Συνέδριο για την διαχείριση των απορριμμάτων διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας στην Αλεξανδρούπολη στις 14 και 15 Ιανουαρίου. Συνολικά θα συμμετάσχουν 325 Δήμαρχοι και 175 Δημοτικοί σύμβουλοι από όλη την Ελλάδα, και επιστημονικό προσωπικό με στόχο την διεξοδική ανάλυση του ζητήματος που ταλανίζει τους Δήμους.


Το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης στον Έβρο καλούν οι επιχειρηματίες της περιοχής, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά την ανίσοτητα που υφίστανται οι ελληνικές επιχειρήσεις έναντι των βουλγαρικών, την ώρα μάλιστα που οι Έλληνες επιχειρηματίες έρχονται αντιμέτωποι και με ένα νέο πακέτο φόρων.


Μια από τις αγαπημένες ασχολίες των βουλγαρικών επιχειρήσεων είναι να παραπονιούνται ασταμάτητα για τη δημόσια διοίκηση και για τους νόμους στο κράτος. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για όλες τις αποτυχίες και δυσκολίες στην οικονομία. Παρόλα αυτά, η Βουλγαρία κατέχει την 38η θέση ως προς την αξιολόγηση του επενδυτικού περιβάλλοντος, στον κατάλογο της Παγκόσμιας Τράπεζας, σε σύνολο 200 χωρών.


Την διαμαρτυρία τους για τις ενδεχόμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό εξέφρασαν οι συνταξιούχοι μπροστά από το κτίριο του ΙΚΑ στην Αλεξανδρούπολη. Πάντως, ήδη έχει προγραμματιστεί μια νέα διαμαρτυρία την μέρα που θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στην βουλή.


Τις δυνάμεις του με το Δήμο ενώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας για έναν συγκεκριμένο σκοπό: Αυτός είναι η διεκδίκηση του κτιρίου που στέγαζε τα παλιά δικαστήρια της πόλης. Το κτίριο προς το παρόν παραμένει σε ένα θολό ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον Δήμο να προσπαθεί να αποκτήσει τη χρήση του.


Την συνέχιση των ανασκαφών στην Πλωτινούπολη του Διδυμοτείχου ζητά η τομεακή επιτροπή του ΚΚΕ στον Έβρο. Τα μέλη του κόμματος καλούν το υπουργείο πολιτισμού να χρηματοδοτήσει τις ανασκαφές του αρχαιολογικού χώρο έτσι ώστε να καταστεί επισκέψιμος.


Στη μάχη της 17ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ ρίχνονται το Σάββατο Πανθρακικός και Σκόντα Ξάνθη. Η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου θα αγωνιστεί στην Ημαθία με την Βέροια στις 17:15 το απόγευμα με μόνο στόχο το τρίποντο, με την Σκόντα Ξάνθη να έχει σαφώς δυσκολότερη αποστολή απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στις 19:30 το βράδυ.


Σημαντικά παιχνίδια για την 13η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Α2 θα δώσουν το Σάββατο η Γυμναστυική Εταιρία Αλεξανδρούπολης και η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής. Στις 18:00 το απόγευμα στο Μ.Παρασκευόπουλος η ΓΕΑ θα υποδεχτεί τον ισχυρό Μακεδονικό, ενώ την ίδια ώρα η Α.Ε.Κ. θα κοντράρεται με την Ένωση Τούμπας στη Θεσσαλονίκη.


Για άλλη μία φορά έδειξε το ενδιαφέρον της για τις ανάγκες του Έβρου, η εταιρεία που διαχειρίζεται το έργο του διαδριτικού αγωγού φυσικού αερίου TAP. Αυτή τη φορά, η εταιρία προσέφερε εξοπλισμό στην υπηρεσία πολιτικής προστασίας της  Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ενώ η προηγούμενη προσφορά της αφορούσε τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Σουφλίου.


Εντός λίγων ημερών θα ανακοινωθεί η ημερομηνία που η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης θα αποπληρώσει τις οφειλές της στους τευτλοπαραγωγούς. Οι παραγωγοί άλλωστε έδωσαν διορία μέχρι τις  12 Ιανουαρίου αλλιώς θα πραγματοποιήσουν νέα κατάληψη.


Με επιφύλαξη κοιτούν το νέο ασφαλιστικό οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κλάδου, το νομοσχέδιο είναι περισσότερο φοροεισπρακτικό και αυτό είναι λάθος, καθώς η κυβέρνηση θα έπρεπε να δώσει βάρος στην καταπολέμηση της ανεργίας και όχι μόνο.


ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΤΗΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ Υ.Π.Α.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 10:11

Με αγωνία περιμένουν την εκδίκαση της προσφυγής που έχουν κάνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι φορείς που αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση των ελληνικών αεροδρομίων. Μεταξύ των εναγόντων είναι και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι κατά την ημέρα της εκδίκασης της προσφυγής που είναι η 8η Ιανουαρίου έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία


Σελίδα 892 από 1112

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps