Μεγάλη βαρύτητα στην καλλιέργεια του ακτινίδιου δίνει η Αντιπεριφέρεια Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς σε δύο τουλάχιστον περιφερειακές ενότητες, η συγκεκριμένη καλλιέργεια είναι ευρέως διαδεδομένη. Πρόσφατα μάλιστα έγινε και ειδική ημερίδα για τη βελτίωση της καλλιέργειας με συμμετοχή επιστημόνων από την Κύπρο.


Παρεμβάσεις μικρής κλίμακας, αλλά μεγάλης σημασίας έκανε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Γκιόλα της Θάσου. Ο στόχος των έργων ήταν να βελτιωθεί η πρόσβαση στην περιοχή, ενώ σε κεντρικό επίπεδο εγκρίθηκε και η χρηματοδότηση για την εκπόνηση εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή των Τεναγών.


Η καλύτερη χρονιά από καταβολής των εκδηλώσεων της Ονειρούπολης είναι η φετινή σύμφωνα με τον πρόεδρο των επαγγελματιών και βιοτεχνών Δράμας Όθωνα Μουρμούρη. Δεδομένου του μεγαλύτερου ποσοστού ανεργίας της περιοχής, σύμφωνα με τον κ. Μουρμούρη η ονειρούπολη αποτελεί πνεύμονα για την οικονομία της ευρύτερης περιοχής.


Εκδρομή στην ονειρούπολη της Δράμας διοργανώνει ο Νομαρχιακός Σύλλογος Ατόμων με αναπηρίες Έβρου, την Κυριακή 4 Ιανουαρίου. Η ονειρούπολη επιλέχθηκε διότι σπανίως τα μέλη του συλλόγου έχουν την δυνατότητα να επισκεφτούν τόσο εύκολα και οικονομικά την Δράμα.


ΤΑ ΖΩΑ ΚΡΥΩΝΟΥΝ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2016 09:40

Γιορτινό μήνυμα προς όλους τους πολίτες της έστειλε ο υπεύθυνος της φιλοζωικής Κομοτηνής, Παναγιώτης Γκουδουσίδης με την προτροπή να προσέχουν και να βοηθούν τα αδέσποτα ζώα. Πάντως, βασικός στόχος της Φιλοζωικής είναι να ενημερώσει τους πολίτες και να στειρώσει όσον το δυνατόν περισσότερα αδέσποτα ζώα.


Ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των βιτρίνων των εμπορικών καταστημάτων της Καβάλας, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου χριστουγεννιάτικου στολισμού. Η ιδέα για την βράβευση της καλύτερης βιτρίνας είχε ξεκινήσει προ ετών από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, όμως φέτος έγινε με την ευθύνη του Δήμου.


Να ξεκινήσει με το δεξί τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το 2016 θα επιδιώξει ο Πανθρακικός. Η ομάδα της Κομοτηνής που τέλειωσε το 15 με την μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού, θα προσπαθήσει το Σάββατο στις 3 το μεσημέρι απέναντι στον Αστέρα στην Τρίπολη να πάρει ότι καλύτερο μπορεί. Σημαντικό ματς έχει και η Ξάνθη  την Κυριακή Που θα υποδεχτεί στις 5:15 τον ΠΑΟΚ.


ΑΝΑΨΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΜΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2016 09:39

Και φέτος, όπως κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς όλη η Αλεξανδρούπολη μετατράπηκε σε μία μεγάλη υπαίθρια ψησταριά. Λουκάνικα, σουβλάκια, σουτζουκάκια πήραν τη θέση τους πάνω στις σχάρες και μαζί με άφθονο κρασί βοήθησαν τους Αλεξανδρουπολίτες να αποχαιρετίσουν το 2015 και να υποδεχτούν το 2016.


Σχεδόν πολιτικό ήταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμου. Ο Μητροπολίτης συνέδεσε τα θρησκευτικά μηνύματα των ημερών με την κατάσταση που επικρατεί γενικά στην Ευρώπη, επισημαίνοντας πως  η ήπειρος και η Ένωση πρέπει να βρουν τον θρησκευτικό τους προσανατολισμό, που είναι ο χριστιανισμός.


Χρόνια πολλά σε όλους τους πολίτες ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής, Παντελεήμων. Ο Σεβασμιότατος είπε πως ευελπιστεί να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ελλάδα με την νέα χρονιά και έφερε ως παράδειγμα τις δύσκολες συνθήκες που πέρασαν οι πρόγονοι μας.


Από τη στρατιωτική μπάντα άκουσε τα κάλαντα ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο κος Πέτροβιτς αναφέρθηκε σε όλα όσα πρέπει να γίνουν στην περιοχή μέσα στο νέο έτος, με κορυφαίο φυσικά την αντιπλημμυρική θωράκιση του Έβρου.


ΕΨΑΛΛΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2016 09:29

Έναν μικρό απολογισμό όσων έχουν γίνει στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, έκανε ο Δήμαρχος την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και έθεσε το στόχο του 2016. Αυτός είναι η ολοκλήρωση του παραλιακού μετώπου, αρχής γενομένης από την ανακατασκευή των αποθηκών του ΟΣΕ που έχουν περάσει στην κυριότητα του Δήμου.


Σελίδα 896 από 1110

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps