Εκτονώθηκε όπως όλα δείχνουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της, η πλημμυρική κρίση στον νομό Έβρου, με τις αρχές να εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή. Πρόθεση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  ήταν το άνοιγμα του θυροφράγματος στην περιοχή Πέταλο. Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη εν τέλει δε συνέβη, με τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Φερών να εκφράζει την ανακούφισή του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι επόμενες ώρες, είναι κρίσιμες.


Την προσπάθεια της κυβέρνησης για την ενίσχυση των αναχωμάτων στις περιοχές που πλήγονται συχνά από τις πλημμύρες στον Έβρο, γνωστοποίησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Γιώργος Καΐσας.  Ο ίδιος, επισήμανε ότι οι αγρότες των οποίων τα χωράφια πλημμύρισαν είτε με φυσικό είτε με τεχνικό τρόπο, πρόκειται να αποζημιωθούν, διευκρινίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.


Για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις φήμες για «θερμό» επεισόδιο τον Απρίλιο μίλησε στην εκπομπή του Δέλτα fm 102,3 «Με Διπλή Ματιά»  ο πρώην Υπουργός  της Νέας Δημοκρατίας , Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως η Τουρκία θα έπρεπε να έχει μια πιο σεβαστή στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάτι το οποίο μέχρι στιγμής δεν φαίνεται από τις κινήσεις της. Απόσπασμα, όσων συζητήθηκαν στην εκπομπή ευθύς αμέσως.


Σε ενάμιση μήνα έως δύο το πολύ, σύμφωνα με το δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, θα ολοκληρωθεί η μελέτη που αφορά στο ξενοδοχειακό συγκρότημα που θα ανεγερθεί στην Τραϊανούπολη, προς εκμετάλλευση των ιαματικών λουτρών που διαθέτει η περιοχή. Το συνολικό έργο θα καλύπτει 850 τετραγωνικά και μετά την ολοκλήρωσή του θα δοθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι θα πληρώνουν ενοίκιο στο δήμο.


Στο νησί της Σαμοθράκης βρέθηκε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, σε συνεργασία με γνωστή αλυσίδα σούπερ – μάρκετ, με στόχο την παροχή βοήθειας σε οικογένειες με μικρά παιδιά. Η δράση «Μαζί όπου υπάρχει ανάγκη» με τη μέριμνα της Ι.Μ Αλεξανδρουπόλεως, παρείχε είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης σε όλους όσους το έχουν ανάγκη, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η κοινωνική πολιτική αποκτά μεγαλύτερη διάσταση ανθρωπιάς στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.


Με χαμόγελα, ανοιξιάτικα κάλαντα και χειροτεχνίες στα χέρια, υποδέχθηκαν οι μικροί μαθητές την Άνοιξη σε μια συνδιοργάνωση του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης του Μουσικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και Ξάνθης και του 9ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Οι μαθητές με τη συνοδεία των δασκάλων τους επισκέφθηκαν το δήμαρχο, όπου χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα.


Με μικρές και μεγάλες «Λαζαρίνες» γέμισαν οι δρόμοι της Αλεξανδρούπολης το πρωί του Σαββάτου 31 Μαρτίου, ανήμερα της εορτής της ανάστασης του Λαζάρου. τα κορίτσια βγήκαν στους δρόμους με παραδοσιακές φορεσιές και μικρά καλαθάκια με λουλούδια στα χέρια, τηρώντας το έθιμο και τραγουδώντας τα κάλαντα.


Μπορεί η πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον 2» να έκλεισε για αυτήν τη χρονική περίοδο, ωστόσο το πρόγραμμα θα ξανανοίξει, και όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση μπορούν πάντα να το κάνουν στη λίστα των επιλαχόντων, σύμφωνα με το Πρόεδρο της Ένωσης Κατασκευαστών Αλεξανδρούπολης, Γιώργο Γεωργιάδη. Το πρόγραμμα φάνηκε να έχει μεγάλη ζήτηση κι έτσι τα κονδύλια για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα διπλασιαστούν.


Το Μουσείο Μεταξιού του Σουφλίου απέσπασε το βραβείο κατηγορίας Silver, στον πανελλήνιο διαγωνισμό “Tourism Awards 2018” στην κατηγορία “Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της Ελληνικής Οικονομίας”. Ο Υπεύθυνος του Μουσείου Τέχνης και Μεταξιού του Σουφλίου, Γιώργος Τσιακίρης, μίλησε στην εκπομπή του Δέλτα fm 102,3 “Με Διπλή Ματιά” για τη σημασία της συγκεκριμένης διάκρισης.


«Είναι καιρός να εφαρμοστεί το σχέδιο κινδύνων πλημμύρας στο νομό Έβρου». Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση της περιοχής, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων. Ταυτόχρονα, ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, με την πολιτική προστασία να παρακολουθεί σε 24ωρη βάση το φαινόμενο και την εξέλιξή του.


Στο σύνολό του, έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο Δήμος του Διδυμοτείχου. Το σχετικό αίτημα που υπεβλήθη από τον Περιφερειάρχη εγκρίθηκε από το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη. Στον ακριτικό Δήμο η ανησυχία εδράζεται στον οικισμό του Πραγγίου, με την εξέλιξη του φαινομένου να παρακολουθείται στενότατα από τις Υπηρεσίες του, στην πόλη αλλά και στους οικισμούς.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κηρύχθηκε ο νομός Έβρου, εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Μια ελπιδοφόρα εικόνα για την επόμενη ημέρα, παρουσίασε ο Δήμαρχος Ορεστιάδος, κάνοντας λόγο για ορατή υποχώρηση των υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου του. Όσα απάντησε ο Βασίλης Μαυρίδης, στο ρεπορτάζ που ακολουθεί.


Σελίδα 10 από 756

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps