ΠΩΛΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 09:32

Προβληματισμό ακόμα και σε πολιτικά στελέχη που στηρίζουν το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προκαλούν τα χαμηλά τιμήματα με τα οποία παραχωρούνται "φιλέτα" του Δημοσίου ανά την Ελλάδα, αλλά και η φημολογία περί "πολύ χαμηλών προσφορών" στους διαγωνισμούς του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τα έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ από τις μέχρι σήμερα παραχωρήσεις ακινήτων είναι προκλητικά χαμηλά έως μηδενικά, καθώς δεν έχει εισπράξει το σύνολο του ποσού ούτε από ολοκληρωμένους διαγωνισμούς. Δυσμενείς θεωρούνται και οι όροι παραχώρησης των 28 κρατικών κτηρίων, μέσω του διαγωνισμού που προκήρυξε το ΤΑΙΠΕΔ.


ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ FRONTEX

Σάββατο, 18 Απριλίου 2015 09:31

Συνάντηση με τις ελληνικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές είχε στον Έβρο ο γενικός διευθυντής του ευρωπαϊκού οργανισμού επιτήρησης συνόρων Frontex Φαμπρίς Λεγκερί για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Ο κ. Λεγκερί περιόδευσε στην περιοχή ενώ παράλληλα η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται χαρακτηριστικά πως "έχουμε ανάγκη την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αυτή την στιγμή δεν την έχουμε. Οι αριθμοί είναι καταλυτικοί, καθώς ένα σκάφος, ένα αεροπλάνο και μια κινητή μονάδα επιτήρησης είναι η συμμετοχή του FRONTEX στη φύλαξη των συνόρων της ΕΕ".


Σφοδρή και άμεση ήταν η αντίδραση των αυτοδιοικητικών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφορικά με το ζήτημα του μεταναστευτικού στη διάρκεια της σύσκεψής τους που έγινε το πρωί στην Κομοτηνή. Με ομόφωνη απόφασή τους οι 22 δήμαρχοι της ΑΜΘ, συνέταξαν επιστολή προς το αρμόδιο υπουργείο αλλά και το μέγαρο Μαξίμου, ζητώντας το μεταναστευτικό και η διαχείρισή του να ανατεθεί στην ΕΕ. Το γεγονός αυτό προέκυψε μετά τις πρόσφατες δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού, η οποία μεταξύ άλλων , διευκρίνισε ότι ζητούνται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, από την τοπική αυτοδιοίκηση χώροι φιλοξενίας, οι οποίοι θα είναι μικροί και λειτουργικοί έως εκατό ατόμων, ώστε στη συνέχεια να συζητηθεί ο τρόπος χρηματοδότησης.


Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο στο νησί της Σαμοθράκης της αποβίβασης παράνομων μεταναστών. Δεκάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά εγκαταλείπονται από τους διακινητές τους και διασώζονται από τις λιμενικές αρχές. Ωστόσο στο νησί υποδομές δεν υπάρχουν και έτσι οι παράνομοι μετανάστες καταλήγουν στοιβαγμένοι και άκρως ταλαιπωρημένοι στον αύλιο χώρο του Λιμενικού Τμήματος. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί υπάρχουν καταγεγραμμένες οι απόψεις αρχών, φορέων αλλά και κατοίκων για ένα φαινόμενο που το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις.


Από τις 18 μέχρι τις 20 Απριλίου θα βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη το ρωσικό ιστιοφόρο Κρούζενστερν. Συντονισμένη δράση του Δήμου και του Πολιτιστικού Κέντρου το Ρώσικο Σπίτι, είχαν ως αποτέλεσμα το ιστιοφόρο -όπως είχε και γίνει και πέρσι με το Μίρ- να έρθει και να παραμείνει για 3 ημέρες στην πρωτεύουσα του Έβρου.


Στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης και στήριξης των μελών της, η ένωση επαγγελματιών και βιοτεχνών Ορεστιάδας διοργανώνει 2ήμερο σεμινάριο τη Δευτέρα 27 και την Τετάρτη 28 του Απρίλη. Ο τίτλος του σεμιναρίου, ιδιαίτερα επίκαιρος στις μέρες μας και είναι "χρήση αρχών στη διαχείριση συγκρούσεων στον εργασιακό χώρο".


ΦΩΤΙΑ ΞΕΣΠΑΣΕ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΔΩΡΙΚΟΥ

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015 09:50

Η πρώτη και ελπίζουμε και τελευταία πυρκαγιά για φέτος σημειώθηκε στην περιοχή του Δωρικού της Αλεξανδρούπολης. Ήταν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν το άλσος με τα πεύκα που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια τυλίχτηκε στη φλόγα, σημαίνοντας συναγερμό στους κατοίκους αλλά και στην Πυροσβεστική, της οποίας η παρέμβαση ήταν άμεση και σωτήρια για την κατοικημένη περιοχή.


Σε λίγες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. , οι ψεκασμοί από εδάφους θα ξεκινήσουν άμεσα ενώ γι' αυτούς που θα γίνουν από αέρος αναμένεται η έγκριση του ελεγκτικού συμβουλίου ώστε να μπει το πρόγραμμα στην τελική ευθεία.


Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης μέσω των θαλάσσιων διαδρομών στη χώρα μας. Τα περιστατικά αυξάνονται διαρκώς στη χώρα μας, με το Θρακικό Πέλαγος να είναι αποδέκτης σημαντικού ποσοστού ανθρώπων που οι διακινητές προσπαθούν να προωθήσουν στη χώρα μας. Οι λιμενικοί ζητούν ενίσχυση άμεσα.


[σχολιασμός] Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιώργο Πατούλη - Πρόεδρος ΚΕΔΕ. 


Νίκη μισό πρωτάθλημα πέτυχε η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου, μέσα στην Καππαδοκία με 1-3 ξεφεύγοντας πέντε βαθμούς από τον αντίπαλο της, ενώ το Σάββατο οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά μεταξύ τους αυτήν τη φορά στο Διδυμότειχο. Πάμε να δούμε τις καλύτερες φάσεις και τα τέσσερα γκολ από το ντέρμπι κορυφής της Α΄ Έβρου.


Ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση οι άνθρωποι του Εθνικού με αίτημα την μαζική συμμετοχή.


Σελίδα 882 από 905

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps