Ο κορωνοϊός ήρθε απειλώντας την υγεία μας  και αλλάζοντας την καθημερινότητα μας, καθώς  η έξοδος των πολιτών γίνεται πλέον με «εξοδόχαρτο» και ταυτότητα. Το μέτρο στην απαγόρευση των μετακινήσεων επιβλήθηκε καθώς οι πολίτες δε συμμορφώθηκαν στο αίτημα της πολιτείας να μείνουν στο σπίτι για να μη διασπείρουν τον ιό. Πάντως οι έλεγχοι σήμερα ξεκίνησαν με τους πολίτες να συμμορφώνονται επιδεικνύοντας το έντυπο που απαιτείται για τη μετακίνηση τους.


Σε ανακοίνωση του, ο ιατρικός σύλλογος καλεί τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους  να μην ανησυχούν, να μην πανικοβάλλονται αλλά και να μην αδιαφορούν, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα  τις οδηγίες των ειδικών για τον κορωνοιό. Μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση ο πρόεδρος του συλλόγου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην χλωροκίνη, ουσία την οποία τρέχουν να προμηθευτούν οι πολίτες από τα φαρμακεία, καθώς φαίνεται πως έχει αποτελέσματα στη θεραπεία κατά του κορωνοϊού. Κάλεσε παράλληλα όσους την έχουν προμηθευτεί να την επιστρέψουν.


Μια σειρά συμβουλών και προληπτικών μέτρων για τους Αλεξανδρουπολίτες ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης ζητώντας τους να παραμείνουν στα σπίτια τους. Εξήγησε πως όλες οι υποστηρικτικές δομές του δήμου λειτουργούν στο έπακρο με νέες υπηρεσίες για τις ευπαθείς ομάδες και ενημερωτικές τηλεφωνικές γραμμές. Κατέληξε πως η δυσκολότερη περίοδος πλησιάζει και πως όλοι πρέπει να δείξουμε σθένος.


Εν μέσω κορονοϊού αλλά και όσων συμβαίνουν στον Έβρου, έγινε η αλλαγή στις διοικήσεις των μεραρχιών του νομού μας. Διοικητής της 12ης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη ανέλαβε ο Υποστράτηγος Χρήστος Μπούφης και διοικητής στην 16η Μεραρχία Διδυμοτείχου ο Υποστράτηγος Ιωάννης Βασιλάκης.


Τα καταστήματα έκλεισαν, οι χώροι εστίασης επίσης, ενώ στους δρόμους παραμένουν όσοι πρέπει να εργαστούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μία κατηγορία αποτελούν και οι οδηγοί των ταξί, οι οποίοι συνεχίζουν τα λειτουργούν όλο το 24ωρο για την εξυπηρέτηση του κοινού. Για την προστασία τους, οι οδηγοί έχουν λάβει τα μέτρα που συστήσουν οι οργανισμοί υγείας. Φορούν μάσκες, γάντια και χρησιμοποιούν αντισηπτικά για την απολύμανση των χεριών τους.


Τους επόμενους μήνες αναμένεται να εκπαιδευτούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο οι 400 νεοπροσληφθέντεςσυνοριοφύλακες, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Έβρου. Η διαδικασία για την πρόσληψη τους βαίνει προς το τελευταίο στάδιο, καθώς ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί πίνακες. Ακολουθούν οι ενστάσεις και αμέσως μετά η πρόσληψη των επιτυχόντων. Η εκπαίδευση των 400 θα γίνει στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.


Στη νέα δημοτική πινακοθήκη της Αλεξανδρούπολης θα διενεργείται από την Τετάρτη η εθελοντική αιμοδοσία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών, η ανάγκη για αίμα παραμένει αυξημένη αλλά οι αιμοδότες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς μπορεί να μεταφέρουν κάποια ασθένεια.


Μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι θα μπορούν να ταξιδεύουν πλέον στα νησιά προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η μετακίνηση των επιβατών και των πολιτών. Αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις. Από αύριο κλείνουν και οι λαικές αγορές και θα ληφθούν νέα μετρα. Εντωμεταξύ δόθηκαν σήμερα και οι κωδικοί των επιχειρήσεων που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης.


Οι λαϊκές αγορές πρέπει να λειτουργήσουν, τόνισε δήλωσε ο πρόεδρος των παραγωγών της Αλεξανδρούπολης. Οι παραγωγοί θέλουν να εργαστούν λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα. Μάλιστα έχουν κατατεθεί προτάσεις προκειμένου να διατηρηθούν μέτρα ασφαλείας μεταξύ των  πάγκων. Πάντως νέα απόφαση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης προβλέπει την αναστολή λειτουργίας των λαϊκών αγορών στη δημοτική ενότητα Φερών και στη δημοτική ενότητα Αλεξανδρούπολης.


Εκατοντάδες ή και χιλιάδες εκτιμάται πως είναι οι απολύσεις που έγιναν  το πρώτο 15ημερο του Μαρτίου λόγω του κορωνοϊού και αυτό αναμένεται να φανεί τους επόμενους μήνες στο σύστημα Εργάνη. Για το λόγο αυτό η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε ατομική και συλλογική επαγρύπνηση για τη διαχείριση των συνεπειών της κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα δημιούργησε ηλεκτρονική πλατφόρμα μέσω της οποίας ενημερώνει τους πολίτες για τα ζητήματα που αφορούν τις απολύσεις, τις άδειες, αλλά και τις αποζημιώσεις που δικαιούνται


Σελίδα 3 από 1156

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps