«Καταλαβαίνουμε την οικονομική κατάσταση στην χώρα αλλά δεν μας αρέσει να ακούμε ότι ο Έβρος είναι ξέφραγο αμπέλι». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου του συνδικαλιστικού οργάνου των συνοριοφυλάκων, Χρυσοβαλάντη Γιαλαμά αναφορικά με τις, συνεχώς, αυξανόμενες ροές των παράτυπων μεταναστών και προσφύγων στην Θράκη.


Σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση λαμπτήρων LED, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης με στόχο όχι μόνο την βελτίωση του οδοφωτισμού αλλά και την μείωση του ενεργειακού κόστους. Το έργο που κόστισε 3,2 εκατομμύρια ευρώ αναμένετε να ολοκληρωθεί στο επόμενο μήνα.


Την Αλεξανδρούπολη επισκέφθηκε ο εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Θράκη. Στόχος είναι «να διορθωθεί η διαστρεβλωμένη εικόνα του κόμματος, έτσι όπως την παρουσιάζουν οι πολιτικοί του αντίπαλοι» δηλώνει χαρακτηριστικά.


Την θέση του για το ζήτημα της εκχώρησης  εμβληματικών και ιστορικών κτιρίων της Αλεξανδρούπολης πήρε ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Λαμπάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά «πως δεν είναι κάτι καινούργιο» να συμβεί εν μια νυκτί. Εξήγησε βέβαια πως ο Δήμος θα προχωρήσει σε εξαίρεση αρκετών -εξ αυτών- κτιρίων όπως για παράδειγμα του 1ου παιδικού σταθμού.


Παρουσία του αντιπεριφερειάχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη τελέσθηκε ο αγιασμός των νέων γραφείων της Ένωσης Αγροτικών Συλλόγων της περιοχής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι στόχοι  της ένωσης έχουν αλλάξει αρκετά πάντα με άξονα «την λογική των καιρών».


Περισσότερες από 400 γυναίκες εμπιστεύτηκαν, μέχρι σήμερα, το εξειδικευμένο προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Γνώμονάς τους, να γνωστοποιήσουν το πρόβλημα τους, αλλάζοντας έτσι τις ζωές τους. Με αφορμή τα 5 χρόνια από τη σύστασή του, οι άνθρωποι του Κέντρου, ανακοίνωσαν -με στοιχεία- τη συνδρομή τους, σε αυτό το συνεχή αγώνα των γυναικών.


Για την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η πρώτη συνάντηση της νέας σχολικής χρονιάς του Λαϊκού Φροντιστηρίου στην Αλεξανδρούπολη. Να σημειωθεί ότι είναι η 6η χρονιά που θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα τα οποία μάλιστα είναι δωρεάν για όλους.


Σε μία κίνηση με σκοπό να τιμήσει τον χρυσό Παραολυμπιονίκη του Ρίο Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη προέβη ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, δίνοντας το όνομα του στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην τελετή, η οποία συνδυάστηκε με τον αγιασμό του κολυμβητηρίου για τη νέα αγωνιστική χρονιά.


Σε αλλαγές προχωρά η δημοτική αρχή αναφορικά με το Πάρκο προσκόπων στην Αλεξανδρούπολη. Η χρηματοδότηση που εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο φτάνει τις 418 χιλιάδες ευρώ και περιλαμβάνει την περιβαλλοντική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Πάρκου, καθώς και τοποθέτηση νέας μεταλλικής κερκίδας στο κηποθέατρο.


Ένα σημείο επικίνδυνο για τους οδηγούς, στο οποίο απαιτείται μεγάλη προσοχή, βρίσκεται στην διασταύρωση των οδών Νικομηδείας & Ελένης Φιλιππίδη στην Αλεξανδρούπολη. Ο δρόμος που είναι κοντά στον Άγιο Ελευθέριο εγκυμονεί κινδύνους λόγω της περιορισμένης ορατότητας και δεν είναι λίγα τα τροχαία ατυχήματα που έχουν γίνει εκεί, με τελευταίο το πρόσφατο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη υπάλληλος του Δήμου.


Οι επιτυχίες των φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης βρέθηκαν στο επίκεντρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στο περίπτερο με θέμα τη ρομποτική είχε κανείς την ευκαιρία, να γνωρίσει από κοντά τα projects των φοιτητών που τους απέφεραν μάλιστα, μια πολύ σημαντική διάκριση στη Βοστώνη.


Τις ομορφιές, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα της Αλεξανδρούπολης πρόβαλε η εκπομπή «Από τόπο σε τόπο». Το εν λόγω πρόγραμμα που μεταδίδεται από το κανάλι της Βουλής των Ελλήνων με παρουσιαστή τον Χρήστο Μυλωνά, βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου και κατέγραψε μοναδικές στιγμές.


Σελίδα 10 από 831

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps