Σε μια σειρά βιωματικών δράσεων, μέσα σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον, στοχεύει η καλοκαιρινή εκστρατεία της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Η προσπάθεια ξεκινά τη Δευτέρα 15 Ιουλίου και αποσκοπεί -μεταξύ άλλων- στο να αναπτύξει και να απελευθερώσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.


54 φοιτητές έλαβαν το πτυχίο τους στο τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δ.Π.Θ. στην Ορεστιάδα. Μετά από μια λιτή τελετή ο πρόεδρος του τμήματος τους ανέλυσε τις επιλογές που έχουν : είτε να ενταχθούν στον επαγγελματικό στίβο είτε να συνεχίσουν σε κάποιο μεταπτυχιακό.


Τη Δευτέρα 15 Ιουλίου ξεκινά η διαδικασία ανανέωσης και έκδοσης δελτίων μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρίες. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στα τέλη Οκτωβρίου. Περισσότερες πληροφορίες, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


3 χρόνια αναζήτησης και διαβουλεύσεων  -μεταξύ άλλων- και από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου, χρειάστηκαν για να οδηγηθούμε στη δημιουργία κλινικής πλαστικής χειρουργικής και Εγκαυμάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Η κλινική θα λειτουργεί αυτοδύναμα, θα έχει περισσότερο προσωπικό και αναμένεται να δύναται να εξυπηρετήσει αποτελεσματικότερα, μεγαλύτερο αριθμό ασθενών.


0.5% έλαβε το Αγροτικό και κτηνοτροφικό κόμμα Ελλάδος στις εκλογές της εβδόμης Ιουλίου. Ο πρόεδρος αυτού, Βάκης Τσιομπανίδης δήλωσε απογογητευμένος με το αποτέλεσμα λέγοντας πως το κόμμα που ηγείται έχει παράγει σημαντικό έργο που έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό του αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας.


Την αμέριστη προσοχή των κτηνοτρόφων, ζητά ο προϊστάμενος της υπηρεσίας αγροτικής οικονομίας και  κτηνιατρικής του βορείου τμήματος του Έβρου, αναφορικά με τα κρούσματα αφρικανικής πανώλης στην γειτονική Βουλγαρία. Ο Κωσταντίνος Δαδούσης μιλά για ένα ανίατο νόσημα, που αν κατορθώσει να περάσει τα σύνορα θα αποτελέσει ταφόπλακα για το ζωικό κεφάλαιο της χοιροτροφίας.


Υπερβαίνουν τις 100 χιλιάδες, τα στρέμματα που επλήγησαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση, που έπληξε τη Ροδόπη και τον Έβρο. Οι αγρότες, που είδαν καλλιέργειες να χάνονται ακόμη και στο 100%, ζητούν επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής και αποζημιώσεων. Στους δυο νομούς, υπάρχουν παραγωγοί που έχασαν το σύνολο της σοδειάς τους και απεγνωσμένοι, αιτούνται άμεσης κυβερνητικής μέριμνας.


Έκλεισε και οριστικά το ενδεχόμενο για την ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Αυτό διαβεβαίωσε η νέα υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έχοντας στο πλευρό της τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πρώτης σύσκεψης μεταξύ τους για θέματα του Υπουργείου.


Στην έγκριση της πρότασης για την ίδρυση Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κομοτηνή, προχώρησε κατά την τελευταία συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο. Το νέο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και αναμένεται να δημιουργήσει πολλαπλό όφελος στην τοπική κοινωνία.


Με έναν νέο κόμβο επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου και τη διεύρυνση ενός χώρου στάθμευσης, ο Δήμος Ορεστιάδας συνεχίζει τη "μάχη" ενάντια στο κυκλοφοριακό. Το έργο των 150.000€ αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού, αποσκοπώντας στο να δώσει πρόσθετες λύσεις στους διερχόμενους οδηγούς και επισκέπτες.


Με αεροψεκασμούς κλιμακώνει τη "μάχη" ενάντια στα κουνούπια, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τη Δευτέρα, 15 του μηνός, θα διεξαχθεί εναέρια καταπολέμηση, στους Δήμους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τις πρωϊνές και τις απογευματινές ώρες αντίστοιχα. Για τα δεδομένα του προβλήματος, που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις στον Έβρο, ρωτήθηκε και απάντησε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Λουκάς Γεωργίου.


Στις πληγείσες από την χαλαζόπτωση περιοχές, βρέθηκαν από τις πρώτες ώρες, κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Τα στελέχη τους προέβησαν σε μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, με το επόμενο βήμα να είναι ο καθορισμός των αποζημιώσεων για τους ζημιωθέντες.


Σελίδα 4 από 999

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps