Αλλαγές στα ωράρια λειτουργίας των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να προκαλέσουν οι ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές. Σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους του υπουργείου Παιδείας που είχαν εκδοθεί για τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τα σχολεία μένουν κλειστά την Παρασκευή πριν τις εκλογές, μέχρι και τη Δευτέρα ύστερα από αυτές.


Την άμεση μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι αυτών μετά από επικοινωνία που είχε μαζί τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Αντικείμενο των συζητήσεων ήταν η μείωση των τιμών των προϊόντων, μετά την ψήφιση του νέου νόμου που προβλέπει την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από 24% σε 13%.


Με στόχο την προώθηση της ελληνογερμανικής συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα ολοκληρώθηκε συγκεκριμένο forum από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την εταιρεία –μέλος του BASF Ελλάς ΑΒΕΕ και την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


Χρηματοδότηση 880 χιλιάδων ευρώ για δύο ερευνητικά προγράμματα ουσίας, έλαβε η Α' Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης. Ο διοικητής Δημήτρης Αδαμίδης εξήγησε στην Δέλτα Τηλεόραση τη σημασία αυτής της χρηματοδότησης.


Με δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Αγωνιστών του Πόντου, ολοκληρώθηκαν το πρωί της Κυριακής οι εκδηλώσεις του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. 


Μέσα σε ένα άκρως συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, διεξήχθησαν το βράδυ του Σαββάτου οι εκδηλώσεις τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Αρχικά έλαβε χώρα διάλεξη από τον γεωστρατηγικό αναλυτή και συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη, ακολούθησε μουσικό ταξίδι στη Μικρά Ασία από το Μουσικό Γυμνάσιο, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λαμπαδηφορία από το δημοτικό θέατρο Αλεξανδρούπολης μέχρι το μνημείο των Αγωνιστών του Πόντου, με συμμετοχή όλων των ποντιακών συλλόγων και των παρευρισκομένων στην ομιλία που προηγήθηκε.


Παρουσία του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας μοιράστηκαν κράνη στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ. ΑΣ. Του νομού Ροδόπης. Η κίνηση έγινε κατόπιν δωρεάς του εφοπλιστή Αθανασίου Μαρτίνου.


Με ομιλητές τον Διευθυντή των Εθνικών Ομάδων Άγγελο Μπασινά και τους προπονητές των μικρών εθνικών Θοδωρή Ελευθεριάδη και Νίκο Κεχαγιά διοργανώθηκε η ημερίδα της ΕΠΣ Έβρου. Πλήθος προπονητών του Νομού παρακολούθησαν την εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη και αποκόμισαν σημαντικά οφέλη.


Με μηνύματα νίκης ευχαριστίες προς τους συμπολίτες της, παρουσίαση των κύριων αξόνων του προγράμματός της και παρουσίαση μερίδας υποψηφίων της πραγματοποιήθηκε η ομιλία της υποψηφίου δημάρχου Ορεστιάδας Μαρίας Γκουγκουσκίδου στη Νέα Βύσσα.


Εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι προτάσεις των δήμων Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014 -2020», που αφορά την δημιουργία “Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου” – Open Malls. Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα έξι (56) προτάσεις θα χρηματοδοτηθούν με ποσοστό ενίσχυσης 100%. Οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων.


Φανερά ενοχλημένος ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος ύστερα από το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Θράκη» που τον φέρει ως εργαλείο  προπαγάνδας της προεκλογικής καμπάνιας του σημερινού Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Ο Σεβασμιότατος εξηγεί πως είχε ήδη με επαφές με τους περισσότερους των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών καταλήγοντας πως προτιμά την  ενότητα και την θεσμική τάξη, έναντι της υπόπτου απρέπειας και της σκοπιμότητας.


Δεκάδες μέλη των Ποντιακών Συλλόγων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετείχαν στην Εθελοντική Αιμοδοσία, μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου. Η δράση διεξήχθη στο πλαίσιο των Εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που συνεχίζονται μέχρι και την Κυριακή 19 του μηνός.


Σελίδα 2 από 966

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps