Επεκτείνεται στην Περιφέρεια ΑΜΘ και «μεγαλώνει» το Χαμόγελο του Παιδιού. Ο Πρόεδρος του, βρέθηκε στην Κομοτηνή για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Χρήστο Μέτιο. Ο Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε σε «γέφυρες» ζωής για παιδιά που έχουν ήδη θεμελιωθεί και θα συνεχίσουν να χτίζονται στην περιοχή, επισημαίνοντας πως η νέα «συμμαχία», σηματοδοτεί μια ακόμη πιο ελπιδοφόρα προοπτική για παιδιά και οικογένειες που έχουν την ανάγκη βοηθείας.


Στην ακύρωση της απόφασης του δήμου Αλεξανδρούπολης για την χρήση του γυμναστηρίου «Μανέα», προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης, κρίνοντας την ως παράνομη. Η δημοτική αρχή δηλώνει έτοιμη να προσφύγει στην αρμόδια επιτροπή για ακύρωση της απόφασης, με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού να επισημαίνει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


Ένα πέπλο ανησυχίας, έχει αρχίζει να πλανάται πάνω από την Αλεξανδρούπολη, με αφορμή τη μείωση του τουρκικού τουριστικού ρεύματος, και κατά συνέπεια της μέχρι πρότινος, μεγάλης κατανάλωσης. Οι επιχειρηματίες δηλώνουν επιφυλακτικοί για το μέλλον αφού η υποτίμηση της τουρκικής λίρας, αποτελεί αρνητικό οιωνό για την τοπική οικονομία, φοβούμενοι τις διαστάσεις που μπορεί να λάβει το φαινόμενο.


Νέοι γιατροί θα προσληφθούν με προορισμό τα Νοσοκομεία Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου και το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης. «Δε θα δώσουν λύση στο πρόβλημα, ωστόσο είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των Νοσοκομείων», επισήμανε ο Διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης. Η υποβολή των σχετικών αιτήσεων, που διεξάγεται ηλεκτρονικά, εκπνέει την 27η Απριλίου.


Καθοδική πορεία σημειώνει η οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης της Κομοτηνής, σύμφωνα με την Επικεφαλής της παράταξης «Εμείς η Πόλη». Η Φελίνα Καζάκου αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, υπογράμμισε ότι «οι φορείς του Δήμου θα έπρεπε να εργαστούν συνολικά για την ενίσχυσή του, ώστε να μην φτάσουμε, στο σημείο να γινόμαστε επαίτες για να μην ιδρυθεί μια τέταρτη νομική σχολή».


Ικανοποίηση υπάρχει μεταξύ των μελών του Εμπορικού Συλλόγου της Καβάλας, στον απόηχο του εορτασμού του Πάσχα. Η κίνηση στην αγορά κινήθηκε σε υψηλότερα από τα συνηθισμένα επίπεδα, αποτελώντας ένα θετικό οιωνό για τους καταστηματάρχες, ενόψει της μεγάλης καλοκαιρινής εκπτωτικής περιόδου.


Ένα βήμα πιο κοντά στο να αποκτήσει εκ νέου το δικό της σχολείο, βρίσκεται η τοπική κοινωνία των Φερών. Με κοινή συνέντευξη τύπου, ανακοινώθηκε η ένταξη της κατασκευής ενός σύγχρονου, διώροφου κτιρίου, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Ως χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου, προσδιορίστηκαν τα 3 χρόνια.


«Θα κινηθούμε και δικαστικά με μηνύσεις για αδιαφορία. Δυστυχώς είμαστε για μια ακόμη φορά θεατές στο ίδιο έργο». Αυτό δήλωσε στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης, Ο Πρόεδρος του Συνεταιριστικού Εκκοκιστηρίου Έβρου. Ο Δημήτρης Κολγιώνης στάθηκε στον απόηχο του πλημμυρικού φαινόμενου, επισημαίνοντας πως στο κεντρικό κομμάτι του νομού οι αγρότες δε γνωρίζουν καν αν θα σπείρουν στα χωράφια τους.


Οι κινητοποιήσεις μας αποδείχθηκε πως έφεραν αποτελέσματα. Θα συνεχίσουμε, διεκδικώντας κυρίως την κάλυψη των κενών, με γνώμονα το διορισμό των αναπληρωτών». Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Αλεξανδρούπολης. Ο Κώστας Ασλάνογλου, τόνισε ακόμη πως στην πρωτεύουσα του Έβρου υπάρχει μεγάλο πρόβλημα σχολικής στέγης, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.


Εκατοντάδες χιλιάδες εξακολουθούν να είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους ελληνικούς δρόμους. Παρά το γεγονός πως αρκετοί οδηγοί συνετίστηκαν – έστω και καθυστερημένα- τα χωρίς ασφάλεια οχήματα, συνεχίζουν να είναι εκατοντάδες χιλιάδες και να αποτελούν δημοσίους κινδύνους. Οι ασφαλιστές συμβουλεύουν και προειδοποιούν τους παραβάτες, πως τα πρόστιμα –οικονομικά, διοικητικά αλλά και το βάρος της ηθικής ευθύνης- είναι πολύ βαριά.


Σε δύο χρόνια θα έχουν ανεγερθεί τα δύο νέα σχολεία στην περιοχή του ΚΕΓΕ στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Αυτό τονίστηκε, στο πλαίσιο της υπογραφής σύμβασης για την κατασκευή τους, μεταξύ του Δήμου και της αναδόχου εταιρίας. Ο Προϋπολογισμός τους αγγίζει τα 9.500.000 ευρώ και θα δύνανται να φιλοξενήσουν 720 μαθητές.


Την επίσημη απάντηση, αναφορικά με την πληρωμή των λογαριασμών των αποστραγγιστικών αντλιοστασίων, εξακολουθεί να περιμένει ο Δημήτρης Πέτροβιτς. Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, στον απόηχο ενός ακόμη πλημμυρικού φαινομένου, επισημαίνει πως το ποσό ξεπερνά τις 230.000 ευρώ, δηλώνοντας πως επιθυμεί να συνδράμει στην εξόφλησή του, εφόσον όμως καθοριστεί με σαφήνεια η πηγή προέλευσης των χρημάτων.


Σελίδα 4 από 756

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps