Οι νέοι αντιδήμαρχοι της Ορεστιάδας

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2019 15:48

Οι εκλογές τελείωσαν προ πολλού, οι νέες διοικήσεις ορκίστηκαν και πλέον οι πολίτες αναμένουν να δουν έργο.  Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκαν τα ονόματα και θα αναλάβουν καθήκοντα οι νέοι αντιδήμαρχοι του δήμου Ορεστιάδος, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη. Τα ονόματα καθώς και τα ακριβή καθήκοντα τους περιγράφονται αναλυτικά σε έγγραφο που δημοσιεύεται στη Διαύγεια.


Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2020 λήγει η θητεία των χωρικών και θεματικών αντιπεριφερειαρχών της νέας διοίκησης Χρήστου Μέτιου, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας ο Δημήτρης Πέτροβιτς παραμένει στο τιμόνι της αντιπεριφέρειας Έβρου. Παράλληλα καθήκοντα θεματικών αντιπεριφερειαρχών αναλαμβάνουν δύο ακόμα εβρίτες περιφερειακοί σύμβουλοι.


Αιχμές κατά της διοίκησης της Περιφέρειας ΑΜΘ, άφησε ο επικεφαλής της Παράταξης Περιφερειακή Αναγέννηση Χριστόδουλος Τοψίδης, με αφορμή την συνεργασία των παρατάξεων “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση” του Χρήστου Μέτιου, “Περιφέρεια σε Δράση” του Κωστή Σιμιτσή και “Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανασυγκρότηση” του Ανδρεά Καραγιώργη. Σκληρός εμφανίστηκε σε ανακοίνωση του και ο επικεφαλής της παράταξγς Ανεξάρτητη ενωτική Πρωτοβουλία Κώστας Κατσιμίγας. Μίλησε για συνεργασίες που εδράζονται στην καρεκλοθηρία, μακριά από αρχές, θέσεις και προγράμματα.


Το υπουργείο Εργασίας προχώρησε στην κατάργηση τριών διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας, που αφορούν στη θεσμοθέτηση του βάσιμου λόγου απόλυσης στο εθνικό δίκαιο, τη συνυπευθυνότητα μεταξύ αναθέτοντος την εκτέλεση εργασίας ή έργου και του εργολάβου ή υπεργολάβου, για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, καθώς και τις αλλαγές στις ημερομηνίες στην περίπτωση της συμφιλιωτικής διαδικασίας. Με αφορμή τις αλλαγές το εργατικό κέντρο Έβρου αντιδρά λέγοντας πως "δίνουν πάτημα" στους εργοδότες να προχωρούν σε απολύσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο.


Κανένα επίδομα δεν πρόκειται να καταργηθεί και να μειωθεί σύμφωνα με την υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου. Αυτό το διάστημα ετοιμάζεται ο  νέος χάρτης των κοινωνικών επιδομάτων που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2020 και ανάμεσα στα επιδόματα συγκαταλέγεται και αυτό των 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται.


Με αφορμή την ημέρα μνήμης του ιερομάρτυρος Ανθίμου και την ονομαστική εορτή του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής «Εμμέλεια» της Ιεράς Μητροπόλεως διοργανώνει μουσική βραδιά στην αυλή του Αγίου Νικολάου. Το παραδοσιακό γλέντι θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ.


Εκδρομή ιστορικού τουριστικού ενδιαφέροντος διοργανώνει το ιστορικό μουσείο της Αλεξανδρούπολης. Στόχος είναι η επίσκεψη σε διάφορα ορόσημα των περιοχών της γείτονος που συνδέονται άρρηκτα με την ιστορία και την θρησκεία της χώρας μας.


Σε ένα σύντομο απολογισμό προχώρησε ο απερχόμενος δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης μιλώντας για τα έργα που υλοποίησε κατά την διάρκεια της θητείας του. «Συνεχίζουμε  τον αγώνα  ως παράταξη στεκόμενοι στο πλευρό των δημοτών» καταλήγει η ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης πόλη και πολίτες


Αλλαγές στα τιμολόγια ρεύματος θα δουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου καταναλωτές και επιχειρήσεις καθώς εγκρίθηκαν την Παρασκευή από το Διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ τα νέα μέτρα, τα οποία ανοίγουν το δρόμο για αλλαγή στην εμπορική πολιτική της επιχείρησης ενώ αποσκοπούν στην τόνωση της ρευστότητας της ΔΕΗ κατά 490 εκατ. ευρώ.


Ξεκίνησε η άφιξη των φοιτητών στην Αλεξανδρούπολη που πλέον έχουν σιγουρέψει τα μόρια που συγκέντρωσαν από τις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις με αποτέλεσμα να ψάχνουν το σπίτι τους στην νέα πόλη που θα μείνουν μέχρι να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Οι τιμές των ενοικίων κυμαίνονται στα περσινά επίπεδα ανάλογα πάντα με τις διαστάσεις του σπιτιού αλλά και την απόσταση του από το κέντρο της πόλης.


Τον Σεπτέμβριο πρόκειται να διεξαχθεί η λαμπαδηδρομία των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών του Έβρου. Η πανελλήνια ομοσπονδία έχει ήδη ξεκινήσει τις εκδηλώσεις σε άλλες περιοχές από τις 26 Ιουλίου.


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας  που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί του Σαββάτου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.Στο επίκεντρο βρέθηκε η αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών, μετά από τις 500 νέες αφίξεις στη Μυτιλήνη.


Σελίδα 10 από 1031

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps