Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστησαν οι οδηγοί που θέλησαν να διασχίσουν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στο ύψος του Μεθοριακού Σταθμού της Νυμφαίας στην Κομοτηνή με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων από το βράδυ του Σαββάτου. Για πολλούς οι ουρές σχηματίζονται λόγω των εξονυχιστικών ελέγχων που κάνουν οι Βουλγαρικές αρχές σε όλα τα οχήματα μετά την επιβολή φόρου 26%.


Σε καμία περίπτωση οι περιφερειάρχες της χώρας δεν θα ήθελαν με απόλυτη άρνηση να ακυρώσουν τον ρόλο τους αποτελώντας το μελανό σημείο στην οικονομική ιστορία της χώρας, δήλωσε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης αναφερόμενος στο ζήτημα των ταμειακών διαθέσιμων. Όπως είπε ο ίδιος, η συνάντηση των αιρετών με τον πρωθυπουργό είχε θετικό πρόσημο με τη δέσμευση του δεύτερου , ότι το μέτρο της απόδοσης των διαθεσίμων των ΟΤΑ θα γίνει προαιρετικό, με νόμο που θα έρθει στη Βουλή.


Η εθελοντική καμπάνια Let's do it Greece σε συνεργασία με το 2ο Σύστημα Ελλήνων Προσκόπων Αλεξανδρούπολης, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Τοπικής Κοινότητας Μάκρης, πραγματοποίησε δράση δεντροφύτευσης αλλά και παιχνίδια με σκοπό την ευαισθητοποίηση των παιδιών για θέματα περιβάλλοντος.


Με τη συμμετοχή 700 και πλέον χορευτών ηλικίας από τεσσάρων έως 17 ετών έγινε στην Αλεξανδρούπολη το 7ο Παιδικό Εφηβικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Είναι η πρώτη φορά που ο Έβρος φιλοξενεί τη συγκεκριμένη διοργάνωση, η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον όχι μόνο των χορευτών αλλά και πλήθους κόσμου.


"ΟΧΙ" ΣΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 09:31

Να μην καταβάλλουν ΕΝΦΙΑ, σε όποιο σημείο της Ελλάδος και εάν βρίσκονται, όλα τα μοναστηριακά ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας δύο Ιερές Μονές, οι οποίες αρνούνται να πληρώσουν Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για τα ακίνητά τους στα οποία δεν τελούνται θρησκευτικές - λατρευτικές τελετές. Οι δύο αυτές υποθέσεις των Ιερών Μονών το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου Νοεμβρίου θα εκδικαστούν με την διαδικασία του επείγοντος (νόμος 3900/2010) στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ως πιλοτικές δίκες.


Την παρουσία τους αισθητή έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τα κουνούπια στις παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, με τους κατοίκους να ανησυχούν ιδιαιτέρως για το φετινό καλοκαίρι με νωπές ακόμη τις μνήμες από τις αποτυχημένες προσπάθειες καταπολέμησης των κουνουπιών τα τελευταία χρόνια. Από την πλευρά των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, εκφράζεται αισιοδοξία ενώ τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν σε Καβάλα και Κομοτηνή επιδείξεις ψεκασμών με τη χρήση εναέριων μέσων.


Άμεσα τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών από την Ελληνική Αστυνομία. Με βάση το σχέδιο ειδικά βαν επανδρωμένα με συγκεκριμένο προσωπικό θα περιπολούν ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας και ένας από τους τέσσερις νομούς στους οποίους ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος ΑΕΤΟΣ, είναι και αυτός της Ξάνθης ενώ απώτερος στόχος είναι να εφαρμοστεί σε όλη την Ελλάδα.


Με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης βρέθηκαν στις Βρυξέλλες οι αντιπεριφερειάρχες της χώρας όπου συμμετείχαν σε σύσκεψη για το θέμα με την επιτροπή ιθαγένειας της Ε.Ε.. Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς ζήτησε από τα μέλη της επιτροπής να βρεθούν στον Έβρο προκειμένου να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος.


"Δεν πιστεύω τις προφορικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού", δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης λίγες ώρες μετά και την πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα αλλάξει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου κατά την οποία δεσμεύονται τα αποθεματικά των δήμων. Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως εάν η κυβέρνηση χρειάζεται τα ταμειακά διαθέσιμα τότε να της παρέχουν οι δήμοι και οι περιφέρειες ένα μέρος τους.


Ένα διαφορετικό ερωτηματολόγιο περίμενε όσους συμμετείχαν στη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης από το σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών και τον Δρ Παναγιώτη Μητκίδη. Ο κ. Μητκίδης είναι καθηγητής πανεπιστημίου της Δανίας και βρέθηκε στην περιοχή καταγωγής τους καθώς μέσω του ερωτηματολογίου διεξήγαγε έρευνα για τον εθελοντισμό αλλά και την ψυχολογία του εθελοντή αιμοδότη και μη.


Για αδυναμία διαχείρισης του προβλήματος των αδέσποτων τετράποδων ζώων στην Αλεξανδρούπολης από τον δήμο, μίλησε ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ. Πιο συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο, ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του ζητήματος , με την οποία μάλιστα θα δίνονται κίνητρα σε όσους υιοθετήσουν κάποιο τετράποδο.


Αναληθή τα σενάρια προς το παρόν για πτήσεις εξωτερικού από τον Δημόκριτο ενώ τον Ιούλιο ξεκινούν οι πτήσεις για Παρίσι.


Σελίδα 1227 από 1256

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps