Στις κυβερνητικές ενέργειες για απλούστευση των επενδυτικών διαδικασιών, στάθηκε ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στις κοινές του δηλώσεις με τον Ντόναλντ Τράμπ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την Ελλάδα επενδυτικό προορισμό, με τον Αμερικανό Ηγέτη να μιλά για δεδηλωμένο ενδιαφέρον και από τη χώρα του. Οι δυο άνδρες αναφέρθηκαν ακόμη στο ρόλο της Τουρκίας, το Κυπριακό και το ρόλο της χώρας μας ως σταθερού Συμμάχου, φίλου και συνομιλητή των Ηνωμένων Πολιτειών.


«Ύστερα και από την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού ελέγχου, θα είμαστε σε θέση να θωρακίσουμε πλήρως τη χώρα». Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο διευθυντής του τελωνείου των Κήπων, εν όψει της τοποθέτησης του νέου μηχανήματος x-Ray , που αναμένεται τους επόμενους μήνες. Ο ίδιος επισήμανε, ότι θα χρειαστεί περαιτέρω στελέχωση για τον χειρισμό του εξοπλισμού, αλλά και για τη διαχείριση της αυξημένης κίνησης των οχημάτων.


Ένας 83χρονος έχασε τη ζωή του στις Φέρες του δήμου Αλεξανδρούπολης. Τη στιγμή που διέσχιζε κεντρικό δρόμο με το αυτοκίνητό, υπέστη ανακοπή καρδιάς με το αυτοκίνητο να ακολουθεί τρελή πορεία, πριν προσκρούσει πάνω σε τοίχο φαρμακείου. Σαν από θαύμα απετράπη ο τραυματισμός πεζών ή διερχόμενων, καθότι στο συνήθως πολυσύχναστο σημείο της πρόσκρουσης, ευτυχώς δε βρισκόταν κανείς.


Σε μια ακόμη κατάληψη προέβησαν οι μαθητές του Λυκείου των Φερών, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός πως τα μαθήματά τους, συνεχίζουν να γίνονται σε προκατασκευασμένες αίθουσες. Η κατάσταση εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα μείζονα θέματα συζήτησης στην τοπική κοινωνία, με τους ίδιους τους μαθητές να προβαίνουν σε συμβολική πορεία διαμαρτυρίας, που κατέληξε στο κτίριο της παλιάς Δημαρχείας.


Ειδική αναφορά στο Σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη, έγινε στο πλαίσιο των δηλώσεων Ντόναλντ Τράμπ και Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον. Ο Πρωθυπουργός μάλιστα ανέφερε πως η πρωτεύουσα του Έβρου μπορεί να γίνει κόμβος εισαγωγής σχιστολιθικού αερίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δυο ηγετών, σχολίασε ο Βαγγέλης Λαμπάκης.


Τρεις μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης, παραμένουν χωρίς εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης. Το γεγονός ώθησε γονείς και μαθητές σε κινητοποίηση, έξω από το σχολείο, με τα παιδιά να απέχουν την πρώτη ώρα από τα μαθήματά τους. Αργότερα, μέλη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων βρέθηκαν στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Έβρου, προκειμένου να βρεθεί -έστω και τώρα- η χρυσή τομή.


Η θεατρική παράσταση κατσαρίδα θα «ανέβει» την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, στο δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης από την «Κιβωτό Ονείρου». Την ομάδα, απαρτίζουν φοιτητές του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.


Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη γιατρός για χρηματισμό, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου. Ο γιατρός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ύστερα από καταγγελία ασθενούς. Ο διοικητής του Ιδρύματος προέτρεψε τους ασθενείς και τους οικείους τους να συνεχίσουν να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά, χωρίς να φοβούνται. "Τόσο το Υπουργείο Υγείας όσο και η διοίκηση του νοσοκομείου, θα είμαστε αμείλικτοι σε τέτοιες περιπτώσεις διαφθοράς", υπογράμμισε ο ίδιος.


Σε λειτουργία έχει τεθεί ο νέος Γραμμικός Επιταχυντής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου. Ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός προσφέρει ακτινολογική θεραπεία με υψηλότερα ποσοστά ίασης, ωστόσο συνεπάγεται την εξυπηρέτηση μικρότερου αριθμού ασθενών. Πιο συγκεκριμένα, η λίστα αναμονής φτάνει μέχρι και τους δύο μήνες, καθώς από τους 45 ασθενείς δύνανται να εξυπηρετηθούν, μόνο οι 15 ημερησίως, σύμφωνα με τον διευθυντή της κλινικής.


«Οι φανατισμοί και οι εθνικισμοί θα μας κάνουν κακό. Δε μπορούμε να επέμβουμε στη δικαιοσύνη». Αυτό σχολίασε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Γιώργος Καΐσας, ύστερα από την ψήφιση της τροπολογίας που αφορά και στην «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις εντός και εκτός Κοινοβουλίου, με το βουλευτή να δηλώνει –μεταξύ άλλων- πως πρέπει να τηρηθούν όσα ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες.


«Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό, το προσωπικό θα έπρεπε να ανέρχεται στους 100 υπαλλήλους. Εμείς μετά βίας αγγίζουμε τους 40». Αυτό επισήμανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, αναφορικά με το γεγονός της υποστελέχωσης στο Τελωνείο των Κήπων. Στο πρόβλημα του αυξημένου φόρτου εργασίας, με ελλιπές σε αριθμούς προσωπικό, αναφέρθηκε και ο διευθυντής του Συνοριακού Σταθμού.


Τα συγχαρητήρια της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δέχθηκε ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών τους, στην Ουάσινγκτον. Κριστίν Λαγκάρτ και Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκαν στους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει πως υπάρχουν η διάθεση, αλλά και τα δεδομένα, για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της Τρίτης Αξιολόγησης.


Σελίδα 4 από 780

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps