Το χρόνιο ζήτημα τη ταυτόχρονης πλεύσης ελληνικών και τουρκικών τρατών στο Αιγαίο, καθώς και η έλλειψη συνδρομής της πολιτείας είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλιείς. Οι δυσκολίες που συναντούμε καθημερινά δεν αφήνουν να σκέπτεται κανείς με αισιοδοξία το μέλλον της αλιείας και η εκάστοτε κυβέρνηση δε δίνει λύσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Αλιευτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σαρίκας.


Τον ερχόμενο Σεπτέμβρη αναμένεται να είναι έτοιμη η μελέτη για την ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του ιστορικού Ναού της Κοσμοσώτειρας των Φερών, όπως προκύπτει από τα σχέδια της Εφορίας Αρχαιοτήτων του Έβρου. Ο Αντιδήμαρχος Φερών, Νίκος Γκότσης, επισημαίνει τη σημασία που έχουν τα έργα για την ανάδειξη του ιστορικού μνημείου, καθώς και για το στόχο του να ανευρεθεί ο τάφος του Ισαακίου Κομνηνού.


Εγκαταλελειμμένο τοπίο θυμίζουν τα γηπεδάκια μπάσκετ και ποδοσφαίρου που βρίσκονται στα Εργατικά της Νέας Χηλής στην Αλεξανδρούπολη. Σκουριασμένες μπασκέτες, πολλά και πυκνά χόρτα συνθέτουν το κάδρο ενός χώρου, όπου δύσκολα μπορούν να παίξουν παιδιά. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Με ενστάσεις και παράπονα να διέπουν τη συζήτηση, διεξήχθη η συνέντευξη τύπου, αναφορικά με το 38ο Φεστιβάλ "Ήλιος και Πέτρα". Στο πλαίσιό της, ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται παραμελημένοι.


Τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του τουρκικού σταθμού TRT συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη. Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου για έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων, έχοντας στην κατοχή τους κάμερες και εξοπλισμό βιντεοσκόπησης, κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από περίπου 3,5 ώρες.


Την αντίθεση τους με τη μη τήρηση της Κυριακάτικης αργίας εξέφρασαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενότητα». Το πρωί της Κυριακής διαδήλωσαν μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου, σε μία μέρα που ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης είχε αποφασίσει την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων.


Ξεπέρασαν τις 13.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξ’ Οικονομώ Κατ’ Οίκον II», που στόχο έχει την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών. Την πρώτη θέση σε αιτήσεις ανά περιοχή καταλαμβάνει η Κεντρική Μακεδονία, ακολουθεί η Αττική κι εν συνεχεία τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, περίπου το 70% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν αφορούν δικαιούχους που ανήκουν στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία, δηλαδή έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.


Eγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο μπάσκετ στο Παληό της Καβάλας. Το γήπεδο αυτό αποτελεί το μοναδικό χώρο συνάντησης και διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων στον οικισμό, ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου Καβάλας, Γιώργο Φιλόσογλου υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις που αναμένεται να αναβαθμιστούν το επόμενο διάστημα.


Tη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακές ποντιακές συνταγές αλλά και να δουν από κοντά τον τρόπο παρασκευής τους είχαν οι επισκέπτες του 4ου Έτους Ποντιακής Γαστρονομίας «Δώρο φύσης, τέχνη γεύσης, η μαγειρική» που πραγματοποιήθηκε στο Θρυλόριο Ροδόπης στο πλαίσιο των εορτασμών για την Αγία Μαρίνα.


Ένα εργαστήρι με πολύ παιχνίδι ετοιμάζουν οι ιθύνοντες του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Στο πρόγραμμα «Το Κόσμημα Αλλιώς», οι μικροί φίλοι του μουσείου θα φτιάξουν κοσμήματα με καθημερινά υλικά και με πολλή διασκέδαση.


Με έδρα και την Αλεξανδρούπολη έλαβε χώρα σύμφωνα με τη βρεττανική εφημερίδα Financial Times περιστατικό συνεργασίας με επιχειρηματίες της πόλης προκειμένου να δωροδοκηθούν μέλη θεσμικών φορέων για να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών. Το γεγονός αποτελεί συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα που οδήγησε στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.


Προσγειώθηκε και θα παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη, το -πολυπόθητο- πυροσβεστικό ελικόπτερο. Ο Διοικητής της Υπηρεσίας, το καλωσόρισε, δηλώνοντας πως ένα επιτακτικό αίτημα έγινε πράξη. Το πτητικό μέσο, και το πλήρωμά του, θα συνδράμουν -όπου και όποτε χρειαστεί- καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.


Σελίδα 4 από 791

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps