Διάγγελμα στον ελληνικό λαό τόσο με αφορμή την 25η Μαρτίου, όσο και για τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης του κοροναϊού απηύθυνε σήμερα Τρίτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε πως «δεν θα γίνουν οι καθιερωμένες παρελάσεις» και τόνισε πως «παρελαύνουν, όμως, μπροστά μας, και μας κάνουν να νιώθουμε περήφανοι, οι ήρωες της όλο και πιο δύσκολης καθημερινότητας που βιώνει η χώρα. Οι ένοπλες δυνάμεις που προστατεύουν τα σύνορά μας από την επιθετικότητα της Τουρκίας, τα σώματα ασφαλείας που επαγρυπνούν, οι γιατροί και οι νοσηλευτές»


10 είναι από σήμερα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκ των οποίων τα 4 διασωληνωμένα στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Πανελλαδικά, καταγράφηκαν σε μία μέρα 48 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 743 συνολικά εκ των οποίων οι 45 είναι διασωληνωμένοι.


Ευχαριστώντας τους πολίτες για την συμπεριφορά τους, ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, τους ζήτησε να είναι ψύχραιμοι, ειδικά όταν ανακοινώνονται νέα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή μας. Εξήγησε πως όλες οι υπηρεσίες του δήμου, δουλεύουν μέσω τηλεφώνου και πως οι δημοτικές δομές έχουν προσαρμοστεί για να αντιμετωπίσουν την κρίση της πανδημίας.


Σε δωρεές προκειμένου το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης να γλυτώσει… την γραφειοκρατία προχωρούν πολίτες της Θράκης. Οι ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι αυξημένες λόγω του κορωνοϊού και ως αποτέλεσμα έχει δημιουργηθεί ειδική γραμμή επικοινωνίας για να συντονίζει εκείνους που θέλουν να προβούν σε δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού ή εξοπλισμού.


24 ώρες κάθε μέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, θα λειτουργεί πλέον το πολυκοινωνικό της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες που έχουν απομονωθεί στα σπίτια τους λόγω του κορωνοϊού. Για αυτό το λόγο ενισχύθηκε η υπηρεσία "Βοήθεια στο σπίτι" με επιπλέον προσωπικό από τις δομές του δήμου που έχουν κλείσει. Μέσω του πολυκοινωνικού οι ηλικιωμένοι μπορούν να εξασφαλίσουν την σίτιση και τις αγορές τους.


Να βγάλουν τις σημαίες στα μπαλκόνια τους, ζητά ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, από τους πολίτες προκειμένου να τιμήσουν και φέτος, κεκλεισμένων των θυρών, την επανάσταση του 1821. Αναφορικά με τα μέτρα που έχει λάβει ο Έβρος για την θωράκιση απέναντι στο ιό, ανέφερε πως γίνονται συνεχώς απολυμάνσεις στα δημόσια κτίρια.


Περί Ευρωπαϊκής προσφυγικής κρίσης μιλούν δημοσιογράφοι που εκπροσωπούν ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης και βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο. Θεωρούν ότι κύριος υπαίτιος του προβλήματος είναι ο πρόεδρος της Τουρκίας που χρησιμοποίησε τους πρόσφυγες και μετανάστες ως μοχλό πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.


9 επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία προέρχονται από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.  Απ’ αυτά, τα 6 νοσηλεύονται στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων και τα 3 είναι διασωληνωμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Σε πανελλήνιο επίπεδο τώρα, καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα, φτάνοντας τον συνολικό αριθμό στα 695.


Διορθωτικές παρεμβάσεις και διευκρινήσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας που ανακοινώθηκε την Κυριακή το απόγευμα και είναι σε ισχύ από το πρωί, δόθηκαν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Αφορούν αγρότες, δημοσιογράφους, ΜΜΕ και μετακίνηση με το αυτοκίνητο.


Νέα εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου επιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί από την τουρκική πλευρά. Ακόμη καταγράφηκαν προσπάθειες καταστροφής του συρματοπλέγματος ακόμα και με τη χρήση εργαλείων, ενώ σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, εντοπίστηκαν και άτομα με όργανα παρατήρησης και καταγραφής στο πλαίσιο της προσπάθειας της Τουρκίας να συνεχίσει την προπαγάνδα της. Απέναντι σε αυτές τις ενέργειες συνεχίζουν το έργο τους οι ελληνικές δυνάμεις, ενισχυμένες από Ευρωπαίους συναδέρφους τους καθώς και από τη Frontex.


Σελίδα 2 από 1156

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps