Απόφαση για την οικονομική διευκόλυνση των κατοίκων της Σαμοθράκης, εξέδωσε το υπουργείο οικονομικών, ύστερα από την κήρυξη του νησιού σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για ρυθμίσεις έως και τον Μάρτιο του 2018, για την εφαρμογή των οποίων είχαν καταθέσει αιτήματα, τόσο το επιμελητήριο Έβρου, όσο και το παράρτημα του οικονομικού Επιμελητήριου Θράκης.


"Η απόφαση εκ μέρους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημιουργεί συνθήκες οι οποίες δεν ευνοούν την φροντίδα των παιδιών μας". Αυτό, δηλώνουν οι γονείς των μαθητών του πρώτου νηπιαγωγείου στην Αλεξανδρούπολη. Αφορμή, η μετακίνηση ενός εκ των δύο εκπαιδευτικών σε σχολείο της Άνθειας. Η προϊστάμενη της πρωτοβάθμιας του νομού, επισημαίνει ότι έχει εξηγήσει στους γονείς τη διαδικασία αναπλήρωσης, η οποία εξελίσσεται βάση νόμου.


Εκδήλωση  προς τιμήν των εθελοντών του Run Greece, διεξήχθη στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια της, ανακοινώθηκε και η ομάδα των δρομέων που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, που για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην Αθήνα, με τη συμμετοχή αθλητών από όλες τις πόλεις που φιλοξένησαν το αθλητικό γεγονός.


"Πότε θα δούμε με σοβαρότητα τα παιχνίδια του Τουρκικού Προξενείου"; Αυτό διερωτήθηκε, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης της Τροπολογίας επί του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Πρόκειται για τις διατάξεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, στην υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, με την σχετική τροπολογία να κατατίθεται εκ νέου στο νομοσχέδιο για την Ταυτότητα Φύλου, μετά την πρόσφατη απόσυρσή της. Ο Αναστάσιος Δημοσχάκης αναφέρθηκε στην ιστορία της υπόθεσης, τονίζοντας πως δεν αποφεύγονται τα απόνερα από την νομική αναμόχλευση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.


Δεκαήμερες δράσεις με στόχο την ενημέρωση για την διατροφή, διοργανώνει η δημοτική βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα απευθύνονται τόσο σε μαθητές, όσο και σε γονείς και εκπαιδευτικούς, με στόχο την υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής, από μικρή ηλικία.


Κάλεσμα προς κάθε ενδιαφερόμενο, απευθύνει ο αντιδήμαρχος Φερών Αλεξανδρούπολης, για τη στελέχωση του εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στην περιοχή, αφού πρόκειται για μια νεοσύστατη δομή που χρήζει ενίσχυσης από ανθρώπινο δυναμικό. Το κλιμάκιο συστάθηκε με στόχο την άμεση παρέμβαση σε περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς, με τους εθελοντές πυροσβέστες που υπηρετούν σε αυτό να προσφέρουν ουσιαστικό, υπεύθυνο και καταλυτικής σημασίας έργο, για τον τόπο και τους συμπολίτες τους.


Τη σφοδρή αντίδραση του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων και τη σύγκρουσή του με τον Πρόεδρο της Βουλής, πυροδότησε η συζήτηση του νομοσχεδίου ταυτότητας φύλου. Σε υψηλότατους τόνους συγκρούστηκαν επίσης ο Πρωθυπουργός και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σε ένα νομοσχέδιο που πέρασε μεν, προκαλώντας ωστόσο σημαντικές εσωκομματικές αντιδράσεις στην κυβέρνηση.


13 χρόνια αρχιερατείας συμπλήρωσε ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Άρθρο γι αυτή την ξεχωριστή μέρα δημοσίευσε ο πρωτοσύγκελος της ιεράς μητρόπολης Ειρηναίος Λαφτσής.


Πάγωμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Τράπεζα Έβρου των κατοίκων της Σαμοθράκης αλλά και δυνατότητα ρύθμισης τους, με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και περίοδο χάριτος έως 12 μήνες, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο κατά την τελευταία συνεδρίασή του.


Από τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού του δήμου, θα χρηματοδοτηθούν τα έργα κατασκευής δύο νέων κόμβων στην Αλεξανδρούπολη. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη δημιουργία κόμβου στη συμβολή των οδών Ηροδότου με Κονδύλη και στη διασταύρωση του μικρού περιφερειακού με την οδό Κονδύλη. Το έργο αναμένεται σύμφωνα με τη δημοτική αρχή να ξεκινήσουν άμεσα, ύστερα και από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο των έργων.


Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης. Οι εκλογές θα συνεχιστούν και την Τρίτη 10 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια στιγμή, οι συνταξιούχοι προετοιμάζονται και για την περιφερειακή διαμαρτυρία ΑΜΘ, που θα λάβει χώρα στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου την Τετάρτη 11 του μήνα.


Ομιλίες  στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας εβδομάδας διαστήματος, με θέμα την εξερεύνηση νέων κόσμων, πραγματοποίησαν μέλη του συλλόγου ερασιτεχνικής αστρονομίας, στο Ιστορικό Μουσείο  Αλεξανδρούπολης. Στο χώρο φιλοξενείται και η 3η Έκθεση Αστρονομίας και Αστρονομικής Φωτογραφίας, η οποία θα είναι ανοιχτή προς το κοινό έως και τις 10 Οκτωβρίου 2017.


Σελίδα 10 από 780

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps