31 νέα κρούσματα από κορωνοϊό κατεγράφησαν στην χώρα μας σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου υγείας, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει τους 418. Ως αποτέλεσμα το υπουργείο προστασίας του πολίτη ανακοίνωσε νέα μέτρα που θα είναι σε ισχύ από την Πέμπτη.


«Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο, αλλά όχι ανίκητο εχθρό» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες μέσω νέου διαγγέλματος για τον κοροναϊό. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, τα οποία πρέπει να τηρούνται. Ενώ τόνισε πως οι παραβάτες θα τιμωρούνται παραδειγματικά.


Ακόμη ένας άνδρας κατέληξε σήμερα από τον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 5. Στα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι το κλείσιμο των συνόρων και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ. Όσον αφορά τις χώρες εντός της ΕΕ, θαμπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες


Στο πανεπιστημιακό γενικό  νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Εξήρε το έργο των γιατρών, νοσηλευτών για την προστασία απέναντι στον κορωνοϊό και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτια τους. Αμέσως μετά επισκέφθηκε τις Καστανιές όπου και συνομίλησε με τις ένοπλες δυνάμεις που φρουρούν τα σύνορα.


Κοινόχρηστους χώρους, στάσεις αστικών λεωφορείων, κάδους, πεζοδρόμια ακόμη και δρόμους απολυμαίνει το νέο δημοτικό συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας σε μια προσπάθεια να συμβάλλει ενεργά στην αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τα συνεργεία του δήμου ψεκάζουν με ειδικό χλωριούχο σκεύασμα που απολυμαίνει και ταυτόχρονα δεν προκαλεί πρόβλημα στους πολίτες.


Καθολικό κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων ζητά σε επιστολή της η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Θράκης. Ο πρόεδρος της θεωρεί πως κάθε ένας οδηγός φορτηγού αποτελεί μια υγειονομική βόμβα και πρέπει να μηδενιστεί άμεσα η κίνηση προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών.


Ένα ιδιαίτερο μήνυμα στέλνουν διάφοροι αθλητές με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη επισημαίνοντας τα μέτρα που πρέπει να λάβει κάθε πολίτης για προστατευτεί από τον κορωνοϊό. Εξηγούν πως η ασθένεια αυτή μας αφορά όλους και προτείνουν διάφορους τρόπους για να περάσει ο καθένας την παραμονή του στο σπίτι.


Ο γενικός γιατρός Βασίλης Τσιρτσίδης φιλοξενείται απόψε στην εκπομπή Πολιτικό Βαρόμετρο. Μιλάμε για τον κορονοϊό, τα μέτρα προφύλαξης από το ιό και την προστασία του συνόλου, αλλά εκμεταλλευόμενοι και το χόμπυ του για τα στατιστικά, αναλύουμε τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην παγκόσμια εξάπλωση του ιού που οδήγησε σε πανδημία.


Συνεχίζονται ανελλιπώς οι προσπάθειες εισόδου μεταναστών και προσφύγων στον Έβρο. Μόνο σε μία μία 713 άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία , από τις τις 28 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η Τουρκία να κατευθύνει τους χιλιάδες μεταωάστες προς την Ελλάδα, ο συνολικός αριθμός ξεπέρασε τους 52.000.


Τις ακραίες προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο Έβρο συνεχίζει ασταμάτητη η Τουρκία, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δείχνει για μια ακόμα φορά πως δεν λογαριάζει τίποτα στην προσπάθειά του να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα λοιπόν με όσα έγιναν γνωστά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τύπου Bayraktar TB2, πραγματοποιούν πτήσεις στον Έβρο και στα ελληνοτουρκιά σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο γαμπρός του Ερντογάν.


Σελίδα 10 από 1160

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps