρόκειται να υλοποιήσει ο Δήμος Κομοτηνής, το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα έργα αγροτικής οδοποιίας, αφορούν σε 3 δημοτικές ενότητες, με ορίζοντα υλοποίησης, την άνοιξη του τρέχοντος έτους.


Ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης στην περιοχή του κολυμβητηρίου στην Ορεστιάδα. Να σημειωθεί πως στη συγκεκριμένη ζώνη ήταν εγκατεστημένα για χρόνια λυόμενα στα οποία ζούσαν Ρομά. Πλέον ο χώρος έχει αποκατασταθεί και έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια και διαβάσεις ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δημιουργηθούν και χώροι πρασίνου.


Με θετικό πρόσημο, σε ότι αφορά στα επίπεδα της κίνησης σε σχέση με τα παρελθόντα έτη, έκλεισε το 2017 για το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Ο Αερολιμενάρχης, ανέφερε ότι παρατηρήθηκε αύξηση τόσο της επιβατικής όσο και της κίνησης των αεροσκαφών, γεγονός που αποτελεί θετικό οιωνό για την προσέλκυση επιπλέον εταιρειών.


Παρεμβάσεις και δύο νέες γεωτρήσεις, πρόκειται να υλοποιήσει η ΔΕΥΑΚ, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση της  λειψυδρίας που παρατηρείται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στην παραλιακή ζώνη της Ροδόπης. Η κατανάλωση του νερού υπερδιπλασιάζεται εξαιτίας της τουριστικής κίνησης και της άρδευσης, γεγονός που -στην ίδια εποχή πέρυσι- είχε δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα.


Με Συλλαλητήριο το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου, απαντούν τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου στο Πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται την ίδια ημέρα από την Ελληνική Βουλή. Συγκέντρωση πρόκειται να λάβει χώρα και στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, με τα μέλη του κινήματος να έχουν ήδη λάβει θέσεις μάχης.


Το 2018 η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σχεδιάζει για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, διάρκειας 5 μηνών, προτείνοντας ένα ξεχωριστό θέμα για κάθε μήνα για παιδιά ή σχολικές τάξεις.  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, ως μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών, πρόκειται να υλοποιήσει τη δράση, προσκαλώντας τους μικρούς της φίλους να δηλώσουν συμμετοχή.


Να πράξουν το καθήκον τους, καταψηφίζοντας τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στις απεργίες, καλεί τους βουλευτές η ΓΣΕΕ, με επείγον υπόμνημα που τους απέστειλε. Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έντεχνα καταργεί το δικαίωμα της απεργίας, εν τη γενέσει του.


Σελίδα 6 από 840

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps