Με απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας σφραγίστηκε το Παρεκκλήσιο του  Αγίου Παϊσίου που βρίσκεται στον Μαΐστρο της Αλεξανδρούπολης. Ο χώρος λατρείας που έχει ανεγερθεί από ιδιώτη πλέον μπορεί μόνο να χρησιμοποιείται από τον ίδιο και τα μέλη της οικογένειας του και όχι από το ευρύ κοινό των πιστών που μάλιστα προέρχονταν από όλη την Ελλάδα.


Με δυνατή φωνή και ανδρεία ορκίστηκαν οι νέοι συνοριακοί φύλακες του Έβρου στην Αλεξανδρούπολης. Υποσχόμενοι να υπερασπίζονται την πατρίδα, τους νόμους καθώς και να υπακούν τους ανωτέρους τους, οι νέοι φύλακες των συνόρων ετοιμάζονται για το δεύτερο στάδιο εκπαίδευσης στη σχολή αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.


Την Παρασκευή το πρωί τελέστηκε  η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία  στον ιερό ναό της Αγίας Μαρίνας στον Μαίστρο Αλεξανδρούπολης ανήμερα της εορτής της. Κάθε χρόνο στις 17 Ιουλίου η ορθόξη εκκλησία  της Ελλάδας τιμά την μνήμη της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Μαρίνας και και όπως κάθε χρόνο και φέτος   πανηγυρίζει ο φερώνυμος  Ναός στον Μαΐστρο της Αλεξανδρουπόλης. Φέτος, λόγω των ειδικών συνθηκών δόθηκε  η δυνατότητα στους χριστιανούς της περιοχής   με ασφάλεια και χωρίς συνωστισμό να προσκυνήσουν το τμήμα λειψάνου  και την θαυματουργή εικόνα της Αγίας. Ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας θα παραμείνει ανοιχτός το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Παρά τις ιδιαιτερότητες για το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι, περισσότερες από 25 θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες, θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Οι συναυλίες και παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τους κανόνες τήρησης των αποστάσεων προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, όπως ορίζονται  από την πολίτικη προστασία


Να εφαρμοστεί «μοντέλο Προμαχώνα» και στις πύλες εισόδου της ΑΜΘ, ζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜΘ. Η διέλευση τουριστών από τον σταθμό του Προμαχώνα, επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση που το τεστ για κορωνοϊό, στο οποίο υποβάλλονται, βγαίνει αρνητικό.  Μετά από την εξέλιξη αυτή, φορείς που αντιδρούν στον αποκλεισμό των τελωνείων της ΑΜΘ όλο αυτό το διάστημα, ζητούν το μέτρο να και στις πύλες εισόδου της περιοχής μας.


Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δικαιώνει συνταξιούχους και προβλέπει την καταβολή αναδρομικών ποσών που φθάνουν έως και τα 7.800 ευρώ. Η απόφαση αφορά την καταβολή αναδρομικών για τοδιάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ. Μετά την εξέλιξη αυτή, η κυβέρνηση καλείται να επιλέξει εάν θα ικανοποιήσει όλους τους συνταξιούχους ή μόνο όσους έχουν προσφύγει για το επίμαχο διάστημα. Τα ποσά που θα λάβουν οι παλιοί συνταξιούχοι,κυμαίνονται ανά Ταμείο και ανά σύνταξη.


Το τμήμα λειψάνου και την θαυματουργή εικόνα της Αγίας Μαρίνας θα προσκυνήσουν πιστοί από κάθε γωνία της Ελλάδας την Παρασκευή 17 Ιουλίου, όταν και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης. Η φετινή χρονιά όμως είναι αρκετά διαφορετική καθώς θα κληθούν να το κάνουν ακολουθώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω του κορονοϊού.


Τον απολογισμό της φετινής χρονιάς έκαναν οι καθηγητές του Δημόσιου ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα γνωστοποίησαν όλες τις λεπτομέρειες για την επόμενη διδακτική περίοδο αναφορικά με τις νέες ειδικότητες αλλά και τις εγγραφές.


Για ακόμη μία χρονιά, με αφετηρία και τερματισμό το εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο ΟΦΘΑ διοργανώνει αγώνες windsurf. Με σύμμαχο τον άνεμο σέρφερς από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ αλλά και την Θεσσαλονίκη, θα προσπαθήσουν να δαμάσουν τα κύματα προσφέροντας όμορφες εικόνες σε όσους παρακολουθήσουν τις προσπάθειες τους.


Την επιστροφή του προγράμματος «Άθληση για όλους» γνωστοποίησε η δημοτική αρχή στην Αλεξανδρούπολη. Σε πρώτη φάση θα μπορούν θα απασχοληθούν 10 γυμναστές, ενώ ο κόσμος θα μπορεί να αθλείται καταβάλλοντας ένα μικρό αντίτιμο.


Επιτροπή Λοιμωξιολόγων αποφάσισε να εισηγηθεί υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, κατά τη διάρκεια μαραθώνιας σύσκεψης που ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική στα εμπορικά κέντρα μόνο για το προσωπικό. Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας στους χώρους προσέλευσης και αναμονής των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς και εντός των οχημάτων και των συρμών, για το προσωπικό και τους επιβάτες.


Στην Αλεξανδρούπολη θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουλίου η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.  Σκοπός της Επιτροπής πέρα από τον σχεδιασμό του εορτασμού της συμβολικής επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση, είναι να συντονίσει ένα συνολικό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, με στόχο να επανασυστήσειτην Ελλάδα, από την αρχή της σύγχρονης ιστορίας της μέχρι και σήμερα.


Σελίδα 15 από 1229

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps