Με νέο σύστημα  θα γίνει η εισαγωγή στα ΑΕΙ , μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και θα ισχύσει για πρώτη φορά για τους μαθητές που θα φοιτήσουν το νέο σχολικό έτος στη Γ' Λυκείου. Η νέα  πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε και τη νέα τροποποιημένη Εξεταστέα ύλη της Γ Λυκείου  μόνο στα μαθήματα  Βιολογία, τη Χημεία, την Κοινωνιολογία, την Οικονομία, την Ιστορία και  Αρχαία Ελληνικά.


Αν και στην αρχή της χρονιάς τα μηνύματα για τον τουρισμό δεν ήταν αισιόδοξα για την Περιφέρεια ΑΜΘ, το κλίμα άρχισε να αντιστρέφεται μετά και το Πάσχα και πλέον τα στοιχεία δείχνουν αυξημένα σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Ακόμα πιο ευοίωνες είναι οι προβλέψεις για το 2020 σύμφωνα με την Αντιπεριφέρεια Τουρισμού της ΑΜΘ.


Δεν πετάμε τα σχολικά είδη, αλλά τα χαρίζουμε. Αυτό είναι το σύνθημα της δράσης που διοργανώνει το Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με σκοπό να βοηθήσει άπορα παιδιά να αποκτήσουν τα βασικά είδη για το σχολείο.


Αλλαγή στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη. Λόγω της ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής, η παραλιακή της πόλης θα κλείσει απο τις 3 το μεσημέρι προκειμένου να γίνουν οι προετοιμασίες. Η αλλαγή θα ισχύσει μόνο για το Σάββατο.


Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι ελληνικές αρχές, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται σήμερα σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους -σύμφωνα έκτακτο δελτίο του meteo.gr-  αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Στο επίπεδο τρία, κίτρινου συναγερμού, δηλαδή υψηλού κινδύνου θα βρίσκεται μεταξύ άλλων , η Καβάλα, η Θάσος, η Σαμοθράκη και ο Έβρος.


Για τραγική κατάσταση λόγω εξοπλισμού και υποστελέχωσης μιλά ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας κατά την διάρκεια της περιοδείας του στο Δήμο Αλεξανδρούπολης. Σε συνάντηση πάντως που είχε με τον νέο δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Ζαμπούκη απέσπασε την δέσμευση να προχωρήσει άμεσα στην βελτίωση της συγκεκριμένης υπηρεσίας.


Το φυσικό αέριο φτάνει και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ξεκίνησε η δημοπράτηση του έργου απο την ΔΕΔΑ. Αρχικά θα κατασκευαστεί δίκτυο 120 χλμ και θα ακολουθήσει η επέκτασή του. Όσον αφορά την τηλεθέρμανση με χρήση γεωθερμίας στην Τραϊανούπολη, ακόμη μία ένσταση μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων για την κατασκευή του έργου, οδηγεί σε 2μηνη καθυστέρηση.


Διπλό φονικό στην Χρυσούπολη

Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019 16:12

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Χρυσούπολης στην Καβάλα από το διπλό φονικό το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες καβγάς ξέσπασε ανάμεσα σε μία γυναίκα και έναν 42χρονο, όταν εκείνη πήγε να πετάξει τα σκουπίδια. Η γυναίκα τσακώθηκε μαζί του και στη συνέχεια πήγαν μαζί με τον 42χρονο γιο της στο σπίτι του γείτονα για να ζητήσουν εξηγήσεις. Εκεί έγινε το κακό, με τον άνδρα να πυροβολεί με την κυνηγετική του καραμπίνα  και να σκοτώνει μάνα και γιο.


Την τελευταία τους συνεδρίαση, με την παρούσα σύνθεση, πραγματοποίησαν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ. Έγινε ένας σύντομος απολογισμός από τον Περιφερειάρχη και ενημέρωση για τα όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες στο ζήτημα της Σαμοθράκης.


Ολοκληρώθηκε πριν μερικές μέρες  το έργο αύξησης της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα Αισύμης της ΔΕΥΑΑ. Tο συγκεκριμένο  έργο αποτελεί θεμέλιο λίθο μιας σειράς μεγάλων έργων που θα ενισχύσουν την υδροδότηση της πόλης της Αλεξανδρούπολης και των οικισμών.


Τους 6.000 επιβάτες αγγίζει η χρήση του δωρεάν λεωφορείου, για τον μήνα Αύγουστο, που κινείται από και προς τα δύο παρκινγκ πλησίον του γηπέδου "Φώτης Κοσμάς" στην Αλεξανδρούπολη. Αν και τις πρώτες ημέρες οι πολίτες ήταν διστακτικοί φτάνοντας τους 3.000 πλέον έχουν ξεθαρρέψει προσθέτοντας το μέσο αυτό στην καθημερινότητα τους.


Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες για την ανακατασκευή τριών ανοικτών γηπέδων μπάσκετ στον αστικό ιστό της Αλεξανδρούπολης, αφού υπογράφηκε η σύμβαση με τον εκπρόσωπο της εταιρίας που μειοδότησε στη σχετική ηλεκτρονική διαγωνιστική διαδικασία.


Σελίδα 13 από 1030

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps