Στην αναμονή εξακολουθούν να βρίσκονται κατασκευαστές και ενδιαφερόμενοι, αναφορικά με την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ». Οι χρηματοδοτήσεις του αναμένονται να αγγίζουν τα 500.000.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει, στα τέλη του 2017, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. 


Ξεκινά και επίσημα πλέον η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Πρόκειται για ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, η κατασκευή του οποίου θα γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.


Εργοδότης, αφού κατέβαλλε σε εργαζόμενό του το Δώρο Χριστουγέννων, το ζήτησε πίσω. Αυτό είναι το περιεχόμενο, καταγγελίας που έφθασε στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Έβρου, τα περιστατικά είναι περισσότερα, ωστόσο δεν φτάνουν στο σημείο της καταγγελίας, λόγω του φόβου των εργαζομένων πως κάτι τέτοιο, θα τους στερήσει τη δουλειά τους.


Σε στάση Εργασίας προέβησαν εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου τους. Ταυτόχρονα, το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Έβρου διεξήγαγε κινητοποίηση, έξω από το Εργατικό Κέντρο, στην Αλεξανδρούπολη.


Στη «Διπλή Ματιά», τη νέα εκπομπή του ΔΕΛΤΑ fm 102,3 φιλοξενήθηκε ο διεθνώς καταξιωμένος γλύπτης Κωστής Γεωργίου. Ο άνθρωπος που φιλοτέχνησε το γλυπτό «Ακροβάτες», μίλησε στο Γιάννη Σκεύα και στη Μαρία Παπαδοπούλου, για το έργο του και τη συζήτηση που έχει ανοίξει γύρω από το σημείο της τοποθέτησής του. Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε πως το έργο βρίσκεται στην πόλη και είναι θέμα ημερών να τοποθετηθεί. 


Την δική της πρόταση καταθέτει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Κομοτηνής, αναφορικά με τον προγραμματισμό των δράσεων & εκδηλώσεων της εορταστικής περιόδου. Η Φελίνα Καζάκου επισημαίνει ότι οι ενέργειες της δημοτικής αρχής δεν βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για την προσέλκυση επισκεπτών, σύμφωνα με την ίδια.


Μεγάλα είναι τα ποσοστά των εκπτώσεων στην αγορά της Ορεστιάδας από τις πρώτες κιόλας ημέρες, έναρξης της εκπτωτικής περιόδου. Οι επαγγελματίες «ποντάρουν» στις εκπτώσεις για να καλύψουν τον μειωμένο τζίρο των καταστημάτων τους, κατά την εορταστική περίοδο.


Την υπογραφή του Δημάρχου Σουφλίου ζητούν επιτακτικά οι επαγγελματίες της περιοχής για τη μεταβίβαση δύο οχημάτων στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση «Θεογένης». Σύμφωνα όμως με τον Δήμαρχο Σουφλίου η διαδικασία δεν είναι τόσο απλή καθώς η Αποκεντρωμένη έχει απορρίψει ήδη την παραχώρηση ενός οχήματος, ενώ παράλληλα το κόστος σύμφωνα με τον Βαγγέλη Πουλιλιό ξεπερνά τις δυνατότητες του Δήμου.


Στην τελική ευθεία εισέρχεται το κυβερνητικό επιτελείο για την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης, με την ψήφισή του την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στη Βουλή. Σύμφωνα με Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Έβρου Δημήτρη Ρίζο, με το πολυνομοσχέδιο των περίπου 600 σελίδων, θα κλείσουν 50 από τα εκκρεμή 60 προαπαιτούμενα της αξιολόγησης, ενώ τα υπόλοιπα  πρόκειται να υλοποιηθούν εντός του επόμενου δεκαήμερου, με την έκδοση υπουργικών αποφάσεων και εγκυκλίων.


Τις έντονες ανησυχίες τους διατυπώνουν οι φαρμακοποιοί της Ροδόπης, με αφορμή διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, και που προβλέπει αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, αλλά και σε ότι αφορά την απελευθέρωση των τιμών των ΜΗΣΥΦΑ. Ο πρόεδρος του συλλόγου επισημαίνει ότι οι αλλαγές του ωραρίου, «προλειαίνουν το έδαφος» της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, σημειώνοντας ότι η αύξηση στις τιμές πλήττει τον ανταγωνισμό, επιβαρύνοντας τους καταναλωτές.


«Σιγοψήνουν» τους αρτοποιούς και πρατηριούχους άρτου, οι αλλαγές στα κριτήρια που ορίζουν τα τετραγωνικά μέτρα που θα πρέπει να έχει ένα αρτοποιείο για να αδειοδοτηθεί. Οι αλλαγές συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, με τον Πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Έβρου να επισημαίνει πως η νέα μορφή που θα πάρουν τα αρτοποιεία στη χώρα, θα αποβεί εις βάρος των καταναλωτών.


Καθηγητές και δάσκαλοι θα συμμετέχουν στην κινητοποίηση που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου των προαπαιτούμενων της 3ης αξιολόγησης που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται διατάξεις, με τις οποίες καθιερώνεται το 30ωρο στην εκπαίδευση.


Σελίδα 5 από 840

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps