Επιστροφή στα θρανία

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 16:03

Επίσημη πρώτη σήμερα για τους μαθητές όλης της Επικράτειας, καθώς το πρώτο κουδούνι της χρονιάς είναι πλέον γεγονός. Τα σχολεία άνοιξαν στον Έβρο, με τον αγιασμό να τελείται στο 4ο γυμνάσιο της Αλεξανδρούπολης. Καθηγητές και φορείς ευχήθηκαν στους νέους να έχουν μία δημιουργική χρονιά. Την πρώτη ημέρα τους στο σχολείο, οι μαθητές παρέλαβαν βιβλία και το πρόγραμμα των μαθημάτων τους.


Ελλείψεις εκπαιδευτικών στον Έβρο

Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 16:02

Μόνιμο προσωπικό και άνοιγμα νέων σχολικών μονάδων, ζητούν για τον Έβρο οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Τα σχολεία άνοιξαν για να υποδεχθούν τους μαθητές μετά το καλοκαίρι, ωστόσο στο νομό Έβρου, παρουσιάζονται σημαντικές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού. Το αρμόδιο υπουργείο αναμένεται να προχωρήσει σε προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών το επόμενο διάστημα.


Περίπου 50 άτομα θα συνεχίσουν και φέτος την φοίτηση τους στον Β κύκλο του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αλεξανδρούπολης. Οι εγγραφές για τον πρώτο κύκλο ξεκινούν και απευθύνονται σε όσους ενήλικες δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική 9χρονη εκπαίδευση. Το σχολείο λειτουργεί εντός του 4ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης τις απογευματινές ώρες.


Έκπτωτη από την ακτοπλοϊκή γραμμή Σαμοθράκης-Αλεξανδρούπολης κηρύχθηκε από το υπουργείο Ναυτιλίας η εταιρεία SAOS Ferries, που την εκτελούσε ως τώρα με τα ΣΑΟΣ ΙΙ, ΣΑΟΝΗΣΟΣ και ΖΕΦΥΡΟΣ. Κραυγή αγωνίας για το εργασιακό τους μέλλον εξέφρασε η επιτροπή εργαζομένων, μετά τις εξελίξεις. Η επιτροπή ξεκίνησε άμεσα τις επαφές στον Έβρο, ζητώντας απο τους τοπικούς φορείς τη στήριξη τους. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς, ζητώντας τη στήριξη του.


Την παρέμβαση του εισαγγελέα για την ελλειπή συντήρηση των λιμένων της Σαμοθράκης ζήτησε ο πλοιοκτήτης της εταιρείας SAOS Φώτης Μανούσης. Όπως έκανε γνωστό, ζητήθηκαν τα στοιχεία για τα 200.000 ευρώ που επενδύονται στους δύο λιμένες, αλλά ακόμη δεν του παραδόθηκαν.


Την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ που διεξάγεται στο Λονδίνο, κατέκτησε ο Εβρίτης Παραολυμπιονίκης Δημήτρης Καρυπίδης. Ανέβηκε στο βάθρο μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση στα 100 μέτρα ύπτιο της κατηγορίας s1.


Διήμερο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για Ψυχολόγους & Κοινωνικούς Λειτουργούς διοργανώνει στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖΩ» . Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στην εξειδικευμένη διαχείριση – υποστήριξη ασθενών με καρκίνο αλλα και των φροντιστών τους.


Ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στη συλλογή του ο Φεριώτης παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, κάνοντας μας για ακόμη μία φορά περήφανους. Ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης του Ρίο το 2016, κατέκτησε την πρωτιά στα 100μ. ελεύθερο S8 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Λονδίνο.


"Βήμα προγραμματισμού και όχι υποσχέσεων" χαρακτηρίστηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ από τα στελέχη της ΝΔ στον Έβρο. Ωστόσο, εκείνο που προκάλεσε αντιδράσεις ήταν αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ενδεχόμενο εξόρυξης του χρυσού στην Θράκη, εφόσον υπάρξει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας και τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι. Γεγονός που κίνησε την διαδικασία της "κινδυνολογίας" σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Έβρου


"Συναίνεση και σκληρή δουλειά για το καλό του τόπου". Αυτό το μήνυμα προτάσσει ο νέος δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του. Τα ονόματα των αντιδημαρχών έχουν ανακοινωθεί εδώ και μέρες, ενώ την ερχόμενη Κυριακή θα εκλεγεί σε ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και το νέο προεδρείου του οργάνου. Ο Γιάννης Γκαράνης ήταν μέλος της παράταξης του πρώην δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, από τον οποίον παρέλαβε και τα ηνία πριν απο λίγες ημέρες


Tην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου   Αλεξανδρούπολης, καθώς οι νέες προσλήψεις δεν αρκούν , ζητά με δηλώσεις του ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων Δημήτρης Παπαδόπουλος. Aς σημειωθεί πως πρόσφατα ολοκληρώθηκε η προκήρυξη πρόσληψης  δέκα νέων ατόμων στον δήμο ενώ το αίτημα του συλλόγου  για περαιτέρω ενίσχυση του δήμου με νέες προσλήψεις εχει κατατεθεί και στην νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη.


Μία πλήρως εξοπλισμένη κινητή μονάδα έγκαιρης διάγνωσης του γυναικολογικού καρκίνου απέκτησε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Νομού Έβρου «ΣυνεχίΖω», στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Βουλγαρία. Παρουσιάζοντας την εν λόγω κινητή μονάδα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, τα μέλη του συλλόγου, εξήγησαν ότι πρόκειται για ένα εννεαθέσιο βαν, εξοπλισμένη με οτιδήποτε χρειάζεται ένα γυναικολογικό ιατρείο και είναι έτοιμη να ξεκινήσει να σώζει ζωές.


Σελίδα 2 από 1028

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps