Τους κέρδισε όλους με τη φωνή της η μαθήτρια Χριστίνα Κιλινκαρίδη από το μουσικό σχολείο Αλεξανδρούπολης κερδίζοντας το πρώτο βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό. Αυτή είναι η πρώτη από τις διακρίσεις μαθητών του μουσικού σχολείου καθώς όπως δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου σίγουρα στο άμεσο μέλλον το ταλέντο των μαθητών θα αναγνωριστεί και σε άλλους διαγωνισμούς.


«Το βιβλίο ως πρώτη ύλη για εικαστική δημιουργία» είναι ο τίτλος της έκθεσης που πραγματοποιούν οι μαθητές της τρίτης τάξης του 4ου γυμνασίου Αλεξανδρούπολης. Οι μαθητές μεταμόρφωσαν τα βιβλία τους σε εικαστικά έργα και καλούν τους πολίτες να επισκεφθούν την έκθεσή τους.


Σεμινάρια εκμάθησης της Ρωσικής γλώσσας διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Ρώσικο σπίτι στην Αλεξανδρούπολη. Τα μαθήματα θα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να σπεύσουν καθώς οι συμμετοχές είναι πολλές ήδη.


Την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα ανακοίνωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία είχε την Παρασκευή συναντήσεις με τον Ευ. Τσακαλώτο, και άλλους παράγοντες της διαπραγμάτευσης. Λαγκάρντ και Τσακαλώτος «συμφώνησαν ότι η ομάδα του ΔΝΤ θα επιστρέψει την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα για να συνεχίσει τις συζητήσεις». Από την πλευρά του ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης σε δηλώσεις του στη Δέλτα Τηλεόραση υπογραμμίζει την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης.


Περισσότεροι από 600 σύνεδροι συμμετείχαν στο 24ο πανελλήνιο Ψυχιατρικό συνέδριο που έγινε στην Αλεξανδρούπολη. Οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις επί ιατρικών θεμάτων που αφορούσαν στην ψυχολογία αλλά και σε θέματα όπως το προσφυγικό και μεταναστευτικό.


Συμμετέχοντας στην εθελοντική καμπάνια «Let’s do it Greece», οι μικροί πρόσκοποι του 2ου συστήματος της Αλεξανδρούπολης, καθάρισαν τα σκουπίδια που βρήκαν στον προαύλιο χώρο του παλιού νοσοκομείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η δεύτερη χρονιά που, οι πρόσκοποι του 2ου συστήματος συμμετέχουν στην καμπάνια ενώ υποσχέθηκαν ότι θα προβούν και σε άλλες δράσεις καθαριότητας, με την επόμενη να είναι στα Ελευθέρια.


Με μία ισοπαλία και μία ήττα συνέχισαν οι ομάδες του Έβρου την πορεία τους, στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής κατηγορίας. Ο Έβρος Σουφλίου αναδείχθηκε ισόπαλος 4-4 με την Δόξα Δράμας στο Σουφλί, ενώ ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης γνώρισε την ήττα με 0-1, απ τον Εθνικό Αγιονερίου.


Με τη συμμετοχή πολλών εθελοντικών οργανώσεων και πολιτιστικών φορέων πραγματοποιήθηκε στη Δράμα η δράση let’s do it Greece Μία ώρα για τη Δράμα. Το σύνθημα της  εκκίνησης των δράσεων ευπρεπισμού δόθηκε από την Κεντρική πλατεία της πόλης και οι εθελοντές ξεχύθηκαν σε διάφορα σημεία της Δράμας όπου και τα καθάρισαν.


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το 15ο Επιστημονικό Συνέδριο που διοργάνωσε στην Ορεστιάδα το Τμήμα Γεωπονίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Το Συνέδριο διοργανώνεται εδώ και 30 χρόνια σε διάφορες χώρες της Μεσογείου και στη φετινή διοργάνωση αναλύθηκαν τα οφέλη που παρέχουν στις κοινωνίες οι βοσκήσιμες γαίες, πέρα από το προφανές που είναι η τροφή.


Φαινόμενα δηλητηρίασης μελισσών απο φυτοφαρμακα και εντομοκτόνα παρατηρούνται και στον Εβρο. Σύμφωνα με τον προεδρο του Μελισσοκομικού συλλογου κεντρικού εβρου, οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται προσεκτικά και με προυποθέσεις.


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΙΜΟΡΡΟΦΙΛΙΑΣ

Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 08:46

Εκδηλώσεις σε όλη την υφήλιο έγιναν ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας για την Αιμορροφιλία. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί ακούστε το πρόεδρο του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης, Τάσο Κοντακίδη, να μιλάει για την σύνθετη διαταραχή που εκτιμάται ότι πάσχουν 1.000 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα.


Σελίδα 895 από 1192

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps