Επιστημονικό Συνέδριο για τον Μποστ

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 16:04

«Μποστ: Ο συγγραφέας, ο γελοιογράφος και το έργο του», είναι ο τίτλος του επιστημονικού συνεδρίου που συνδιοργάνωσαν το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ και το Εργαστήριο Γλωσσολογίας ΣυνΜορΦωΣη. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΔΠΘ στην Κομοτηνή και φιλοξένησε αξιόλογους ομιλητές ενώ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του κοινού από την έναρξη των εργασιών.


"Θέλουμε να βεβαιώσουμε τους κατοίκους των οικισμών πως υπάρχει ετοιμότητα και θα είμαστε στο πλευρό τους, όταν και όπως χρειαστεί". Αυτό υπογράμμισε στη Δέλτα Τηλεόραση, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών. Ο Κώστας Βενετίδης, ρωτήθηκε και απάντησε, με γνώμονα την κατάσταση που διέπει τα "πληγωμένα" αναχώματα στο κεντρικό και στο βόρειο κομμάτι του Έβρου.


Στην διαύγεια αναρτήθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Μέσα στο επόμενο διάστημα το νοσηλευτικό ίδρυμα του Βορείου Έβρου πρόκειται να ενισχυθεί με 3 νοσηλευτές και 1 μαία. Περί ημιμέτρων μιλούν οι εργαζόμενοι καθώς το πρόβλημα της υποστελέχωσης παραμένει εδώ και χρόνια καλώντας την διοίκηση να πάρει ουσιαστικές αποφάσεις που θα επιτρέψουν την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος.


Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζονται τα έργα των σχολικών μονάδων στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Πριν λίγες ημέρες βρέθηκε η ανάδοχος εταιρία που θα κληθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης να διεκπεραιώσει την κατασκευή του νέου νηπιαγωγείου εντός της πόλης. Την ίδια στιγμή έχει προγραμματιστεί η υπογραφή της σύμβασης για το λύκειο των Φερών μέχρι το τέλος του έτους, ενώ παράλληλα για το 2019 βρίσκονται «στα σκαριά»αλλες 4 κτιριακες εγκαταστασεις για σχολικες υποδομες.


Αυξάνεται η τιμή της πλαστικής σακούλας

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 16:39

Στα 0,09 ευρώ θα κοστολογείται από τις αρχές του 2019 η πλαστική σακούλα, από τα 0,04 ευρώ, που στοιχίζει σήμερα, σύμφωνα με απόφαση της ευρείας πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου. Παρ’ όλα αυτά, ακόμα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, όπου οι πλαστικές σακούλες δεν χρεώνονται.


Μια ημερίδα με στόχο την ενημέρωση πάνω στους τρόπους με τους οποίους δύναται να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα του Πρωτογενούς τομέα, πραγματοποιήθηκε από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και τις νεοιδρυθείσας εταιρίας.


Νέο ΔΣ αναμένεται να προκύψει στον Σύλλογο Σαμοθρακιτών Νομού Έβρου μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Στόχος του συλλόγου και όποιας διοίκησης προκύψει, να συνεχίσει το έργο που καταβάλει βοηθώντας το νησί όποτε αυτό χρειάζεται. Να σημειωθεί ότι η νυν πρόεδρος του Συλλόγου Κατερίνα Μπέρδου επανεξελέγη, και θέτει εαυτόν σε εσωτερική ψηφοφορία κατά τη διαδικασία ανάδειξης του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου.


Παρουσία φίλων του Κόμματος πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η συνεστίαση για την τίμηση των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ. Στην πρωτεύουσα του Έβρου βρέθηκε και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Θανάσης Παφίλης, όπου και πραγματοποίησε ομιλία.


Ένα διαφορετικό σεμινάριο, διάρκειας δύο ημερών, με στόχο την επαφή των συμμετεχόντων με διαφορετικά είδη και τεχνικές εμψύχωσης, έλαβε χώρα στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης. Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου σχετίζονται με την τεχνολογία, και τις παραστατικές τέχνες, σε άμεση συνάρτηση με την εμψύχωση.


Σε πλαίσιο συμπόρευσης καθώς και κοινής στόχευσης και βούλησης, κινήθηκαν οι τοποθετήσεις βουλευτών και εκπροσώπων κομμάτων, στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου. Μεταφορές, ενέργεια και διαμετακομιστικό κέντρο, βρέθηκαν στο επίκεντρο των τοποθετήσεών τους. Κοινή διαπίστωση, η ανάγκη η Αλεξανδρούπολη να διεκδικήσει -επιτέλους- το ρόλο που της αναλογεί σε εγχώριο και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Χαρακτηριστικά αποσπάσματα των εν λόγω επισημάνσεων, ευθύς αμέσως.


Σε αυτό το σημείο πάμε να ακούσουμε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις του πρόεδρου του ΟΣΕ και νομικού συμβούλου της ΓΑΙΑΟΣΕ, Γιώργου Κακουλάκη σχετικά την απόρριψη του ενδεχομένου η εταιρία να παραχωρήσει οποιουδήποτε είδος έκταση στο ΤΑΙΠΕΔ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.


Την επανασύσταση των επίτιμων προξενείων σε Αλεξανδρούπολη και Ναύπλιο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της κοινής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν.  «Αποκατάσταση των σχέσεων σε νέα δεδομένα» συμπυκνώνει την εικόνα που μετέφερε η Αθήνα. Θέτοντας το πλαίσιο των νέων αυτών παραμέτρων, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μια νέα φάση σε σχέση με την περίοδο 2015-16 οπότε και υπήρξε η επανεκκίνηση των σχέσεων με τη Ρωσία.


Σελίδα 2 από 857

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps