Οι κάτοικοι των Καστανεών, πρωταγωνιστούν στο ευχαριστήριο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, παρουσιάζοντας το έργο της τους τελευταίους κρίσιμους μήνες, στη χώρα. «Μαζί τα καταφέραμε, μαζί προσπαθούμε, μαζί θα συνεχίσουμε», είναι το μήνυμα που απευθύνουν οι ένστολοι προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας να συνεχίσει την προσπάθεια και να συνδράμει στο έργο τους με υπεύθυνη στάση.


Οι κάτοικοι των Καστανεών, πρωταγωνιστούν στο ευχαριστήριο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, παρουσιάζοντας το έργο της τους τελευταίους κρίσιμους μήνες, στη χώρα. «Μαζί τα καταφέραμε, μαζί προσπαθούμε, μαζί θα συνεχίσουμε», είναι το μήνυμα που απευθύνουν οι ένστολοι προς τον ελληνικό λαό, ζητώντας να συνεχίσει την προσπάθεια και να συνδράμει στο έργο τους με υπεύθυνη στάση.


Απαντητική επιστολή στην αντίστοιχη του Δημάρχου Ορεστιάδας απέστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην οποία τον ευχαριστεί για την αναγνώριση της σημασίας που είχε η επίσκεψη της την Κυριακή του Πάσχα στο φυλάκιο 1 των Καστανεών. Αναφορικά με την πρόσκληση που της απεύθυνε ο κ. Μαυρίδης εκείνη απάντησε πως θα γίνει σύντομα όταν βέβαια λήξει ο συναγερμός που έχει προκαλέσει η πανδημία.


Με αίτημα την εξεύρεσή αποτελεσματικών λύσεων για την επιβίωση των επαγγελματιών εστίασης, ο κλάδος προχωρά σε συμβολική διαμαρτυρία, στην Αλεξανδρούπολη. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το βράδυ, στην πλατεία του Φάρου. Οι καταστηματάρχες θα τοποθετήσουν άδειες καρέκλες συμβολίζοντας την δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, και διεκδικώντας μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.


Τον περασμένο Μάρτιο, το σύνθημα «Μένουμε σπίτι» αποτέλεσε καλλιτεχνική έμπνευσηγια την συμπολίτισσα Τζένη Καραμανίδου. Αποφάσισε να ζωγραφίζει το τοιχίο που περιβάλλει την αυλή του σπιτιού της και με αυτό τον τρόπο,  να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, ώστε να μην κυκλοφορούν άσκοπα στους δρόμους, βάζοντας τον εαυτό τους και τους γύρω τους σε κίνδυνο. Με την άρση των περιοριστικών μέτρων η Τζένη Καραμανίδου επέστρεφε, αυτή τη φορά στέλνοντας το μήνυμα να φοράμε μάσκες και γάντια.


Οι κούκλες της ΚαραντΙΝΑΣ φιλοξενούνται απόψε στο Πολιτικό Βαρόμετρο. Περίπου 40 κούκλες - η κάθε μία διαφορετική μέρα της καραντίνας- η κάθε μία με την δική της ιστορία έρχονται στον στούντιο με τον δημιουργό τους Θανάση Τσολάκη. Οι κούκλες θα διατεθούν σε όλους εμάς για την στήριξη του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης.


Υπό προϋποθέσεις και συγκεκριμένους κανόνες επιστρέφουν στο ψάρεμα οι ερασιτέχνες αλιείς, σύμφωνα με σχετική απόφαση της κυβέρνησης η οποία τους κοινοποιήθηκε. Ανακοίνωση εξέδωσε ο σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων του Έβρου, ενημερώνοντας τα μέλη του για τις εξελίξεις και τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν ώστε να είναι σύννομοι.


Μειώνεται συνεχώς ο αριθμός των κρουσμάτων στην Περιφέρειά ΑΜΘ, αφού μόλις 4 είναι τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης. Συνολικά σε όλη την χώρα έχουν καταγραφεί 2.632 κρούσματα με 6 ακόμη να έχουν προστεθεί σήμερα και με δύο νεκρούς που φτάνουν τον αριθμό τους 146 θανάτους. Απο σήμερα λήγει και η καραντίνα στον Δήμο Μύκης.


Με συγκεκριμένο ωράριο και αρκετά υγειονομικά μέτρα άνοιξαν συγκεκριμένα καταστήματα λιανεμπορίου στο πλαίσιο χαλάρωσης των μέτρων για τον κορωνοϊό. Στην Αλεξανδρούπολη σχεδόν κάθε ένα κομμωτήριο-κουρείο ήταν ανοιχτό και γεμάτο από πελάτες με ραντεβού κλεισμένα αρκετές ημέρες πιο πριν. Αντίστοιχα ανοιχτά με αρκετούς πελάτες ήταν και τα καταστήματα οπτικών.


Τηρώντας πλήρως τα απαραίτητα, αυστηρά υγειονομικά μέτρα "ανέβασαν ρολά" και τα κέντρα αισθητικής. Λόγω των συνθηκών και της αυξημένης ζήτησης τα ραντεβού πραγματοποιούνται αραιά με τους πελάτες να οφείλουν να έρχονται με μάσκα. Μέσω της μεθόδου λέιζερ που χρησιμοποιείται η διαπροσωπική επαφή έχει μηδενιστεί.


Αισιόδοξοι για την επόμενη ημέρα δηλώνουν κάποιοι πολίτες της Αλεξανδρούπολης που βρέθηκαν στους δρόμους της πόλης, την πρώτη ημέρα μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι ο κίνδυνος έχει περάσει, άλλοι πάλι πιστεύουν ότι οι συνέπειες θα είναι δυσχερείς, εστιάζοντας στην οικονομία.


Εάν υπάρξουν κρούσματα κορωνοϊού, θα επιλεγεί ως λύση η ανοσία της αγέλης, εκτίμησε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης στο κυριακάτικό κήρυγμα του. Στο πλαίσιο αυτό συνέστησε την προσοχή των πολιτών, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αυτό. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι κανένα κρούσμα κορωνοϊού δεν έχει εμφανιστεί στα ιδρύματα της μητρόπολης, τα οποία παραμένουν κλειστά για το κοινό, για λόγους προστασίας των ηλικιωμένων.


Σελίδα 14 από 1189

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps