Η Ροδόπη, στο πλαίσιο ιδιωτικής επίσκεψης –όπως χαρακτηρίστηκε- ήταν ο επόμενος σταθμός του Τούρκου Πρωθυπουργού, μετά τις προγραμματισμένες του επαφές στην Αθήνα. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ έγινε δεκτός με μεγάλο ενθουσιασμό σε κάθε του στάση στο νομό. Χιλιάδες άνθρωποι μάλιστα, μετείχαν στο γεύμα ιφτάρ, στο χωριό Λύκειο.


SOS στην παροχή Υπηρεσιών Υγείας εκπέμπει η Σαμοθράκη. Από τους δύο γιατρούς του κέντρου υγείας, ο ένας έχει αναρρωτική άδεια και ο άλλος έχει μείνει μόνος, για να εξυπηρετήσει κατοίκους και επισκέπτες. Ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Έβρου βρέθηκε στο νησί και συζήτησε το μείζον θέμα με τον δήμαρχο Θανάση Βίτσα.


Για πρώτη φορά τα επιμελητήρια της περιφέρειας ΑΜΘ και το επιμελητήριο Σερρών, συνεργάζονται σε μια κοινή αποστολή. Σκοπός τους είναι η αποτύπωση, αποκατάσταση και ανάδειξη του «Δρόμου του Καπνού», ως σημείο αναφοράς στην πολιτισμική κληρονομιά. Στο πλαίσιο της συνάντησης υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας και οι λεπτομέρειες υλοποίησής του.


Την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή τους θα πραγματοποιήσουν το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην Αλεξανδρούπολη, την Πέμπτη 22 Ιουνίου. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Το 1ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τέχνες και Εκπαίδευση», διοργανώνει το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Ετερότητα και Παιδαγωγική του Θεάτρου» του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Η διεξαγωγή του θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου.


«Η στρατιωτική δραστηριότητα και η τουρκική παραβατικότητα δεν μπορούν να συνεχιστούν». Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα του Έλληνα πρωθυπουργού, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Τούρκο ομόλογό του, που βρίσκεται στη χώρα μας. Αλέξης Τσίπρας και Μπιναλι Γιλντιρίμ μίλησαν για τις διμερείς σχέσεις, τις θετικές προοπτικές γειτονίας και συνεργασίας, αλλά και για το ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα στη γείτονα χώρα.


«Μας ενώνουν περισσότερα από όσα μας χωρίζουν και παραμένουμε η πόρτα και το Παράθυρο της Τουρκίας για την Ευρώπη». Αυτά, μεταξύ άλλων, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Τούρκο πρωθυπουργό που τον επισκέφθηκε. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε πως οι δυο λαοί έχουν κοινή μοίρα, ενώ προλόγισε επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα μέσα στο 2017.


Ελληνοτουρκικές σχέσεις, μεταναστευτικό και Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη - Γιλντιρίμ. Είναι προς το κοινό μας όφελος, οι σχέσεις μας να είναι ειρηνικές, αλλά προϋπόθεση γι’ αυτό είναι ο έμπρακτος σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών κανόνων, τόνισε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.


«Δυστυχώς το έργο αυτό τα τελευταία 2,5 χρόνια είναι εγκαταλελειμμένο. 2,5 χρόνια χαμένα και για τον πολιτισμό. Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να πιέσουμε να συνεχιστούν οι προσπάθειες». Αυτά δήλωσε από τον τύμβο της Μικρής Δοξιπάρας, στον Έβρο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γενημματά. Για την ίδια ο χώρος δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς, για την πολιτισμική συνεργασία Ελλάδος και Βουλγαρίας.


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ιλχάν Αχμέτ και Χαρά Κεφαλίδου από τη Ροδόπη και τη Δράμα αντίστοιχα, μίλησαν για το «σχέδιο Ελλάδα». Ένα σχέδιο που παρουσίασε η πρόεδρος και επικεφαλής Φώφη Γεννηματά, κατά τη δεύτερη περιφερειακή ημερίδα της δημοκρατικής συμπαράταξης στην Αλεξανδρούπολη.


Στα Μαθηματικά και στην Ιστορία Γενικής Παιδείας διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Με τα δύο αυτά μαθήματα ουσιαστικά έκλεισε, ο πρώτος κύκλος των εξετάσεων. Πλέον ακολουθούν τα ειδικά μαθήματα, η εξέταση των οποίων ξεκινά την Πέμπτη 22 Ιουνίου με το μάθημα των Αγγλικών, και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 30 Ιουνίου, με το μάθημα των Ιταλικών.


Η συλλογή πλαστικών πωμάτων από μπουκάλια νερών και αναψυκτικών μπορεί να χαρίσει, σε ένα άτομο με αναπηρία, ένα αναπηρικό αμαξίδιο ή κάποιο άλλο βοήθημα ουσίας. Αυτή την ιδέα στήριξαν έμπρακτα οι μαθητές του δημοτικού σχολείου της Άνθειας στο δήμο Αλεξανδρούπολης. Συγκέντρωσαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μια σημαντική ποσότητα πωμάτων και την παρέδωσαν στα μέλη του νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με αναπηρία Έβρου.


Σελίδα 6 από 695

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps