Σφοδρή κριτική στα οικονομικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της επιδημίας του κορωνοϊού άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τις τηλεδιασκέψεις που είχε με τους προέδρους του ΕΒΕΑ και της ΓΣΕΒΕΕ. Ο Α. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει κατανοήσει το μέγεθος της κρίσης που έρχεται ότι λαμβάνει ελλειπή μέτρα και επανέλαβε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μη δοθεί το δώρο του Πάσχα.


Νέα κρούσματα του κορονοϊού που φτάνουν τα 46 ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Συνολικά τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας φτάνουν τα 464. Εντωμεταξύ η Ελλάδα μετρά ήδη 6 νεκρούς.


Νέα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση του κορονοϊού ανακοινωθήκαν σήμερα το απόγευμα.  Ένα από αυτά είναι το κλείσιμο των ξενοδοχείων της χώρας, ωστόσο θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα ξενοδοχεία της Θράκης, καθώς αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται εκατοντάδες αστυνομικοί.


Νεκρή ηλικιωμένη στις Φέρες

Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 15:47

Τον τραγικό θάνατο μίας γυναίκας 91 ετών είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά που ξέσπασε σε μονοκατοικία στα Φέρες. Όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση ο θάνατος της προήλθε από την εισπνοή καπνού που επιδείνωσε την ήδη επιβαρυμένη υγεία της. Η γυναίκα εντοπίστηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της.


Με κλειστούς για το κοινό τους χώρους εστίασης, λειτουργούν τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης, εφαρμόζοντας τις κυβερνητικές εντολές κατά της μετάδοσης του ιού. Στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης οι μοναδικοί σχεδόν πελάτες είναι οι αστυνομικοί που φρουρούν τα σύνορα. Πάντως στην ιστοσελίδα του εθνικού οργανισμού δημόσιας υγείας υπάρχουν οδηγίες για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται στα ξενοδοχεία και τα λοιπά καταλύματα των ταξιδιωτών.


Τρία κέντρα επιχειρήσεων αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία για τον συντονισμό των δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης του κορωνοϊού από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που ανέλαβε πλέον τη διαχείριση με εντολή πρωθυπουργού και μετά την ενεργοποίηση του Εθνικού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων.  Παράλληλα, μελετάται η δημιουργία και ενός τέταρτου εποπτικού κέντρου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου θα παρακολουθούν όλες τις εξελίξεις και θα προΐσταται στον συντονισμό ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσία και του υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.


31 νέα κρούσματα από κορωνοϊό κατεγράφησαν στην χώρα μας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 418. Ως αποτέλεσμα το υπουργείο προστασίας του πολίτη ανακοίνωσε νέα μέτρα που θα είναι σε ισχύ από την Πέμπτη.


Την ανάγκη να στηριχθεί η οικονομία τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών και βιοτεχνιών Έβρου. Η πανδημία του κορωνοϊού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον έλεγχο των κρουσμάτων έχουν παγώσει την αγορά και οι συνέπειες θα φανούν το επόμενο διάστημα, τόνισε ο ίδιος. Πάντως τα προβλήματα στην τοπική αγορά ξεκίνησαν από τα σύνορα, εκεί όπου συνεχίζεται η προσπάθεια για την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών.


Από την Τετάρτη τέθηκε σε ισχύ το λουκέτο στο λιανεμπόριο και έτσι παραμένουν ανοιχτά συγκεκριμένα καταστήματα, για την εξυπηρέτηση των πολιτών Τα εμπορικά καταστήματα, εκτός από όσα δεν εμπορεύονται τρόφιμα και άλλα είδη που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα, έκλεισαν για όσο απαιτηθεί. Το κλείσιμο του λιανεμπορίου αποτέλεσε και αίτημα του κλάδου, καθώς παρατηρήθηκε ραγδαία πτώση στην κίνηση.


Περίπου 300-500 μετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν στην ελληνική επικράτεια από τις Καστανιές από τις 2:30 μέχρι τις 4:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Επιτέθηκαν στους Έλληνες συνοριοφύλακες με την κάλυψη Τούρκων αστυνομικών που εξαπέλυαν καπνογόνα και χημικά προς την ελληνική πλευρά


Σελίδα 5 από 1156

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps