Στο προσφυγικό- μεταναστευτικό εστίασε κατά την ομιλία του στην 4η Ευρω- Αραβική Σύνοδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας ριπές ταυτόχρονα προς την Τουρκία για την προκλητική της συμπεριφορά στην Ανατολική Μεσόγειο και συνδέοντας τα δύο ζητήματα. «Καλώ την Τουρκία να μην φορτίζει περαιτέρω την ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Να ακολουθήσει τον δρόμο του διεθνούς δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός


Το τελωνείο των Κήπων δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος του κυκλοφοριακού φόρτου και απαιτούνται υποδομές, τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης. Απευθυνόμενος προς τους αρμόδιους υπουργούς τονίζει πως η αξιοποίηση, η αναβάθμιση κι ο εκσυγχρονισμός όλων των σημείων Εισόδου- Εξόδου στα χερσαία σύνορα στον Έβρο και η εύρυθμη λειτουργία τους, μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του Ελληνικού Κράτους.


Οι κερκίδες και οι πισίνες απέμειναν από το παλιό κολυμβητήριο του δήμου Αλεξανδρούπολης. Η κατεδάφιση ολοκληρώθηκε και ο δήμος μελετά τον τρόπο που θα αξιοποιηθεί ο χώρος. Την ίδια στιγμή, όπως καταγράφει ρεπορτάζ της Δέλτα Τηλεόρασης, πολίτες καταθέτουν προτάσεις ακόμα και για τη δημιουργία πάρκου ή χώρου πρασίνου στο σημείο του παλιού κολυμβητηρίου.


Όπως προβλέπονταν, επιβλήθηκαν τα πρώτα πρόστιμα σε καταστήματα της Αλεξανδρούπολης, σε εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Πρόσφατα η Ένωση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Έβρου συνεδρίασε και εξέδωσε απόφαση με την οποία δόθηκε εύλογο χρονικό διάστημα στα καταστήματα για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος. Ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης της τήρησης του νόμου αποφασίστηκε να είναι η 1η Νοεμβρίου.Από εδώ και στο εξής θα γίνονται και καταγγελίες.


Με πνευματική μητέρα την πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης "Μέριμνα" βαπτίστηκε η νεαρή Μιράντα-Μερόπη στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου. Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως,  Άνθιμος ο οποίος ευχήθηκε στην νεαρή χαρά και πάντα να έχει τον Χριστό στην καρδιά της.


Εκατοντάδες πολίτες παρακολούθησαν τη μεγάλη παρέλαση της Αλεξανδρούπολης για την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ», που τιμάται σήμερα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η εξέδρα των επισήμων τελικά στήθηκε μπροστά στη Λέσχη Αξιωματικών και οι καρέκλες τοποθετήθηκαν στην είσοδο του δημαρχείου για όσους δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν όρθιοι την τελετή. Και φέτος εκτός από μαθητές και ένοπλες δυνάμεις πήραν μέρος διάφοροι σύλλογοι της περιοχής.


Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 15:31

Παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και αρχών τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό της Αλεξανδρούπολης η επίσημη δοξολογία για την εθνική επέτειο το πρωί της 28ης Οκτωβρίου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου. Στο χώρο του μνημείου, μετά την εκκλησία, προσήλθαν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων συνοδεία καθηγητών τους.


Μηνύματα με αφορμή την επέτειο του «ΟΧΙ» έστειλαν οι αρχές του τόπου μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, στην πρωτεύουσα του Έβρου. Στο μεγαλύτερο μέρος της, οι αρχές παρέμειναν όρθιοι χαρίζοντας το θερμό τους χειροκρότημα στους νέους που για ακόμη μια χρονιά κράτησαν ψηλά την ελληνική σημαία, παρελαύνοντας σε άψογους σχηματισμούς. Την κυβέρνηση στις φετινές επετειακές εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη, εκπροσώπησε ο βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.


Και στην Σαμοθράκη, η επέτειος του ΟΧΙ τιμήθηκε από την μαθητιώσα νεολαία και τον ελληνικό στρατό. Λίγο πριν την 11 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη παρέλαση στην Χώρα.


Mε λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο του 40 και στην Κομοτηνή. Με τάξη τα σχολεία της πόλης αλλά και ο Στρατός παρήλασε περήφανα μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.


Σελίδα 16 από 1073

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps