Τις φήμες για θερμό επεισόδιο ανάμεσα στους λιμενικούς της Ελλάδας και της Τουρκίας,  διαψεύδει ο πρόεδρος των λιμενικών Θράκης, Σάκης Ζησίδης λέγοντας πως αυτοί που μετέφεραν την υπόθεση έκαναν λάθος. Η υπόθεση έλαβε χώρα την Δευτέρα, με αφορμή την ταυτόχρονη εύρεση βάρκας με παράτυπους πρόσφυγες σε ελληνικά ύδατα.


Υπό έλεγχο βρίσκεται μέχρι στιγμής το πράσινο σκουλήκι που πέρυσι προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στους βαμβακοκαλλιεργητές του Έβρου. Την επαγρύπνηση των καλλιεργητών ζητά από την πλευρά της η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής του Έβρου, ζητώντας να συνεχίσουν τους ενδελεχείς ελέγχους στις φυτείες τους όπως και τους ψεκασμούς καθώς σε πιθανό κρούσμα να χάσουν και φέτος ολόκληρη την παραγωγή τους.


Υπό έλεγχο βρίσκεται μέχρι στιγμής το πράσινο σκουλήκι που πέρυσι προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στους βαμβακοκαλλιεργητές του Έβρου. Την επαγρύπνηση των καλλιεργητών ζητά από την πλευρά της η Διεύθυνση Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής του Έβρου, ζητώντας να συνεχίσουν τους ενδελεχείς ελέγχους στις φυτείες τους όπως και τους ψεκασμούς καθώς σε πιθανό κρούσμα να χάσουν και φέτος ολόκληρη την παραγωγή τους.


Εν αναμονή των φετινών αποζημιώσεων για τις καταστροφές στα καπνά βρίσκονται οι καπνοπαραγωγοί της Θράκης. Ήδη ο πρόεδρος τους έχει προκαλέσει επαφές με βουλευτές της Ροδόπης και σύντομα θα βρεθούν στο αρμόδιο υπουργείο για περαιτέρω διερεύνηση με τον κ. Βορίδη.


Μέχρι τις 20 Αυγούστου θα διαρκέσει η 9η  καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης. Στόχος της είναι η διεύρυνση της φαντασίας των παιδιών μέσω διάφορων δραστηριοτήτων, όπως η λογοτεχνία , το θέατρο , η αφήγηση και τα μαθηματικά.


Την παιδική θεατρική παράσταση "Ο Μικρός Πρίγκιπας" φέρνει στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα το Θέατρο του Βορρά. Η παράσταση στην Αλεξανδρούπολη θα ανέβει την Πέμπτη 1 Αύγουστου και αναμένεται να κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων των παιδιών.


Κάλεσμα συνεργασίας από όλους τους αρμόδιους φορείς για άμεση λύση και διεκπεραίωση του προβλήματος της έλλειψης  ειδικευομένου προσωπικού της Ογκολογικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. έκανε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου “ΣυνεχίΖΩ”. Η συλλογική αυτή δράση , όπως αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου,  θα συμβάλλει στην ελάφρυνση  τόσο των ασθενών όσο και  του νοσηλευτικού προσωπικού της κλινικής.


Η λειτουργία των ημιπόγειων κάδων στην Αλεξανδρούπολη ξεκινάει από το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου . Ο νέος τρόπος ρίψης των απορριμάτων θα αντικαταστήσει τους παρόντες πράσινους κάδους, καθώς και τους σιδερένιους κάδους , ξεκινώντας από τις κεντρικές οδούς της πόλης. Στο επόμενο χρονικό διάστημα η Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει και στην εγκατάσταση ημιυπόγειων κάδων στους υπόλοιπους δρόμους της πόλης, ενώ η ύπαρξη των μπλε κάδων για τα ανακυκλώσιμα υλικά θα παραμείνει , όπως έχει.


Σε παράταση των φορολογικών δηλώσεων κατά μία μέρα προέβη η Κυβέρνηση μετά από αιτήματα των αρμοδίων κλάδων. Οι επαγγελματίες , που είναι υπεύθυνοι για τη διεκπεραίωση των φορολογικών δηλώσεων, ζήτησαν παράταση χρόνου, κατόπιν συλλογικής επιστολής, που στάλθηκε στον Υπουργό. Η αιτία αυτής τους της ενέργειας στάθηκε το βεβαρυμένο φόρτο εργασίας, που επικρατεί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.


Αυξημένη επαγρύπνηση με τακτικούς σχολαστικούς ελέγχους των βαμβακοφυτειών διότι αναμένετε «προσβολή» των φυτών κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, από την 2η γενιά του πράσινου σκουληκιού που είναι η πιο επικίνδυνη και προκαλεί τη μεγαλύτερη ζημιά στην καλλιέργεια, συνιστά στους καλλιεργητές η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Μέχρι στιγμής η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις κατά το διάστημα 15-22 Ιουλίου.


Η περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας  και Θράκης αποτελεί μια από τις αρχαιότερες περιοχές οινοπαραγωγής της Ελλάδας. Γι’ αυτό και ξεκίνησε μια προσπάθεια μέσω του Έργου DIONYSOS και του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020, για να πάρει και πάλι τον ρόλο που της αξίζει. Σε διαγωνισμό μάλιστα που έγινε στην γείτονα το κρασί της Κομοτηνής κατάφερε και κατέκτησε την 2η θέση.


Η αφρικανική πανώλη των χοίρων ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη συνάντηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη με τη Νέα Ομοσπονδία Χοιροτροφικών Συλλογών Ελλάδας. Ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του νοσήματος της αφρικανικής πανώλης στα ελληνικά χοίρεια.


Σελίδα 12 από 1017

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps