Σε δημόσια συγνώμη προχώρησε ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης ύστερα από παράνομη στάθμευση οχήματος της ΔΕΥΑΑ. Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας ύστερα από επώνυμη καταγγελία πολίτη.


Νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 15:41

Μετά απο χρόνια διεκδικήσεων, ο αγώνας των πολιτών της Ροδόπης διακαιώνεται και αυτό χάρη σε μια γενναία δωρεά του ιδρύματος Στάυρος Νιάρχος. Το νέο νοσοκομείο προγραμματίζεται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο που έχει ήδη παραχωρηθεί απο τον δήμο Κομοτηνής, στην Αίγειρο Ροδόπης.


Περισσότερα από 35 εκατομμύρια ευρώ έχουν εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα από την ΔΕΥΑ Ορεστιάδος για έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ και το Φιλόδημος. Σήμερα, έχουν ξεκινήσει 2 ακόμη μεγάλα έργα, η ριζική αλλαγή του συστήματος ύδρευσης του Πύργου και η βελτίωση της ποιότητας νερού σε 15 χωριά και οικισμούς του δήμου.


Σύσκεψη για τον ιό του Δυτικού Νείλου, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας υπό τον Βασίλη Κικίλια. Αποφασίστηκε η δημιουργία συντονιστικού οργάνου το οποίο θα αξιολογήσει άμεσα την εφαρμογή των έργων καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2019 και θα σχεδιάσει έγκαιρα και ολοκληρωμένα για το 2020, τα αντίστοιχα προγράμματα πρόληψης και ενημέρωσης των πολιτών.


Ενόψει των συλλαλητηρίων από διάφορες οργανώσεις και σωματεία στην Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, σε κινητοποιήσεις προέβησαν και οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας Σουφλίου. Πρόκειται για τις 4.000 προσλήψεις που είχαν γίνει στο σύστημα υγείας, με τους εργαζόμενους να φοβούνται για μη ανανέωση της σύμβασης ύστερα από 3 χρόνια εργασίας.


Στην τοποθέτηση σκιώδους διοίκησης προχώρησε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Πόλη και Πολίτες"  Βαγγέλης Λαμπάκης. Από ότι όλα δείχνουν  θα ασκήσουν σκληρή και στοχευμένη αντιπολίτευση στον νέο δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη.


Θετικός στην συνεργασία με άλλες παρατάξεις δηλώνει ο νέος δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου. Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο έχει πάντως πραγματοποιηθεί και  ο νέος δήμαρχος ανακοίνωσε και τους αντιδημάρχους.


Εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα της Pharmathen

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 15:32

Παρουσία του συνόλου της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης εγκαινιάστηκε η νέα μονάδα της ΦΑΡΜΑΘΕΝ στις Σάπες Ροδόπης. Πρόκειται για τη μονάδα ενεσίμων βραδείας αποδέσμευσης, επένδυση της τάξης των 10 εκατ.ευρώ που θα δημιουργήσει 400 νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας τις σημερινές του ομίλου. Η μονάδα αυτή έρχεται σε συνέχεια της συμφωνίας που σύναψε η ΦΑΡΜΑΘΕΝ με αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία .


Αν και ρωτήθηκε, δε θέλησε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη σχεδιαζόμενη επένδυση του χρυσού στη Θράκη, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφτηκε τη Ροδόπη. Πάντως  αντίθετος προς την επένδυση δήλωσε ο δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών, επεσημαίνοντας πως το μοντέλο ανάπτυξης που επιλέγει ο δήμος θα πρέπει να σέβεται το περιβάλλον.


Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Shelman στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής, τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, επισκεπτόμενος το εργοστάσιο. Ο κ. Γεωργιάδης ξεναγήθηκε στους χώρους της βιομηχανικής μονάδας από τους εργαζόμενους. Πάντως υπάρχει ισχυρό ενδιαφέρον από επενδυτές οι οποίοι ζητούν την στήριξη της κυβέρνησης, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η μονάδα.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης στις Σάπες

Σάββατο, 07 Σεπτεμβρίου 2019 15:30

Τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Αθήνα πρόκειται να επισκεφτεί στα μέσα Σεπτεμβρίου ο δήμαρχος Μαρωνείας - Σαπών Ντίνος Χαριτόπουλος. Εκεί θα συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα χρηματοδοτηθεί ο δήμος προκειμένου να εκπονήσει μελέτες για έργα που έχει θέσει σε απόλυτη προτεραιότητα η νέα δημοτική αρχή.  Η επίσκεψη συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο ανδρών, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού στις Σάπες.


Σελίδα 4 από 1028

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps