Αυτό το Σάββατο η εκκλησία γιορτάζει την Ανάσταση του φίλου του Χριστού, Λαζάρου. Στην Αλεξανδρούπολη η αρχιερατική θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό γέννησης της Θεοτόκου στην Άνθεια προεξάρχοντος του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου.


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης διοργάνωσε στο σχολικό προαύλιο χώρο, με τη στήριξη της Διεύθυνσης του σχολείου, μια επετειακή αθλητικό-πολιτιστική εκδήλωση με την επωνυμία "ΑΓΩΝΙΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ", με αφορμή τον εορτασμό της "Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη". Εκεί βρέθηκαν και Έλληνες παγκόσμιοι πρωταθλητές όπως η Άννα Βερούλη, ο Κώστας Γκατσιούδης, ο Νίκος Μιχαλόπουλος και η Αντιγόνη Βουρδόλη. Η "Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη" καθιερώθηκε, με ομόφωνο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε. και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Απριλίου.


Ομάδα μαθητών του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης, μπροστά από το δημαρχείο ενημέρωνε τους πολίτες για την ανακύκλωση τηγανελαίων με τη διανομή φυλλαδίων που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν για τον σκοπό αυτό. Το 3ο ΓΕΛ ξεκίνησε την συγκεκριμένη δράση ανακύκλωσης και καλεί όλους τους καταναλωτές να συμμετέχουν σε αυτή με απώτερο σκοπό να θερμάνουν το σχολείο τους μέσω της ανακύκλωσης τηγανέλαιων.


Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα των αδέσποτων ζώων το φιλοζωικό σωματείο Κιβωτός διοργάνωσε σε συνεργασία με καφέ της πόλης στην παραλία Αλεξανδρούπολης, εκδήλωση αγάπης για τα αδέσποτα.Από τις 8:00 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ όσοι επέλεξαν το συγκεκριμένο κατάστημα για να πιούνε τον καφέ τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις του φιλοζωικού σωματείου Κιβωτός αλλά και να ενισχύσουν οικονομικά το σωματείο καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες των αδέσποτων.


Η Μεγάλη Τετάρτη είναι η καταληκτική ημερομηνία μέχρι την οποία οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν καταβάλει το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους των εταιρειών τους. Με φόντο την οικονομική κρίση όμως πολλοί είναι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που εκφράζουν φόβους ότι το δώρο δεν θα τους καταβληθεί εμπρόθεσμα, ωστόσο το εργατικό κέντρο προτρέπει όλους να το διεκδικήσουν.


Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης και Λαυρίου βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρείας σύσκεψης βουλευτών, αυτοδιοικητικών και εκπροσώπων φορέων και θεσμών που έγινε στο Επιμελητήριο Έβρου. Συζητήθηκαν οι τρόποι διεκδίκησης επιδοτούμενης άγονης γραμμής για να γίνει η σύνδεση στην επόμενη προγραμματική περίοδο, καθώς επίσης και το ενδεχόμενο τροποποίησης κάποιας από τις τρέχουσες φετινές επιδοτούμενες γραμμές για το συμφέρον του νομού.


Τα κάλαντα του Λαζάρου έψαλλαν μικροί μαθητές του 10ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης στον πρωτοσύγκελο της ιεράς μητρόπολης.


Αλλαγή στο τιμόνι του εργατικού κέντρου Έβρου μετά και τις εκλογές που έγιναν πριν λίγες ημέρες. Ο Στάθης Ασπιώτης είναι ο νέος πρόεδρος καθώς η παράταξη ανεξάρτητη κίνηση εργαζομένων Έβρου κατάφερε να συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους. Ο κ. Ασπιώτης δήλωσε πως το νέο διοικητικό συμβούλιο πιάνει δουλειά για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.


Με το περιφερειάρχη ΑΜΘ Γιώργο Παυλίδη συναντήθηκε ο νέος αστυνομικός διευθυντής Ροδόπης Γεώργιος Γκράνας. Ο κ. Παυλίδης ενημέρωσε τον κ. Γκράνα σε ότι έχει να κάνει με τα θέματα της περιοχής με κυρίαρχο αυτό των παράνομων μεταναστών.


Σε φόρουμ για την κοινωνική συνοχή και την περιφερειακή ανάπτυξη συμμετείχε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης στις Βρυξέλλες. Ο κ. Πατσουρίδης μεταξύ άλλων έδωσε έμφαση στην ανάγκη να συμπεριληφθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου στο ταμείο ευρωπαϊκής αλληλεγγύης αφού τα κονδύλια που απαιτούνται για την υλοποίησή τους είναι μεγάλα.


Ημερίδα για την αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2014 -2020, πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η Διαχειριστική Αρχή και η ΔΙΑΜΑΘ. Το παρόν στην ημερίδα, έδωσαν δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι της Περιφέρειας καθώς και υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών.


Μία ενημερωτική ημερίδα για την κτηματογράφηση έγινε στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Στόχος της εταιρείας που διαχειρίζεται την κτηματογράφηση είναι να πεισθούν όλοι και να κάνουν τη διαδικασία της υποβολής των δικαιολογητικών διότι στο απώτερο μέλλον, όσα ακίνητα βρεθούν χωρίς ιδιοκτήτη θα περιέλθουν στην κυριότητα του δημοσίου.


Σελίδα 1030 από 1046

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps