Η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας στις Περιφέρειες και η πολιτική προστασία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην πρώτη συνάντηση που είχαν οι εκλεγέντες Περιφερειάρχες με τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών υπό τον Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και με τη συμμετοχή του Υφυπουργού Θεόδωρου Λιβάνιου. Οι Περιφερειάρχες πρότειναν και έγινε δεκτό από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να γίνει σύντομα νέα, εφ’ όλης της ύλης συνάντηση για όλα τα θέματα που αφορούν τον θεσμό της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.


Εν εξελίξει βρίσκεται ο διαγωνισμός δημοπρασίας ακινήτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης με σκοπό τη στέγαση και τη λειτουργία του 2ου , 8ου και 11ου Νηπιαγωγείου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλλουν τα σχετικά έγγραφα στο Δήμο της Αλεξανδρούπολης έως τη Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019.


Λήγει αύριο, Τετάρτη, η προθεσμία τελικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων μετά και τη διήμερη παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση, η αυριανή προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά. Μέχρι στιγμής, ένα 10% των τελειόφοιτων δεν ασχολήθηκαν με το μηχανογραφικό ενώ κάποιοι δεν θα υποβάλλουν επιλέγοντας το εξωτερικό, ή να δώσουν και πάλι πανελλήνιες την ερχόμενη χρονιά.


Την απόφαση να κλείνει η παραλιακή οδός της Αλεξανδρούπολης μισή ώρα νωρίτερα έλαβε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης. Πλέον η Βασιλέως Αλεξάνδρου θα κλείνει από τις οκτώ διασφαλίζοντας την ακεραιότητα των παιδιών που παίζουν εκεί.


Την απομάκρυνση 4 δέντρων από την αυλή του 1ου Δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης πρότεινε η υπηρεσία ποιότητας ζωής του Δήμου, δεδομένου ότι στο σημείο θα ανεγερθεί το νέο βιοκλιματικό νηπιαγωγείο. Ο Δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, διαβεβαίωσε πως θα τοποθετηθούν νέα δέντρα τονίζοντας πως πριν την λήψη της απόφασης, υπήρξε η ανάλογη έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.


Ως μία από τις δυναμικότερες και υγιέστερα αναπτυσσόμενες ελληνικές επιχειρήσεις,  βραβεύτηκε Εβρίτικη εταιρεία φωτισμού στο πλαίσιο της απονομής των βραβείων επιχειρηματικής αριστείας Diamonds of The Greek Economy 2019, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Μία εταιρεία, που παρά τις δυνατότητες της να μεταφερθεί στο εξωτερικό, παρέμεινε στην Αλεξανδρούπολη, επένδυσε στην περιοχή και κράτησε μερίδα νέων ανθρώπων στον τόπο.


Βρέθηκε η λύση, έστω και με καθυστέρηση, στο ζήτημα που αφορά στην απουσία ναυαγοσωστών στην Αλεξανδρούπολη. Ο Δήμος και εταιρία της πρωτεύουσας του Έβρου, υπογράφουν σχετική σύμβαση, με τους προσλαμβανόμενους να πιάνουν άμεσα δουλειά.


Ασφυκτικοί και συνεχείς είναι οι έλεγχοι στο νησί της Σαμοθράκης σύμφωνα με τους επαγγελματίες του νησιού. Ζητούν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση , εξαιτίας των δυσχερών συνθηκών της περιοχής.  Απευθυνόμενοι οι ίδιοι στα αρμόδια όργανα υπογραμμίζουν την ανάγκη για άμεση δράση της κρατικής μέριμνας, λόγω των δυσμενών καταστάσεων που υπάρχουν στο νησί.


Η παράνομη μετανάστευση και η φύλαξη των συνόρων αποτέλεσαν το θέμα κυβερνητικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι. Ετέθησαν έξι προτεραιότητες που θα υλοποιηθούν σε στενή συνεργασία και με την τεχνική βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με εντατικοποίηση ελέγχων κυρίως από θαλάσσης και με καλύτερη αξιοποίηση των δυνάμεων του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής .


Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει η ανέγερση του Σφαγείου των Φερών δεδομένου ότι ο φάκελος βρίσκεται στην διαδικασία τελικής έγκρισης από το ελεγκτικό συνέδριο. Βάση του χρονοδιαγράμματος κατασκευής, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.


Σε απόγνωση βρίσκονται οι ελαιοπαραγωγοί της Μάκρης ύστερα από την πρόσφατη χαλαζόπτωση καθώς μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής βρέθηκε στο καλάθι των αχρήστων. Από την άλλη πλευρά, οι υπάλληλοι και οι ιδιοκτήτες συνεργείων αυτοκινήτων που τοποθετούν παρμπρίζ κάνουν... "χρυσές δουλειές" αφού εκατοντάδες αυτοκίνητα βρίσκονται προς επιδιόρθωση στα καταστήματα τους.


Σελίδα 3 από 999

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps