Μέχρι το τέλος του 2020 θα λάβουν αποζημιώσεις οι  καπνοπαραγωγοί- μέλη του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης μέσω ΠΣΕΑ. Αυτό αποτυπώθηκε στη συνάντηση που είχε στις 22 Απριλίου στην Αθήνα ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη.


«Ο ιππότης του φθινοπώρου», το έργο του Αύγουστου Κορτώ, παρουσιάστηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Άννα Μαχαιροπούλου. Το έργο είναι μονόλογος και αφορά την ιστορία και τον εσωτερικό διάλογο μιαw γυναίκας.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος εξέδωσε εγκύκλιο για το Πάσχα, για να διαδώσει το χριστιανικό μήνυμα. Ο σεβασμιότατος αναφέρετε στην ζωή και στον θάνατο και πως η πίστη βοηθά τους χριστιανούς να ζήσουν πραγματικά.


"Να κρατήσουμε την Ανάσταση στις καρδιές και στα σπίτια μας, όσο το δυνατόν περισσότερο". Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που κοινώνησε στους πιστούς, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως. Η Πρώτη Ανάσταση, βρήκε εκατοντάδες στο ναό, να μετέχουν με ευλάβεια στη Θεία Λειτουργία.


Εκατοντάδες πιστοί επισκέφθηκαν και φέτος τον Ιερό ναό των Αγίων Θεοδώρων στην Ορεστιάδα προκειμένου να ακολουθήσουν τον επιτάφιο στην περιφορά του. Αντίστοιχα στην Ιάνα βρέθηκε πλήθος πιστών που πλαισίωσαν το επιτάφιο στην περιφορά του αλλά και στην λειτουργία που ακολούθησε.


Όχι έναν, αλλά τέσσερις συνανθρώπους μας, έσωσε η γενναία απόφαση οικογένειας να δωρίσει τα όργανα του παιδιού που έχασε.  Συγκεκριμένα, ο νεαρός άνδρας, νοσηλευόταν, εγκεφαλικά νεκρός στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πλέον, ο δικός του θάνατος και η μεγαλοψυχία των ανθρώπων του, χάρισε την "ανάσταση" σε 4 ανθρώπους, σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Την ανάγκη δωρεάς μυελού των οστών διατράνωσε εκ νέου στην Αλεξανδρούπολη, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών. Ο Τάσος Κοντακίδης, ρωτήθηκε ακόμη αναφορικά με την ανάγκη φύλαξης του ομφάλιου αίματος. Όσα ανέφερε, ευθύς αμέσως.


Τo 4ο Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Αλεξανδρούπολη, διοργανώνουν, το Ιστορικό Μουσείο και η Πολυφωνική του Χορωδία , στα πλαίσια του εορτασμού των «Ελευθερίων» . Το Φεστιβάλ πραγματοποιηθεί, το Σάββατο, 4 Μαΐου στις 7:30 το απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.


Μέρος του εθίμου των πασχαλινών αυγών είναι και το τσούγκρισμα. Σύμφωνα με την παράδοση το αυγό είναι σύμβολο ζωής και όπως σπάει κατά τη διαδικασία του τσουγκρίσματος, έτσι έσπασε και ο τάφος από τον οποίο βγήκε ο Χριστός.


Η απένταξη της πρότασης του Δήμου Κομοτηνής από το πρόγραμμα για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο πριν την ημερήσια διάταξη. Ωστόσο, η πρόταση των 1.500 σελίδων μπορεί να ναυάγησε αλλά ο δήμος είχε σχέδιο Β, ήτοι αίτημα υπαγωγής του έργου στην αναθεώρηση της ΟΧΕ που έχει προαγγελθεί.


Με αφορμή το μεγάλο κύμα εξόδου από τις πόλεις για τις ημέρες του Πάσχα, η αστυνομία δίνει συμβουλές στους πολίτες για να ασφαλίσουν το σπίτι τους κατά την απουσία τους, όπως και τι θα πρέπει να προσέχουν στην εκδρομή τους, ώστε να κρατήσουν μακριά επίδοξους κακοποιούς. Παράλληλα δίνει και συμβουλές για όσους θα μετακινηθούν με τα αυτοκίνητά τους.


Σελίδα 13 από 964

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps