Τις θέσεις του για τις αλλαγές που έρχονται στη διαδικασία των Πλειστηριασμών, εξέφρασε στον Δελτα fm και στην εκπομπή «Με Διπλή Ματιά», ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος. Ως ένα από μέλη του Κινήματος «Δε Πληρώνω», καταφέρθηκε εναντίον της διαδικασίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με γνώμονα την πρώτη κατοικία.


Την παράταση πληρωμής των οφειλών των κτηνοτρόφων για τους βοσκοτόπους, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας ΑΜΘ. Με την εν λόγω απόφαση, προβλέπεται επίσης η επιβολή προστίμου από τις αρμόδια Δ.Ο.Υ, σε όσους επαγγελματίες δεν τακτοποιήσουν την οικονομική τους υποχρέωση  για τις βοσκήσιμες γαίες των ετών 2016 και 2017.


«Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν έχει καμία πρόθεση επικοινωνίας. Για ακόμη μια φορά απαξιώνουν και απομονώνουν τον τόπο και την αυτοδιοίκηση». Αυτό -μεταξύ άλλων- δήλωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, ύστερα από την αναστολή δρομολογίου από και προς το βόρειο τμήμα του Νομού Έβρου. Ο Βασίλης Μαυρίδης επισημαίνει ότι ουσιαστικά πρόκειται για κατάργηση της μίας εκ των δύο διαδρομών, απευθύνοντας κάλεσμα προς τους αρμόδιους για ανάκληση της απόφασης.


«Δεν είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς και βρισκόμαστε εδώ και πολύ καιρό εν αναμονή λύσης του προβλήματος». Αυτό σχολίασε -μεταξύ άλλων- ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Δικαίων, αναφορικά με την ακινητοποίηση του μοναδικού ασθενοφόρου, λόγω έλλειψης οδηγού. Ο ίδιος επισήμανε ότι για το ζήτημα έχουν ενημερωθεί οι βουλευτές του Έβρου, ωστόσο η μεταφορά των ασθενών -σε αρκετές περιπτώσεις- καθίσταται αδύνατη.


Την άποψη πως οι Σκοπιανοί προσπαθούν να συγχύσουν, μέσω της συζήτησης για το Όνομα, εξέφρασε στον Δελτα fm και στην εκπομπή «Με Διπλή Ματιά», ο Συγγραφέας και Δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός. Ο ίδιος έκανε λόγο για φαντασιακό ιδεολόγημα των Σλαβομακεδόνων, το οποίο επικυρώνεται με τον όρο «Νέα Μακεδονία». 


«Να μην παραιτηθεί ο Δήμος από τη διεκδίκηση ενός νέου κτηρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης», ζητά ο πρώην Διοικητής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και Μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου Νίκος Ραπτόπουλος, στον απόηχο της παραχώρησης του κτηρίου του Κέντρου, για 25 χρόνια, στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Στόχος της είναι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την επαναλειτουργία του. 


«Ετοιμοπόλεμοι» δηλώνουν οι αγρότες του Έβρου, εν όψει των κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων. Το στήσιμο τους στο εθνικό οδικό δίκτυο, αναμένεται να λάβει χώρα από τις 22 έως και τις 27 Ιανουαρίου, με τους παραγωγούς του νομού, να συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν για τη μορφή των κινητοποιήσεών τους.


Στην παρουσίαση των συμπερασμάτων της αποτύπωσης του οικονομικού περιβάλλοντος στην Αλεξανδρούπολη, προέβη ο Εμπορικός Σύλλογος. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 198 ιδιοκτητών καταστημάτων, μέσω δομημένου ερωτηματολογίου. Στο κεντρικό ερώτημά της, μέσω των απαντήσεων καταδεικνύεται πως 7 στις 10 επιχειρήσεις παρέμειναν σταθερές ή αύξησαν τις ετήσιες οικονομικές τους επιδόσεις. 


Διευκρινίσεις, αναφορικά με την επιχορήγηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης προς τον Εθνικό έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος. Ο Γιώργος Παντελίδης, ξεκαθάρισε πως το ποσό είναι 25 χιλιάδες ευρώ και όχι 100, καθώς και ότι αποτελεί μέρος του συνόλου των χρημάτων που θα δοθούν στο Σύλλογο. Επιλέχθηκε η έκτακτη συζήτηση και επίδοση του ποσού, λόγω των δύσκολων οικονομικών στιγμών που διέρχεται η Ομάδα, ξεκαθάρισε ρητά ο Αντιδήμαρχος.


Απαντήσεις σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις, με την πορεία των έργων αποκατάστασης και τις καθυστερήσεις σε ότι έχει να κάνει με την έναρξη έργων και εργασιών, έδωσε ο Δήμαρχος Σαμοθράκης. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί, ο Θανάσης Βίτσας μιλά για την κατάσταση στο νησί, σχεδόν 4 μήνες μετά την καταστροφική κακοκαιρία του Σεπτεμβρίου.


Για την Κυριακή 21η Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Για να διευκολύνει τη μετάβαση των ενδιαφερόμενων στη συμπρωτεύουσα, το ΚΤΕΛ Έβρου θα διαθέτει τα εισιτήρια του στη μισή τιμή.


Σελίδα 2 από 838

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps