Με το μεγάλο νομοσχέδιο που θα αφορά στις αλλαγές των Υγειονομικών Περιφερειών, θα έρθει και η αυτονόμηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου". Αυτό διευκρίνισε, στη μεγάλη του συνέντευξη στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Ο Παύλος Πολάκης, ρωτήθηκε επισταμένα για την κατάσταση που διέπει τα 2 νοσοκομεία του Έβρου, ενώ εξήγησε πως η διαδικασία για την κάλυψη των κενών -πλέον- θέσεων των Υποδιοικητών των Ιδρυμάτων, βρίσκεται σε εξέλιξη.


Θετικό παρουσιάζει το πρόσημο του απολογισμού για το φετινό φεστιβάλ του Άρδα, ο Δήμαρχος της Ορεστιάδας. Ο Βασίλης Μαυρίδης δήλωσε πως αποκρούει με ντοκουμέντα τον, πρώιμο, όπως τον χαρακτήρισε, ισολογισμό της αντιπολίτευσης,  εξηγώντας στην κάμερα της ΔΕΛΤΑ, πως υπήρχαν έσοδα που δεν είχαν προστεθεί στην εξίσωση.


Πανελλαδικό κάλεσμα στους γονείς, που δεν κατάφεραν να βρουν μια θέση για τα παιδιά τους, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, απηύθυνε η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας. Την πολυπόθητη έγκριση  και το εν λόγω «voucher» έλαβαν -σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες- 93.611 παιδιά από το σύνολο των 161.360, αφήνοντας στον «αέρα» αρκετές χιλιάδες οικογένειες.


Καθησυχαστικός και αισιόδοξος για την σχολική χρονιά που ξεκίνησε, εμφανίστηκε ο Προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Καβάλα. Ο Κώστας Μπαντίκος ενημέρωσε για την κατάσταση που διέπει Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, επισημαίνοντας πως υπάρχει υπερεπάρκεια δασκάλων στις Μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας.


"Μαύρο" χαρακτηρίζουν το καλοκαίρι που πέρασε οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου, καθώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ήρθε να προστεθεί και  η παραίτηση του υποδιοικητή του, Στέφανου Καρακόλια. Με γνώμονα τις δυσκολίες που συνεχίζουν να διέπουν το Νοσηλευτικό Ίδρυμα, οι εργαζόμενοι θέτουν -για άλλη μια φορά- ερωτήματα επί του υγειονομικού πλάνου που έχει σχεδιάσει η Κυβέρνηση.


«Η παραίτηση του κυρίου Καρακόλια, δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του ιδρύματος σε επίπεδο Διοίκησης. Άλλωστε υπήρξε περίοδος, όπου και το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης λειτουργούσε κανονικά χωρίς την ύπαρξη διοικητή και υποδιοικητή». Αυτό –μεταξύ άλλων-  επισημαίνει ο Δημήτρης Αδαμίδης, ερωτώμενος σχετικά με το γεγονός, και τον αντίκτυπο της παραίτησης του Υποδιοικητή του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.


«Μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία, δεν μπορούμε να ορίσουμε το χρονοδιάγραμμα έναρξης των εργασιών». Αυτό ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών της Αλεξανδρούπολης, σχετικά με το έργο της ανάπλασης της παραλιακής οδού. Υπενθυμίζεται πως η έναρξή του καθυστερεί περαιτέρω, ελέω της ανάθεσης του έργου σε διαφορετική εταιρία από την αρχική, κατόπιν προσφυγής.


5 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του νεαρού καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο, τις τελευταίες ημέρες διεξήχθησαν στη μνήμη του εκδηλώσεις, συναυλίες αλλά και αντιφασιστική πορεία, που ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου και κατέληξε στα γραφεία της Χρυσή Αυγής.


Με κύριο θέμα συζήτησης την σηροτροφία και άξονα τον δρόμο του μεταξιού, διεξήχθη η συνάντηση Κινεζικής Αντιπροσωπείας, με εκπροσώπους φορέων και τη δημοτική αρχή του Σουφλίου. Πέραν της συζήτησης για την ιστορία, την ποιότητα και την αξιοποίηση του μεταξιού, κατατέθηκε πρόταση και για αδελφοποίηση μεταξύ των του Σουφλίου και του κινεζικού Χουζχούν.


Αντιπροσωπεία από τη Σεντζέν, τη "Μέκκα" της Υψηλής Τεχνολογίας στην Κίνα, συνάντησαν τη Δήμαρχο Καβάλας. Η Δήμητρα Τσανάκα, αναφέρθηκε στους δεσμούς και στις επαφές των τελευταίων ετών που συνδέουν τις δυο περιοχές. Ταυτόχρονα στάθηκε στα τουριστικά οφέλη που μπορεί να έχει η πόλη της, από την κινεζική μεγαλούπολη, που αριθμεί 14 εκατομμύρια ανθρώπους.


Μία ακόμη δημιουργική χρονιά, αναμένεται να διανύσουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Εφήβων, του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης. Τα εργαστήρια αρχίζουν (από τις) 15 Σεπτεμβρίου και η ομάδα αναμένεται να περιπλανηθεί στον θεατρικό λόγο μέσα από γυναικείες μορφές.


"Δε μπορεί ένα νησί να είναι όμηρος. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και περιμένουμε από την εταιρία να συμμορφωθεί με τις Υποχρεώσεις που έχει". Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ρωτήθηκε και απάντησε για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και  στα προβλήματα που διέπουν τη θαλάσσια συγκοινωνία του νησιού. Μέρος της μεγάλης του συνέντευξης στη ΔΕΛΤΑ, ευθύς αμέσως.


Σελίδα 4 από 822

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps