Στα χέρια του μορφωτικού ομίλου Κομοτηνής περνά και πάλι το Λαογραφικό Μουσείο της πόλης από την 1η Σεπτεμβρίου. Η καταγραφή των εκθεμάτων πάντως, είναι στα τελευταία στάδια και σύντομα θα υπάρχει πλούσιο υλικό προς θέαση από τους επισκέπτες


Στην τελική ευθεία η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ καθώς μέχρι τις 31 Αυγούστου θα έχει πραγματοποιηθεί η ανάρτηση των πράξεων διοικητικού προσδιορισμού για το 2019. Για το λόγο αυτό και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε ότι θα κλείσει η εφαρμογή για την υποβολή του Ε9 έτους 2019.


Η φετινή 6η “Λευκή Νύχτα” , ολοκληρώθηκε επιτυχώς και με ανέλιξη των οικονομικών εσόδων και στα καταστήτα εστίασης, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματιών και καταστημάτων Εστίασης. Mετά τη συνολική αποτίμηση αυτής της Αυγουστιάτικης διοργάνωσης τονίζει ότι η φετινή καλοκαιρινή περίοδος για πολλούς λόγους δε στάθηκε αρωγός για τα καταστήματα εστίασης , με αποτέλεσμα η “Λευκή Νύχτα” , να αποτελέσει ανάσα για τους καταστηματάρχες.


Μετά τις 1.500 μαζικές αποχωρήσεις από την στιγμή που αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στην γραμμή Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη, οι επαγγελματίες προσπαθούν να βρουν τρόπους για να επουλώσουν τις πληγές που προκλήθηκαν στο απόγειο της τουριστικής σεζόν. Για αυτό τον λόγο σύντομα θα συναντηθούν με τον υπουργό τουρισμού ώστε να βρεθούν νέες λύσεις που θα τους επιτρέψουν να ρεφάρουν.


Δωρεάν μετακινήσεις από και προς τη Σαμοθράκη, ανακατασκευή των υποδομών και επιπλέον οικονομική στήριξη της Περιφέρειας ΑΜΘ προς τους επαγγελματίες, προτείνει το Επιμελητήριο Έβρου για την αποκατάσταση της φήμης του νησιού, μετά τα τελευταία γεγονότα. Στόχος η αποκατάσταση του πλήγματος που υπέστη το νησί.


Η έναρξη της φετινής Κυνηγετικής Περιόδου σηματοδοτείται στις 20 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2020, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Φύλλου της Εφημερίδας Κυβερνήσεως. Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου, Κώστας Ραφαηλίδης αναφέρει στη κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης τις αλλαγές στις φετινές ρυθμίσεις σε σύγκριση με πέρυσι , καθώς και τα μέτρα προστασίας, που χρειάζεται να λάβει ο κάθε κυνηγός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων.


Ένας άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης με διάγνωση ότι προσβλήθηκε από τον ιό του δυτικού Νείλου. Ο άνδρας κατάγεται απο τον κεντρικό Έβρο, ωστόσο δεν κινδυνεύει η ζωή του.


Πέντε νέα οχήματα παρέλαβε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης, ανανεώνοντας τον στόλο της. Τα νέα οχήματα θα αντικαταστήσουν τα παλιά, γερασμένα και κοστοβόρα και παράλληλα θα είναι ικανά να μεταφέρουν με ασφάλεια σε δύσβατες περιοχές και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, προσωπικό και εξοπλισμό.


4 νέες ειδικότητες θα λειτουργήσουν τη νέα σχολική χρονιά στις σχολές του ΟΑΕΔ στην Αλεξανδρούπολη. Οι μαθητευόμενοι ασκούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ταυτόχρονα αμείβονται.  Η προθεσμία των αιτήσεων λήγει στο τέλος Αυγούστου.


Ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης υπόγειου αυτόματου αρδευτικού συστήματος στο γήπεδο “Φώτης Κοσμάς”. Το έργο , το οποίο έχει ως στόχο να βελτιώσει τους χώρους άθλησης γηπέδων ποδοσφαίρου  αποσκοπεί στην αναβάθμιση των υποδομών. Ξεκίνησε   πρώτα από το γήπεδο στον οικισμό του Πέπλου και θα επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς της πόλης, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού.


Ανήμερα της εορτής της Παναγιάς ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και Σαμοθράκης Άνθιμος μίλησε για την ζωή της Παρθένου και τον ιερό ρόλο που διαδραμάτισε στην Χριστιανική Πίστη. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς να ομορφύνουν την δική τους ζωή με την βεβαιότητα της πίστεως και με την χαρά του θαύματος.


Κάθετα αντίθετος στην δημιουργία αεροδρομίου στο νησί της Σαμοθράκης δηλώνει ο εκλεγμένος σύμβουλος της τοπικής κοινότητας Αλεξανδρούπολης και Εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης. Η πρόταση για δημιουργία αεροδρομίου στο νησί είχε επαναφερθεί πρόσφατα από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ για την Αλεξανδρούπολη Παύλο Μιχαηλίδη, με τον κ. Γεωργιαδή να καταλήγει πως επρόκειτο απλώς για ένα πυροτέχνημα.


Σελίδα 16 από 1030

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps