«Οι πολίτες να υποβάλουν αιτήσεις ακόμη και στη λίστα των επιλαχόντων, μιας και είναι πιθανόν κάποιες από τις κύριες να απορριφθούν». Αυτό, μεταξύ άλλων, επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Κατασκευαστών Έβρου, Γιώργος Γεωργιάδης, με αφορμή το γεγονός πως ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα του «Εξοικονομώ Κατ Οίκον 2». Ο σκοπός της, αυτή τη φορά θα έχει το χαρακτήρα της επιδιόρθωσης, καθώς έρχεται να αποκαταστήσει τις αιτήσεις των δικαιούχων που είχαν μεν υποβληθεί, αλλά δεν είχαν οριστικοποιηθεί.


«Το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα μας κάνει υποδείξεις για το τι θα κάνουμε με τα λιμάνια». Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη και τα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος, ο Υπουργός Ναυτιλίας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ανακοίνωσε νέα συμφωνία με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων που θα υπαγορεύει του όρους αξιοποίησης των λιμένων, και έγινε αποδέκτης παραπόνων από μερίδα εργαζομένων.


Στη ρητή διαβεβαίωση πως η Λιμενική Ακαδημία θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη, προχώρησε ο Υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε την πορεία εξέλιξης του ζητήματος ύστερα από συνάντηση με το Δήμαρχο, ενώ στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκαν επίσης η εκμετάλλευση της δυτικής χερσαίας ζώνης και ο σταθμός LNG, με τον Υπουργό να ανακοινώνει ότι ο δήμος θα λαμβάνει κέρδη από την αξιοποίηση του λιμένα.


Με αναβρασμό, φωνές, ανοιχτές διαφωνίες και πολύ μεγάλη ένταση, διεξήχθη η έκτακτη λαϊκή συνέλευση, με θέμα την ατμοσφαιρική ρύπανση της ευρύτερης περιοχής, στη Νέα Καρβάλη της Καβάλας. Οι κάτοικοι μιλούν ανοιχτά για έντονες μυρωδιές και ζητούν –μεταξύ άλλων- απαντήσεις από τις βιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, απαιτώντας μάλιστα επίσημα και ανεξάρτητα από αυτές, στοιχεία που θα καταδεικνύουν το μέγεθος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της επικινδυνότητας για τη Δημόσια Υγεία. 


Στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου τέθηκε για ακόμη μια φορά, το γεγονός της κράτησης των 2 Ελλήνων Στρατιωτικών στην Αδριανούπολη. «Είναι γελοίο να λέμε ότι 2 έλληνες αξιωματικοί που έκαναν ένα λάθος απείλησαν την Τουρκία», διαμήνυσε ρητά ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλωντ Γιούνκερ, με την άποψή του να λαμβάνει της απόλυτης στήριξης και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.


Ηχηρό μήνυμα στη γείτονα, έστειλε από το Καστελόριζο ο Πρωθυπουργός. «Η Ελλάδα δεν απειλεί αλλά και δε φοβάται κανέναν. Δε παζαρεύουμε ούτε σπιθαμή γης», ανέφερε ρητά ο Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας μηνύματα με αποδέκτη την Τουρκία, σε μια εποχή που οι σχέσεις των δυο χωρών, διέπονται από κρίση με φόντο –κυρίως- το Αιγαίο.


«Μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ως δημοσιογραφική πληροφορία,  ωστόσο υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να είναι βάσιμη». Αυτό -μεταξύ άλλων- δήλωσε ο αερολιμενάρχης του «Δημόκριτος», αναφορικά με τις φήμες που θέλουν την Αλεξανδρούπολη να συνδέεται αεροπορικά με το Τελ Αβίβ. Όσον αφορά, στα υφιστάμενα  δρομολόγια από και προς Κύπρο, αυτά θα μειωθούν για λόγους βιωσιμότητας της εταιρίας που τα εκτελεί.


«Ο νομός Έβρου παρουσιάζει πληθώρα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ωστόσο τα προβλήματα που έχει να διαχειριστεί η Εφορία Αρχαιοτήτων είναι πολλά» Αυτά -μεταξύ άλλων- δηλώνει η προϊσταμένη της Εφορίας του νομού, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.  Μια Ημέρα, που έχει καθιερωθεί από την UNESCO, με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με την προστασία του πολιτισμού.


«Η κίνηση της εθελοντικής προσφοράς αίματος, δεν θα πρέπει να σχετίζεται μόνο με τις δράσεις που οργανώνονται περιστασιακά, αλλά να είναι συνήθεια ζωής για τον κάθε αιμοδότη. Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης. Ο Τάσος Κοντακίδης, προσκαλεί παράλληλα όλους τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στην έκτατη εθελοντική αιμοδοσία που θα διεξαχθεί μπροστά στο Νομαρχείο, στο πλαίσιο της τρέχουσας Εβδομάδας Υγείας.


Σε παρεμβάσεις στο ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο του αστικού ιστού της Καβάλας και της Ενότητας των Φιλίππων, προχωρά η δημοτική αρχή. Το συνολικό ποσό θα φτάσει τις 800.000 ευρώ και αναμένεται, σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, να δώσει «ανάσα» σε ένα αρκετά παρωχημένο και προβληματικό οδικό δίκτυο.


«Ο καθένας θα πρέπει να σκέφτεται και να αναλαμβάνει τις ευθύνες του για μια κίνηση που πάει να κάνει». Αυτό, μεταξύ άλλων, τονίζει ο Υποναύαρχος εν αποστρατεία Νικόλαος Παπανικολόπουλος, στο πλαίσιο των εξελίξεων των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Το περιστατικό της ανύψωσης της ελληνικής σημαίας σε βραχονησίδες του συμπλέγματος των Φούρνων στο Αιγαίο, ξυπνά μνήμες από την κρίση των Ιμίων του 1996, και χρωματίζει ως «γκρίζα», τη συγκεκριμένη περιοχή στο χάρτη, αναφέρει ο ίδιος.


Ενίσχυση σε προσωπικό και επικαιροποίηση του οργανογράμματος, που διέπει τη λειτουργία του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου των Κήπων, ζητούν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι της Αλεξανδρούπολης. Δια στόματος του Προέδρου της, η Ένωση διεκδικεί –μεταξύ άλλων- μόνιμο προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις πάγιες ανάγκες της στην πόλη, στους οικισμούς, αλλά και στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Έβρου.


Σελίδα 3 από 758

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps