Μείωση του τζίρου τους κατέγραψαν περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις της Κομοτηνής, και συγκεκριμένα το 57,15%, κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος. Όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας, “καλύτερα από την περσινή χρονιά” δηλώνει πως τα πήγε μόλις το 9,52% των επαγγελματιών, ενώ το 33,33% των καταστηματαρχών δηλώνει πως κυμάνθηκε στα “ίδια με τα περσινά επίπεδα”.


Την τέλεση του αγιασμού στα σχολεία στις 15 Σεπτεμβρίου και όχι στις 14 του μήνα όπου και εκκινεί η νέα σχολική χρονιά, ζητεί η Εκκλησία, μιας και η ημερομηνία συμπίπτει με την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και δυσχεραίνει το έργο των κληρικών, ωστόσο σε ό,τι έχει να κάνει με την πλευρά του Υπουργείου Υγείας η 14η Σεπτεμβρίου έχει ορισθεί ως η ημέρα του Αγιασμου


Σχεδόν 500 παιδιά φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Αλεξανδρούπολης, καθώς η νέα χρονιά ξεκίνησε από την 1η του Σεπτεμβρίου. Στον δήμο λειτουργούν 10 παιδικοί σταθμοί, ενώ γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει και ο παιδικός σταθμός στα Λουτρά. Όσον αφορά στη λειτουργία τους, εντός των παιδικών σταθμών έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα για την προστασία των παιδιών αλλά και των εργαζομένων.


Δύο ομάδες εργασίας, μια για οικονομικά ζητήματα και μια για αναπτυξιακά θέματα έχουν σχηματισθεί από τη διακομματική επιτροπή για την ανάπτυξη της Θράκης, η οποία και συνεδρίασε για πρώτη φορά προ ολίγων ημερών. "Πρόκειται για μια σημαντική επιτροπή που βγάζει του βουλευτές σε εξωτερικό χώρο και τους φέρνει σε επαφή με ανθρώπους", σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, Χρήστος Δερμεντζόπουλος


Τεθωρακισμένα οχήματα στα σύνορα με την Ελλάδα άρχισαν να μεταφέρουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. 


"Δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρουμε, ούτε πώς  θα βγάλουμε το χειμώνα, με τρεις ώρες εργασίας ημερησίως δε βγαίνει", αυτό μεταξύ άλλων τονίζει στην κάμερα της Δέλτα τηλεόρασης ο πρόεδρος των λαϊκών αγορών Χαράλαμπος Καλεμτζής. Ο ίδιος επισημαίνει την άμεση ανάγκης στήριξης των αγροτών και των εμπόρων, μιας και η πανδημία του κορονοϊού όλο και δυσχεραίνει την οικονομική τους κατάσταση


Με ποσοστό περίπου 20% εκτιμάται ότι θα συμμετάσχει ο διαχειριστής εθνικού συστήματος φυσικού αερίου στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας Gastrade για την κατασκευή του σταθμού φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες στην Gastrade συμμετείχαν ο όμιλος Κοπελούζου ενώ μερίδια διαθέτουν η εταιρεία Gaslog, η ΔΕΠΑ και η Bulgartransgaz.


Από την 1η Αυγούστου διά παντός  έληξε η προστασία της πρώτης κατοικίας γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς τους επόμενους μήνες. Η μοναδική προστασία που έχουν σήμερα οι δανειολήπτες είναι το πρόγραμμα «Γέφυρα»που αφορά στην πρώτη κατοικία. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των ενδιαφερόμενων είναι να έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση


Με ηλεκτρονική συνταγή πλέον η διάθεση αντιβιοτικών από τα φαρμακεία θα γίνεται η διάθεση των αντιβιοτικών στα φαρμακεία. 


Την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου στο Σουφλί διεξάγεται ο τελικός του Super Cup, το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν στο ποδόσφαιρου του Έβρου. Αντίπαλοι η Αλεξανδρούπολη FC και η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου, δύο ομάδες που θα εκπροσωπήσουν και το νομό τη νέα σεζόν στη Γ' Εθνική. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 5:30 στο Δημοτικό Στάδιο Δημήτρης Μπακιρτζής και θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό.


Ύφεση ρεκόρ ανακοίνωσε  η Ελληνική Στατιστική Αρχή καθώς υπήρξε κατακόρυφη πρώτη του ΑΕΠ κατά 15,2% το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η μεγάλη αυτή ύφεση καθρεφτίζει τους τριγμούς που δέχθηκε η ελληνική οικονομία τη δύσκολη περίοδο Απριλίου – Ιουνίου κατά την οποία βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη το lockdown και ουσιαστικά παρέμενε κλειστός ο τουριστικός κλάδος.


Θα προχωρήσει όπως όλα δείχνουν η επισκευή της αναβαθμίδας στον ποταμό Έβρο και συγκεκριμένα στο σημείο της ευθυγράμμισης . Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των φορέων και εκτιμήθηκε η κατάσταση ενός έργου, το οποίο κατά κοινή ομολογία είχε δημιουργηθεί με λάθος τρόπο, ενώ στην συνέχεια υπέστη ζημιές από τις πλημμύρες του 2014


Σελίδα 11 από 1252

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps