Mε λαμπρότητα και εθνική υπερηφάνια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την εθνική επέτειο του 40 και στην Κομοτηνή. Με τάξη τα σχολεία της πόλης αλλά και ο Στρατός παρήλασε περήφανα μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.


Τα μηνύματά τους προς χάριν της ημέρας έστειλαν θεσμικοί και από την Κομοτηνή. Την κυβέρνηση στην πρωτεύουσα της Ροδόπης εκπροσώπησε ο βουλευτής νομού Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης.


Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019 15:28

Μια από τις επίσημες αργίες του ελληνικού κράτους είναι και η 28η Οκτωβρίου. Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε ότι η μέρα αυτή έμεινε γνωστή ως επέτειος του "ΟΧΙ" και σημάδεψε την Ελλάδα από τον πόλεμο του 1940 και έπειτα, αλλά τι ακριβώς είναι αυτό που γιορτάζουμε; Οι περισσότερες χώρες στον κόσμο συνηθίζουν να γιορτάζουν την λήξη ενός πολέμου, και την έλευση της ειρήνης. Εξαιρέσεις αποτελούν η Ελλάδα, η Γαλλία και οι Η.Π.Α. Στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα γιορτάζει την είσοδο της στον πόλεμο του '40!


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ η ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο πέρασε με ευρεία πλειοψηφία καθώς 165 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 122 κατά.  Νωρίτερα είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ δεν έλειψαν και οι αναφορές στις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση Novartis.


Έκκληση για συγκέντρωση χρημάτων, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, για εκπαιδευτικό της Σαμοθράκης απευθύνουν οι δυο ΕΛΜΕ του Έβρου. Η εκπαιδευτικός από την Σαμοθράκη έχει συγκεντρώσει ένα υψηλό ποσό νοσηλείων και τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της αδυνατούν να τα πληρώσουν.


Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για φετινό επίδομα θέρμανσης. Τα επιδόματα αναμένεται να καταβληθούν  πριν από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πως διαμορφώνονται οι κλιματικές ζώνες και ο τρόπος καταβολής της αίτησης στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Νομοσχέδιο-σκούπα για τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, χαρακτηρίζεται το πολυνομοσχέδιο ανάπτυξης που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων το βράδυ της Πέμπτης. Την ώρα της συζήτησης στη βουλή, στην Αλεξανδρούπολη ήταν σε εξέλιξη πορεία του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου. Τα μέλη του διαδήλωσαν και έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, κάνοντας γνωστό ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.


Επαφές του δημάρχου Σουφλίου

Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου 2019 12:18

Επαφές με τα υπουργεία Ενέργειας, Εσωτερικών, Υποδομών και μεταφορών, ψηφιακής πολιτικής καθώς και Παιδείας προκάλεσε ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος προκειμένου να γνωστοποιήσει το πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δήμος. Μέσω διαλόγου πάρθηκαν πλήθος θετικών αποφάσεων που θα επηρεάσουν σύντομα την καθημερινότητα των δημοτών.


Σε απόσταση αναπνοής από παιδική χαρά καθώς και κατοικίες βρίσκεται ετοιμόρροπο κτίριο στον οικισμό της Παναγίας. Μάλιστα η σχεδόν πεσμένη σκεπή του είναι από αμίαντο, υλικό για το οποίο υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που προβλέπει απαγόρευση χρήσης  και εμπορίας. Για το θέμα μίλησε στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μιχαηλίδης ο οποίος προ ημερών κατέθεσε προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο ζήτημα των ελλείψεων σε σχολικές μονάδες στην Αλεξανδρούπολη.


Την ανάγκη στελέχωσης του νοσοκομείου με προσωπικό επικουρικό και μόνιμο τόνισε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Χριστόδουλος Μεντίζης. Οι εργαζόμενοι περιμένουν να οριστεί η νέα διοίκηση με την οποία θα επιδιώξουν άμεσα συνάντηση για να μεταφέρουν τα προβλήματα που υπάρχουν στο νοσοκομείο.


Σελίδα 13 από 1069

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps