Πανηγυρικός εσπερινός στο παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη τελέστηκε στο φερώνυμο εκκλησάκι που βρίσκεται στον Μαϊστρο. Την λειτουργία τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος εν όψει της εορτής της μνήμης του Αγίου.


Σε μια ακόμη διανομή φρούτων, προχωρά το Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η δράση έχει ξεκινήσει και θα συνεχιστεί και το Σάββατο, 13 Ιουλίου, στο κτίριό του, στην οδό Καρτάλη 2.


Στην αποζημίωση των πληγέντων από την ισχυρή χαλαζόπτωση, αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης. Οι ζημιωθέντες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση εκτίμησης, κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 7 το πρωϊ, έως τις 3 το μεσημέρι, στον 1ο όροφο του Δημαρχείου, στο γραφείο Πρωτοκόλλου.


Με αμείωτη ένταση, συνεχίζονται τα περιστατικά διάσωσης μη νόμιμων μεταναστών στο θρακικό πέλαγος. Την Τετάρτη 10 Ιουλίου, δύο ακόμη σημειώθηκαν σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, με το Λιμενικό Σώμα να περισυλλέγει και να διασώζει συνολικά 61 άτομα, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.


Μπορεί να φτάσαμε αισίως στα μέσα Ιουλίου και ο κίνδυνος φωτιάς να είναι μεγάλος, ωστόσο ο νομός Έβρου υπολείπεται σε μέσα αντιμετώπισης πυρκαγιάς. Ο λόγος βέβαια, για το πυροσβεστικό ελικόπτερο το οποίο δεν έχει καταφθάσει ακόμα στην Αλεξανδρούπολη, ενώ στην περιοχή δεν υπάρχει αποθήκη καυσίμων για ανεφοδιασμό.


Την αντίθεση της στην εργολαβία που ανέλαβε ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος, Αδαμάντιος Παπαδόπουλος, εξέφρασε η παράταξη «Είναι στο Χέρι μας». Ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Αγγελακούδης κάνει λόγο για ζήτημα πολιτικής ηθικής, αφήνοντας αιχμές προς την δημοτική αρχή.


Άκρως επεισοδιακή ήταν η συνάντηση που είχε ο Βαγγέλης Λαμπάκης, με εταιρία κοινωνικής έρευνας που εκπροσωπεί την Eldorado Gold. Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας ενοχλήθηκε από την παρουσία των ΜΜΕ, γεγονός που προκάλεσε τον εκνευρισμό του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.


Έναν αγώνα δρόμου, διαφορετικό από τους άλλους, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν στο Σουφλί, στις 13 Ιουλίου. Οι ιδιοκτήτες κατοικιδίων αλλά και οι τετράποδοι φίλοι τους, θα λάβουν μέρος, στην ξεχωριστή "κούρσα", προώθησης της σηροτροφίας και της πλούσιας ιστορίας της στην περιοχή, που διοργανώνει ο Φιλοζωϊκός Σύλλογος «ΝοιάΖΩμαι»,


Δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα με σοβαρές υλικές ζημιές και ξεριζωμένα δέντρα, είναι ο απολογισμός της χαλαζόπτωσης που έπληξε τις περιοχές της Μάκρης, των Δικέλλων και της Μεσημβρίας, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Μέσα σε 20 λεπτά οι κάτοικοι και επισκέπτες των εν λόγων περιοχών, είδαν περιουσιακά τους στοιχεία να καταστρέφονται, δηλώνοντας πως δεν είχαν ξαναζήσει ποτέ φαινόμενο τέτοιας έντασης στο παρελθόν.


Σοβαρές υλικές ζημιές σημειώθηκαν και στη δημοτική κατασκήνωση της Μάκρης, ύστερα από την καταιγιστική χαλαζόπτωση. Το ευτυχές στην υπόθεση, είναι πως δεν προκλήθηκε κανένας σοβαρός τραυματισμός, με τπυς φιλοξενούμενους, τους ομαδάρχες και τους αρμόδιους να λειτουργούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.


Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσε στους ελαιώνες, η σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τις περιοχές της Μάκρης, της Μεσημβρίας και των Δικέλλων. Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της Υπηρεσίας Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, βρέθηκαν στις συγκεκριμένες περιοχές από τις πρώτες πρωϊνές ώρες (της Πέμπτης), ενώ σύντομα αναμένεται να κοινοποιηθεί το πόρισμα και να γνωστοποιηθούν το μέγεθος των καταστροφών καθώς και το ύψος των αποζημιώσεων.


Την καταστροφή πολλών καλλιεργειών, ακόμη και σε απόλυτο βαθμό, είχε ως αποτέλεσμα η σφοδρότατη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές των νομών Έβρου και Ροδόπης. Ο ΕΛΓΑ έχει ήδη προχωρήσει σε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών, με τους παραγωγούς να ζητούν τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα αποτίμησης της καταστροφής και καταβολής των αποζημιώσεων.


Σελίδα 5 από 999

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps