Την υλοποίηση των υποσχέσεων και των πληρωμών τους, αναμένουν οι τευτλοπαραγωγοί του Έβρου. Παρά τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, βίωσαν μια από τις πιο ιδιαίτερες καμπάνιες στην ιστορία της Βιομηχανίας. Προβληματιζόμαστε για το παρόν και το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα, δήλωσε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Διπλή Ματιά» του ΔΕΛΤΑ fm 102,3 ο Πρόδρομος Προϊκάκης. 


Στον κατάλογο των Προστατευόμενων Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συγκαταλέγεται το επόμενο διάστημα, το ελαιόλαδο της Μάκρης του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Για την προοπτική που σηματοδοτεί το γεγονός, για το προϊόν σήμα-κατατεθέν της περιοχής, ρωτήθηκε και απάντησε ο πρόεδρος του Αγροτικού Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Δημοσθένης Χατζηνικολάου. 


Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, προέβη η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Η διαδικασία συνοδεύτηκε από βραβεύσεις ιατρών, που κατάφεραν να διακριθούν σε διεθνές επίπεδο για το ερευνητικό τους έργο.


Το ποσό των 18.770 ευρώ κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να διαθέσουν για κοινωφελείς σκοπούς, τα μέλη του συλλόγου Κυριών και Δεσποινίδων Αλεξανδρούπολης, στη διάρκεια του 2017. Αξίζει να σημειωθεί πως ο –ιστορικός για την πόλη- Σύλλογος κλείνει φέτος τα 98 χρόνια παρουσίας και προσφοράς του.


Συζήτηση για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της 1ης   , για το 2018, τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Ο Δήμαρχος ανέγνωσε ψήφισμα, δηλώνοντας ρητά –μεταξύ άλλων- ότι η χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει αποδεκτός. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον αντίποδα, επισήμανε ότι η χρήση θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή, μόνο υπό τη μορφή γεωγραφικού προσδιορισμού.


Ερώτηση, εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, αναφορικά με το διαγωνισμό για την αντικατάσταση των λαμπτήρων οδοφωτισμού στην Αλεξανδρούπολη, κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ». Οι τόνοι της συνεδρίασης ανέβηκαν, με το Δήμαρχο να επισημαίνει πως πρόκειται για διαγωνισμό προμήθειας, κατηγορώντας τον Παύλο Μιχαηλίδη ότι βάζει «τρικλοποδιές», στο έργο της δημοτικής αρχής.


«Μέχρι και το καλοκαίρι, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο της πλήρους αποκατάστασης του αποχετευτικού αγωγού στη Χώρα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης, για ένα θέμα που αποτελεί το μεγάλο βραχνά κατοίκων και επαγγελματιών στο νησί. Το ζήτημα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του σώματος, με τον Παναγιώτη Παππά να επισημαίνει ότι πρόκειται για ολοκληρωμένο έργο κι όχι για τμηματικές παρεμβάσεις.


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον των αλλαγών που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, διεξήγαγαν στην Αλεξανδρούπολη μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ Έβρου, τη στιγμή που οι προαπαιτούμενες για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης διατάξεις, ψηφίζονταν στη Βουλή. Η πορεία τους πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με βασικό σύνθημα την αποκατάσταση των αδικιών εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων.


Τα project και οι στοχεύσεις του μέλλοντος, σε ότι αφορά στην υλοποίηση έργων και αναπτυξιακού σχεδιασμού, ήταν τα αντικείμενα της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης αναφέρθηκε σε σειρά έργων, που σύμφωνα με τον ίδιο, θα αλλάξουν το πρόσωπο της πόλης τις επόμενες δεκαετίες. 


Στην αναμονή εξακολουθούν να βρίσκονται κατασκευαστές και ενδιαφερόμενοι, αναφορικά με την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον ΙΙ». Οι χρηματοδοτήσεις του αναμένονται να αγγίζουν τα 500.000.000 ευρώ, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει, στα τέλη του 2017, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης. 


Ξεκινά και επίσημα πλέον η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Ορεστιάδας, αφού ολοκληρώθηκαν όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες. Πρόκειται για ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, η κατασκευή του οποίου θα γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής.


Εργοδότης, αφού κατέβαλλε σε εργαζόμενό του το Δώρο Χριστουγέννων, το ζήτησε πίσω. Αυτό είναι το περιεχόμενο, καταγγελίας που έφθασε στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας στην Αλεξανδρούπολη. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Έβρου, τα περιστατικά είναι περισσότερα, ωστόσο δεν φτάνουν στο σημείο της καταγγελίας, λόγω του φόβου των εργαζομένων πως κάτι τέτοιο, θα τους στερήσει τη δουλειά τους.


Σελίδα 3 από 838

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps