Για δεκαετίες λανθασμένων πολιτικών σε ένα άναρχο τοπίο, που στέρησαν από την περιοχή την ευκαιρία να αναπτύξει τα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, κάνει λόγο ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης. Σε άρθρο του για τον στρατηγικό σχεδιασμό εστιάζει στις ακριτικές περιοχές και στην  Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που όλα κινούνταν με πελατειακές σχέσεις, φαινόμενα διαφθοράς και ενισχύσεις με έναν ιδιότυπο «προνοιακό» χαρακτήρα.


Πρόταση εγκατάστασης μηχανισμού αυτόνομης εισόδου και εξόδου από την θάλασσα, το γνωστό πλέον Seatrack, έχει καταθέσει το σωματείο ΑμεΑ Ροδόπης προς τον Δήμο Μαρωνείας - Σαπών. Το σωματείο ατόμων με αναπηρία Ροδόπης προτάσσει την περιοχή της Αλκυώνας, προκειμένου να τοποθετηθεί ο μηχανισμός, μετά και από επαφές που είχε με τους προσκόπους στην περιοχή.


13 νέους υποψηφίους που στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο «Πόλη & Πολίτες» παρουσίασε σε το απόγευμα της Δευτέρας ο Βαγγέλης Λαμπάκης. Ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος παρουσίασε τα ονόματα και παρέθεσε τους στόχους της παράταξης.


Στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ που κατέταξε τη χώρα, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στις κορυφαίες επιδόσεις της Ε.Ε.,  στα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Οικονομίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, την αρχιτεκτονική των προγραμμάτων και την ιδιαίτερη μέριμνα για την απασχόληση, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης σε τηλεοπτική εκπομπή. Ο κ. Γιαννακίδης τόνισε ότι ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα δυνατά στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και για το λόγο αυτό αυξήθηκε ο προϋπολογισμός του προγράμματος για τις τουριστικές επιχειρήσεις.


Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Τρίτη, σε ηλικία 46 ετών ο Θεόφιλος Σεχίδης, που το 1996 είχε συγκλονίσει την Ελλάδα με τη δολοφονία και τον τεμαχισμό πέντε μελών της οικογένειάς του. Ο Σεχίδης, γνωστός ως «Έλληνας Χάνιμπαλ» ή και «σφαγέας της Θάσου», ήταν κρατούμενος στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.


Τέσσερις οργανώσεις της Θεσσαλονίκης η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και ο Σύλλογος SOS τροχαία εγκλήματα ζητούν από την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία να σταματήσει τώρα τις θανατηφόρες καταδιώξεις σε δημόσιους δρόμους. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν συχνά περιστατικά που έχουν καταγραφεί στην Καβάλα.


Επιδείνωση του καιρού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέχρι το βράδυ της Τετάρτης με χιονοπτώσεις στα πεδινά, έντονες βροχοπτώσεις και αισθητή μείωση της θερμοκρασίας.


Τροπαιούχοι ΑΜΘ στέφθηκαν οι «έφηβοι» του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας. Παρά την ήττα από τον Εθνικό με 3-1, σε ένα έτσι και αλλιώς διαδικαστικό παιχνίδι στην Αλεξανδρούπολη, οι αθλητές των Μιχάλη Κόβατς & Θοδωρή Χουσίδη κατέκτησαν και επίσημα το πρωτάθλημα.


Μετά την εκπλήρωση όλων των νομικών απαιτήσεων για την έναρξη ισχύος της τελικής συμφωνίας και των συνταγματικών τροποποιήσεων, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα δημοσιεύσει στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυβέρνησης την ημερομηνία έναρξης ισχύος των συνταγματικών τροποποιήσεων, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. Όπως τονίζεται η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας και η Ελλάδα θα υποβάλουν κοινή επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, και θα τον ενημερώνουν για την ημερομηνία έναρξης ισχύος της τελικής συμφωνίας, η οποία βάζει τέλος στην επί δεκαετίες αντιπαράθεση μεταξύ των δυο χωρών.


Την βεντάλια της διεθνούς πολιτικής ατζέντας με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις εντός και εκτός της Ελλάδας ξεδίπλωσε ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε για την σημασία και την ισχύ της συμφωνίας των Πρεσπών και τον θετικό αντίκτυπο που είχε στα μάτια των Ευρωπαίων πολιτικών. Εστίασε στην σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών αλλά και σχολίασε της αλλεπάλληλες παραβιάσεις της Τουρκίας.


Κοίτασμα φυσικού αερίου ανακαλύφθηκε στην περιοχή Ραιδεστό, έξω από την Κωνσταντινούπολη, στην ανατολική Θράκη σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της γείτονας χώρας, Φατίχ Ντονμέζ. Το αποτέλεσμα αυτό ήρθε ύστερα από σειρά ενδελεχών ερευνών στην περιοχή με τον υπουργό να καταλήγει: «ξεκινάμε να μελετάμε το σημεία και θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες στην συνέχεια.


Επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν για την ενίσχυση μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων μετά και από πρωτοβουλία του Υφυπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Στάθη Γιαννακίδη, και της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά. Στόχος είναι να ικανοποιηθεί το υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και η ανάγκη υποστήριξης βιώσιμων επενδύσεων στον τουριστικό τομέα.


Σελίδα 3 από 901

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps