Πολλές προσφορές δέχτηκε φέτος το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Καβάλας και ως εκ τούτου βοήθησε και πολλούς πολίτες. Ωστόσο και ο Δήμος έχει ενισχύσει από τον προϋπολογισμό του τη δομή έτσι ώστε να δίνει αγαθά στους δικαιούχους καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.


Στην κυριότητα του Δήμου περνά πλέον το Ναυτικό Μουσείο της Καβάλας. Η παράδοση έγινε από τον Σύλλογο Φίλων του Μουσείου, σε μία λιτή τελετή, στην οποία όμως η Δήμαρχος υποσχέθηκε την ανάπτυξη του Μουσείου στο μέγιστο δυνατό βαθμό.


Στο συμπέρασμα ότι η έλλειψη αλατιού δυσκόλεψε την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στο Δήμο Αλεξανδρούπολης κατέληξαν οι πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων στην πρώτη τους κοινή συνεδρίαση. Η συνεδρίαση έγινε υπό το πρίσμα της ανταλλαγής απόψεων και λύσεων σε κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες του καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης.


1500€ πρόστιμο επιβλήθηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης από την υπηρεσία περιβάλλοντος της περιφερειακής ενότητας Έβρου για την μη έγκαιρη συλλογή απορριμμάτων. Το συμβάν έγινε στις αρχές του Ιούλη στην περιοχή των Δικέλλων όποτε το αρμόδιο κλιμάκιο διεξήγαγε έλεγχο.


Μπορεί πολλοί να θεωρούν σχεδόν δεδομένη την εγκατάσταση του σταθμού μεταφόρτωσης υγροποιημένου φυσικού αερίου, ωστόσο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου δεν έχει υποβληθεί στην επιτροπή Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με όσα λέει ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Παπαδόπουλος.


Σύντομα πρόκειται να ολοκληρωθεί ο αποχιονισμός του επαρχιακού οδικού δικτύου του Έβρου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς. Πάντως και τα 31 αποχιονιστικά οχήματα της περιφέρειας βρίσκονται συνεχώς καθ οδών μέχρι να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα.


Αντιμετωπίστηκε η κακοκαιρία στον Δήμο Αλεξανδρούπολης από την πολιτική προστασία του Δήμου, το αρμόδιο κλιμάκιο της περιφέρειας και την σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας. Βέβαια, χρειάστηκαν μεγάλες ποσότητες αλατιού, ειδικά για το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νίψας και της Συκκοράχης.


Και στη γειτονική Βουλγαρία, η επέλαση του χιονιά είναι βαριά. Σε ολόκληρη τη γείτονα οι θερμοκρασίες κυμαίνονται υπό του μηδενός με τις χαμηλότερες να καταγράφονται στο βόρειο κομμάτι της, ενώ από τις χιονοπτώσεις του Σαββατοκύριακου δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.


Βαρύτητα στην κοινωνική πολιτική θα δώσει και μέσα στο 2016 ο Δήμος Καβάλας. Σε αυτόν τον τομέα η δημοτική αρχή είχε δώσει έμφαση και τη χρονιά που πέρασε δαπανώντας ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.


Την έντονη διαμαρτυρία του, εξέφρασε πολίτης της Αλεξανδρούπολης για την ακύρωση αεροπορικού δρομολογίου. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Τσίρτση η αεροπορική εταιρία που δραστηριοποιείται στο χώρο του αεροδρομίου ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ακύρωσε το μεσημεριανό δρομολόγιο λόγω μικρού αριθμού επιβατών ενώ παρουσίασαν ως δικαιολογία τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


Αυξημένη παρατηρήθηκε η αγοραστική κίνηση στα σούπερ μάρκετ της Αλεξανδρούπολης την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων. Κύριο προϊόν προς κατανάλωση ήταν τα ποτά και τα κρεατικά και φυσικά τα παραδοσιακά γλυκίσματα.


Την Κυριακή το απόγευμα στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε η λειτουργία της σχολής προπονητών  κατηγορίας UEFA C, που αφορά την κατάρτιση προπονητών στις αναπτυξιακές ηλικίες 5 έως 14 ετών. Οι φιλόδοξοι νέοι προπονητές θα παρακολουθούν καθημερινά μαθήματα το πρωί στο Φώτης Κοσμάς, ενώ το απόγευμα θα καταρτίζονται στην θεωρία. Η σχολή θα λειτουργήσει ως τις 13 Γενάρη.


Σελίδα 893 από 1110

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps