Στη σύλληψη ενός 65χρονου άνδρα, που κατηγορείται για βιασμό σε βάρος 52χρονης, προχώρησαν το απόγευμα της Πέμπτης αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη. Η γυναίκα προσέφυγε στην Αστυνομία και εν συνεχεία υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση, από την οποία προέκυψε ότι φέρει σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.


Η άρδευση 21.500 στρεμμάτων στα αγροτεμάχια των αγροκτημάτων Ιασίου, Αρριανών, Εβρένου και Λυκείου, των Δήμων Αρριανών και Μαρώνειας - Σαπών της Ροδόπης, σε λίγα χρόνια θα είναι πραγματικότητα. Η σύμβαση ώστε να γίνει η μελέτη κατακυρώθηκε, ωστόσο είναι ένα έργο το οποίο έχει ιστορία 20 χρόνων, απο το 2004 όταν ξεκίνησε η υλοποίησή του.


Εκτός φυλακής ο καθηγητής "φακελάκιας"

Σάββατο, 03 Αυγούστου 2019 14:23

Εκτός φυλακής οδηγούνται οι δύο καθηγητές του ΤΕΙ Σερρών που είχαν κατηγορηθεί για «φακελάκια», μετά από έγκριση της αίτησης που κατατέθηκε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο καθηγητές είχαν οδηγηθεί στις φυλακές μετά το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει στο ΤΕΙ Σερρών για χρηματισμό και εκβιασμό σε μαθητές για να τους περάσει τα μαθήματα.


Αλλαγές αναμένονται από τον Σεπτέμβριο στις συναλλαγές με κάρτες. Η ανακοίνωση αναφέρει ότι από την 14η Σεπτεμβρίου θα αρχίσει να ισχύει νέος Κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφορά κυρίως σε απαιτήσεις ασφαλείας στις συναλλαγές που διενεργούνται με τη χρήση καρτών πληρωμών.


Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας περιέχει κανονισμούς και για τα ποδήλατα πλέον καθώς ο ποδηλάτης αντιμετωπίζεται τροχονομικά, όπως ακριβώς και ο οδηγός δικύκλου. Όσοι ποδηλάτες δεν τον τηρήσουν, θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα. Επιπλέον, είναι υποχρεωτικό για τους ποδηλάτες να γνωρίζουν τον νέο Κώδικα.


Σε 20 μέρες θα ανακοινώσει την απόφασή του το Δικαστήριο της Αλεξανδρούπολης, μετά την ένσταση που υπέβαλλε ο νυν δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης κατά της εκλογής του Γιαννη Ζαμπούκη και του συνδυασμού του.  Σήμερα, ο Βαγγέλης Λαμπάκης δια των δικηγόρων του προσέβαλλε το εκλογικό αποτέλεσμα της 2ας Ιουνίου, υποστηρίζοντας ότι ο Γιάννης Ζαμπούκης είχε κώλυμα εκλογιμότητας, αφού δεν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης και συμμετείχε στις Εκλογές.


Η περιοχή της Αλεξανδρούπολης δε παρουσίασε μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα της νόσου της αφρικανικής πανώλης των χοίρων. Ωστόσο, ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου του Δήμου Αλεξανδρούπολης Κώστας Δουνάκης, εφιστά την προσοχή των κυνηγών κατά τη κυνηγητική περίοδο και προειδοποιεί για τη μη εισαγωγή χοίρων και άγριων χοίρων, καθώς και τροφίμων από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.


Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να δοθεί μονοήμερη παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων επιβαρύνει τους φορολογουμένους με αυξημένα πρόστιμα , στις περιπτώσεις εκπρόθεσμων ή μη υποβληθεισών φορολογικών δηλώσεων. Επιπλέον,  όπως αναφέρει ο Μενέλαος Μαλτέζος στη κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης, δημιούργησε και άγχος προς τους αρμόδιους επαγγελματίες, εξαιτίας του βεβαρυμένου φόρτου εργασίας αυτή τη χρονική περίοδο.


135 κιλά χταποδια κατασχέθηκαν απο την Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης έπειτα από έλεγχο που διενήργησε σε σκάφος. Στην θαλάσσια περιοχή της Μάκρης, το συγκεκριμένο σκάφος αλίευε χταπόδια σε χρονική περίοδο που υπάρχει απαγόρευση αλίευσης με τη χρήση του συγκεκριμένου εργαλείου σε όλη την επικράτεια.


Καταδίωξη σημειώθηκε στην Εθνική Οδό συνόρων - Αλεξανδρούπολης σε ΙΧ αυτοκίνητο που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Συνολικά, σε μία μέρα συνελήφθησαν 5 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.


Αναγκαία κρίνεται πλέον η κοπή δέντρων για να σωθεί το δάσος της Χώρας στη Σαμοθράκη από τα φλοιοφάγα έντομα. Τα έντομα αυτά προκαλούν σημαντική καταστροφή στα δέντρα, καθώς τρώγοντας τον φλοιό τους, ουσιαστικά τα νεκρώνουν. Σύμφωνα με τις οδηγίες του δασαρχείου η ξύλευση και απομάκρυνση υπολογίζεται ότι ξεκινήσει στα μέσα Σεπτεμβρίου.


Σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων παρατηρούν οι φαρμακοποιοί της Ροδόπης τονίζοντας πως οι εταιρίες προτιμούν να εξάγουν παρά να διοχετεύουν την ελληνική αγορά με αυτά. Ο σύλλογος των φαρμακοποιών ήδη έχει προχωρήσει νομικά την υπόθεση προς τον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανώτατο πειθαρχικό όργανο.


Σελίδα 11 από 1017

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps