Επίκαιρη ερώτηση για τα ζητήματα της εγκληματικότητας κατέθεσε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της Ώρας του Πρωθυπουργού στη Βουλή. Η συζήτηση μετά την πρωτολογία και των δυο στράφηκε γύρω από πολλά ζητήματα, με επίκεντρο την έξαρση της βίας αλλά και την οικονομία. Για μια ακόμη φορά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως η κυβέρνηση καταστρέφει τη χώρα, με τη συζήτηση να ανεβάζει τους τόνους στα έδρανα του κοινοβουλίου.

 

 

 


Κύριε Μητσοτάκη, η παρουσία σας τόσο εδώ όσο και στο Βερολίνο ήταν θλιβερή. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά, πως μόνος τους στόχος είναι να μη κλείσει η αξιολόγηση και να προκηρυχθούν εκλογές. Οι δυο άνδρες συγκρούστηκαν έντονα, με τη συζήτηση να διέπεται από την εγκληματικότητα, την οικονομία αλλά και ένα … ποδοσφαιρικό αγώνα!

 

 

 


Πολλά περιστατικά πυρκαγιών σημειώθηκαν στο νότιο τμήμα του νομού Έβρου, στις 14 με 15 Φεβρουαρίου. Φωτιές που ξεκίνησαν από χορτολιβαδικές εκτάσεις και στη συνέχεια απείλησαν και δασικές περιοχές. Η πυροσβεστική υπηρεσία εφιστά την προσοχή αγροτών και ιδιοκτητών αγροτεμαχίων και εκτάσεων, ζητώντας να λαμβάνονται όλα τα μέτρα πυροπροστασίας.

 

 

 

 


Στην ενεργειακή του αναβάθμιση συνεχίζει να επενδύει ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Οι εργασίες αλλαγής λαμπτήρων, με νέας γενιάς και τεχνολογίας LED, ξεκίνησαν από την οδό Ηροδότου. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και σε άλλες οδούς, με βασικό στόχο την εξοικονόμηση των χρημάτων του δημοτικού ταμείου.

 

 

 

 


Μια 5μελής οικογένεια έμεινε στο δρόμο στις Φέρες του Δήμου Αλεξανδρούπολης, μετά την ολοκληρωτική καταστροφή του σπιτιού της από πυρκαγιά. Το γεγονός κίνησε άμεσα το μηχανισμό των τοπικών αρχών, με τη Μητρόπολη και το Δήμο να βρίσκονται σε επικοινωνία προκειμένου να βρεθούν τρόποι ανακούφισης της οικογένειας που έχασε το σπίτι της.

 

 

 


Με πέντε γιατρούς ενισχύθηκε η μονάδα τεχνητού νεφρού στο Διδυμότειχο. Στόχος της διοίκησης από εδώ και πέρα η εξυπηρέτηση περισσοτέρων ασθενών από τους 45 υπάρχοντες. Αυτά μεταξύ άλλων δήλωσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, Δημήτρης Αδαμίδης. Παράλληλα, όπως είπε, θα επαναπροκηρυχθεί μία θέση επιμελητή Β’ νεφρολογίας, η οποία πρόσφατα απέβη άκαρπη, διότι δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανένα γιατρό.

 

 

 

 

 

 

 


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά καλλιεργείται βιομηχανική κάνναβη στο Τυχερό του Έβρου. Η καλλιέργεια έχει τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών εγχώριων παραγωγών αλλά και ξένων επιχειρηματιών. Οι στόχοι της κοινοπραξίας των παραγωγών είναι μεγαλεπήβολοι και με μακροχρόνια προοπτική, αφού ήδη σχεδιάζεται η παραγωγή λαδιού και μπύρας κάνναβης στην περιοχή. 

 

 

 


Ολοκληρώθηκε ο κύκλος επαφών που είχε ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, με τοπικούς φορείς στην Αλεξανδρούπολη. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στα γραφεία του συλλόγου «Ρώσικο Σπίτι», ο ίδιος αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- στο ζήτημα της δημιουργίας επίτιμου ρωσικού προξενείου στην πρωτεύουσα του νομού Έβρου.

 

 

 


Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος η Θράκη θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης, που προετοιμάζεται μεταξύ των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ &΄Β’ βαθμού, της εκπαιδευτικής κοινότητας, επιστημονικών, επαγγελματικών φορέων και τεχνοκρατών. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναδειχθούν οι προοπτικές, οι δυνατότητες αλλά και ο στρατηγικός ρόλος της περιοχής.

 

 

 

 


Οι προετοιμασίες των εκδηλώσεων της Αποκριάς έχουν ήδη ξεκινήσει στην περιοχή του Τυχερού Αλεξανδρούπολης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει καρναβαλική παρέλαση στην πλατεία του οικισμού και παραδοσιακό εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας.

 

 

 

 


Σκληρή επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αφού αναφέρθηκε στην πορεία των διαβουλεύσεων, και τόνισε εκ νέου πως δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση για νέα μέτρα λιτότητας, ο ίδιος επεσήμανε πως μοναδική πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η επιπλέον λιτότητα.


Η απάντηση σε όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και σε όσα ειπώνονται από κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία, ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Βασίλης Κικίλιας επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, λέγοντας μεταξύ άλλων πως το μόνο που νοιάζει τα κυβερνητικά στελέχη είναι οι καρέκλες και η καλή ζωή που κάνουν.


Σελίδα 1 από 600

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps