Νέο επεισόδιο στη σύγκρουση Κυβέρνησης – Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της Βουλής στην ΕΡΤ. Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, στηλίτευσε όσα είπε ο Νίκος Βούτσης, κάνοντας λόγο για ιδεοληψία. Μέσω facebook ήρθε η απάντηση από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Δημήτρη Τζανακόπουλο.


Με ένα μακροσκελές κείμενο ο δήμος Αλεξανδρούπολης απάντησε σε όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Εθνικού, σχετικά με την χρηματοδότηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου, την εκπόνηση της μελέτης και τις παρεμβάσεις στο Μιχάλης Παρασκευόπουλος. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης, σε έντονο ύφος, κάλεσε τους αθλητικούς παράγοντες να σταματήσουν την παραπληροφόρηση και να συνταχθούν στο πλευρό του δήμου.


Ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων που μετείχαν ή τοποθετήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για την γιορτή κρασιού, διεξήχθη στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης. Στο τραπέζι της συζήτησης, κατατέθηκαν οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα, για την πρόσφατη διεξαγωγή, αλλά και για τη μορφή και τις αλλαγές που θα έχει ο θεσμός της Γιορτής Κρασιού.


Με στόχο την κατάρτιση του αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας, η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη διεξαγωγή 13 περιφερειακών συνεδρίων με κεντρικό ομιλητή, τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το συνέδριο θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, συγκεντρώθηκαν προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τις προτάσεις που θα καταθέσουν στον πρωθυπουργό και στους υπουργούς που θα τον συνοδεύουν.


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επαγγελματίες της πόλης του Διδυμοτείχου, λίγο καιρό πριν την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης του τεμένους Βαγιαζήτ, που προϋποθέτει τον περιμετρικό αποκλεισμό της πλατείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου επαγγελματιών και εμπόρων, η αγορά πρόκειται να δεχθεί ένα καίριο πλήγμα σε μια δύσκολη εποχή. Ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου ζητά από τους αρμόδιους να σεβαστούν τους πολίτες και τους επαγγελματίες, διατυπώνοντας παράλληλα τις δικές του προτάσεις.


292 συλλήψεις, 75 εξιχνιάσεις υποθέσεων και δεκάδες κατασχέσεις, ανακοίνωσε, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης. Τα στοιχεία αφορούν στον περασμένο μήνα, και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις συλλήψεις 21 διακινητών μη νόμιμων μεταναστών και μεγάλες επιτυχίες σχετικές με υποθέσεις ναρκωτικών.


Σε χώρο πολιτισμού θα μετατραπεί το κτήριο της παλιάς δημαρχίας στην Ορεστιάδα, με την κατεδάφιση του κτίσματος να αναμένεται το Σεπτέμβριο. Η δημοτική αρχή εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα χρηματοδότησης του έργου.


Σε απόγνωση βρίσκονται οι αγρότες της περιοχής του Τριγώνου στο νομό Έβρου, ύστερα από την καταστροφική χαλαζόπτωση στις 27 Ιουλίου. Η ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων «Η Ενότητα» έχει επικοινωνήσει με το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, τον ελγα, και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση οι αγρότες προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις, αφού όπως τονίζουν, δεν θα δύνανται να καλύψουν ούτε τα προς το ζην.


«Η επανεισδοχή από τη Γερμανία αφορά σε μερικές δεκάδες ανθρώπων». Αυτό δήλωσε στο ΣΚΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός Γιάννης Μουζάλας, σχετικά με την εφαρμογή της Συνθήκης του Δουβλίνου. Στο ίδιο πλαίσιο, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε, επιτιθέμενο για μια ακόμη φορά στον Υπουργό, με φόντο τη διαχείριση προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.


«Οι νέες μεταβατικές διατάξεις στο σχέδιο νόμου για την ανάπτυξη Υδατοδρομίων, προκαλούν προβλήματα». Αυτό επισημαίνουν σε γραπτή τους ερώτηση 33 βουλευτές της ΝΔ. Απευθυνόμενοι στους συναρμόδιους Υπουργούς, προέβησαν στην κατάθεση 3 ερωτημάτων, με κύριο άξονα τις άδειες ίδρυσης και την διαδικασία κατασκευής των Υδατοδρομίων.


Η συγχώνευση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ήταν ένα από τα μείζονα ζητήματα που τέθηκαν στη συζήτηση ανάμεσα στον Υπουργό Παιδείας και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση διεξήχθη υπό το πρίσμα της ψήφισης του νέου νομοσχεδίου, με τον Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει πως δεν θα γίνει καμία κατάργηση τμήματος σε επίπεδο Περιφέρειας.


Σε σχολεία δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα μετατραπούν τα κτήρια της παλιάς νομικής στην Κομοτηνή, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Δημοτικής Αρχής. Ο Γιώργος Πετρίδης επισήμανε ότι ύστερα από την μετεγκατάσταση των τμημάτων του Δημοκριτείου από το κέντρο της πόλης, η εν λόγω εξέλιξη κρίθηκε επιτακτική. Ο ίδιος, τόνισε πως θα υπάρξει δυναμική διεκδίκηση, ώστε η κυριότητα των υποδομών να περιέλθει στο Δήμο.


Σελίδα 10 από 734

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps