Διάγγελμα για το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης του κοροναϊού, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας θέση και για τον εκκλησιασμό. «Στόχος μας τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου», τόνισε στο διάγγελμά του προσθέτοντας πως «Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία. Καμία δομή δεν περισσεύει. δημόσιος και ιδιωτικος τομέας καλούνται να συνεργαστούν».


Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου καλεί τους πιστούς να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις αποφάσεις των κρατών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας όσον αφορά στον κοροναϊό. Αυτό απόφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου που συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.


Συνεχίζει την προκλητική της στάση η Άγκυρα με νέες υπερπτήσεις F-16 πάνω από τον Έβρο. Το συμβάν κατεγράφη το μεσημέρι της Τετάρτης σε χερσαία περιοχή του βόρειου Έβρου. Η αστοχία της γείτονος φαίνεται να έρχεται σε απάντηση των πρόσφατων δηλώσεων του πρωθυπουργού για σταδιακή αποκλιμάκωση της κατάστασης του Έβρου.


Αναστέλλεται η λειτουργία σε 182 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης και 2 εργαστηριακά κέντρα σε  όλο το νομό Έβρου. Την απόφαση έλαβαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Οι δομές αναστέλλουν τη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες και οι εστίες στέγασης στα πανεπιστήμια θα λειτουργούν κανονικά.  Το έκτακτο αυτό μέτρο λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους, με στόχο τη μείωση της διασποράς του ιού στους πολίτες.


Ακυρώνονται, μετά από σχετική απόφαση που ελήφθη κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκημε τους Περιφερειάρχες, όλες οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, ως μέτρο προστασίας από τον κορωνοϊό. Αναφορικά με την αναπλήρωση των μαθημάτων, το υπουργείο παδείας εξετάζει την αναπλήρωση τους μέσα στο Πάσχα.


Κλειστά για 4 εβδομάδες θα παραμείνουν όλα τα ΚΑΠΗ της Ελλάδας λόγω των νέων κρουσμάτων κορωνοϊου. Αντίστοιχα οι αθλητικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν κεκλεισμένων των θυρών ενώ ακυρώθηκαν όλες οι σχολικές εκδρομές όπως και τα συνέδρια.


Για τους περισσότερους τα γεγονότα στον Έβρο ήταν η αφορμή να προσφέρουν βοήθεια για όλους όμως αποτέλεσαν την ευκαιρία να εξαπατήσουν. Επιτήδειοι επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα από πρατήρια καυσίμων της πόλης μας, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ονόματα του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και του Προέδρου του Πολυκοινωνικού. Το πολύ σημαντικό αυτό θέμα ανέδειξε με ανακοίνωση του ο δήμος Αλεξανδρούπολης καλώντας τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.


Σε μια σειρά νέων μέτρων προχώρησαν οι δήμοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκειμένου να περιορίσουν τον αριθμό των ανθρώπων που συνωστίζονται, προληπτικά, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊου στην Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα μπαίνει "λουκέτο" σε αθλητικές δομές καθώς και γίνεται παύση των δημοτικών δραστηριοτήτων, όπως εργαστήρια και μαθήματα.


Για δεύτερη φορά στον Έβρο βρέθηκαν τα μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας ΟΦΚΑΘ με σκοπό να συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας και του στρατού για τη φύλαξη των συνόρων. Χάρη στις προσφορές των μελών τους κατάφεραν να αγοράσουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό για τους φρουρούς του Έβρου. Τα είδη παραδόθηκαν στις αρχές που υπηρετούν στην παρέβρια περιοχή.


Είκοσι κιβώτια αντισηπτικών έλαβε η αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για δωρεά του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Αποστολή και έγινε πράξη με τη στήριξη  των σούπερ μάρκετ Μασούτης. Τα είδη παραδόθηκαν στον αστυνομικό διευθυντή Αλεξανδρούπολης ο οποίος ευχαρίστησε εκ μέρους όλων των αστυνομικών της περιοχής μας.


Σελίδα 11 από 1156

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps