Εξελίξεις στο θέμα του έργου της αναμόρφωσης των αποθηκών του ΟΣΕ στην Αλεξανδρούπολη αναμένονται τις επόμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου οριστικοποιείται ο ανάδοχος που θα αναλάβει το έργο, προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ.


Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα ισχύσουν οι κάρτες στάθμευσης που εξέδωσαν οι οδηγοί της Αλεξανδρούπολης για το έτος 2018. Ανάγκη στο εξής αποτελεί η ανανέωσή τους μέσω της συμπλήρωσης και της κατάθεσης αίτησης στο Δημαρχείο της πόλης. H εξυπηρέτηση των πολιτών για τη συγκεκριμένη διαδικασία θα γίνεται από τις 15 Ιανουαρίου.


Στις υποχρεώσεις των επαγγελματιών για το 2019, όπως η διάθεση καταλόγων Braile, τα πνευματικά δικαιώματα, η αλλαγή στο κόστος διάθεσης πλαστικής σακούλας αλλά και στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών και Βιοτεχνικών Σωματείων Ροδόπης,  Ανέστης Βαφειάδης. Στον απολογισμό του 2018 ο κ. Βαφειάδης τόνισε ότι στο ξεκίνημα η χρονιά δεν ήταν τόσο καλή για τον τζίρο των εμπόρων, με σχετική βελτίωση το καλοκαίρι.


Έξι χρόνια χωρίς το Νίκο Σαμαρά

Σάββατο, 05 Ιανουαρίου 2019 16:02

Έξι χρόνια συμπληρώθηκαν από την ημέρα που ο Νίκος Σαμαράς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 43 ετών. Ο θάνατος του κορυφαίου Έλληνα βολεϊμπολίστα, με καταγωγή από την Ορεστιάδα, είχε συγκλονίσει τον ελληνικό αθλητισμό με την απώλειά του να παραμένει αισθητή.


Κύμα κακοκαιρίας έρχεται και σαρώνει όλη την χώρα από την Παρασκευή και καθ' όλη την διάρκεια του  Σαββατοκύριακου με πολικές θερμοκρασίες και σφοδρές χιονοπτώσεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στον Έβρο, πάντως σε επίπεδο περιφέρειας, ο μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα ενώ έχουν εξασφαλιστεί και οι απαραίτητες ποσότητες άλατος.


Λίγες ώρες μετά τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία στέλνει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το ερευνητικό σκάφος Barbaros  για σεισμογραφικές έρευνες.  Νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX με την οποία ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Barbaros  και 2 συνοδευτικά σε περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.


72 κιλά κάνναβης κατάφεραν να εντοπίσουν οι αστυνομικοί σε οργανωμένη επιχείρηση που έλαβε χώρα στην Ορεστιάδα. Συνελήφθησαν 4 μέλη του κυκλώματος, τα οποία όπως αποδείχθηκε, εισήγαγαν τα ναρκωτικά από την Αλβανία, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία.


Αλλαγές στην ελεγχόμενη στάθμευση φέρνει το νέο έτος στην Κομοτηνή. Από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου διπλασιάζεται ο χρόνος στάθμευσης, με παράλληλη αύξηση του κόστους της κάρτας στα 50 λεπτά και αφορά την στάθμευση στο κέντρο της πόλης, παράλληλα με τον ποδηλατόδρομο.


Με πολλές ευχές για την νέα χρονιά ξεκίνησαν το 2019 οι τρόφιμοι και εργαζόμενοι του Στο Σταυρίδειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ» της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως. Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εντός του χώρου, έγινε η παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας ενώ ακολούθησε γιορτινή μουσική.


Λήγει στις 11 Ιανουαρίου η παράταση που δόθηκε στους οδηγούς για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας 2019. Όσοι δεν πληρώσουν εντός της προθεσμίας, θα κληθούν να καταβάλλουν διπλάσια ποσά. Εντωμεταξύ, αρκετοί ήταν και φέτος οι οδηγοί που επέλεξαν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός τους για να γλιτώσουν από την πληρωμή των τελών.


Την Ελλάδα κλήθηκε να εκπροσωπήσει ο Δήμος Ορεστιάδας εντασσόμενος στο έργο «Πράσινος Τουρισμός και Ιστορική Κληρονομιά – ένα εργαλείο για την ανάπτυξη της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας». Συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα το κονδύλι του 1.100.000€ πρόκειται να διατεθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση κάποιων κτιρίων αλλά και την ενίσχυση του μουσείου Καραθεοδωρή.


Συνεχίζει κανονικά τα δρομολόγια το πλοίο του ναυτικού «Γαύδος» προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες από και προς τον νησί της Σαμοθράκης. Την Πέμπτη το απόγευμα πάντως έχει ορισθεί να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητηθεί ο πρόσφατος αποκλεισμός του νησιού.


Σελίδα 10 από 882

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps