Ευχές για υγεία, ευτυχία και πνευματική φώτιση, έστειλαν εξερχόμενοι του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου οι πιστοί. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης, που μετείχαν στον Εσπερινό της Αγάπης, επικαλέστηκαν την ευλογία του Κυρίου, ζητώντας στην πλειοψηφία τους την ευημερία των αγαπημένων τους προσώπων.


«Η σκέψη μας είναι στραμμένοι στους δυο στρατιωτικούς μας που κρατούνται στην Αδριανούπολη». Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, Δημήτρης Ρίζος. Ο ίδιος, επισήμανε πως η φετινή χρονιά σηματοδοτεί εξελίξεις στην οικονομία, που θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τη χώρα μας.


Λίγες παρέες, αλλά με πολύ κέφι, φαγητό, ποτό και διάθεση, επέλεξαν να τιμήσουν το έθιμο του ψησίματος, στον Πλατανότοπο του Μαΐστρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η ημέρα γιορτάζεται κυρίως στο σπίτι, στην πόλη ή στο χωριό. Ωστόσο κάποιες οικογένειες και παρέες με φίλους, επέλεξαν την εξόρμηση σε κάποια κοντινή εξοχή ή παραλία, εκμεταλλευόμενοι τον καλό καιρό. Όσα έγιναν στο χώρο του Πλατανότοπου, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Σε κλίμα κατάνυξης και βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η περιφορά του Επιταφίου στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αλεξανδρούπολη. Η λειτουργία της Μεγάλης Παρασκευής ξεκίνησε στο Ναό με τα τρία Εγκώμια, ακολούθησε η περιφορά του Επιταφίου και ολοκληρώθηκε με το μήνυμα του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης .


Πλήθος πιστών συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία ανήμερα της αναστάσεως του Ιησού. Η λεγόμενη «Πρώτη Ανάσταση», λαμβάνει χώρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, σηματοδοτώντας το μεγαλύτερο γεγονός της χριστιανικής πίστης.


Κυρίως Έλληνες και Βούλγαροι επισκέπτες, βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη την περίοδο του Πάσχα, σύμφωνα με τους ξενοδόχους. Η κίνηση παρουσίασε μικρή αύξηση, ωστόσο όπως δηλώνουν οι επαγγελματίες, τον μεγαλύτερο προβληματισμό τον επιφέρει η Τουρκία, αφού αν δεν αλλάξουν τα οικονομικά της δεδομένα θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή.


Σε 42 οικογένειες, διανεμήθηκαν δέματα με τρόφιμα στο πλαίσιο του εορτασμού του Πάσχα, από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Κομοτηνής. Οι εθελόντριες του Συλλόγου, στηρίζουν ηθικά και υλικά οικονομικά ασθενείς συνανθρώπους μας, όχι μόνο με την αφορμή των γιορτών, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.


Σε ρυθμούς Πάσχα κινείται η αγορά της Κομοτηνής, χωρίς ωστόσο η αύξηση της κίνησης να συνεπάγεται και αυτήν της κατανάλωσης. Οι επαγγελματίες δηλώνουν προβληματισμένοι, αφού οι πολίτες προέβησαν σε αγορές κυρίως εποχιακών ειδών, ενώ ο τζίρος τους δεν «ανέπνευσε» ούτε και κατά την περίοδο των εκπτώσεων.


Μέχρι και 8 ημέρες θα διαρκέσει η ρίψη αντιλυσσικών εμβολίων για τις αλεπούδες στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με τους αρμόδιους να  εφιστούν την προσοχή των πολιτών. Τα εμβόλια μπορούν σε ακραίες περιπτώσεις,  να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο, και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι των περιοχών αλλά και οι κυνηγοί, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεταβούν στο πλησιέστερο νοσοκομείο, αν έρθουν σε επαφή με το δόλωμα.


«Να πάνε στα σύνορα κι όχι στα περίπτερα, οι έλεγχοι είναι και χαλαροί και μόνο στο κέντρο». Αυτό μεταξύ άλλων καταγγέλουν οι επαγγελματίες της Ροδόπης, σε ότι αφορά την αύξηση του φαινομένου του παραεμπορίου και τη συρρίκνωση της τοπικής οικονομίας. Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι η κατάσταση έχει πλέον φτάσει στο απροχώρητο, χωρίς να εκφράζεται από πουθενά βούληση για την πάταξη του προβλήματος.


Ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων εξαιτίας των ελλιπών ελέγχων, καταγγέλουν οι κτηνοτρόφοι του Έβρου, ενόψει του στρωσίματος του πασχαλινού τραπεζιού. Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αλεξανδρούπολης, επισημαίνει  ότι οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να μεριμνούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου και με περισσότερα μέσα, καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο η κατάψυξη και η «βάφτιση» κρεάτων, που έχει ως αποτέλεσμα την κατανάλωση κρέατος αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης.


«Υπάρχει πληθωρισμός, δεν χρειαζόμαστε αύξηση εισακτέων, αλλά αντιμετώπιση του προβλήματος και ενίσχυση των υφισταμένων δομών». Αυτό μεταξύ άλλων δηλώνουν οι δικηγόροι, σε ότι αφορά στο ενδεχόμενο ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής. Η πρόεδρος του συλλόγου Ροδόπης επισημαίνει ότι η αύξηση των εισακτέων στο Δημοκρίτειο δεν αποτελεί αντίβαρο στην νέα νομική, αλλά πλήττει το ίδρυμα και την κοινωνία.


Σελίδα 6 από 756

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps