Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν οι προθεσμίες υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης προεγγραφής, στα τμήματα του Δημόσιου ΙΕΚ της Αλεξανδρούπολης. Τέσσερα τμήματα αναμένεται να λειτουργήσουν φέτος, μετά από πρόταση της διεύθυνσης της εκπαιδευτικής δομής, η οποία τελεί υπό έγκριση από το υπουργείο Παιδείας.


Σε αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του Run Greece Αλεξανδρούπολης προχώρησε ο ΣΕΓΑΣ, με την διοργάνωση να λαμβάνει χώρα λόγω κορονοϊού στις 27 αντί για τις 6 Σεπτεμβρίου. Στις 5 Σεπτεμβρίου τώρα θα διεξαχθεί ο 3ος ορεινός αγώνας δρόμου Kirki Trail στον οικισμό της Κίρκης.


Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου οφείλουν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν υπηρεσία στα σχολεία στα οποία θα τοποθετηθούν, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, τα ονόματα των οποίων ανακοινώθηκαν. Αυτή είναι η θετική εξέλιξη ενόψει του ανοίγματος των σχολείων. Την ίδια ώρα ανοιχτά παραμένουν πολλά ζητήματα, σε διοικητικό και υγειονομικό επίπεδο. Αυτό τουλάχιστον επεσήμανε ο Χάρης Κουσινίδης εκλεγμένος στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου και μέλος της Β ΕΛΜΕ. Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με προβλήματατα οποία οξύνονται λόγω της έλλειψης σχολικής στέγης στον νομό.


Συνολικά 75 σχολικούς καθαριστές πλήρους και μερικής απασχόλησης, θα προσλάβει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, για το νέο σχολικό έτος. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου τις αιτήσεις τους καθώς το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε σε αλλαγές. Η αίτηση συμμετοχής, πρέπει να υποβληθεί ηλεκτρονικά στον δήμο μέχρι τις 28 Αυγούστου.


Την απόφαση να επεκτείνει την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη στην περιοχή του Ιονίου στα 12 ναυτικά μίλια, από έξι ναυτικά μίλια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. Ο διεθνολόγος Κωνταντίνος Φίλης εξηγεί τι σημαίνει η επέκταση των χωρικών μας υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο.


Η επιτροπή Λοιμώξεων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έκρινε ως ακατάλληλες τις μάσκες υψηλής προστασίας για την αντιμετώπιση των περιστατικών με Covid-19, που προμηθεύτηκε το υπουργείο Υγείας. Στην παραπάνω, σοβαρή καταγγελία προχώρησε μέσω ανακοίνωση του το Σωματείο Υπαλλήλων Κρατικών Νοσοκομείων Έβρου. Σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά, το θέμα έφτασε μέχρι και το υπουργείο Υγείας, γεγονός που οδήγησε στην άμεση απόσυρση των μασκών που προορίζονται για άλλη χρήση.


Μία σημαντικά μεγάλη έκταση ανοιχτά της Αλεξανδρούπολης θα δεσμεύσει ο πλωτός σταθμόςLNG, που σε συνδυασμό με τον αγωγό που θα κατασκευαστεί αναμένεται να επηρεάσει τη θερμοκρασία του βυθού αρά και τα είδη που διαβιούν σε αυτόν. Για το λόγο αυτό παράκτιοι αλιείς της Αλεξανδρούπολης εκφράζουν την ανησυχία τους, για το επαγγελματικό τους μέλλον. Η επένδυση, ειδικά μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης.


Στα  293 είναι τα κρούσματα κορονοϊού σήμερα στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 6 στον Έβρο. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε και πέντε νέους θανάτους. Ιδιαίτερα αυξημένοι οι αριθμοί, κάνοντας τους ειδικούς να πουν ότι τα 2 μέτρα απόσταση που πρέπει να έχουμε ο ένας από τον άλλο αποτελούν αναχρονιστικά επιστημονικά δεδομένα.


Οι «Πτυχές του καθεστώτος των Μειονοτήτων κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης», αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου, στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων πως η Ελληνική Θράκη παρέχει αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για το πώς αντιλαμβάνονται Ελλάδα και Τουρκία, αντιστοίχως, την πιστή εφαρμογή της Συνθήκης της Λωζάνης.


"Δεν υπήρξε καμία αμφιβολία και κανένας δισταγμός στην αυστριακή κυβέρνηση, να ενισχύσουμε την Ελλάδα, τον Μάρτιο", δήλωσε επισκεπτόμενος την Ελλάδα ο αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νιχάμερ. Ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας που επισκέφτηκε την χώρα μας και μάλιστα μαζί με Έλληνες υπουργούς επιθεώρησαν τις δυνάμεις της Frontex που περιπολούν στα σύνορα. Η αντιπροσωπεία προσγειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αμέσως μετά μεταφέρθηκε με λεωφορεία στον Β. Έβρο


Αναδίπλωση Ζαμπούκη για το LNG

Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 17:16

Διαφορετική άποψη φαίνεται να έχει διαμορφώσει για το θέμα της  επένδυσης  του πλωτού τερματικού σταθμού του υγροποιημένου φυσικού  αερίου στην Αλεξανδρούπολη ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης. Σε αντίθεση με παλιότερες δηλώσεις του που εξέφραζαν άγνοια και έντονες επιφυλάξεις για το έργο , ο κύριος Ζαμπούκης με αφορμή την παρουσία του στην υπογραφή της προσχώρησης στην μετοχική σύνθεση του έργου και της Βουλγαρικής εταιρείας αερίου προχώρησε σε  νεότερες διθυραμβικές δηλώσεις σχετικά με την επένδυση.


Με κρατική χρηματοδότηση μέσω των δήμων της χώρας, θα γίνει η αγορά προστατευτικών μασκών, που θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν οι μαθητές στο σχολείο. Το υπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε την κατανομή ποσού σχεδόν 6,2 εκατομμυρίων ευρώ, σε όλους τους δήμους της χώρας, προκειμένου να αγοραστούν οι μάσκες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Στους πέντε δήμους του Έβρου θα μοιραστούν 83 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών


Σελίδα 20 από 1256

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps