5 χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του νεαρού καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι της Αττικής. Σε αυτό το πλαίσιο, τις τελευταίες ημέρες διεξήχθησαν στη μνήμη του εκδηλώσεις, συναυλίες αλλά και αντιφασιστική πορεία, που ξεκίνησε από το μνημείο του Παύλου και κατέληξε στα γραφεία της Χρυσή Αυγής.


Με κύριο θέμα συζήτησης την σηροτροφία και άξονα τον δρόμο του μεταξιού, διεξήχθη η συνάντηση Κινεζικής Αντιπροσωπείας, με εκπροσώπους φορέων και τη δημοτική αρχή του Σουφλίου. Πέραν της συζήτησης για την ιστορία, την ποιότητα και την αξιοποίηση του μεταξιού, κατατέθηκε πρόταση και για αδελφοποίηση μεταξύ των του Σουφλίου και του κινεζικού Χουζχούν.


Αντιπροσωπεία από τη Σεντζέν, τη "Μέκκα" της Υψηλής Τεχνολογίας στην Κίνα, συνάντησαν τη Δήμαρχο Καβάλας. Η Δήμητρα Τσανάκα, αναφέρθηκε στους δεσμούς και στις επαφές των τελευταίων ετών που συνδέουν τις δυο περιοχές. Ταυτόχρονα στάθηκε στα τουριστικά οφέλη που μπορεί να έχει η πόλη της, από την κινεζική μεγαλούπολη, που αριθμεί 14 εκατομμύρια ανθρώπους.


Μία ακόμη δημιουργική χρονιά, αναμένεται να διανύσουν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Εφήβων, του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης. Τα εργαστήρια αρχίζουν (από τις) 15 Σεπτεμβρίου και η ομάδα αναμένεται να περιπλανηθεί στον θεατρικό λόγο μέσα από γυναικείες μορφές.


"Δε μπορεί ένα νησί να είναι όμηρος. Υπάρχει ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο και περιμένουμε από την εταιρία να συμμορφωθεί με τις Υποχρεώσεις που έχει". Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στη Δέλτα Τηλεόραση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ρωτήθηκε και απάντησε για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και  στα προβλήματα που διέπουν τη θαλάσσια συγκοινωνία του νησιού. Μέρος της μεγάλης του συνέντευξης στη ΔΕΛΤΑ, ευθύς αμέσως.


Ως ένα έργο «φαραωνικής» διάστασης, αδύνατο να υλοποιηθεί, χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το project της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε από την 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα, ανήγαγε την ιδιωτικοποίηση ως το μοναδικό δρόμο για την αξιοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. "Η Σιδηροδρομική Εγνατία είναι ένα έργο που θα γίνει, καθώς υπάρχει συμφωνία για αυτήν", ανέφερε σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο βουλευτής, Δημήτρης Ρίζος.


Την πιθανότητα να πάει τελικά στο Βόλο η αμερικάνικη βάση ελικοπτέρων που φημολογούνταν ότι θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη, αναδεικνύουν ιστοσελίδες στρατιωτικού ενδιαφέροντος. Τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί πριν να υπάρχει κάτι επίσημο και χειροπιαστό, υπογραμμίζει στην Δέλτα ο Υποστράτηγος εν αποστρατεία Θανάσης Γαλάνης.


Τη δημοπράτηση έκτασης περίπου 500 στρεμμάτων κοντά στον Απαλό, για χρήση που θα περιλαμβάνει θερμοκηπιακές εκμεταλλεύσεις, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης. Ήδη έχει εκφραστεί ολλανδογερμανικό ενδιαφέρον με σκοπό την δημιουργία υδροδυναμικής καλλιέργειας οπωροκηπευτικών.


13 ημέρες απομένουν, μέχρι τη διεξαγωγή της μεγάλης γιορτής του δρομικού κινήματος στην Αλεξανδρούπολη. Ο λόγος για το Run Greece, που θα τρέξει και φέτος, στην πρωτεύουσα του Έβρου. Η οργανωτική επιτροπή των αγώνων δήλωσε καθ' όλα έτοιμη, επισημαίνοντας πως στόχος -ήταν και παραμένει- να σπάσει ξανά το ρεκόρ συμμετοχών της περασμένης χρονιάς.


Γνωστό έγινε, μετά από τη σχετική κλήρωση, το πρόγραμμα για τη νέα αγωνιστική περίοδο στη Volley League. Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ΑΕ Κομοτηνής, που εκπροσωπούν φέτος την Θράκη στην μεγαλύτερη τη τάξει κατηγορία βόλεϊ στη χώρα, ρίχνονται στη μάχη στις 13 Οκτωβρίου, με τους προπονητές των δύο ομάδων να μιλούν στην Δέλτα Τηλεόραση για τη νέα χρονιά.


«Για να αξιοποιηθούν τα λιμάνια Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ιδιωτικοποίησή τους», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη. Ερωτηθείς σχετικά απάντησε και για το έργο της Σιδηροδρομικής Εγνατίας, χαρακτηρίζοντας ανέφικτη την υλοποίησή του.


«Αν είναι κάτι ξεχωριστό και ας κινείται στο πλαίσιο της ΝΔ, θα μπορούσαμε κάλλιστα να συνεργαστούμε», τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ερωτηθείς σχετικά με την περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει ένα «καραμανλικό» ψηφοδέλτι«Δεν ξέρω αν θα μπορούσαν να υπάρξουν δυνάμεις που αναφέρονται στον Κ. Καραμανλή. Αν υπάρξει μια τέτοια συσπείρωση θα το συζητήσουμε, εξηγεί ο Υπουργός.


Σελίδα 2 από 819

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps