Το κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης της χώρας για τις επόμενες 14 ημέρες, για προληπτικούς λόγους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Πρόκειται για όλες τις βαθμίδες της πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.


Χωρίς κρούσματα κορωνοϊού ο Έβρος

Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020 15:10

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν κρούσματα κορωνοϊού, καθώς τα περιστατικά αυξάνονται μέρα με τη μέρα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ήδη έχουν καταγραφεί 89 πανελλαδικά. Πάντως το πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς του  κορωνοϊού και πρόσφατα το ΕΚΑΒ πραγματοποίησε άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ύποπτων κρουσμάτων.  Τα μέτρα προστασίας αναμένεται να εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα.


Σε πλήρη ισχύ βρίσκονται όλα τα προληπτικά μέτρα ενάντια στο κορωνοϊο στις σχολικές μονάδες του Έβρου. Γίνονται συχνές απολυμάνσεις, έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα αντισηπτικά ενώ αποφεύγονται κατά το δυνατόν οι πολυάριθμες μαζώξεις. Την ίδια στιγμή ακυρώθηκαν όλες οι σχολικές εκδρομές ακόμη και στο εσωτερικό της χώρας.


Την κατάσταση στις Καστανιές αλλά και συνολικά στον Έβρο εξέτασε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από πρώην υπουργούς και σημερινούς βουλευτές της Θράκης. Προκάλεσαν επαφές με τους 2 μητροπολίτες και δημάρχους προκειμένου να ενημερωθούν σφαιρικά για την προσφυγική κρίση που ταλανίζει τον νομό τις τελευταίες ημέρες. Εξαπέλυσαν ριπές προς την κυβέρνηση της ΝΔ για λάθος διαχείριση του ζητήματος απορρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον Τούρκο πρόεδρο.


Κλιμάκιο ευρωβουλευτών και βουλευτών της ακροδεξιάς της Γαλλίας και του Βελγίου βρέθηκε στις Καστανιές του Έβρου προκειμένου να δει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην ουδέτερη ζώνη. Τάχθηκαν υπέρ της Ελληνικής πλευράς εξαπολύοντας πυρά προς τον πρόεδρο της Τουρκίας κατηγορώντας τον για χουλιγκανισμό και χρήση των προσφύγων.


Για δύο ήσυχες μέρες και νύχτες μιλούν οι αλιείες του Δέλτα του Έβρου αναφορικά με την προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει ο νομός τα τελευταία 24ωρα. Δηλώνουν αγανακτισμένοι με τα τελευταία δημοσιεύματα που τους φέρουν να προστατεύουν "βίλες" καταλήγοντας πως θα παραμείνουν άγρυπνοι φρουροί για όσο τους χρειαστεί η πατρίδα.


Για αδράνεια κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση η εβρίτισσα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση. Χαρακτηρίζοντας ανησυχητική την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες, ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση ενεργή και υπεύθυνή στάση απέναντι στην εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.


Το κινητό επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ «Μέγας Αλέξανδρος», κλήθηκε στις Καστανιές του Έβρου, προκειμένου να συνδράμει το έργο των δυνάμεων και τον συντονισμό των μέσων, ενάντια σε όσους επιχειρούν να μπουν στην Ελλάδα παράνομα.. Αυτό έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων ο οποίος βρίσκεται στον Έβρο και αυτές τις ημέρες συναντήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο οποίος επίσης βρέθηκε στον Έβρο. Παράλληλα η Ελλάδα αναμένει ενισχύσεις από τις ευρωπαϊκές χώρες καθώς και από την Frontex. Ήδη μάλιστα κατέφτασαν ενισχύσεις από την Κύπρο.


Σελίδα 12 από 1156

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps