Στον προπηλακισμό του αναπληρωτή υπουργού υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη προχώρησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αλεξανδρούπολης οι οποίοι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά την εναρκτήρια εκδήλωση του παγκοσμίου συνεδρίου Θρακών. Οι αγρότες εισέβαλλαν και στον χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου όπου και σημειώθηκαν επεισόδια.


Παρά τις εντάσεις με την παρουσία του αγροτικού κόσμου της περιοχής ξεκίνησαν οι εργασίες του 10ου παγκοσμίου συνεδρίου Θρακών με θέμα «Θράκη: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον» που διοργανώνουν οι 13 δήμαρχοι της Θράκης στη δημοτική ενότητα Φερών του δήμου Αλεξανδρούπολης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης ο οποίος διευκρίνισε πως η αναπτυξιακή στρατηγική για τη Θράκη σχεδιάζεται με κριτήρια τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, την προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και των συνεργατικών εγχειρημάτων.


Μία σύντομη συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε αντιπροσωπεία αγροτών από τις Φέρες, στο περιθώριο των εργασιών του 10ου Συνεδρίου Θρακών. Οι αγρότες ενημέρωσαν τον επικεφαλής του Ποταμιού για τα αιτήματά τους, τα οποία τους οδήγησαν και στην κινητοποίηση ανήμερα των εγκαινίων του Συνεδρίου, εξηγώντας όμως ότι η κίνησή τους δεν είχε στόχο να πλήξει κανέναν, αλλά ότι ήταν μία έκφραση της αγανάκτησής τους.


Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών στις Φέρες βρέθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Από το βήμα του Συνεδρίου ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στις αλλαγές που προτείνει το Ποτάμι για την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ στις δηλώσεις του σχολίασε και το μείζον ζήτημα της πολιτικής επικαιρότητας που δεν είναι άλλο από το προσφυγικό.


Χρήσιμη και απαραίτητη κρίνει τη διαβούλευση για το LNG και ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Κρεμλής. Την ίδια ώρα, ο κος Κρεμλής εφιστά την προσοχή όλων, λέγοντας ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που διέπουν έργα τέτοιου βεληνεκούς είναι ιδιαίτερα αυστηροί και η τήρησή τους κάτι περισσότερο από επιβεβλημένη.


Ημερίδα σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και μία πρώτη προσέγγιση στις νέες τροποποιήσεις διοργάνωσε ο δικηγορικός σύλλογος Αλεξανδρούπολης με ομιλητή τον Ιάκωβο Βενιέρη Λέκτορα της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών.


Μία ξεχωριστή βράβευση, αυτή του Ορέστη Τσαταλμπασίδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 10ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Θρακών. Ο 15χρονος μαθητής από την Αλεξανδρούπολη κατάφερε παρά το νεαρό τη ηλικίας του να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων.


Άνοιξε η αυλαία τα Σάββατο της 11ης αγωνιστικής στην Α και την Β κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου. Στην πρώτη κατηγορία, στο τοπικό ντέρμπι της Αλεξανδρούπολης Ποντιακός και Ένωση Άνθειας Αρίστεινου έμειναν στο 0-0, με την κάθε ομάδα να έχει από ένα ημίχρονο και τους φιλοξενούμενους να αγωνίζονται με 9 παίκτες το τελευταίο δεκάλεπτο.


Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο των Θρακών στις Φέρες του Έβρου. Κι αυτό γιατί οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν στο χώρο του συνεδρίου ζητώντας ακρόαση των αιτημάτων τους από τους πολιτικούς που συμμετείχαν. Οι αγρότες εισέβαλαν στο χώρο του συνεδρίου και μετά από αρκετή ώρα έντασης, κάποιος εκπρόσωπός τους ανέγνωσε από το βήμα το ψήφισμα με τα αιτήματά τους.


Με χρήματα του Δήμου Καβάλας πληρώθηκαν τελικά οι σχολικές καθαρίστριες που έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα για περισσότερο από ένα χρόνο. Η απόφαση ελήφθη από τη Δήμαρχο της πόλης σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου που είναι επιφορτισμένο με τις σχολικές υποδομές και με το αιτιολογικό ότι έρχονται γιορτές και πρέπει και οι γυναίκες αυτές να έχουν έστω αυτό το μικρό εισόδημα.


Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει η καταγγελία που είχε κάνει προ μηνών η δημοτική παράταξη της Ορεστιάδας 'Είναι στο χέρι μας' αναφορικά με λειτουργία παράνομης χωματερής στα όρια του Δήμου. Η καταγγελία είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο, με τη δημοτική αρχή να δηλώνει τότε άγνοια για την χωματερή, ενώ και πάλι προ ολίγων ημερών ο Δήμαρχος της Ορεστιάδας δήλωσε ότι έχουν κλείσει όλοι οι ΧΑΔΑ του Δήμου σε εφαρμογή της σχετικής απόφασης που είχε εκδοθεί το Νοέμβριο του 2014.


Την πενταμελή ομάδα των αξιολογητών περιμένει το προσεχές Σαββατοκύριακο το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που εδρεύει στην Καβάλα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, το ΤΕΙ είναι έτοιμο για την αξιολόγηση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνει και ο ανοικτός διάλογος με την τοπική κοινωνία.


Σελίδα 890 από 1089

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps