Το φορολογικό νομοσχέδιο, η επιλογή νέας ηγεσίας στη Δικαιοσύνη και οι αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση ήταν μερικά απ’ τα βασικά θέματα που απασχόλησαν το υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Επίσης πάρθηκαν αποφάσεις για την μορφοποίηση του Κλεισθένη για την ομαλότερη διεξαγωγή των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων.


Περισσότερα από 55.000 € θα διατεθούν για τα "Μονοπάτια Πολιτισμού" στη Σαμοθράκη. Πρόκειται για 7 μονοπάτια προσκυνήματος, αναβάσεων και περιπάτου στοχεύει αφενός στη διατήρηση και ανάδειξη μονοπατιών που συνδέουν τόπους με ιστορική και περιβαλλοντική σημασία και στην ευαισθητοποίηση για την αξία αυτών των τόπων, αφετέρου στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού.


Τραυματισμένη εντοπίστηκε η οδηγός ενός οχήματος το οποίο εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε ρέμα στο Αρίστηνο τις πρωινές ώρες της Δευτέρας. Η 57χρονη οδηγός, τα ίχνη της οποίας αναζητούνταν, διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Συνολικά κινητοποιήθηκαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 3 οχήματα της ΕΛΑΣ και 1 ασθενοφόρο.


Νεκρός βρέθηκε παράτυπος μετανάστης στην περιοχή του Αρίστηνου. Τα αίτια μέχρι στιγμής είναι άγνωστα και σύντομα αναμένεται το πόρισμα του ιατροδικαστή. Την ίδια στιγμή, οι μεταναστευτικές ροές χτυπούν κόκκινο με νέες αφίξεις στην περιοχή του Έβρου, είτε οδικώς είτε μέσω θαλάσσης.


Αυξάνονται οι καταγγελίες και τα κρούσματα εξαπάτησης πολιτών μέσω διαδικτύου και SMS οι οποίοι κάνουν χρήση της επωνυμίας των ΕΛΤΑ προσφέροντας - δήθεν - δώρα. Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ανακοινώνουν ότι δε συμμετέχουν σε καμία προωθητική ενέργεια με δώρα προς τους καταναλωτές ούτε αποστέλλουν ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω των οποίων προσφέρουν συσκευές κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες.


Το καλοκαίρι και οι υψηλές θερμοκρασίες που το συνοδεύουν μπορεί να αποτελέσει απειλή τόσο για την υγεία και όσο και για το βάρος μας. Οι ανάγκες μας σε τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά αλλάζουν και μαζί με αυτές αλλάζουν και οι συνήθειάς μας. Πως θα πετύχετε μια σωστή και ισορροπημένη καλοκαιρινή διατροφή στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Παράταση περίπου τριών μηνών έλαβε η τελική παράδοση του έργου που αφορά στην ανέγερση του Αθλητικού μπαλονιού στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Αυτό ήταν ένα από τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που διήρκησε λίγα λεπτά. Επίσης αποφασίστηκε αλλαγή της σύμβασης του εποχιακού προσωπικού στο Δημοτικό Ωδείο από οκτώ σε εννέα μήνες.


Μέχρι τις 30 Αυγούστου έχουν περιθώριο να καταβάλουν την πρώτη δόση των οφειλόμενων όσοι έλαβαν τα σχετικά ειδοποιητήρια του ΕΦΚΑ. Παράλληλα, τα οφειλόμενα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 120 δόσεων. 


Αλλαγή στον τρόπο απόκτησης των διπλωμάτων οδήγησης σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών, επιχειρώντας να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών που είναι άνω των 74 ετών. Πλέον, η αρμοδιότητα εξέτασης όσων έχουν συμπληρώσει το 74ο έτος της ηλικίας τους, θα ανήκει στους γιατρούς και όχι στους εξεταστές, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.


Ένα ακόμη σημαντικό απόκτημα έχει στην συλλογή του το Μουσείο Καραθεοδωρή στην Κομοτηνή, που συνεχώς εμπλουτίζεται. Πρόκειται για μία εργασία γραμμένη στην ελληνική γλώσσα το 1930 και πρόκειται για μία από τις κορυφαίες ενότητες της Φυσικής που χαρακτηρίζει επιστημονικά τον 20ο αιώνα ΧΩΡΟΣ – ΧΡΟΝΟΣ – ΧΩΡΟΧΡΟΝΟΣ.


Απόλυτα ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα εμφανίστηκε μιλώντας στη ΔΕΛΤΑ τηλεόραση ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, ευχαριστώντας τους συμπολίτες του για τη στήριξη του ίδιου και του συνδυασμού ΕΜΠΡΟΣ. Ο κ. Οντέρ Μουμίν συγκέντρωσε το ποσοστό του 66% και διαδέχεται μετά από 9 χρόνια τον κ. Καδή Ισμέτ.


Μειωμένη κατά 60% σύμφωνα με τις πρώτα στοιχεία της αγοράς η κίνηση των τουριστών και των ντόπιων στα καταστήματα εστίασης με τους καταστηματάρχες  να ελπίζουν σε  καλύτερες ημέρες. Επίσης, η εξαγγελία της νέας Κυβέρνησης για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου βρίσκει σύμφωνους τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, ωστόσο τάσσονται κατά του σκέλους της επιβάρυνσης προστίμων των καταστηματαρχών , εξαιτίας της ενδεχόμενης μη τήρησης  του νόμου από τους πελάτες στους χώρους τους.


Σελίδα 14 από 1018

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps