Ως ένα έργο «φαραωνικής» διάστασης, αδύνατο να υλοποιηθεί, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το project της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, ανήγαγε την ιδιωτικοποίηση ως το μοναδικό δρόμο για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. "Η Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα έργο που θα γίνει, καθώς υπάρχει συμφωνία για αυτήν", ανέφερε σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής, Δημήτρης Ρίζος.


Την πιθανότητα να πάει τελικά στο Βόλο η αμερικάνικη βάση ελικοπτέρων που φημολογούνταν ότι θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη, αναδεικνύουν ιστοσελίδες στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί πριν να υπάρχει κάτι επίσημο και χειροπιαστό, υπογραμμίζει στην Δέλτα ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία Θανάσης Γαλάνης.


Τη δημοπράτηση έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων κοντά στον Απαλό, για χρήση που θα περιλαμβάνει θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Ήδη έχει εκφραστεί ολλανδογερμανικό ενδιαφέρον με σκοπό την δημιουργία υδροδυναμικής καλλιέργειας οπωροκηπευτικών.


13 ημέρες απομένουν, μέχρι τη διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής του δρομικού κινήματος στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος για το Run Greece, που θα τρέξει και φέτος, στην πρωτεύουσα του Έβρου. Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων δήλωσε καθ' όλα έτοιμη, επισημαίνοντας πως στόχος -ήταν και παραμένει- να σπάσει ξανά το ρεκόρ συμμετοχών της περασμένης χρονιάς.


Γνωστό έγινε, μετά από τη σχετική κλήρωση, το πρόγραμμα για τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Volley League. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής, που εκπροσωπούν φέτος την Θράκη στην μεγαλύτερη τη τάξει κατηγορία βόλεϊ στη χώρα, ρίχνονται στη μάχη στις 13 Οκτωβρίου, με τους προπονητές των δύο ομάδων να μιλούν στην Δέλτα Τηλεόραση για τη νέα χρονιά.


«Για να αξιοποιηθούν τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ιδιωτικοποίησή τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε και για το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, χαρακτηρίζοντας ανέφικτη την υλοποίησή του.


«Αν είναι κάτι ξεχωριστό και ας κινείται στο πλαίσιο της ΝΔ, θα μπορούσαμε κάλλιστα να συνεργαστούμε», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει ένα «καραμανλικό» ψηφοδέλτι«Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να υπάρξουν δυνάμεις που αναφέρονται στον Κ. Καραμανλή. Αν υπάρξει μια τέτοια συσπείρωση θα το συζητήσουμε, εξηγεί ο Υπουργός.


Για πολύ σοβαρά προβλήματα που διέπουν τον κλάδο των Αστυνομικών κάνει λόγο ο Πρόεδρος της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλςεξανδρούπολης αναφορικά με την έλλειψη βασικών υλικών ιματισμού που για την ασφάλεια τους. Ιδιαίτερη αναφορά ο κύριος Τουφάκης κάνει στους αστυνομικούς των συνόρων, οι και αντιμέτωπίζουν το σοβαρότερο πρόβλημα.


Έντονα προβληματισμένοι είναι οι αλιείς του Βορειοανατολικού Αιγαίου εξαιτίας της εμφάνισης φυτοπλαγκτόν που δημιουργεί θέματα στα δίχτυα τους τα οποία σκίζονται. Οι καιρικές συνθήκες που δεν ήταν φυσιολογικές τον Ιούνιο και οι υψηλές θερμοκρασίες που ακολούθησαν φαίνεται πως είναι η αιτία του ζητήματος.


Οι ζημιές που υπέστησαν τα αμπέλια κατά τη φετινή χρονιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τον άστατο καιρό στην περιοχή και τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, εξηγεί ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας. Οι σταφυλοπαραγωγοί από τη δική τους πλευρά ζητούν την άμεση εκκίνηση των δηλώσεων στον ΕΛΓΑ για την καταβολή των αποζημιώσεων


«Είναι μια συνηθισμένη πνευμονία και η αντιμετώπισή της γίνεται απλά, με τη χορήγηση ενός αντιβιοτικού». Αυτό –μεταξύ άλλων- επισημαίνει ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με την πολυσυζητημένη Νόσο των Λεγεωνάριων. Το μικρόβιο Λεγεωνέλλα απαντάται κυρίως στο νερό θερμοκρασίας 20-45 βαθμών Κελσίου και μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω της εισπνοής.


16 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξανδρούπολης. Στο σχολείο δεν υπάρχουν εξετάσεις και διαγωνισμοί, αλλά οι μαθητές αξιολογούνται με περιγραφικά – ποιοτικά σχόλια για τις επιδόσεις τους αλλά και τη συνολική τους πορεία. Φέτος η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη, ενώ ο αριθμός των καθηγητών είναι επαρκής.


Σελίδα 5 από 822

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps