Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα μαθήματα στα τμήματα φιλαρμονικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Για ακόμη μία χρονιά υπάρχουν τμήματα για όλες τις ηλικίες αλλά και οι νεοσύστατες παιδική χορωδία και χορωδία ενηλίκων.


Σταθερά ψηλά -πάνω από 200 και πολύ κοντά στο 300- παρέμειναν για μια ακόμα μέρα τα κρούσματα με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 270 νέες περιπτώσεις του ιού στην χώρα μας. Εξ αυτών τα 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην ΑΜΘ στο νοσοκομείο αναφοράς οι ασθενείς που νοσηλεύονται είναι 12.


Ανανέωση των συμβάσεων τους ζητούν οι καθαριστές του Π.Γ.Ν.Α. προκαλώντας συνάντηση με τον διοικητή του ιδρύματος. Σύμφωνα με την διοίκηση η καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος θα δοθεί σε ιδιώτη προκειμένου να μειωθεί το συνολικό κόστος.


Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα προβλήματα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας με αποτέλεσμα από νωρίς το πρωί χιλιάδες υποψήφιοι και γονείς να μην μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Σε ανακοίνωση της η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ μιλά καυστικά για την υπουργό παιδείας και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά, έπεσε, το σύστημα ηλεκτρονικής μετάδοσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων Εξετάσεων


Αισθητά μειωμένη λόγω των περιορισμών που επέφερε η πανδημία είναι η κίνηση στα ξενοδοχεία της Θράκης τα οποία επιβιώνουν σχεδόν αποκλειστικά μέσω του εγχώριου τουρισμού. Οι ξενοδόχοι φαίνεται να έχουν ξεγράψει την ανάκαμψη το 2020 και έχουν το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη χρονιά και στους τρόπους που θα μπορέσουν να επανέλθουν στην κανονικότητα.


Σε μικρή και σεμνή εκδήλωση συμμετείχαν οι συντελεστές που βοήθησαν στην πιστοποίηση του ελαιόλαδου Μάκρης ως Π.Ο.Π. λόγω των καταστάσεων που έχει επιφέρει η πανδημία. Η εκδήλωση διοργανώθηκαν από την περιφερειακή ενότητα Έβρου, με τον αντιπεριφερειάρχη να απονέμει 5 επαίνους στους κυριότερους συντελεστές της προσπάθειας αυτής.


Από 500.000€ πήραν 2 τυχεροί στον Έβρο βρίσκοντας και τα 10 νούμερα του Εθνικού Λαχείου. Σύμφωνα με τον πράκτορα οι δύο νικητές προέρχονται από την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο και μοιράστηκαν το ποσό του 1.000.000€.


Μετά την μείωση που προκάλεσε η πανδημία, ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει και πάλι το μεταναστευτικό στον Έβρο, καθώς οι ροές παρουσιάζουν αύξηση το τελευταίο διάστημα. Είναι ενδεικτικό ότι το διήμερο 20 - 21 Αυγούστου έγιναν συλλήψεις που αφορούσαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις σε Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Σε μία από αυτές μάλιστα σημειώθηκε τροχαίο ατύχημα στον Έβρο. Πάντως στις τάξεις των ένστολων επικρατεί ανησυχία και λόγω  του κορωνοϊού, αφού κανείς δεν γνωρίζει εάν διακινητές και διακινούμενοι φέρουν και τον κορωνοϊό.


Σοβαρός είναι ο κίνδυνος να χαθεί για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης το έργο της τηλεθέρμανσης των Φερών. Για καθυστέρηση από πλευράς της δημοτικής αρχής κάνει λόγο ο πρώην αντιδήμαρχος ενέργειας, φυσικών πόρων και Τραϊανούπολης Γιάννης Φαλέκας, μιλώντας στην Δέλτα Τηλεόραση.


Σε 8 μήνες θα είναι έτοιμος ο φράχτης στο νότιο τμήμα του Έβρου σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Θα έχει ύψος 5 μέτρα, ενώ ο προϋπολογισμός του κυμαίνεται στα 62 εκατομμύρια ευρώ. Την ίδια ώρα αναμένεται να επισκευαστεί ο φράχτης στις Καστανιές, αλλά και να ενισχυθεί η περιοχή με επιπλέον ανθρώπινο προσωπικό.


Με τους εργαζομένους της καθαριότητας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης συναντήθηκε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Έβρου. Το θέμα συζήτησης ήταν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ αναμένεται νέα συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου.


6 ακόμη θανάτους και 259 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερα αυξημένοι είναι οι αριθμοί σε Αττική και Λέσβο, ενώ στην Περιφέρεια ΑΜΘ έχουν καταγραφεί  4 νέα κρούσματα.


Σελίδα 19 από 1256

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps