Συνολικά 170 περίπου μετανάστες και πρόσφυγες θα διαμείνουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σήμερα καθώς από το πρωί τα στελέχη του λιμενικού περισυλλέγουν ανθρώπους από τα ανοιχτά της Σαμοθράκης μέχρι και την παραλία της Νέας Χηλής. Αυτό είναι ένα νέο αρνητικό ρεκόρ για την Αλεξανδρούπολη καθώς ήδη πριν εκπνεύσει ο Ιούλιος οι αφίξεις έχουν ξεπεράσει τις 350 ψυχές.


Με αγιασμό και παρουσία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων Χρήστου Λαμπρίδη και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα εγκαινιάστηκε το νέο σκάφος του λιμενικού στην Αλεξανδρούπολη. Το νέο αυτό ταχύπλοο είναι ένα από ελάχιστα στην χώρα που μπορεί να πιάσει τόσο μεγάλες ταχύτητες και αναμένεται να συνδράμει σημαντικά στην περιπολία των υδάτων της περιοχής.


Την ανησυχία του για την υποπαραχώρηση του λιμένα Αλεξανδρούπολης εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης λέγοντας πως σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία βρεθεί στο τιμόνι της χώρας θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του. Σε γενικές γραμμές πάντως η διαδικασία εξελίσσεται ομαλά ενώ ο φάκελος βρίσκεται στο ΤΑΙΠΕΔ.


Με στόχο την  καλύτερη δυνατή δικτύωση του Οργανισμού, τόσο με τον επιχειρηματικό κόσμο της ευρύτερης περιοχής, όσο και με τα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα, τα Ερευνητικά Ινστιτούτα, αλλά και με φυσικά πρόσωπα και φορείς, εγκαινιάστηκε το νέο περιφερειακό γραφείο του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας στην Ξάνθη. Σκοπός η προώθηση της διασύνδεσης της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή.


Έως τις 15 Ιουλίου 2019 μπορούν οι υποψήφιοι φοιτητές να υποβάλλουν τα μηχανογραφικά τους δελτία. Βάση της διαδικασίας πρέπει πρώτα να αποκτήσουν τον ειδικό κλειδάριθμο από τις σχολικές τους μονάδες και σε πρώτη φάση να δηλώσουν τις σχολές που επιθυμούν πριν το σύστημα τις "κλειδώσει" την καταληκτική ημερομηνία.


Σε πληρότητα θα βρίσκονται φέτος το καλοκαίρι τα ξενοδοχεία της Αλεξανδρούπολης. Η τουριστική κίνηση, κυρίως γαστρονομικού ενδιαφέροντος, παρουσιάζει άνοδο που πηγάζει από τον επαγγελματισμό που διακρίνει τους επαγγελματίες της περιοχής.


Υπό το φως του φεγγαριού και πλάι στο κύμα πραγματοποιήθηκε το 4ο διασυλλογικό πολιτιστικό φεστιβάλ των φοιτητών της Αλεξανδρούπολης. Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις πλαισίωσαν τη διοργάνωση των φοιτητών -που αποχαιρέτησαν μια ακόμη χρονιά και υποδέχθηκαν το καλοκαίρι.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, στους μητροπολιτικούς ναούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, τελέστηκε δέηση με στόχο να τιμηθούν οι Απόστρατοι Αστυνομικοί. Η κάμερα της Δέλτα Τηλεόρασης βρέθηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ετοιμασίες για την κατασκήνωση της Μάκρης «παιδική εξοχή που θα λειτουργήσει φέτος από τις 8 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε πως θα προσληφθούν 44 άτομα προσωπικό με τρίμηνη σύμβαση εργασίας.


Με πλήθος συμμετοχών, εξαιρετικό ενδιαφέρον και διακεκριμένους επιστήμονες πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του μεταπτυχιακού «Υγιεινή & Ασφάλεια Εργασίας». Το Αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης ήταν ο χώρος που την φιλοξένησε με τους παρεβρισκόμενους να αποκομίζουν σημαντικές πληροφορίες.


Την πρόταση για φύτευση 4.000 δέντρων στην Αλεξανδρούπολη, μέχρι το 2024, καταθέτουν τα μέλη της Ανεξάρτητης Κοινότητας "Φάρος". Ο εμπνευστής της, ρωτήθηκε για αυτή, επισημαίνοντας πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά οικονομικό και αποτελεσματικό τρόπο, με φόντο τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη "μάχη" κατά της κλιματικής αλλαγής.


Με πολιτικά μηνύματα στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στην Ελλάδα και παγκοσμίως, αλλά και με γνώμονα την εκλογική αναμέτρηση που πλησιάζει πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Πάρκο Ποντίων στην Αλεξανδρούπολη. Παρουσία δύο υποψηφίων βουλευτών του ψηφοδελτίου επικρατείας του κόμματος διατρανώθηκαν μηνύματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής


Σελίδα 1 από 984

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps