Τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, για την ανάπτυξη της Θράκης, ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα. Σύμφωνα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίνεται στο αίτημα των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών φορέων της Θράκης.Το πόρισμα της Επιτροπής αυτής θα πρέπει να υποβληθεί εντός χρονικού διαστήματος έξι μηνών, ενώ ο Πρωθυπουργός προτείνει ως Πρόεδρο της Επιτροπής την Ντόρα Μπακογιάννη.


Το χρονικό της πυρκαγιάς των Σαπών

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 15:51

Μια δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι και όσοι πάλεψαν με τις φλόγες στις Σάπες. Λόγω των δυνατών ανέμων η κατάσβεση απεδείχθη πολύ δύσκολη ακόμη και με την συνδρομή από αέρα. Να σημειωθεί πως ο Έβρος δεν απέστειλε το πυροσβεστικό του ελικόπτερο, καθώς όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης βρίσκεται ακόμη στην Ουγκάντα.


Θλίψη επικρατεί στους κυκλους των ένστολων που διαφυλάσσουν τα σύνορα του Έβρου, αφού νέκρος βρέθηκε στην οικία του γνωστός συνοριοφύλακας της περιοχής. Τα αίτια του θανάτου του διερευνώνται ακόμη και σύντομα θα βγει το πόρισμα του ιατροδικαστή.


Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊου είναι 60, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3732. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης βρίσκονται 10 ασθενείς.


Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες για τις Πανελλήνιες 2020 με μεγάλα να είναι τα ποσοστά των βαθμολογιών κάτω από τη βάση σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας.
Μάλιστα, στα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών, της Ιστορίας και της Χημείας καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα ποσοστά βαθμολογιών κάτω από τη βάση, καθώς ένας στους δύο μαθητές έγραψαν κάτω από 10.


Την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Ιουλίου θα λάβει χώρα η β’ φάση εγγραφών στο 1ο ΕΠΑΛ Αλεξανδρούπολης. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι υποψήφιοι.


Ανάμεσα στους σταθμούς του φετινού Πανελλήνιου πρωταθλήματος North Junior U19 θα είναι και η Αλεξανδρούπολη. Η συγκεκριμένη διοργάνωση, μία από τις ελάχιστες που δεν ακυρώθηκαν λόγω κορονοϊού, έρχεται στην πρωτεύουσα του Έβρου στις 10-12 Ιουλίου, στον πολυχώρο «ΧΑΡΑΜΑ στη θάλασσα». Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια που έχουν γεννηθεί το 2003 και μετά.


Σε 8 μηνιαίες δόσεις θα εξοφληθεί ο φετινός φόρος εισοδήματος και σε 6 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ. Αυτό έγινε γνωστό με βάση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή.  Να θυμίσουμε ότι ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων που θα προκύψει με την εκκαθάριση των φετινών φορολογικών δηλώσεων.


Οι κωδικοί των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις και οι βαθμοί τους θα αναρτηθούν την ερχόμενη Παρασκευή 10 Ιουλίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Έτσι μπαίνει τέλος στην αγωνία των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι υποψήφιοι για να αποκτήσουν πρόσβαση στα αποτελέσματα θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον οκταψήφιο κωδικό τους και τα προσωπικά τους στοιχεία.   Παράλληλα θα πρέπει να φροντίσουν έως τις 17 Ιουλίου να οριστοκοποιήσουν το μηχανογραφικο τους δελτίο. Η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται τον Αύγουστο.


Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στον Έβρο

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 15:09

Κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 3 υπάρχει στον Έβρο σύμφωνα με την Πολιτική προστασία την Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Ιουλίου. Η Αλεξανδρούπολη, το Σουφλί και η Σαμοθράκη οι περιοχές στις οποίες πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.


"Δυστυχώς, με τα μέχρι τώρα επιδημιολογικά δεδομένα, το άνοιγμα της Νυμφαίας δεν αντιμετωπίζεται θετικά" ανέφερε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, τασσόμενος στο πλευρό της κυβέρνησης, στηρίζοντας και αυτός την καταστροφική απόφαση για το κλείσιμο των συνόρων της χώρας μας. Στον αντίποδα, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της περιφέρειας, ζητούν το άνοιγμα έστω και ενός συνοριακού σταθμού, με πιο σημαντικό, της Νυμφαίας Ροδόπης με την τήρηση και κάλυψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊου.


50 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στην Ελλάδα σε ένα 24ωρο.Τα 24 εντοπίστηκαν σε τουρίστες και δύο βρέθηκαν στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας,  έξι στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, και ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ροδόπης.


Σελίδα 1 από 1212

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps