Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται η ολοκλήρωση του master και του business plan για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού λιμένος. Ο Χρήστος Δούκας πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, με βασικούς άξονες τον σχεδιασμό και την εκμετάλλευση του λιμένος , το επόμενο χρονικό διάστημα.


Η αναβάθμιση του λυκείου και αλλαγή της διαδικασίας εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες του σχεδίου ριζικής αναδιάρθρωσης της παιδείας, που προωθεί η κυβέρνηση με ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τριετία. Ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι το βάρος θα πρέπει να πέφτει στη διδασκαλία εντός του σχολείου, κι όχι εκτός από αυτό.


«Η Κυβέρνηση αντί να δώσει κίνητρα στις παραγωγικές ομάδες να παράγουν περισσότερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, κήρυξε «πόλεμο», προωθώντας φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη φτωχοποίηση των αγροτών-παραγωγών» είπε κατά τη διάρκεια της περιφερειακής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αλεξανδρούπολη, πριν από λίγες ημέρες, ο Βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης.


Από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει πάνω 30 εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους μαθητές. Η συντονίστρια του προγράμματος προσκαλεί τα παιδιά να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι παρέα με τον καλύτερο φίλο των θερινών μηνών, το βιβλίο.


Τροποποίηση στην απόφαση του δημάρχου, έγινε σχετικά με την ώρα κλεισίματος του παραλιακού δρόμου. Πιο συγκεκριμένα μετατέθηκε μισή ώρα αργότερα, προς διευκόλυνση των οδηγών και αποτροπής της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης.


Συνάντηση με τους συμβασιούχους των δήμων αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας, είχε ο υπουργός εσωτερικών. Ο Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ να δηλώνει μετά το πέρας της συνάντησης ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση.


Μια βδομάδα πριν πέσει η αυλαία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 4 εκατ. δηλώσεις. Το ενδεχόμενο της παράτασης 2 εβδομάδων στην προθεσμία υποβολής, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης, εξετάζει το υπουργείο οικονομικών, καθώς απομένουν 2,5 εκατ. δηλώσεις και είναι αμφίβολο ότι το Taxisnet μπορεί να αντέξει αυτόν τον όγκο υποβολής μέσα σε λίγες μόνο μέρες.


Για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί με στόχο τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων, βραβεύθηκε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ρώσικο Σπίτι». Στην κυρία Γαβρίλοβα δόθηκε επιστήθιο διακριτικό σήμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας «Για Συνεργασία».


Ουρές χιλιομέτρων παρατηρούνται τα τελευταία 24ωρα στο τελωνείο των Κήπων. Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες, επέλεξαν την Αλεξανδρούπολη, και γενικότερα τη Βόρειο Ελλάδα για να γιορτάσουν την θρησκευτική τους εορτή, με αποτέλεσμα να περιμένουν ώρες, μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους τελωνειακούς και αστυνομικούς υπαλλήλους.


Το λιμάνι των Θέρμων στο νησί της Σαμοθράκης, αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση εντός της επόμενης εβδομάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού λιμένος Αλεξανδρούπολης. Ο Χρήστος Δούκας αναφέρθηκε και στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, σαφή εικόνα για τις δυνατότητες και την προοπτική του, όπως είπε θα έχουμε το ερχόμενο φθινόπωρο με την ολοκλήρωση της υπό εκπόνησης μελέτης.


Ρώσος Δήμαρχος στην Αλεξανδρούπολη

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017 20:39

Συνεχίζονται οι επίσημες και ανεπίσημες αφίξεις δημάρχων της Αγίας Πετρούπολης της Ρωσίας στην Αλεξανδρούπολη. Είτε για διακοπές, είτε για θεσμικές επαφές, η παρουσία Ρώσων στην περιοχή είναι σημαντική.


«Το αίτημα των κατοίκων του Διδυμοτείχου για αυτονόμηση του νοσοκομείου, είναι δίκαιο και η κυβέρνηση κάνει ήδη βήματα προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Καΐσας, αναφορικά με την αυτόνομη λειτουργία της μονάδας υγείας στο Διδυμότειχο. Ο βουλευτής επεσήμανε ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος.


Σελίδα 2 από 695

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps