Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Θανάσης Καραμπίνης υπέγραψαν συμφωνητικό συνεργασίας για την στελέχωση και λειτουργία του Ινστιτούτο Θρακικών Μελετών που θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη. Και οι δύο πλευρές μίλησαν για τα θετικά που θα προσφέρει το ινστιτούτο στην περιοχή και τις δράσεις που θα αναλάβει.


Αυξημένη παρουσιάζεται η κίνηση στα φυτώρια τις τελευταίες μέρες, καθώς ο καιρός έχει αρχίσει να ανοίγει. Όπως λένε στην  Δέλτα Τηλεόραση επαγγελματίες του χώρου που ασχολούνται με την εμπορία καλλωπιστικών φυτών εξωτερικού χώρου οι τιμές είναι για όλα τα βαλάντια, ενώ παράλληλα όμως σημειώνουν πως οι αγορές πλέον γίνονται με περισσότερη οικονομία από ότι τα προηγούμενα χρόνια.


Στην περιοχή της Θράκης βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο διεθνούς φήμης Στρατηγικός Αναλυτής Νίκος Λυγερός. Ο κος Λυγερός κάνει σειρά διαλέξεων σε διάφορες πόλεις, αναλύοντας τα αναπτυξιακά θέματα της περιοχής, μεταξύ των οποίων και το LNG της Αλεξανδρούπολης.


Ένα μεγάλο θέμα ανοίγει ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, ο οποίος έχει αποφασίσει να βρει τρόπο ώστε να χαμηλώσει η τιμή του εισιτηρίου των πτήσεων από την Αλεξανδρούπολη προς την Αθήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι αδιανόητο οι τιμές των εισιτηρίων να ξεπερνούν και τα 200 ευρώ ορισμένες φορές και γι' αυτό το λόγο καλεί σε συστράτευση  όλους τους θεσμικούς της περιοχής.


Με 400.000 ευρώ επιχορηγεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το νησί της Σαμοθράκης, προκειμένου να γίνουν εκεί έργα αποκατάστασης του οδικού δικτύου, το οποίο είναι κατεστραμμένο. Η απόφαση ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.


Τις έντονες αντιδράσεις των φορέων της Δράμας προκάλεσε η απόφαση του επικεφαλής τις μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Φώτη Καραλίδη να ψηφίσει παρόν στο θέμα της χρηματοδότησης του Μαραθωνίου Αγώνα του Παρανεστίου. Τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας  Αργύρης Πατακάκης όσο και η Δήμαρχος Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου κάνουν λόγω για λάθος αντιμετώπιση του θέματος από την πλευρά του Φώτη Καραλίδη.


«Το διαδίκτυο που θέλουμε : Ο ρόλος των γονέων και των εκπαιδευτικών» ήταν το θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου της Δράμας στο πλαίσιο των δράσεων των Ημερών Εκπαίδευσης που διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δράμας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γονείς και εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για τους τρόπους ασφαλούς πλοήγησης στο διαδυκτιο.


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν δυνατά τα συνδικαλιστικά σωματεία των εκπαιδευτικών στον Έβρο και όχι μόνο για την επερχόμενη σχολική χρονιά. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις εκπαιδευτικών χιλιάδες σχολεία θα βάλουν λουκέτο.


Μήνυση προς αγνώστους υπέβαλλε ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, σχετικά με το ζήτημα της θανάτωσης αδέσποτων ζώων στην πόλη. Αναφορικά με την διαδικτυακή διαμάχη μεταξύ της παράταξης ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και του φιλοζωικού σωματείου Κομοτηνής, ο κ. Πετρίδης, δήλωσε πως δεν είναι σωστό η κοινωνία της πόλης να χωρίζεται σε δύο κομμάτια και για αυτό άλλωστε ο Δήμος δεν πήρε καμία πλευρά.


Σήμα κινδύνου για την εμφάνιση επικίνδυνων ασθενειών στους προσφυγικούς καταυλισμούς εκπέμπει το ΚΕΕΛΠΝΟ μαζί με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά. Πιο συγκεκριμένα, Ο Ιατρικός Σύλλογος,  σε ανακοίνωσή του θεωρεί υπαρκτό το ενδεχόμενο εκδήλωσης έως και ελονοσίας, ειδικά στους καταυλισμούς του Πειραιά και της Ειδομένης.


Σελίδα 894 από 1187

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps