Αλλάζει το οδικό τοπίο στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, από την Τετάρτη 10 Μαΐου. Βάσει της κυκλοφοριακής μελέτης, προχωρά η πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, με στόχο την ευκολότερη διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε και στις μελλοντικές παρεμβάσεις εκ μέρους της δημοτικής αρχής.


Την 8η Μαΐου η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου. Το πρωί της Δευτέρας στη φερώνυμη Ιερά Μονή στο Αετοχώρι, του Δήμου Αλλεξανδρούπολης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Άνθιμου, ενώ ο εορτασμός κορυφώθηκε με την περιφορά της εικόνας του αγίου.


Μάγεψαν και ταξίδεψαν με τις φωνές και τους ήχους που χάρισαν απλόχερα στο φιλοθεάμον κοινό, οι χορωδίες που μετείχαν στο 2ο Χορωδιακό Φεστιβάλ. Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης και η πολυφωνική του χορωδία ανέλαβαν τη διοργάνωσή του, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων» της πόλης, προσφέροντας μια μοναδική βραδιά στους παρευρισκόμενους.


«Δεν θέλουμε τον πόλεμο, θέλουμε καλές σχέσεις με τη γείτονα, αλλά δεν θα πρόκειται να παίξουμε παιχνίδια προς όφελος του εσωτερικού της Τουρκίας», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ.


Την ανάγκη να αντιστραφεί άμεσα η αρνητική εικόνα της μετανάστευσης των χιλιάδων νέων της Πατρίδας μας στο εξωτερικό τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας απόψε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των γραφείων της ΟΝΝΕΔ.


Πάμε τώρα στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στον γενικό γραμματέα του Κομουνιστικού κόμματος Ελλάδος που εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση μέσω των ομιλιών που πραγματοποίησαν.


Μέσω ΕΣΠΑ βρήκε χρηματοδότηση η ΔΕΥΑ Κομοτηνής και προχωράει στην κατασκευή του νέου υδραγωγείου της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο 2 εκ. ευρώ, δηλαδή μια νέα υποδομή 36 επί 16 μέτρων, τελευταίας γενιάς, που θα αφορά όχι μόνο την Κομοτηνή αλλά και τους οικισμούς, ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει ως «βάση» για άλλα έργα υδροδότησης.


Κατάθεση στεφάνων, επιμνημόσυνη δέηση και συμβολική πορεία στην μνήμη των Ρώσων πεσόντων πραγματοποίησαν τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας. Οι εκδηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο των εορτασμών της ημέρας μνήμης των εθνικών αγώνων και της αντίστασης κατά του ναζισμού.


«Ουδέτερου αποτελέσματος» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός τη συμφωνία που επετεύχθη με τους θεσμούς, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, εμμένοντας στη θέση του πως «δεν θα υπάρξει ούτε ένα ευρώ περισσότερη λιτότητα». Για επίτευξη μια τεχνικής συμφωνίας εν τέλει ισορροπημένης και βιώσιμης, μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι αυτό δεν παύει να είναι κομμάτι του πλαισίου, από το οποίο αγωνιζόμαστε να απεμπλακούμε.


Ξενάγηση των επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Αλεξανδρούπολη, έκαναν ο πρόεδρος του οργανισμού λιμένος και ο δήμαρχος στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, στο πλαίσιο της ειδικής συνάντησης που πραγματοποίησαν. Στόχος της συνεδρίασης ήταν η ανάδειξη των τομέων μελλοντικής συνεργασίας, με τη ρωσική πλευρά να επιδεικνύει ενδιαφέρον για το κομμάτι της εμπορικής εκμετάλλευσης και των συνδυασμένων μεταφορών.


Πλούσιο ήταν το θέαμα που παρακολούθησε πλήθος κόσμου, στους 22ους αγώνες δεξιοτεχνίας οδηγών αυτοκινήτων, που πραγματοποιήθηκαν στην Αλεξανδρούπολη. Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος οδηγοί από όλη την Ελλάδα, ενώ για πρώτη φορά φέτος έγινε και η εκτέλεση αγωνιστικής διαδρομής ανάμεσα σε δύο οδηγούς που μονομάχησαν με βασικό αντίπαλο τους, το χρόνο.


Τη δημιουργία πάρκου σκύλων στο χώρο του νέου πάρκου Αλτιναλμάζη, ενέκρινε η δημοτική αρχή της Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που συναντάται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Βαταμίδης, συμπληρώνοντας ότι το πάρκο θα λειτουργήσει εντός των επόμενων μηνών.


Σελίδα 10 από 670

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps