Στην κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων, θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, από το επόμενο σχολικό έτος. Η αλλαγή του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εντάσσεται στο γενικό σχέδιο αλλαγών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, ενώ ο νέος τρόπος εισαγωγής στα πανεπιστήμια, μένει να καθοριστεί.


Το έργο «τοπικοί οργανισμοί κατά του εξτρεμισμού” επιχειρεί να αποτρέψει την ριζοσπαστικοποίηση που οδηγεί στην τρομοκρατία και στον βίαιο εξτρεμισμό, δικτυώνοντας τους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τις αρχές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης είναι εταίρος του έργου, και πραγματοποίησε το πρώτο σεμινάριο κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης των φορέων.


Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «ετερότητα και παιδαγωγική του θεάτρου» της σχολής επιστημών της αγωγής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, διοργάνωσε το 1ο διεθνές επιστημονικό συνέδριο Τέχνες και εκπαίδευση, στην Αλεξανδρούπολη.


Έρχεται στην Αλεξανδρούπολη το 20ο Πανελλήνιο Ποδοσφαιρικό Πρωτάθλημα Συλλόγων Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ελλάδας – Κύπρου «Ακριτίδεια 2017», με την συμμετοχή 20 συνολικά ομάδων από την Ελλάδα και από την Κύπρο.


Τα αιτήματα της ελεύθερης διάβασης από τους σταθμούς διοδίων και του διορισμού υπαλλήλου, σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, υπευθύνου για τα άτομα με αναπηρίες, διατυπώνει με επιστολή της η αρμόδια Ένωση Συνομοσπονδιών. Την επιστολή συνυπογράφει και ο νομαρχιακός σύλλογος του Έβρου.


Η Τουρκική πλευρά πρέπει να συμμορφωθεί με τις Διεθνείς Συμβάσεις και να αφήσει κατά μέρους τις προκλήσεις. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Πρωθυπουργός στην Άγκυρα, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των θεμάτων που συζητήθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής. Απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις ο Αλέξης Τσίπρας, μίλησε τόσο για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, όσο και στην ελληνική οικονομία.


Τον Βούλγαρο ομόλογό του υποδέχθηκε στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα, μετά την προσευχή και ανάγνωση του Κορανίου μέσα στην Αγία Σοφία. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο Έλληνας Πρόεδρος τόνισε πως ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αλλά και της ιστορίας και του πολιτισμού ενός λαού είναι  απαραίτητα στοιχεία φιλίας και καλής γειτονίας.


Το ρόλο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσας Γκαρά, στην διαδικασία μετάταξης υπαλλήλου από το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΣΥΚΝΕ. Ο Χριστόδουλος Μεντίζης, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ήταν αρνητική στην εν λόγω μετάταξη, κι ότι τέτοιου είδους ενέργειες αποδυναμώνουν το νοσοκομείο.


«Είμαστε ένας τόπος με σημαντικούς βιότοπους και πλούσια βλάστηση. Οφείλουμε να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι για να τα διαφυλάξουμε, επισήμανε μεταξύ άλλων ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας. Ο Δημήτρης Πέτροβιτς, συγκάλεσε την εν λόγω συνάντηση, εν όψει των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένονται το επόμενο διάστημα.


Τη δυνατότητα προστασίας των καλλιεργειών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, δίνει ο οργανισμός ελληνικών γεωργικών ασφαλίσεων στους παραγωγούς, με δύο προγράμματα. Περισσότερα, για τις ενέργειες που έχουν ως σκοπό την μείωση των ζημιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στο video που ακολουθεί.


Δράσεις ενημέρωσης και κατάρτισης εναντίον της τρομοκρατίας, προγραμματίζει η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, ως εταίρος του ευρωπαϊκού προγράμματος «Τοπικοί οργανισμοί κατά του Εξτρεμισμού». Η ημερίδα ενημέρωσης, θα γίνει στη δημοτική βιβλιοθήκη, όπου θα μιλήσουν –μεταξύ άλλων- ο μητροπολίτης Άνθιμος, καθηγητές πανεπιστημίου και διακεκριμένοι επιστήμονες.


Με τη συμμετοχή περισσότερων από 60 συλλόγων από όλη την Ελλάδα, και τουλάχιστον 25 από τη Θράκη, θα γίνει το 7ο πανελλήνιο αντάμωμα Ανατολικο-Ρωμυλιωτών και Βορειο-Θρακιωτών, στην Κομοτηνή. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων, που στόχο έχει την αναβίωση των παραδόσεων και την προαγωγή της ιστορικής μνήμης του τόπου.


Σελίδα 3 από 695

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps