Ethnic festival διοργανώνεται στην Αλεξανδρούπολη από την Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων “ΑΡΣΙΣ” και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Ένα ανοιχτό φεστιβάλ γνωριμίας των Αλεξανδρουπολιτών με τα παιδιά που φιλοξενούνται στη Δομή Ασυνόδευτων Ανηλίκων “Έλλη”, που λειτουργεί στην πόλη τα τελευταία τρία χρόνια. Οι συμμετέχοντες μέσα από βιωματικά και διαδραστικά εργαστήρια θα έρθουν σε επαφή με όλες τις διαφορετικές κουλτούρες της ομάδας τους καθώς και με την τοπική.


Την δημιουργία νέων τμημάτων αλλά και την ενίσχυση του τμήματος των μουσικών συνόλων του Δημοτικού Ωδείου προανήγγειλε η διευθύντρια του Μερόπη Κολάρου, τα νέα τμήματα τα οποία θα απευθύνονται και στις μικρές ηλικίες αναμένεται να ξεκινήσουν από την καινούργια χρονιά στο δημοτικό ωδείο , το οποίο μετρά πολλά χρόνια ζωής και οι απόφοιτοι του κατέχουν ισχυρά πτυχία.


Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 11:30 το πρωί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Έβρου, καλούνται ολοι οι φορείς της Θράκης, να δώσουν με την παρουσία τους παλμό στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται στη Θράκη, κατά της εξόρυξης χρυσού. Το κάλεσμα απήυθυνε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βαγγέλης Λαμπάκης, ως απάντηση στα λεγόμενα του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Καλούνται όλοι φορείς της Θράκης να συζητήσουν για να συντονίσουν τον αγώνα τους.


Δυναμικό παρών στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης έδωσαν επιχειρήσεις και φορείς της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Μεταξύ άλλων συμμετείχε  το πανεπιστήμιο Θράκης, στο πλαίσιο της "academia", του θεματικού αφιερώματος για την εκπαίδευση. Επίσης η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας  αλλά και τα επιμελητήρια της περιοχής. Στην έκθεση οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις επιχειρήσεις μας, τα προιόντα και φυσικά τις ομορφιές του τόπου.


Με το ενδιαφέρον στραμμένο στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού έλαβε μέρος στη διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Μεταξύ άλλων στην έκθεση συμμετείχαν 45 επιμελητήρια απο καθε γωνιά της Ελλάδας, υπό την ομπρέλα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελήτηρίων.  Τα εγκαίνια της Ένωσης πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του προέδρου της Κωνσταντίνου Μίχαλου. Για ακόμη μία χρονιά, συμμετείχε με σημαντικό αριθμό εκθετών, αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα του θεσμού.


Την πρώτη του συνεδρίαση πραγματοποίησε την Κυριακή το απόγευμα  το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης , μοναδικό θέμα η εκλογή του προεδρείου καθώς και των μελών της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής , πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου εκλέχτηκε με οριακή πλειοψηφία ο Δημήτρης Κολιός ενώ κομφούζιο επικράτησε για αρκετή ώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου μετά από διαφωνία σχετικά με τον τρόπο εκλογής των τακτικών μελών της οικονομικής επιτροπής.


Συνεδρίασε για πρώτη φορά το δημοτικό συμβούλιο Ορεστιάδας όπου και αναδείχθηκε ως νέος πρόεδρος ο Βαγγέλης Μαρασλής. Όπως ορίζει ο νόμος συστάθηκε η επιτροπή ποιότητας ζωής καθώς και η οικονομική επιτροπή του δήμου.


Δωρεάν, χωρίς καμμία επιβάρυνση και για όλη τη χρονιά θα μπορούν να φιλοξενούνται βρέφη και παιδιά στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Η δυνατότητα αυτή δίνεται σε οικογένειες της περιοχής μας, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ το οποίο καλύπτει το κόστος των τροφείων. Στο δήμο Αλεξανδρούπολης στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 360 παιδιά, οικογενειών που πληρούν τα κριτήρια.


Ο Κ. Μητσοτάκης για τον χρυσό στην Θράκη

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 15:44

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης όταν αναφέρθηκε στις επενδύσεις χρυσού. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την εξόρυξη χρυσού στην Θράκη λέγοντας πως το έργο θα προχωρήσει με την σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.


Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τον αθέμιτο ανταγωνισμό στην φορολογία με τις δύο γειτονικές χώρες μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Εστίασε στον ηγετικό ρόλο της περιφέρειας καταλήγοντας πως σύντομα με όλα τα έργα που αφορούν την ενέργεια, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης θα καταστεί ένας από τους ισχυρότερους ενεργειακούς κόμβους.


Για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και τις διαδικασίες ανέλκυσης της βυθοκόρου μίλησε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ. Δήλωσε ανοιχτά το ποσό που δαπανήθηκε, το οποίο ανέρχεται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, τονίζοντας ότι οι αμερικανικές επενδύσεις θα διαδραματίσουν ένα σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας.


Έκπτωτη κηρύχθηκε η SAOS

Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019 15:42

Έκπτωτη κηρύχθηκε η εταιρία που είχε αναλάβει να πραγματοποιεί τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη. Το πλοίο βέβαια έχει επιδιορθωθεί η απόφαση όμως του υπουργείου ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής παραμένει.


Σελίδα 3 από 1028

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps