Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας και η αποτίμηση της φαρμακευτικής καινοτομίας, θα βρεθούν ανάμεσα στα ζητήματα που τεθούν στο 2ο Ελληνικό Συμπόσιο Φαρμακο-επιδημιολογίας, που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη. Στο πλαίσιο των εργασιών του, θα λάβει χώρα στο δημοτικό θέατρο της πόλης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον παιδικό εμβολιασμό.


Μικρότερη από την αναμενόμενη ήταν η προσέλευση και η ανταπόκριση των πολιτών, στο κάλεσμα που απηύθυναν εργατικό κέντρο και ΑΔΕΔΥ Έβρου μαζί με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Η κινητοποίηση έγινε, και στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας, ως αντίδραση στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου και των νέων μέτρων που συζητούνται στη Βουλή.


Τη δική τους συγκέντρωση και μετέπειτα πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αλεξανδρούπολης, διεξήγαγαν τα μέλη του ΠΑΜΕ Έβρου. Αιτία της κινητοποίησης ήταν φυσικά η διατράνωση της διαφωνίας τους για τη συμφωνία κυβέρνησης - δανειστών και τα μέτρα που αυτή συνεπάγεται.


Συνέντευξη τύπου, με θέμα τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, συγκάλεσε στην Αλεξανδρούπολη, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εσωτερικών Κώστας Πουλάκης. Εκεί αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο χωροταξικό ζήτημα και στις αλλαγές στον Καλλικράτη, αλλά και στις αντιδράσεις, που όλα τα παραπάνω έχουν πυροδοτήσει, στα στελέχη της αυτοδιοίκησης.


Η επίσημη έναρξη της συνάντησης των δεκατριών αντιπροσωπειών των ευρωπαϊκών χωριών των Πελαργών, έγινε στον Πόρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Όλες οι παράλληλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, έχουν προγραμματιστεί μέχρι και την Πέμπτη 18 Μαΐου.


Με ένα σοβαρό επεισόδιο με πρωταγωνιστές τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια, άρχισε στις αρμόδιες επιτροπές η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών. Μετά το επεισόδιο προκλήθηκε πανδαιμόνιο στην αίθουσα, με φωνές, αποβολή του κυρίου Κασιδιάρη και τη συζήτηση να παίρνει εκ νέου φωτιά, με τις τοποθετήσεις των Νίκου Δένδια και Ιωάννη Λαγού.


Το νομοσχέδιο αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, βρίσκεται στο επίκεντρο της επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου εσωτερικών στην Αλεξανδρούπολη. Ο Κωνσταντίνος Πουλάκης, θα μιλήσει αναφορικά με τις αλλαγές που πρόκειται να επέλθουν ύστερα από την ψήφιση του σχετικού νόμου, στο πλαίσιο ανοιχτής διαβούλευσης τόσο με τους πολίτες όσο και με τους εκπροσώπους των ΟΤΑ.


Σε θέματα ιατρικής φύσεως και επιστημονικών εξελίξεων, η κήλη αποτελεί την πιο συχνή επέμβαση που πραγματοποιείται στον δυτικό κόσμο, με τους ασθενείς που υποβάλλονται σε αυτή να ξεπερνούν τα 15 εκατομμύρια τον χρόνο, παγκοσμίως. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, όλες οι πληροφορίες γύρω από τη Λαπαροσκοπική της αποκατάσταση, με τη χρήση πλέγματος.


Δυναμικό παρόν θα δώσει η ένωση των αστυνομικών υπαλλήλων της Αλεξανδρούπολης, στην πανελλήνια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στην Αθήνα στις 17 Μαΐου. Στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρίσκεται η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.


Τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του νομού Έβρου συνάντησαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών Αλεξανδρούπολης. Οι ένστολοι ζήτησαν προσωπική συνάντηση μαζί τους, με κυριότερο ζήτημα την ένταξή τους στο ειδικό μισθολόγιο. Όπως δηλώνουν με την ψήφιση του νομοσχεδίου και τα νέα μέτρα που το συνοδεύουν, θα έρθουν σαρωτικές περικοπές στους μισθούς τους.


Τη συντήρηση των αναχωμάτων στο Δέλτα του Έβρου, συνεχίζουν τα συνεργεία της Περιφέρειας ΑΜΘ. Τα αναχώματα υπέστησαν για άλλη μια φορά ζημιές εξαιτίας των δυσμενών καιρικών φαινομένων. Στόχος της αποκατάστασης, πέρα από την αντιπλημμυρική θωράκιση, είναι και η ευκολότερη πρόσβαση των αγροτών στις εκτάσεις τους.


Η αξιολόγηση της τεχνολογίας υγείας και η αποτίμηση της φαρμακευτικής καινοτομίας, θα βρεθούν ανάμεσα στα ζητήματα που θα τεθούν στο 2ο Ελληνικό Συμπόσιο Φαρμακο-επιδημιολογίας, που θα διεξαχθεί στην Αλεξανδρούπολη. Στο πλαίσιο των εργασιών του, θα λάβει χώρα στο δημοτικό θέατρο της πόλης, ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον παιδικό εμβολιασμό.


Σελίδα 5 από 670

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps