Εκατοντάδες πολίτες της Κομοτηνής αλλά και κάτοικοι γειτονικών πόλεων επισκέφθηκαν την 4η Λευκή Νύχτα η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Πέραν των καθιερωμένων αγορών οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν και το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα από νωρίς το απόγευμα μέχρι το βράδυ.


Μια ακόμη ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας φιλοξενεί το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, αυτή τη φορά με θέμα και περιεχόμενο το διάστημα. Η έκθεση θα παραμείνει στο Μουσείο μέχρι τις 11 Οκτωβρίου ενώ το Σάββατο στις 6 του μήνα θα πραγματοποιηθεί σχετική ομιλία από το λέκτωρα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Κοσμά Γαζέα.


Δεκάδες εκπαιδευτικοί από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνέρευσαν στο κτίριο περιφερειακής Διεύθυνσης στην Κομοτηνή για την προγραμματισμένη τους συγκέντρωση. Οι άμεσες μονιμοποιήσεις και καλύτερες συνθήκες εργασίας αποτέλεσαν τα κύρια αιτήματά τους. Περισσότερα στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Περισσότερα από 2 δις ευρώ πρόκειται να επενδυθούν στην Ελλάδα σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ Γουίλμπορ Ρος. Την πρόσφατη σύσφιξη των σχέσεων σχολίασε και από τον Έβρο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καίσας.


Εγκρίθηκε και υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτης Φάμελλος το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Συγκεκριμένα, αντικαθιστά το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης και αποτελεί μία σημαντική παράμετρο στον καθορισμό της ασφάλειας δικαίου και άρα στην προσέλκυση επενδύσεων, με ισορροπημένο και οργανωμένο τρόπο.


Την βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνουν περικοπές σε συντάξεις, παρά την αρχική εκτίμηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εξέφρασε ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος. Το εν λόγω θέμα και τις ρυθμίσεις των ασφαλισμένων που αναμένονται, σχολίασε στην Δέλτα Τηλεόραση ο Συντονιστής Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Μενέλαος Μαλτέζος.


«Όχι στο ξεπούλημα της παραλίας Μαϊστρου - Απαλού και του γεωθερμικού πεδίου», Αυτό είναι το σύνθημα που διατρανώνουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος ο σχεδιασμός για και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για εκμίσθωση έκτασης 500 στρεμμάτων στην παραλία του Μαϊστρου και του Απαλού για τη δημιουργία υδροπονικής καλλιέργειας.


Συνέντευξη τύπου συγκάλεσε στην Αλεξανδρούπολη, η υπεύθυνη εσωτερικών και προστασίας του πολίτη του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου προκειμένου να ανακοινώσει την συνεδρίαση των μελών του κόμματος με άξονα τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Την κ. Χριστοφιλοπούλου συνόδευε το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του κόμματος, Δημήτρης Χατζησωκράτης.


Συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ είχε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς. Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν, αφορούσαν στην ενέργεια, δηλαδή για τους αγωγούς που διέρχονται από την περιοχή και τον σταθμό υγροποιημένου αερίου LNG. Αμέσως μετά επισκέφθηκε το δήμαρχο, Βαγγέλη Λαμπάκη με το οποίο -πέρα των ενεργειακών ζητημάτων- συζήτησαν για τις αμερικανικές επενδύσεις που δύνανται να γίνουν.


Συνεχίζοντας το πρόγραμμα των συναντήσεων του, ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστο Δούκα και συζήτησαν για τα έργα και τις επενδύσεις που ενδεχομένως θα γίνουν στον χώρο. Τελευταίος, επίσημος σταθμός του πρέσβη ήταν το επιμελητήριο Έβρου όπου συνομίλησε με τον πρόεδρο αυτού, Χριστόδουλο Τοψίδη και τον πρόεδρο της ομοσπονδίας εμπορίου και επιχειρηματικότητας της Θράκης, Κωνσταντίνο Χατζημιχαήλ.


Λίγο μόνο απομένει από τα εγκαίνια της «Kavalaexpo», στις 5 Οκτωβρίου, μιας διοργάνωσης με καίρια παρουσία στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Ήδη πάνω από 140 εκθέτες από την Καβάλα, την υπόλοιπη χώρα και τα Βαλκάνια θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, ενώ κύριος άξονας της φετινής διοργάνωσης είναι ο γαστρονομικός τομέας.


H αποκλειστική συνέντευξη του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey Pyatt στο Διευθυντή της Δέλτα Τηλεόρασης, Αντώνη Τελόπουλο


Σελίδα 6 από 831

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps