Νέες καινοτόμες δράσεις χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στον αγροδιατροφικό τομέα. Συγκεκριμένα πρόσκληση 5 εκατομμυρίων ευρώ κατατέθηκε σε σχετική εκδήλωση στους επιχειρηματίες του κλάδου μέσα από το σχετικό επιχειρησιακό πρόγραμμα.


Από δηλητήριο που κατανάλωσαν φαίνεται όπως όλα δείχνουν πως προήλθε ο θάνατος των δύο πτηνών που βρέθηκαν με 15 μέρες διαφορά, νεκρά στο δάσος της Δαδιάς. Για εσκεμμένη ενέργεια κάνουν λόγο τα πρώτα στοιχεία, ενώ αναμένονται και οι τοξικολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθεί η ουσία που περιείχε το δηλητήριο.


Το μεγαλύτερο ποσοστό των αποζημιώσεων που αναμενόταν να λάβουν, κατατέθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών. Τα ποσά αυτά αφορούν τις καταστροφές του 2018 στην φυτική παραγωγή.


Την ένταξη των δημοτικών ενοτήτων Τυχερού και Φερών στον χωροταξικό επανασχεδιασμό δήμων πρότεινε ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος. Ο κ. Ρίζος ζήτησε να τεθεί το θέμα στην επιτροπή επαναξιολόγησης, καθώς όπως είπε, οι δύο πρώην Δήμου είναι αγροτικοί με κοινό ενδιαφέρον και προοπτικές.


Η τροπολογία για την αυτονόμηση του νοσοκομείου του Διδ/χου συζητείται στην Βουλή. Μείζον θέμα για την κοινωνία του Έβρου και ειδικότερα του Βορείου Έβρου που όμως περιείχε και ανταλλαγή εκφράσεων μεταξύ βουλευτών του νομού. Ακολούθησε όμως αιχμηρή απάντηση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.


Δείτε μια προς μια τις στιγμές έντασης που έλαβαν χώρα στο δημοτικό συμβούλιο που κατέληξαν μάλιστα και στην ολιγόλεπτη διακοπή του.


Σε ιδιαίτερα «θερμό» κλίμα διεξήχθη το δημοτικό συμβούλιο της Αλεξανδρούπολης που μοναδικό θέμα είχε την κατασκευή του σφαγείου των Φερών. Εκεί, ανακοινώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης η δημοσίευση των τευχών δημοπράτησης για το έργο, ενώ έγινε λόγος για τις πολύχρονες καθυστερήσεις του.


Κλειστό παραμένει τους τελευταίους 14 μήνες το σφαγείο των Σαπών, προακλώντας ταλαιπωρία στους κτηνοτρόφους τόσο της περιοχής όσο και της Θράκης γενικότερα.  Σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα παραδοθεί εκ νέου προς χρήση μετά και τις απαραίτητες παρεμβάσεις οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν στην τοποθέτηση νέου δαπέδου σε ολόκληρο το χώρο καθώς και εσωτερική οροφή ενώ ο Δήμος έχει προμηθευτεί ψυγείο για τα υποπροϊόντα της σφαγής.


Σενάριο απόβασης σε νησί εφαρμόστηκε κατά τις σημερινές ασκήσεις της Ναυτικής Άσκησης της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα», η οποία ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου. Την άσκηση παρακολούθησε ο Υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, από το σκάφος έγκαιρης προειδοποίησης.


Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, πρόκειται να κυμανθεί η κίνηση στα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Αν και οι τουρκικές ροές φαίνεται να ελαττώνονται, τα μάτια όλων στρέφονται προς τους ισραηλινούς τουρίστες, ύστερα και από την ανέγερση του μνημείου στους εβραίους όπως και την διεξαγωγή του σχετικού συνεδρίου από το ινστιτούτο θρακικών μελετών.


Ψηφίζεται την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τη διαχείριση του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας, τη σύσταση Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, τον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Για τις αλλαγές που θα επιφέρει το εν λόγω νομοσχέδιο στους δήμους μίλησε ο αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών πόρων της Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Φαλέκας.


Σε περίπου ένα μήνα πρόκειται να ξεκινήσει η δωρεάν πιλοτική σύνδεση των δυο παρκινγκ του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς» με το κέντρο της Αλεξανδρούπολης.  Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος προσπαθεί να απαλύνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Η σύνδεση θα γίνει με λεωφορείο 30 θέσεων που θα πραγματοποιεί δρομολόγια καθημερινά εκτός της Κυριακής.


Σελίδα 13 από 926

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps