Ένας ακόμη άνδρας έχασε την ζωή του από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 6 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Συνολικά στην χώρα μας έχουν καταγραφεί 59 θάνατοι απο τον ιό.


Με μία επιστολή προς τον Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Ρούφο, δεκάδες δημοσιογράφοι από ΜΜΕ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διαμαρτύρονται για τη διακοπή ενημέρωσης από τη Διοίκηση του νοσοκομείου αναφορικά με την πορεία των κρουσμάτων και την εξέλιξη του κορωνοϊού στο νοσηλευτικό ίδρυμα το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή.Υπενθυμίζεται πως μετά από την επιμονή των τοπικών ΜΜΕ για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση γύρω από την πανδημία και την αγωνία του κόσμου, είχε ληφθεί η απόφαση από τη Διοίκηση του ΠΓΝΑ για αποστολή καθημερινού δελτίου ενημέρωσης. Από την προηγούμενη Κυριακή, η αποστολή αυτού του δελτίου διεκόπη.


Ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικώνμέτρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση με την μερικήαπαγόρευση της κυκλοφορίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊούπραγματοποίησανσήμερα στον κεντρικόδρόμο της Αλεξανδρούποληςκλιμάκια της τροχαίας. Οι περισσότεροιφαίνεται να συμμορφώνονται στα νέαμέτρα ενώ οι αστυνομικοίκάνουνέκκληση για την τήρηση τους. Από την άλλη πλευράΤην περαιτέρω αυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό, εξετάζουν οι αρμόδιοι φορείς της κυβέρνησης, μετά από καθημερινή ανάλυση των συμπεριφορών των πολιτών και της συμμόρφωσης


Στις  500.000 ευρώ έχουν φτάσει οι δωρεές  στο Νοσοκομείο Ξάνθης σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοικήτρια του ιδρύματος. Ακόμη σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση  τα επιβεβαιωμένα θετικά περιστατικά, από δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στην  Ξανθη   νομό  της περιφέρειας ΑΜΘ με τα περισσότερα κρούσματα  ανέρχονται σε 19 και κανείς εξ αυτών δεν νοσηλεύεται αυτή την στιγμή στην Covid κλινική του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα  επιφυλάξεις παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τη μετατροπή του Αμοιρίδειου σε Νοσοκομείο.


Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην νοτιοανατολική Βουλγαρία και συγκεκριμένα στο Χάρμανλη. Τουλάχιστον 20 φορτηγά ενεπλάκησαν στην καραμπόλα που πιθανολογείται ότι προκλήθηκε λόγω περιορισμένης ορατότητας από την ομίχλη.


Ανακάλεσε την προσφυγή του κατά των αποφάσεων της 4ης συνεδρίασης Δ.Σ. ο Βαγγέλης Λαμπάκης μετα την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτικήαρχή και τον στοχοποιουσε πως ευθύνεται για την μη πληρωμή των επαγγελματιών του δήμουΑλεξανδρούπολης. Η κίνηση αυτή προκάλεσεάλλη μία κόντρα μεταξύ του πρώην και του νυν που  σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα στο Δήμο Αλεξανδρούπολης.


19 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ξάνθη μέχρι στιγμής παρουσιάζοντας έξαρση ο ιός στην συγκεκριμένη περιοχή. Κρούσμα κορωνοϊού έχει εντοπιστεί και στο Σισμανογελιο Νοσοκομείο της Κομοτηνής. Όσον αφορά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, τηρείται σιγή ιχθύος για τον αριθμό τω κρουσμάτων που νοσηλεύονται αλλά και την κατάσταση αυτών


Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στη βουλή κατά την διάρκεια της συζήτησης των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός, κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα μέτρα που έλαβε εγκαίρως η κυβέρνηση για να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού , ενώ από την δική του πλευρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας , την εξασφάλιση  επαρκών  μέσων  ατομικής προστασίας των υγειονομικών και μόνιμες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.


Στην εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης 10 ”, φιλοξενήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, όπου μίλησε σχετικά με τις αποφάσεις Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για το θέμα του εορτασμού φετινού Πάσχα, εν μέσω της πανδημίας του Κορωνοϊού.
Υπενθυμίζεται πως χθες, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να πραγματοποιούνται η Θεία Λειτουργία καθώς και οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα κεκλεισμένων των θυρών


Για να λάβουν την κρατική ενίσχυση των 800 ευρώ, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έχουν κλείσει προσωρινά με κρατική εντολή ήδη από τον Μάρτιο θα υποβάλλουν το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου την ηλεκτρονική τους υπεύθυνη δήλωση στην πλατφόρμα με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ. Η πλατφόρμα άνοιξε από την  1η Απριλίου και αναμένεται να δεχθεί τεράστιο όγκο αιτήσεων. Από τις 6 Απριλίου θα ξεκινήσουν και οι αιτήσεις στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τις ατομικές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις μέχρι 5 άτομα προσωπικό, προκειμένου να λάβουν και αυτοί επίδομα.


Η παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και η γραμμή βοήθειας για τους δημότες, είναι μεταξύ άλλων οι στόχοι του Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός στη χώρα ωστόσο είναι μία δομή που θα παραμείνει στον δήμο. Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών του δήμου Αλεξανδρούπολης, ορίστηκε ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης και επέλεξε το διαδίκτυο ως μέσο για να στείλει το δικό του μήνυμα στους πολίτες


Ένας μόλις θάνατος ασθενή με κοροναϊό σημειώθηκε σήμερα ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους 50. Σε τοπικό επίπεδο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ένας στρατιωτικός από την Ξάνθη διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, ενώ ο 87 χρονος απο τον Βόρειο Έβρο που μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ της πρωτεύουσας του Έβρου έδειξε σημάδια βελτίωσης. Στα θετικά της ημέρας είναι και ακόμη ένα εξιτήριο για τον πρώτο καταγεγραμμένο ασθενή από τον Εχίνο.


Σελίδα 1 από 1160

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps