Με πλήθος συμμετοχών από όλη τη χώρα ολοκληρώθηκε το πρώτο συνέδριο φοιτητών ιατρικής «ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ» στην Αλεξανδρούπολη. Οι μέλλοντες γιατροί ένωσαν τις δυνάμεις και τις γνώσεις τους, σε μια πρωτοπόρα επιστημονική διοργάνωση που διήρκησε συνολικά 2 ημέρες.


Τις επιφυλάξεις και τον έντονο προβληματισμό του, σε ότι αφορά την δημιουργία της λιμενικής ακαδημίας, εξέφρασε ο υποναύαρχος ε.α Νικόλαος Παπανικολόπουλος.  Ο ίδιος, επισήμανε ότι η ίδρυση της σχολής θα πρέπει να γίνει εντός νέου νομοθετικού πλαισίου, κι όχι σε επίπεδο εξαγγελιών.


Τον χρυσό Ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρο Δήμα, υποδέχθηκε, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας,  Θεόδωρος Μαρκόπουλος στο γραφείο του, στο Διοικητήριο της ΠΕ Καβάλας, καλωσορίζοντάς τον ως έναν Ολυμπιονίκη που «έκατσε κάτω από τη μπάρα» και έκανε πολλάκις περήφανους τους Έλληνες.


Τη ζωή ενός άνδρα κόστισε η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην Αλεξανδρούπολη. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας επί της οδού Κομνηνών να βρίσκονται σε απόγνωση, εξαιτίας των σοβαρότατων καταστροφών που προκλήθηκαν στο σύνολο του κτηρίου.


«Γίνεται για τα κόμματα κι όχι για τους δήμους». Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε στην κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Αμαρουσίου, σε ότι αφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου που προανήγγειλε ο Υπουργός Εσωτερικών. Ο Γιώργος Πατούλης επισήμανε ότι το σύνολο της αυτοδιοίκησης αιτείται τουλάχιστον δίμηνη διαβούλευση πριν από την κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι «οδηγούμαστε στην ακυβερνησία»


Διχασμός και διάσταση απόψεων, επικρατούν εντός των κόλπων του  Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή την επικείμενη εφαρμογή της απλής αναλογικής. Οι αντιδράσεις κατά της αλλαγής του εκλογικού νόμου με τον τρόπο που προωθεί ο Υπουργός Εσωτερικών είναι σφοδρές, με επικεφαλής άλλων παρατάξεων να κάνουν λόγο για «χρυσή τομή» και επικράτηση της δημοκρατίας.


Η σωστή χρήση των αντιβιοτικών και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν όταν οι γονείς δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους, τέθηκαν επί τάπητος στο ετήσιο συνέδριο παιδιατρικής ΑΜΘ, στο ΠΓΝΑ. Παιδίατροι από όλη την Περιφέρεια ανέλυσαν σημαντικά ζητήματα που αφορούν πρωτίστως στην υγεία των μικρών και μεγαλύτερων παιδιών, και κατά συνέπεια ολόκληρης της οικογένειας.


Σε εφαρμογή από 25 Μαϊου τίθεται ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αφορά στα προσωπικά δεδομένα των πελατών κάθε επιχείρησης. Το συγκεκριμένο μέτρο, ενισχύει την προστασία των υποκειμένων – πελατών κάθε επιχείρησης, εκκινώντας τη διαδικασία υποβολής πιο αυστηρών κανόνων, νόμων και προστίμων. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Τη μέριμνα του Υπουργείου και την πρόθεση για έργα στα Λιμάνια σε Καμαριώτισσα, Θέρμα και Λάκκωμα, γνωστοποίησε από το νησί ο Υπουργός Ναυτιλίας. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, αφού άκουσε τις τοποθετήσεις των παρισταμένων, αναφέρθηκε τόσο στην αναγκαιότητα των εν λόγω παρεμβάσεων, όσο και για τις σκέψεις αναφορικά με το παρόν και το μέλλον των ακτοπλοϊκών δρομολογίων. Περισσότερα, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Οι χρηματοδοτήσεις που έλαβε το νησί, οι αναγκαίες υποδομές στα λιμάνια, η στόχευση στην ακτοπλοϊκή της συγκοινωνία αλλά και η μεταφορά των απορριμμάτων, βρέθηκαν μεταξύ των τοποθετήσεων του προέδρου του Οργανισμού Λιμένα και αυτοδιοικητικών στη Σαμοθράκη. Στο πλαίσιο της παρουσίας του Υπουργού Ναυτιλίας, οι προαναφερθέντες, στάθηκαν σε έργα και παρεμβάσεις που πρέπει να προχωρήσουν στο νησί, στον απόηχο των πληγών του καταστροφικού φαινομένου του Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους.


«Πρέπει από κοινού να εργαστούμε, με στόχευση και με γνώμονα έργα ουσίας και όχι ανάγκης». Αυτό ήταν ένα από τα μηνύματα που έστειλαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, πλαίσιο της παρουσίας του Υπουργού Ναυτιλίας στη Σαμοθράκη. Στην ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη τοποθετήθηκε και ο γνωστός σεισμολόγος Ευθύμης Λέκκας, που υπογράμμισε πως τα έργα που θα δρομολογηθούν, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τις εξαιρετικά ιδιαίτερες συνθήκες μορφολογίας του νησιού. 


Κέντρο υγείας λειτουργεί από το Σάββατο 21 Απριλίου, στην πόλη του Διδυμοτείχου. Στα εγκαίνια της δομής βρέθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος έδωσε το παρόν και στο συνέδριο του δικτύου υγιών πόλεων. Ο Γιώργος Πατούλης ρωτήθηκε και απάντησε και για τους δύο Έλληνες κρατούμενους στην Αδριανούπολη, αφού είχε συνάντηση με τους οικείους τους.


Σελίδα 2 από 758

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps