Το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αμερική, τη συνάντησή του με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τη συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Όπως είπε ο υπουργός Επικρατείας, η ελληνική πλευρά πήρε στήριξη για ανάπτυξη, επενδύσεις και χρέος. Επιβεβαίωσε επίσης ότι «υπάρχει συμφωνία για την αναβάθμιση των F-16 συνολικού ύψους 2,4 δισ. τονίζοντας ότι είναι επωφελής για την Ελλάδα και αναγκαία για να μην απαξιωθεί ο υφιστάμενος στόλος και πρόσθεσε ότι η πραγματική επιβάρυνση για τον προϋπολογισμό θα είναι 1,1 δισ σε βάθος 10-15 ετών».


Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σήμερα, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ ενώ χθες συζήτησε με Επιτρόπους τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.


Διαδημοτικό Συμβούλιο στη Σαμοθράκη

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 21:22

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων Σαμοθράκης και Αλεξανδρούπολης για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την κοινή διεκδίκηση νέων ακτοπλοϊκών γραμμών, τη βελτίωση των υφισταμένων, την τεχνική βοήθεια του Δήμου Σαμοθράκης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Επίσης θα γίνει ο απολογισμός ζημιών από θεομηνία στη Σαμοθράκη και ο προγραμματισμός αποκατάστασης των ζημιών με ισχυρές και μόνιμες υποδομές.


Πιστή στο χειμερινό της ραντεβού με την 7η τέχνη, η κινηματογραφική λέσχη Αλεξανδρούπολης ξεκίνησε ήδη την προβολή ταινιών στο δημοτικό θέατρο της πόλης.


Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης έδειξαν σθένος. Μας δείξατε τι σημαίνει Έλληνες". Αυτό υπογράμμισε από το νησί του Έβρου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Προκόπης Παυλόπουλος διαπίστωσε ιδίοις όμασι τις πληγές της θεομηνίας, συνομίλησε με κατοίκους και ανακυρήχθηκε επίτιμος δημότης. Ο ίδιος έστειλε ρητά και αυστηρά μηνύματα προς τη γείτονα χώρα, τονίζοντας πως "δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο". Η Σαμοθράκη γιόρτασε τα Ελευθέριά της, υποδεχόμενη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια επίσκεψη υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας.


Στον υψηλό συμβολισμό της παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σαμοθράκη, στάθηκαν αμιγώς, οι εκπρόσωποι θεσμών και φορέων που τον υποδέχθηκαν. "Η επίσκεψη του Προέδρου αποπνέει αισιοδοξία και ελπίδα", τόνισαν οι βουλευτές, που απο κοινού με επαγγελματίες και κατοίκους, αποτίμησαν την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου, ως μια ευκαιρία το νησί να βρει κι άλλους συμμάχους, στην αντιμετώπιση των βαθύτατων πληγών της θεομηνίας του Σεπτεμβρίου.


Άναψαν και πάλι τα αίματα στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης. Αρχικά τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης και αναφέρθηκε την επένδυση LNG με αφορμή τη συνάντηση Τσίπρα-Τραμπ, στην οποία, έγιναν αρκετές αναφορές για το συγκεκριμένο έργο καθιστώντας όπως είπε την Αλεξανδρούπολη σε παγκόσμιο ενεργειακό κόμβο. Η αναφορά του δημάρχου στη συνεδρίαση του σώματος στις 6 Φεβρουαρίου του 2012 όπου γνωμοδοτήθηκε θετικά η επένδυση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με τους επικεφαλείς των παρατάξεων να κάνουν λόγο για υπερβολές και προσπάθειες αποπροσανατολισμού των δημοτών από τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που κρύβει το έργο.


Ενημερωτικές δράσεις, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, πραγματοποιεί ο σύλλογος καρκινοπαθών του νομού Έβρου. Οι τριήμερες εκδηλώσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας των μελών του συλλόγου, για την σωστή ενημέρωση των γυναικών κάθε ηλικίας, ως το πρώτο βήμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου.


«Και 100 φορές να τα σπάσουν, 101 θα τα ξαναφτιάξουμε», αυτό μεταξύ άλλων δηλώνουν τα μέλη της τομεακής επιτροπής Έβρου του ΚΚΕ, ύστερα από τον βανδαλισμό του μνημείου αφιερωμένου στους αγωνιστές του ΕΑΜ. Οι ζημιές προκλήθηκαν από αγνώστους κατά τη διάρκεια της νύχτας, πριν το μνημείο προλάβει να συμπληρώσει μια εβδομάδα ζωής.


Σε διαδικασία εξεύρεσης πόρων, βρίσκεται η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, για την κατασκευή νέας πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή της Τραϊανούπολης. Πρόκειται για ένα έργο που θα αντικαταστήσει την υφιστάμενη εγκατάσταση, όπου αναμένεται να μετατραπεί σε διαμετακομιστικό κέντρο.


Στη βελτίωση των νοσηλευτικών υπηρεσιών προχωρά η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με τη σύσταση δύο νέων συλλογικών οργάνων. Πρόκειται για την επιτροπή νοσηλευτικής και εσωτερικών μετακινήσεων, στην αρμοδιότητα των οποίων μετατίθενται ζητήματα που αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους και για τα οποία μέχρι στιγμής γνωμοδοτούσε αποκλειστικά η διοίκηση και η διεύθυνση της νοσηλευτικής υπηρεσίας.


Άμυνα, Ενέργεια, Εμπόριο και Μεταφορές, αποτέλεσαν κάποιους από τους πυλώνες της συζήτησης μεταξύ Ντόναλντ Τραμπ και Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσινγκτον. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εστίασε στο τομέα της Ασφάλειας, εξάροντας τη συμφωνία για ενίσχυση του στόλου των f-16 της χώρας μας. Αναφορά, στο πλαίσιο των δηλώσεων των 2 Ηγετών, έγινε και στην Αλεξανδρούπολη, με γνώμονα την ενεργειακή προοπτική και τη συνεργασία που σηματοδοτεί η δρομολόγηση του πλωτού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.


Σελίδα 3 από 780

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps