Νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, χαρακτηρίζεται το πολυνομοσχέδιο ανάπτυξης που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το βράδυ της Πέμπτης. Την ώρα της συζήτησης στη βουλή, στην Αλεξανδρούπολη ήταν σε εξέλιξη πορεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Τα μέλη του διαδήλωσαν και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, κάνοντας γνωστό ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.


Επαφές του δημάρχου Σουφλίου

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 12:18

Επαφές με τα υπουργεία Ενέργειας, Εσωτερικών, Υποδομών και μεταφορών, ψηφιακής πολιτικής καθώς και Παιδείας προκάλεσε ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος προκειμένου να γνωστοποιήσει το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος. Μέσω διαλόγου πάρθηκαν πλήθος θετικών αποφάσεων που θα επηρεάσουν σύντομα την καθημερινότητα των δημοτών.


Σε απόσταση αναπνοής από παιδική χαρά καθώς και κατοικίες βρίσκεται ετοιμόρροπο κτίριο στον οικισμό της Παναγίας. Μάλιστα η σχεδόν πεσμένη σκεπή του είναι από αμίαντο, υλικό για το οποίο υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει απαγόρευση χρήσης  και εμπορίας. Για το θέμα μίλησε στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης ο οποίος προ ημερών κατέθεσε προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο ζήτημα των ελλείψεων σε σχολικές μονάδες στην Αλεξανδρούπολη.


Την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με προσωπικό επικουρικό και μόνιμο τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Χριστόδουλος Μεντίζης. Οι εργαζόμενοι περιμένουν να οριστεί η νέα διοίκηση με την οποία θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση για να μεταφέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο.


Όσοι εργοδότες δεν εκπληρώνουν τα καθήκοντα τους, θα πρέπει να καταγγέλλονται, είπε ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Έβρου, μιλώντας για τον τρόπο που θα πρέπει να αμειφθούν όσοι εργαστούν την 28η Οκτωβρίου. Η εορτή της 28ης Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στις αργίες που από το νόμο έχουν χαρακτηρισθεί ως προαιρετικές. Την ημέρα αυτή οι υπάλληλοι δικαιούνται προσαύξηση μισθού.


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του ποδηλατόδρομου της Αλεξανδρούπολης, καθώς τα συνεργεία μετέφεραν την ειδική σήμανση στον χώρο απέναντι από το δημοτικό πάρκιννγ. Ως γνωστόν ο ποδηλατόδρομος θα ξεκινάει από εκεί και θα καταλήγει μπροστά στον φάρο. Σε μερίδα πολιτών έχει προκαλέσει αντιδράσεις καθώς όπως υποστηρίζουν θα χαθούν θέσεις στάθμευσης.


Η Τουρκία στέλνει διά της βίας Σύρους πρόσφυγες σε μια περιοχή της Συρίας κοντά στα σύνορα όπου σκοπεύει να εγκαθιδρύσει μια «ζώνη ασφαλείας», παρόλο που η σύγκρουση εκεί δεν έχει λήξει, αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της. Η Τουρκία φιλοξενεί αυτή την ώρα κάπου 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες οι οποίοι διέφυγαν από τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται στη Συρία τα τελευταία οκτώ χρόνια. Όμως, με την τουρκική κοινή γνώμη να δυσφορεί με την πάροδο του χρόνου για την παρουσία της, η Άγκυρα ελπίζει ότι θα επανεγκαταστήσει μέχρι και δύο εκατομμύρια πρόσφυγες στη ζώνη ασφαλείας που σχεδιάζει να εγκαθιδρύσει στη βορειοανατολική Συρία.


Μνήμες από το ζοφερό παρελθόν ξυπνά για τους ανθρώπους μεγαλύτερης  ηλικίας η εθνική επέτειος του 1940, η οποία τιμάται την ερχόμενη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη. Άνθρωποι οι οποίοι έζησαν μέσα από τα βιώματα των γονέων τους την φρίκη του πολέμου. Αυτή τη γνώση μεταφέρουν στη νέα γενιά. Παλιοί και νέοι μιλούν στην Δέλτα Τηλεόραση για την εθνική επέτειο μεταφέροντας το δικό τους μήνυμα.


Πρόστιμα σε δύο περιπτώσεις απόρριψης απορριμμάτων, επέβαλλε ο δήμος Αλεξανδρούπολης, προειδοποιώντας ότι θα επιβληθούν και άλλα εάν παρατηρηθούν φαινόμενα αμέλειας ή ανευθυνότητας εκ μέρους των πολιτών. Την ίδια ώρα βέβαια στη συμβολή των οδών Σκαμάνδρου και Γεωργίου Βιζυηνού, παραμένει εδώ και μέρες σωρός από κλαδιά δέντρων και πευκοβελόνες, με τους περίοικους να αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν τα απομακρύνει.


Η ΕΠΟΦΕ σε συνεργασία με τον συγγραφέα Θεόδωρο Ορδουμποζάνη και την διεύθυνση β' βάθμιας εκπαίδευσης Έβρου φέρνουν σε κάθε σχολείο του δήμου βιβλίο με ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες από την Αλεξανδρούπολη του 1870 μέχρι και σήμερα. Κάθε μαθητής θα έχει πλέον την δυνατότητα να μάθει την πλούσια ιστορία της πόλης, από πηγές εκτός των σχολικών βιβλίων ιστορίας. Η κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών της απελευθέρωσης της πόλης.


Τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου γυρίζουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω. Έτσι, στις 04:00 τα ξημερώματα γυρίζουμε τους δείκτες των ρολογιών μας ώστε να δείξουν 03:00.


Καλεσμένος στο Παρίσι βρέθηκε ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Τσούνης στην τελετή «πρώτης κοπής» χάλυβα σε μια συμβολική εκδήλωση για την έναρξη της ναυπήγησης της νέας γαλλικής φρεγάτας Μπελαρά. Συνεχίζουν τις πιέσεις οι Γάλλοι προς την Αθήνα για να υπογράψει την τελική συμφωνία για αγορά δύο φρεγατών.


Σελίδα 17 από 1072

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps