Παρουσιάστηκαν οι νέοι υποψήφιοι για την παράταξη «Πόλη & Πολίτες» αυτή τη φορά από τη δημοτική ενότητα των Φερών. Μεταξύ των αναφορών του δημάρχου ήταν και το πολυαναμενόμενο Σφαγείο των Φερών για την υπογραφή σύ,βασης του οποίου ο Βαγγέλης Λαμπάκης δε γνωστοποίησε ημερομηνία.


Από την Ξάνθη,  παρουσία του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, ξεκίνησαν οι ενημερωτικές συναντήσεις του Υπουργείου Οικονομίας για τις δύο νέες δράσεις. Αφορούν στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τον κορμό της ελληνικής οικονομίας.


29 παράτυποι μετανάστες, εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Αλεξανδρούπολη και τη Σαμοθράκη. Άμεσα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι για ταυτοποίηση στοιχείων και στην συνέχεια προωθήθηκαν στο κέντρο πρώτης υποδοχής του Φυλακίου.


Σε 24ωρη απεργία για τους εργαζόμενους στους δήμους προχώρησε η ΠΟΕ- ΟΤΑ σε όλη την Ελλάδα. «Κύριο ζήτημα για τον κλάδο αποτελεί η εξέλιξη που θα αφήσει χωρίς καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας για τον μήνα Μάρτιο χιλιάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα και τα τεχνικά συνεργεία των Δήμων»,  όπως αναφέρει η ανακοίνωσή της Ομοσπονδίας


Το περιστατικό της βιαιοπραγίας εναντίον γιατρού του Νοσοκομείου Καβάλας θορύβησε την Ένωση Γιατρών ΕΣΥ , με το Διοικητικό Συμβούλιο να συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το μεσημέρι και να αποφασίζει ότι θα λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα , προς αποτροπή παρόμοιων συμβάντων. Ομόφωνα οι γιατροί τόνισαν ότι η θλίψη δε θα πρέπει να γίνεται αφορμή φραστικής ή σωματικής βίας εναντίον ιατρού.


Υπό πιλοτική λειτουργία, τελεί ο νέος ιστότοπος του δήμου της Αλεξανδρούπολης. Η μέχρι πρότινος, δύσχρηστη και μη φιλική στην πλοήγηση ιστοσελίδα, ανανεώθηκε. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να την καταστήσει εύχρηστη, προσβάσιμη και ικανή να ενημερώσει πραγματικά και να διευκολύνει, μόνιμους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πρωτεύουσας του Έβρου, καθώς και των οικισμών της.


Με μια σειρά εκδηλώσεων σε Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή, η εταιρεία Αγροτική Καινοτομία παρουσίασε την εφαρμογή της ευφυούς γεωργία σε μία ποικιλία προϊόντων όπως το βαμβάκι, το σπαράγγι, το σκόρδο, η ελιά, το κεράσι, ο καπνός. Οι ενημερώσεις ολοκληρώθηκαν στην Κομοτηνή, όπου πλήθος αγροτών ενημερώθηκε για τους νέους τρόπους καλλιεργειών.


Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησαν οι μαθήτριες του 5ου Γυμνασίου και του 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης, που αποφάσισαν να κόψουν και να δωρίσουν τα μαλλιά τους για την δημιουργία περουκών, ενισχύοντας το έργο του Πανελλήνιου  Συλλόγου Γυναικών με καρκίνου μαστού « Άλμα Ζωής» .


Στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας θα γίνει η διαμαρτυρία των τευτλοπαραγωγών την Παρασκευή. Η συντονιστική επιτροπή κάνει κάλεσμα στους τευτλοπαραγωγούς, όλους τους αγρότες και τους επαγγελματίες να βρεθούν στην πλατεία για να αποτραπεί το κλείσιμο του εργοστασίου ζάχαρης της Ορεστιάδας.


Αναβλήθηκε λόγω πολιτικών εξελίξεων και ακραίων καιρικών φαινομένων η περιοδεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Θράκη, Κυριάκου Μητσοτάκη. Βάση πληροφοριών, η επίσκεψη του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας θα γίνει το επόμενο διάστημα χωρίς όμως να υπάρχει ακριβής ημερομηνία.


Την επίσημη εξαγγελία του επιδόματος στέγασης που θα κυμαίνεται από τα 70 έως και τα 210 ευρώ, έκανε στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός, μαζί με το σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που βρίσκεται σε διαβούλευση με τους θεσμούς. Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου θα υποβάλλονται σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία είναι ήδη έτοιμη και είναι θέμα μίας ή δύο ημερών για να ανοίξει για τις αιτήσεις.


ε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης- παραλαβής στο υφυπουργείο Μακεδονίας- Θράκης. Η νέα Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, που έχει καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη,  Ελευθερία Χατζηγεωργίου χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης.


Σελίδα 1 από 905

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps