Κλίμα αισιοδοξίας επικράτησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Τόσο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος όσο και ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασαν την ελπίδα για την επαναλειτουργία της  Θεολογικής Σχολής.


Μία ημέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι δύο ηγέτες στην κοινή συνέντευξη Τύπου ξεκαθάρισαν πως όποιες και να είναι οι συνθήκες των σχέσεων των δύο χωρών, είναι σημαντικό να παραμένουν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας καθώς όπως διατράνωσαν, μόνο έτσι μπορούν να επιλύονται οι διαφορές.


Τη σύμβαση για την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης από το πάρκο του μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και το εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου υπέγραψε η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης με την ανάδοχο εταιρία το πρωί της Τετάρτης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια από την έναρξή του.


Ξεκινά η ανέγερση του λυκείου των Φερών

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 16:28

Έπεσαν οι υπογραφές για την ανέγερση του Λυκείου των Φερών. Το έργο προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων αφορά σ’ένα 9θέσιο σχολείο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα να στεγάσει 150 μαθητές. Να σημειωθεί ότι οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκινούν σε μια εβδομάδα


243.000 ευρώ πρόστιμο για το Δήμο Καβάλας

Πέμπτη, 07 Φεβρουαρίου 2019 16:23

Το ποσό των 243.000 ευρώ καλείται να πληρώσει ο Δήμος Καβάλας, λόγω παλαιάς εκκρεμότητας για μη καταβληθείσες εισφορές από την περίοδο 2002-2003. Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου μίλησε σχετικά στην κάμερα της Δέλτα τηλεόρασης. 


Στην Καβάλα βρέθηκε ο Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, όπου έδωσε το «παρών» στην σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Καβάλας, ενώ συναντήθηκε και με το Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανο. Σε συνέντευξη που έδωσε μίλησε μεταξύ άλλων για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας.


«Τα μουσικά τετράδια άνοιξαν» και 100 μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. Οι μαθητές προσέφεραν ένα ξεχωριστό θέαμα και με τις μουσικές τους άφησαν άφωνο το κοινό που γέμισε την αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής.


Στην Αλεξανδρούπολη πρόκειται να κάνει «στάση» το γαλλόφωνο αυτοκίνητο του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια δράση γνωριμίας μαθητών του δημοτικού τη γαλλική γλώσσα και κουλτούρα μέσω παραμυθιών και τραγουδιών.


«Αν θέλει ο κύριος Μέτιος να δείξει ότι κάνει έργο, θα ήταν προτιμότερο να απαριθμήσει τα έργα και τις μελέτες που έχει εντάξει ο ίδιος στο δικό του Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα και όχι τα χρήματα της κεντρικής κυβέρνησης.» Με αυτά τα λόγια μίλησε για πρώτη φορά ενάντια  συνυποψήφιου του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Κώστας Κατσιμίγας, ορμώμενος από τις τελευταίες συχνές εξαγγελίες έργων και δομών από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο.


Συναγερμός επικράτησε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης προσφύγων και μεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όταν κάποια από τα άτομα που κρατούνται εκεί ξεσηκώθηκαν, προκάλεσαν καταστροφές σπάζοντας τζάμια και έβαλαν φωτιά χρησιμοποιώντας στρώματα και άλλα υλικά σε έναν οικίσκο. Τα αίτια ερευνώνται ακόμη αλλά ενδεχομένως οι νεαροί αυτοί ζητούσαν να μετακινηθούν σε άλλη δομή φιλοξενίας.


Υπερπλήρης είναι η παθολογική κλινική με ελάχιστο και ταλαιπωρημένο προσωπικό σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης. Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για κακοδιαχείρηση της διοίκησης στο κομμάτι των εφημεριών και τη συνολική υποστελέχωση του νοσηλευτικού ιδρύματος που τους καθιστά ανήμπορους να αντιμετωπίσουν μεγάλο όγκο ασθενών.


Συνέντευξη τύπου γύρω από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ενέργεια συγκάλεσε ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Ενέργειας της Αλεξανδρούπολης. Εκεί αναλύθηκαν όλα τα σχέδια σχετικά με την τηλεθέρμανση, την γεωθερμία και τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα  ξεκινήσουν να χρησιμοποιούνται για αρκετά από τα κτίρια του Δήμου.


Σελίδα 11 από 905

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps