Ξεκινάμε το δελτίο μας με την έκτακτη είδηση της ημέρας. Τρία μέτωπα πυρκαγιών αντιμετώπισε η πυροσβεστική υπηρεσία, σε Αγνάντια, Άνθεια και Μοναστηράκι, στην Αλεξανδρούπολη. Η μάχη με τις φλόγες ήταν σφοδρή και χρειάστηκε η συνδρομή από τις γειτονικές πυροσβεστικές υπηρεσίες καθώς και 2 αεροσκαφών πετζετέλ και του ελικοπτέρου της αντιπυρικής.


Κρίσιμες απαντήσεις στα ερωτήματα γονέων, σχετικά με τη χρήση μάσκας από τα παιδιά έδωσε η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρία. Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, με αφορμή την παραφιλολογία γύρω από το σοβαρό αυτό ζήτημα, υποστηρίζει πως η χρήση μάσκας είναι απολύτως ασφαλής, εύκολος ο τρόπος εφαρμογής της και ο πιο οικονομικός τρόπος αντιμετώπισης της COVID-19 για τα παιδιά ηλικίας από 2 ετών και άνω.


Τις τιμές στα σχολικά είδη άρχισαν να παρατηρούν δειλά-δειλά γονείς και μαθητές, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Την 1η Σεπτεμβρίου θα ληφθεί η τελική απόφαση για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, με την υπουργό Παιδείας να μην αποκλείει παράταση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, που επί του παρόντος προβλέπεται για τις 7 Σεπτεμβρίου. Ενόψει αυτών  η τοπική αγορά έχει εξοπλιστεί με τα απαραίτητα είδη και μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες.


Σημαντικό ρόλο στον τουρισμό της Σαμοθράκης σε σχέση με πέρυσι και ακόμη περισσότερο στον τζίρο καταλυμάτων και χώρων εστίασης έπαιξε η κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό. Για ένα ποσοστό της τάξης του 30-35% σε σχέση με πέρυσι κάνουν λόγο οι επαγγελματίες του νησιού.


Αρκετά «τσουχτερά» αναμένεται να είναι τα χρηματικά πρόστιμα, για όσους «πειράζουν» τις ταμειακές μηχανές προκειμένου να σβήνουν συναλλαγές και τζίρους, δεν τηρούν βιβλία και δεν εκδίδουν αποδείξεις. Μάλιστα, επιπλέον προβλέπονται λουκέτα έως και 20 μήνες αλλά και «αφαίρεση» του ΑΦΜ.Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να εκδοθεί η υπουργική απόφαση με την οποία θα ενεργοποιηθούν οι διατάξεις για το νέο αυστηρότερο ποινολόγιο της εφορίας.


Νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στους χώρους εργασίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Αφορά την εξ αποστάσεως εργασία και τα αυστηρά πρόστιμα για τους εργοδότες.


Στην 3η θέση παγκοσμίως μεταξύ όλων των ιδρυμάτων ανοικτής και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης κατατάσσεται το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Σύμφωνα με την κατάταξη πρώτο είναι το Αγγλικό Ίδρυμα, δεύτερο το Ολλανδικό, τρίτο το Ελληνικό, τέταρτο το Ισραηλινό και πέμπτο το Ίδρυμα του Χονγκ-Κονγκ της Κίνας.


Η Κομισιόν και συγκεκριμένα η αρμόδια Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου υπέγραψε την σύμβαση που διαπραγματεύτηκε η Κομισιόν εξ ονόματος των κρατών μελών της ΕΕ με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca για αγορά συνολικά 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του COVID-19, με δυνατότητα για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις. Η Κομισιόν συνεχίζει να συζητά παρόμοιες συμφωνίες με άλλους κατασκευαστές εμβολίων και έχει ολοκληρώσει επιτυχημένες διερευνητικές συνομιλίες με 4 ακόμη εταιρίες.


Την πρόταση του να μετατραπεί σε πάρκινγκ ο χώρος του παλαιού κολυμβητηρίου, επανέλαβε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Αλεξανδρούπολης Παύλος Μιχαηλίδης, με αφορμή τις εργασίες που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες στον χώρο. Οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου κατεδαφίστηκαν, σχεδόν έναν χρόνο πριν και ο δήμος άρχισε την εναπόθεση χώματος στις πισίνες προκειμένου ο χώρος να καταστεί ασφαλής για τους πολίτες.


Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και ανάλογα με τον ΚΑΔ της κάθε επιχείρησης θα δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού, στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνιού. Αποζημίωση δικαιούνται και οι ιδιοκτήτες εποχικών καταλυμάτων, και οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση έως τις 31 Αυγούστου.  Την αποζημίωση δικαιούνται οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με έως 20 άτομα προσωπικό, που επλήγησαν από την πανδημία


Με νέα κριτήρια θα χορηγούνται στο εξής ορισμένα επιδόματα, ανάμεσα σε αυτά το επίδομα παιδιού, το επίδομα ενοικίου και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρώην ΚΕΑ. Η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί προσεχώς σε διαβούλευση.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα τα μέτρα που υπέβαλλε η κυβέρνηση προς ένταξη στο πρόγραμμα SURE και πρότεινε την τελική έγκρισή τους από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μαζί με τα μέτρα επιπλέον 14 κρατών- μελών, τα οποία υπέβαλαν αντίστοιχο αίτημα. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα ως δάνειο ανέρχεται στα 2,7 δισ. ευρώ- υψηλότερο από τις αρχικές εκτιμήσεις- και με αυτό θα καλυφθούν μέτρα διατήρησης των θέσεων απασχόλησης, τα οποία ήδη εφαρμόζονται από τον περασμένο Μάρτιο και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται τους επόμενους μήνες.


Σελίδα 18 από 1256

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps