Στα 2,9 εκατομμύρια ευρώ, ανέρχεται το ύψος του δανείου που ενέκρινε το ταμείο παρακαταθηκών & δανείων προς το δήμο Αλεξανδρούπολης. Το εν λόγω ποσό προορίζεται για την κατασκευή δημοτικού σφαγείου στις Φέρες, ένα έργο το οποίο θα αποτελέσει σημαντική επένδυση για την περιοχή, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου.


Ηλεκτρονικά θα διεξαχθούν για πρώτη φορά φέτος, οι εγγραφές των μαθητών στα επαγγελματικά λύκεια. Οι δηλώσεις προτίμησης θα υποβάλλονται παρουσία του γονέα και του μαθητή, ενώ όσοι δεν δύνανται να έχουν πρόσβαση στο σύστημα, θα μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους ΕΠΑΛ, και στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.


Αλλάζει, αισθητικά και λειτουργικά, η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου. Οι παρεμβάσεις είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης ανάμεσα στο Δήμο, τη Διοίκηση και τη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης


Η αστρονομία, η ανακύκλωση, το θεατρικό παιχνίδι, και η γνωριμία με τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου, θα είναι μερικές από τις θεματικές των θερινών εργαστηρίων του Ιστορικού Μουσείου. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 12 ετών, προκειμένου να αξιοποιήσουν δημιουργικά τις ημέρες των διακοπών.


Μέλημα μας είναι να ολοκληρωθούν άμεσα οι έλεγχοι ώστε να προβούμε σε επιδότηση ενοικίου και να προχωρήσουν ταχύτατα οι αποζημιώσεις. Αυτό τόνισε από τη Μυτιλήνη ο Υπουργός Υποδομών. Ο Χρήστος Σπίρτζης μίλησε για τα πρώτα μέτρα ανακούφισης των σεισμόπληκτων, ενώ τόνισε πως περισσότερα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, από την Αθήνα, και αφού ολοκληρωθούν όλοι οι έλεγχοι σε σπίτια, επιχειρήσεις και δημόσια κτίρια που υπέστησαν ζημιές.


Να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να κινηθούν ταχύτατα οι μηχανισμοί και οι ενέργειες ώστε να ανακουφιστούν άμεσα οι σεισμόπληκτοι ζήτησε από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στον οικισμό Βρίσα, που υπέστη πολύ μεγάλη καταστροφή από το σεισμό των 6,3 ρίχτερ.


Ο κύριος Τσίπρας δεν είχε και δεν έχει σχέδιο για τη χώρα, έχει αφήσει τον ελληνικό λαό και τους βουλευτές στο σκοτάδι. Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Βασίλης Κικίλιας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά αφενός με το ζήτημα του χρέους, και αφετέρου της έλλειψης ασφάλειας στην Αθήνα και στην Αττική εν γένει.


Ανησυχία προκαλεί το επιβεβαιωμένο κρούσμα ευλογιάς στην Τουρκία, μόλις 12 χιλιόμετρα μακριά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες βρίσκονται σε εγρήγορση με τους κτηνοτρόφους του νομού να καλούνται να τηρήσουν τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, για να μην πληγεί –ξανά- το ζωικό κεφάλαιο της περιοχής.


44 συνολικά αλεξιπτωτιστές συμμετείχαν στην επίδειξη ρίψεων που έγινε στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό, με μικρούς και μεγάλους να δηλώνουν ενθουσιασμένοι.


Συμφωνία για την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος, σύναψαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Ο Γιάννης Ρέτσος συμμετείχε ακόμη σε κλειστή συνεδρίαση με εκπροσώπους επαγγελματιών και επιχειρηματίες της περιοχής.


Τις δυνάμεις τους ένωσαν οι 2 ΕΛΜΕ του Έβρου σε παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη. Αφορμή της κινητοποίησης στάθηκε η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας για τις εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια.


Ο Σύλλογος «Χρυσαλίδα» διοργανώνει για ακόμη μια χρονιά τις γιορτές Μεταξιού. Πρόκειται για μια σειρά εκδηλώσεων που θα γίνει στην πατρίδα του μεταξιού, το Σουφλί, με τη συμμετοχή συλλόγων και φορέων και από τη Βουλγαρία.


Σελίδα 10 από 695

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps