Στην κάλπη βρέθηκαν την Κυριακή οι υποψήφιοι δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης για να ασκήσουν όπως και όλοι οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα. Η κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης ήταν εκεί και κατέγραψε όλα όσα διαδραματίστηκαν.


Δικαίωμα ψήφου είχαν για πρώτη φορά στις φετινές εκλογές στην χώρα μας, όλοι όσοι συμπλήρωσαν το 17ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος των εκλογών. Οι ανήλικοι ψηφοφόροι χαρακτήρισαν ως μία πρωτόγνωρη εμπειρία την συμμετοχή τους, ενώ οι περισσότεροι αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την διαδικασία.


Μαζικά αλλά οργανωμένα οι πολίτες της Ορεστιάδας από τις πρώτες πρωινές ώρες προσήλθαν στις κάλπες. Λεωφορεία και αυτοκίνητα από χωριά και οικισμούς του Δήμου έφεραν τους ψηφοφόρους για την τετραπλή εκλογική αναμέτρηση. Για τις δημοτικές, οι ψηφοφόροι ερωτήθηκαν αν θα παραμείνουν στην τελευταία τους επιλογή ή θα αλλάξουν λόγω των νέων συνδυασμών και προγραμμάτων που παρουσιάστηκαν.


Μικρή μείωση, περίπου 1%, παρουσίασε η συμμετοχή στις φετινές ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές σε σχέση με αυτές του 2014. Συγκεκριμένα, φέτος ψήφισε το 58,44% των εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους, ενώ το 2014 είχε ψηφίσει το 59,33%. Στην Αλεξανδρούπολη η αποχή ήταν μεγάλη, αλλά αρκετός ήταν και ο κόσμος που έδωσε το «παρών» στις κάλπες.


Τον παλμό όλων όσων συνέβαιναν στα εκλογικά κέντρα των υποψήφιων παρατάξεων για τις δημοτικές εκλογές στην Αλεξανδρούπολη, σας μετέφερε το βράδυ της Κυριακής 26 Μαΐου η Δέλτα Τηλεόραση. 


Καθαρή νίκη απέναντι στους πολιτικούς του αντιπάλους κατέκτησε ο Βασίλης Μαυρίδης στην Ορεστιάδα κατακτώντας ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από 50% που του επέτρεψε να συνεχίσει την θητεία του από την πρώτα κιόλας Κυριακή. 


"Σήμερα η #Ορεστιάδα μίλησε! Σήμερα, η Ορεστιάδα αποφάσισε!"...Με αυτά τα λόγια άνοιξε η Υποψήφια Δήμαρχος Ορεστιάδας, Επικεφαλής του Συνδιασμού Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω, Μαρια Γκουγκουσκιδου την κεντρική ανοιχτή ομιλία της απο την πλατεία Δασίου!
"Αυτή η τετραετία, είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ορεστιάδας", τόνισε. "Η εικόνα της πόλης δεν είναι καλή αλλα με το πρόγραμμα μας μπορεί να γίνει η πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας". Συγκινημένη, έκλεισε την ομιλία της με τη δέσμευση “Όλα όσα εξαγγείλαμε θα τα κάνουμε, δεσμεύομαι γι' αυτό. Σήμερα δώσαμε τα χέρια, σήμερα υπογράψαμε συμβόλαιο, που βασικούς όρους έχει: Ορεστιάδα ψηλά!" 


Τις βασικές θέσεις του συνδυασμού «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»  παρουσίασε στην κεντρική ομιλία που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου το βράδυ της Τετάρτης ο επικεφαλής Κώστας Κατσιμίγας. Ο κ. Κατσιμίγας ζήτησε την στήριξη των πολιτών της περιφέρειας προκειμένου να βρίσκεται η διαχείριση της Περιφέρειας σε έμπειρα χέρια.


Την κεντρική του προεκλογική ομιλία πραγαμτοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής  Αντώνης Γραβάνης. Σχολιάζοντας το όνομα του συνδυασμού «Σύμπραξη Προοπτικής» τόνισε ότι εκτός από το όνομα της δημοτικής παράταξης είναι και η στρατηγική του συνδυασμού «για να γράψουμε το μέλλον μας».


Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Αντώνης Ρέλλας πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία στη Ροδόπη και ήταν ομιλητής σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία μαζί με την υποψήφια ευρωβουλευτή από την Ροδόπη Ουφούκ Μουσταφά.  Ο κ. Ρέλλας ενώ δεσμεύτηκε ότι μαζί με τους τέσσερις συνυποψηφίους του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι επίσης ανάπηροι , θα βάλουν τα ζητήματα αναπηρίας ψηλότερα στην ατζέντα της διεκδίκησης.


Χορεύοντας συρτάκι οι μαθητές του 9ου Δημοτικού Σχολείου της Αλεξανδρούπολης έβαλαν το λιθαράκι τους στην τουριστική προβολή του τόπου. Στην προσπάθεια συνέβαλαν σημαντικά οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους που τους χειροκρότησαν για τη σημαντική προσπάθεια τους.


Την απόφαση να θέσει υποψηφιότητες στις Ευρωεκλογές με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας, έλαβε ο Κωνσταντίνος Γκαμπαερίδης. Δείτε στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, τι δήλωσε στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους συστρατεύθηκε με το ΑΚΚΕΛ.


Σελίδα 16 από 983

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps