Στη διάθεση συγκριμένων 59 σκευασμάτων, τα οποία είναι μόνο χάπια για ογκολογικούς ασθενείς  και μόνο χάπια για την Σκλήρυνση κατά πλάκας, μέσω των ιδιωτικών φαρμακείων συναίνεσε ο πανελλήνιος φαρμακευτικός σύλλογος. Με αυτόν τον τρόπο ξεκινά δειλά-δειλά η διάθεση φαρμάκων υψηλού κόστους από τα φαρμακεία της γειτονιάς, καθώς τα χρόνια της κρίσης αυτά χορηγούνταν μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Στον Έβρο λειτουργεί μόνο ένα φαρμακείο του Οργανισμού.


Νέους στόχους για την βελτίωση της διοργάνωσης της εμποροπανήγυρης έχει θέσει η νέα δημοτική αρχή του Διδυμοτείχου. Μετά την φετινή αυλαία κατεγράφησαν αρκετά προβλήματα υποδομών που κρατούν πίσω την ανάπτυξη και ανέλιξη της γιορτής των εμπόρων.


Τις θέσεις και του στόχους του για την επόμενη τετραετία ανέλυσε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Ο Κώστας Βενετίδης μίλησε για την καλύτερη  θωράκιση του Έβρου απέναντι στα κουνούπια καθώς και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.


Στα ακίνητα «επενδύει» με ένα πακέτο μέτρων η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Άλλωστε και στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε κίνητρα για τις νέες οικοδομές και την ενεργειακή ή αισθητική αναβάθμιση κατοικιών.


Αποσύρθηκε γνωστό φάρμακο για το στομάχι

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 15:42

Αποσύρθηκε από την αγορά γνωστά φάρμακα που περιέχουν ρανιτιδίνη. Σχετικοί έλεγχοι έδειξαν ότι ορισμένα από αυτά τα φαρμακευτικά σκευάσματα περιείχαν μια πρόσμιξη ηοποία ταξινομείται ως πιθανή καρκινογόνος ουσία στον άνθρωπο, βάσει μελετών σε ζώα.Μετά την απόσυρση του φαρμάκου, οι φαρμακοποιοί του Έβρου συνέστησαν τους πολίτες να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και να δουν πως θα συνεχίσουν τη φαρμακευτική τους αγωγή


«Καίει» το πετρέλαιο θέρμανσης

Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019 15:41

Συννεφιά και σποραδικές βροχοπτώσεις προβλέπει τη Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για τον Έβρο, τις επόμενες ημέρες. Οι θερμοκρασίες έχουν πέσει αισθητά, οδεύοντας προς τον χειμώνα και θα χρειαστεί να ανάψουν πάλι τα καλοριφέρ. Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο κλείσιμο της προηγούμενης περιόδου, ήταν λίγο πάνω από το 1 ευρώ το λίτρο, ενώ άγνωστο είναι που θα κινηθεί φέτος. Οι καταναλωτές εκφράζουν την ανησυχία τους για το πετρέλαιο θέρμανσης το οποίο κάνει πρεμιέρα στις 15 Οκτωβρίου.


Σε απόσταση 49 χιλιομέτρων από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και 61 χιλιομέτρων από την πόλη της Κομοτηνής  εντοπίστηκε κρούσμα της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Την προσοχή των καταναλωτών που επισκέπτονται την γείτονα ζητά η διεύθυνση αγροτικής οικονομίας της περιφέρειας.


Σταδιακά θα λειτουργήσει η τρίτη βάρδια της μονάδας τεχνητού νεφρού στο Διδυμότειχο καθώς το νοσοκομείο προετοιμάζεται να δεχθεί περίπου 10 ασθενείς που μέχρι πρότινος επισκέπτονταν το πανεπιστημιακό νοσηλευτικό ίδρυμα της Αλεξανδρούπολης. Η ταλαιπωρία τους και τα εκατοντάδες χιλιόμετρα που διένυσαν αναμένεται να λάβει τέλος περίπου σε ένα μήνα.


Στην κεντρική πολιτική σκηνή βρίσκεται αυτή την στιγμή η υπόθεση της κατεστραμμένης ιρλανδικής διάβασης που βρίσκεται επί του ποταμού Άρδα στις Καστανιές. Δήμος και περιφέρεια πλέον αναμένουν την απόφαση της σύσκεψης των υπουργών για την οριστική επίλυση στο ζήτημα.


Η ομαλή και σταθερή παροχή νερού στα χωριά και τους οικισμούς του Δήμου Σουφλίου είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει ο νέος αντιδήμαρχος Τεχνικών υποδομών, Δημήτρης Δαρούσης. Σκιαγραφώντας τα προβλήματα στις υποδομές του δήμου σύντομα θα ξεκινήσει την υλοποίηση των προγραμματικών δεσμεύσεων της πλειοψηφούσας παράταξης.


Η υλοποίηση του masterplan για το λιμάνι της Καμαριώτισσας είναι προϋπόθεση για αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας του νησιού, τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας. Ο ίδιος έκανε γνωστό πως έχει προγραμματιστεί η συντήρηση των υποδομών του νησιού προκειμένου να μπορούν να προσεγγίσουν μεγαλύτερα πλοία, ενόψει μάλιστα του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Ναυτιλίας. Αφορά  τη γραμμή Αλεξανδρούπολη -Σαμοθράκη


Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καλά οργανωμένα κυκλώματα παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χαρακτηρίζει η Αστυνομία τη σπείρα που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη με τη σύλληψη 12 ατόμων, φερόμενων ως μελών της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΑΣ, από την φερόμενη δράση του το κύκλωμα αποκόμισε την τελευταία τριετία παράνομα κέρδη που ξεπερνούν τις 500.000 ευρώ.


Σελίδα 12 από 1048

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps