Με ενστάσεις και παράπονα να διέπουν τη συζήτηση, διεξήχθη η συνέντευξη τύπου, αναφορικά με το 38ο Φεστιβάλ "Ήλιος και Πέτρα". Στο πλαίσιό της, ο Πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης, αναφέρθηκε στον πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, επισημαίνοντας πως οι κάτοικοι της περιοχής αισθάνονται παραμελημένοι.


Τρία μέλη τηλεοπτικού συνεργείου του τουρκικού σταθμού TRT συνελήφθησαν στην Αλεξανδρούπολη. Οι τρεις άνδρες οδηγήθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου για έλεγχο και εξακρίβωση στοιχείων, έχοντας στην κατοχή τους κάμερες και εξοπλισμό βιντεοσκόπησης, κοντά στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από περίπου 3,5 ώρες.


Την αντίθεση τους με τη μη τήρηση της Κυριακάτικης αργίας εξέφρασαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η Ενότητα». Το πρωί της Κυριακής διαδήλωσαν μπροστά στο Επιμελητήριο Έβρου, σε μία μέρα που ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης είχε αποφασίσει την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων.


Ξεπέρασαν τις 13.000 οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξ’ Οικονομώ Κατ’ Οίκον II», που στόχο έχει την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών. Την πρώτη θέση σε αιτήσεις ανά περιοχή καταλαμβάνει η Κεντρική Μακεδονία, ακολουθεί η Αττική κι εν συνεχεία τα υπόλοιπα μέρη της Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι, περίπου το 70% των αιτήσεων που εγκρίθηκαν αφορούν δικαιούχους που ανήκουν στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία, δηλαδή έχουν ατομικό εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.


Eγκαινιάστηκε το νέο γήπεδο μπάσκετ στο Παληό της Καβάλας. Το γήπεδο αυτό αποτελεί το μοναδικό χώρο συνάντησης και διεξαγωγής αθλητικών δραστηριοτήτων στον οικισμό, ενώ σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού & Παιδείας του Δήμου Καβάλας, Γιώργο Φιλόσογλου υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις που αναμένεται να αναβαθμιστούν το επόμενο διάστημα.


Tη δυνατότητα να δοκιμάσουν παραδοσιακές ποντιακές συνταγές αλλά και να δουν από κοντά τον τρόπο παρασκευής τους είχαν οι επισκέπτες του 4ου Έτους Ποντιακής Γαστρονομίας «Δώρο φύσης, τέχνη γεύσης, η μαγειρική» που πραγματοποιήθηκε στο Θρυλόριο Ροδόπης στο πλαίσιο των εορτασμών για την Αγία Μαρίνα.


Ένα εργαστήρι με πολύ παιχνίδι ετοιμάζουν οι ιθύνοντες του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης στην Αλεξανδρούπολη. Στο πρόγραμμα «Το Κόσμημα Αλλιώς», οι μικροί φίλοι του μουσείου θα φτιάξουν κοσμήματα με καθημερινά υλικά και με πολλή διασκέδαση.


Με έδρα και την Αλεξανδρούπολη έλαβε χώρα σύμφωνα με τη βρεττανική εφημερίδα Financial Times περιστατικό συνεργασίας με επιχειρηματίες της πόλης προκειμένου να δωροδοκηθούν μέλη θεσμικών φορέων για να αντιταχθούν στη συμφωνία των Πρεσπών. Το γεγονός αποτελεί συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα που οδήγησε στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.


Προσγειώθηκε και θα παραμείνει στην Αλεξανδρούπολη, το -πολυπόθητο- πυροσβεστικό ελικόπτερο. Ο Διοικητής της Υπηρεσίας, το καλωσόρισε, δηλώνοντας πως ένα επιτακτικό αίτημα έγινε πράξη. Το πτητικό μέσο, και το πλήρωμά του, θα συνδράμουν -όπου και όποτε χρειαστεί- καθ' όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου.


“Τα λόγια γύρω από το Σταθμό LNG στην Αλεξανδρούπολη, είναι πολιτικές σκοπιμότητες". Αυτό διατράνωσε ο Υποναύαρχος εν αποστρατεία, Νικόλαος Παπανικολόπουλος, με αφορμή πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας, αναφορικά με το Σταθμό. Ερωτώμενος ο Υποναύαρχος, απάντησε πως υπάρχουν αρνητικά στοιχεία και δυσκολίες, γύρω από την εγκατάσταση του Πλωτού Σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, στην πρωτεύουσα του Έβρου.


Ως ιαματικοί, αναγνωρίσθηκαν οι φυσικοί πόροι της Σαμοθράκης. Το γεγονός ανεδείχθη στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νησί, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μάρκος Δανάς. «Oι προοπτικές που τίθενται με την αναγνώριση αυτή είναι πολύ υψηλές, καθώς έτσι μπορεί το σημείο να αξιοποιηθεί για  την τουριστική προσέλευση». Αυτό –μεταξύ άλλων- επισημαίνει ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης.


"Να φοβόμαστε τη φθηνή ασφάλεια και να είμαστε βέβαιοι για τον ασφαλιστή και την εταιρία μας". Αυτό υπογραμμίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου, αναφορικά με την οδηγική πραγματικότητα στη χώρα. Τα ανασφάλιστα οχήματα, εξακολουθούν να ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, με τα "ραβασάκια" της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, να έχουν ήδη "ταρακουνήσει" πολλούς οδηγούς.


Σελίδα 2 από 788

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps