ΜΕΤΡΑ ΦΟΡΟΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΣΟ; ΣΤΟ "ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ" ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ


Με τους επικεφαλής των παρατάξεων που απαρτίζουν το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης είχε συνάντηση, στο δημαρχείο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής επικρατείας Πάνος Σκουρλέτης. Στον πρώην υπουργό τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στον τόπο, με κυρίαρχο αυτό της σχεδιαζόμενης εξόρυξης χρυσού στη Θράκη. Οι επικεφαλής τον ενημέρωσαν για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.


Συνεχίζεται η αντιπαράθεση του πρώην και του νυν δημάρχου Αλεξανδρούπολης, με φόντο την σχεδιαζόμενη εξόρυξη χρυσού στο Πέραμα του Έβρου. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης κατηγόρησε τον νυν δήμαρχο ότι απουσίαζε από τους διαχρονικούς αγώνες της τοπικής κοινωνίας, ενώ η πλευρά του ΓιάννηΖαμπούκη δημοσίευσε φωτογραφία με την οποία δείχνει τη συμμετοχή σου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εξόρυξης, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2012. Ο κ. Λαμπάκης επανήλθε με σκληρή ανακοίνωση κατηγορώντας ανοιχτά τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης.


Την θέση του για την εξόρυξη του χρυσού στο Πέραμα, υπενθύμισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Με ανακοίνωσή του, επανέρχεται σε δήλωση που είχε κάνει πριν 11,5 χρόνια στην ομιλία του στο συλλαλητήριο ενάντια στη λειτουργία χρυσωρυχείων στη Θράκη, τονίζοντας ότι η θέση της τοπικής εκκλησίας παραμένει σταθερή και αμετάκλητη.


Καταστροφική χαρακτήρισε την εξόρυξη χρυσού στη Θράκη, ο Πάνος Σκουρλέτης, παραπέμποντας στα όσα διαδραματίζονται στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Εξάλλου τα μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου κατά της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού, ήταν τα πρώτα που συνάντησε κατά την επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη. Επανέλαβαν τις θέσεις τους και ζήτησαν τη στήριξη του στον επικείμενο αγώνα.


Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στο μέτωπο του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος στη χώρα. Τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση ανακοινώθηκαν μετά την πολύωρη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μεταξύ άλλων έγινε γνωστό πως θα κατατεθεί νομοσχέδιο για το άσυλο. Στην αντιμετώπιση του ζητήματος ζητήθηκε και η συνδρομή των περιφερειαρχών της χώρας, οι οποίοι συμφώνησαν να στηρίξουν την κυβέρνηση, υπό προϋποθέσεις.


Θέση στον αγώνα κατά τον χρυσορυχείων στη Θράκη, λαμβάνει και ο εμπορικός κόσμος του Έβρου. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, αναλύοντας τις θέσεις του σχετικά με την σχεδιαζόμενη επένδυση στον τόπο.


Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της Λευκής Νύχτας στην πόλη της Κομοτηνής, οι έμποροι της οποίας επιλέγουν το φθινόπωρο για τη διοργάνωση της, ποντάροντας και στην αγοραστική κίνηση των φοιτητών, οι οποίοι επέστρεψαν. Η Λευκή Νύχτα διοργανώνεται την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και φέτος όσοι κάνουν τις αγορές τους από τα τοπικά καταστήματα θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση και να διεκδικήσουν ένα αυτοκίνητο.


Χωρίς βαθμούς για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική έμεινε η νεοφώτιστη στη Γ' Εθνική Ένωση Αλεξανδρούπολης. Ο Κεραυνός Πέρνης επικράτησε 2-1,  αλλά η Ένωση άφησε για ακόμα μία φορά καλές εντυπώσεις, δείχνοντας όμως ότι χρειάζεται ακόμη χρόνο για να αποκτήσει ομοιογένεια.


ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΘ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-09-19


Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στη σχολή αγιογραφίας που θα λειτουργήσει για ακόμη μία φορά η μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Οι σπουδαστές της Σχολής έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν την βυζαντινή αγιογραφία, υλικά και τεχνικές, σχέδιο και χρώμα


Σελίδα 11 από 1048

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps