Η Συμφωνία των Πρεσπών και η Εθνική Στρατηγική αναλύθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από τον Όμιλο Συνεύρεσης Ιδεών ΕΑΝΟΣ το απόγευμα της Κυριακής στο δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης


Πάνω από 1.200 κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντόπισαν και κατέσχεσαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης. Τα όστρακα μετέφερε με το αυτοκίνητό του 60χρονος επί της επαρχιακής οδού Δικέλλων Μεσημβρίας Αλεξανδρούπολης, ο οποίος συνελήφθη καθώς δεν έφερε ούτε τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή των οστρακοειδών.


Μαθητές από πέντε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη για να πραγματοποιήσουν δράσεις στα πλαίσια της συνεργασίας τους με το 11ο Δημοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα που υλοποιούν και έχει θέμα τη φύση και εντάσσεται στο Erasmus, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες γύρω από το εκπαιδευτικό σύστημα αλλα να γνωρίσουν τον τόπο και τον πολιτισμό της κάθε χώρας και περιοχής που φιλοξενούνται.


Απόλυτα πετυχημένη χαρακτηρίστηκε από τους διοργανωτές το Πανελλήνιο Τουρνουά Τένις που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη. Στο τουρνουά συμμετείχαν αθλητές έως 14 ετών, κατηγορίας Ε2 και πραγματοποιήθηκε στους χώρους των εγκαταστάσεων του Ομίλου Αλεξανδρούπολης.


Tους νέους του υποψηφίους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο της παράταξής του «Περιφερειακή Σύνθεση» παρουσίασε από την πόλη της Ξάνθης ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο κύριος Τοψίδης παρέθεσε τις θέσεις και το όραμά του για την Περιφέρεια και δέχθηκε τις ερωτήσεις του κοινού.


Οι δηλώσεις των υποψηφίων της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» από την Ξάνθη


Σε ενημερωτική-προεκλογική ομιλία προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης «Περιφέρεια σε Δράση» Κωστής Σιμιτσής. Πέρα από την παρουσίαση των θέσεων του για την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δε δίστασε να εξαπολύσει βολές τόσο προς τον σημερινό περιφερειάρχη όσο και προς τον υποψήφιο περιφερειάρχη Χριστόδουλο Τοψίδη.


Την Κυριακή της Ορθοδοξίας γιόρτασαν και φέτος οι πολίτες στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Στη θεία λειτουργία παρέστη πλήθος πιστών, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και των σωμάτων ασφαλείας της πόλης


Έπεσε η αυλαία για το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στις Φέρες του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σύντομα αναμένεται και η δημοσίευση των πρακτικών που θα αποσταλούν και στην κυβέρνηση προκειμένου να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.


Σε γενική συνέλευση ακολουθούμενη από εκλογική διαδικασία προχώρησαν τα μέλη του σωματείου ιδιοκτητών ιδιωτικών παιδικών σταθμών ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Παράλληλα έγινε και απολογισμός της θητείας του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου.


Ο σχολικός εκφοβισμός μέσω του Διαδικτύου, αποτελεί τον πυλώνας της διοργάνωσης μιας ακόμη, εξαιρετικά επίκαιρης ενημερωτικής εκδήλωσης, από το Σύλλογο Γονέων του 10ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης. Η Βιωματική Δράση, θα διεξαχθεί στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας 18 Μαρτίου, στο χώρο του "Ανοιχτού Σχολείου", με εισηγητές το Στράτο Βραχιώλια και την Αλεξάνδρα Γκουλιάμα.


Με την παρουσία εκπροσώπων των Θρακικών Κοινοτήτων εντός και εκτός Ελλάδος, χαιρετισμούς, βραβεύσεις και χορευτικά συγκροτήματα, ξεκίνησε το 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών, στις Φέρες. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου, Κωνσταντίνος Βακαλόπουλος. Στο πλαίσιο των χαιρετισμών, κοινοποιήθηκαν μηνύματα για ομοψυχία, ενότητα και συνδιεκδίκηση με γνώμονα την επόμενη μέρα της Θράκης. Στη δική του τοποθέτηση, ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, ανέβασε τους τόνους, επισημαίνοντας πως κανένα από τα σημεία του ψηφίσματος του προηγούμενου συνεδρίου, δεν έγινε πράξη. Μέρος όσων συνέβησαν στην έναρξη του Συνεδρίου, ευθύς αμέσως.


Σελίδα 6 από 928

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps