“Τα λόγια γύρω από το Σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη, είναι πολιτικές σκοπιμότητες". Αυτό διατράνωσε ο Υποναύαρχος εν αποστρατεία, Νικόλαος Παπανικολόπουλος, με αφορμή πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας, αναφορικά με το Σταθμό. Ερωτώμενος ο Υποναύαρχος, απάντησε πως υπάρχουν αρνητικά στοιχεία και δυσκολίες, γύρω από την εγκατάσταση του Πλωτού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, στην πρωτεύουσα του Έβρου.


Ως ιαματικοί, αναγνωρίσθηκαν οι φυσικοί πόροι της Σαμοθράκης. Το γεγονός ανεδείχθη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μάρκος Δανάς. «Oι προοπτικές που τίθενται με την αναγνώριση αυτή είναι πολύ υψηλές, καθώς έτσι μπορεί το σημείο να αξιοποιηθεί για  την τουριστική προσέλευση». Αυτό –μεταξύ άλλων- επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης.


"Να φοβόμαστε τη φθηνή ασφάλεια και να είμαστε βέβαιοι για τον ασφαλιστή και την εταιρία μας". Αυτό υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, αναφορικά με την οδηγική πραγματικότητα στη χώρα. Τα ανασφάλιστα οχήματα, εξακολουθούν να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, με τα "ραβασάκια" της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, να έχουν ήδη "ταρακουνήσει" πολλούς οδηγούς.


Παρά τις αρχικές ενδείξεις του καιρού για αναβολή της διοργάνωσης, η πρώτη μέρα του Park Food Festival κύλισε ομαλότατα στην  Καβάλα με πλήθος κόσμου να σπεύδει να δηλώσει το «παρών» σε ένα φεστιβάλ ξεπέρασε κάθε προσδοκία από πλευράς προσέλευσης κόσμου.


"Τα σχέδια της Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας στον Έβρο θα προχωρήσουν, αλλά τα βήματα που πρέπει να γίνουν πριν από αυτό είναι πολλά". Αυτό επισημαίνει ο Αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πέτροβιτς, στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης. Η ενίσχυση με περισσότερους μηχανικούς, η καταγραφή των ζημιών των προηγούμενων πλημμυρών και η αποζημίωση των αγροτών, είναι ζητήματα που ο ίδιος -έθεσε εκ νέου- στην ατζέντα.


Η θεσμοθέτηση κοινώς αποδεκτών μέτρων, με γνώμονα την πάταξη του παρεμπορίου, βρέθηκε στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης που διεξήχθη στην Καβάλα. Με αιχμή του δόρατος τις κοινές προτάσεις των Επιμελητηρίων, η Πολιτεία, δια του αρμόδιου Υφυπουργού, δεσμεύτηκε σε ενέργειες που θα στοχεύσουν στην επούλωση της τεράστιας πληγής που προκαλείται στην τοπική και εγχώρια οικονομία.


Ο διαχωρισμός αρμοδιοτήτων και η ενημέρωση γύρω από το περιεχόμενο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τη Γιορτή Κρασιού, βρέθηκαν στο επίκεντρο ευρείας σύσκεψης στην Αλεξανδρούπολη. Οι σύλλογοι που θα μετέχουν, θα είναι τελικά 23, με το Δήμαρχο να καλεί -παρά τη θυελλώδη σύγκρουση του προηγούμενου διαστήματος- την ΕΠΟΦΕ να "δώσει τόπο" σε όσα συνέβησαν και να μετέχει κανονικά.


Την διακοπή των πτήσεων Αλεξανδρούπολη – Λάρνακα, αποφάσισε η αεροπορική εταιρία που τις διενεργούσε. Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται πως έγινε για λόγους πληρότητας, ενώ τουλάχιστον για το προσεχές διάστημα το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» δεν αναμένεται να κάνει κάποια άλλη σύνδεση με αντίστοιχο του εξωτερικού.


«Το έγκλημα αυτό που έγινε δεν μπορεί να αφήσει κανέναν να αισθάνεται υπερηφάνεια». Αυτό -μεταξύ άλλων- επισήμανε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, αναφορικά με την υπογραφή της Συνθήκης των Πρεσπών, στη συζήτηση για το θέμα, που διεξήχθη και κυριάρχησε στο πλαίσιο της 20ης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πρωτεύουσας του Έβρου.


Αναβολή για τις 13 Δεκέμβρη, λόγω της μη κλήσεως μάρτυρα-κλειδί για την υπόθεση, έλαβε η δίκη των 8 κατηγορουμένων για παρακώληση εργασιών του ΤΑΡ στην Καβάλα. Το γεγονός, προκάλεσε αντίδραση και αγανάκτηση στους παρευρισκόμενους, που επισήμαναν -σε όλους τους τόνους- πως ο αγώνας για αλλαγή όδευσης του Αγωγού, θα συνεχιστεί δυναμικά.


Στις προϋποθέσεις, κάτω από τις οποίες η προοπτική του τουρισμού μέσω κρουαζιέρας, μπορεί να είναι ρεαλιστική για την Αλεξανδρούπολη, στάθηκε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος. Στον απόηχο της μονοήμερης παρουσίας του "Salamis Filoxenia", ο Χρήστος Δούκας έκανε λόγο για ένα θετικό γεγονός, επάνω στο οποίο μπορεί να οικοδομηθεί μια συλλογική προσπάθεια προσέλκυσης.


Νέα σύγκρουση μεταξύ της Δημοτικής αρχής και της παράταξης "ΑΝΑΣΑ" προκάλεσε η συζήτηση για πεζοδρόμηση της οδού Νικηφόρου Φωκά, στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης. Το γεγονός, εγκρίθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, προκαλώντας ωστόσο την αντίδραση της ΑΝΑΣΑ, με τον επικεφαλής της να κάνει λόγο για απόφαση που είναι αντίθετη, στην εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης.


Σελίδα 5 από 791

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps