Νέα υφυπουργός εσωτερικών με αρμοδιότητα την Μακεδονία και την Θράκη αναλαμβάνει από σήμερα με απόφαση του Πρωθυπουργού η Ελευθερία Χατζηγεωργίου , με καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη. Η κ. Χατζηγεωργίου αναλαμβάνει τη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου καθώς η μέχρι πρότινος υφυπουργός θα διεκδικήσει τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως υποψήφια Δήμαρχος.


Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής εισήχθη το νομοσχέδιο για την παραχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης. Η βουλευτής του Συριζα στον Έβρο, Νατάσα Γκαρά και εισηγήτρια του νομοσχεδίου παρέθεσε τις κινήσεις της κυβέρνησης επί του ζητήματος.


Χιόνια στη Σαμοθράκη και τη Ροδόπη

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019 19:23

Χιονόπτωση. Εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιξαν τους δρόμους, ενώ χειμωνιάτικος καιρός επικρατεί σήμερα  και στη Ροδόπη με πολύ κρύο, δυνατούς βοριάδες, βροχές και χιόνια.


Υψηλοί ήταν οι τόνοι κατά την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας όταν ήρθε στη συζήτηση το θέμα των μετατάξεων των εργαζομένων της ΕΒΖ. Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Τόπος Ορεστιάδας Δήμος Να Ζώ διαξιφίστηκαν ανταλάσσοντας μάλιστα σκληρούς χαρακτηρισμούς.


Στην κορύφωση του βρίσκεται στην χώρα μας ο ιός της γρίπης Η1Ν1. Τα 56 φτάνουν τα θύματα στην χώρα, ενώ στην Αλεξανδρούπολη τα δύο βαριά περιστατικά που προέκυψαν αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, αφού μία γυναίκα πήρε εξιτήριο, ενώ η κατάσταση ενός άνδρα παρουσιάζει συνεχώς βελτίωση.


«Όχι άλλος πόνος, όχι άλλες απώλειες». Αυτό είναι το φετινό σύνθημα της Παγκόσμιας Ημέρας του παιδικού καρκίνου. Στην Ελλάδα 80% των παιδιών που προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο θεραπεύονται, ενώ δυστυχώς δεν έχουν την ίδια τύχη τα παιδιά των χωρών του τρίτου κόσμου που δεν έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες μορφές ιατρικής φροντίδας.


Με την ευχή να συνεχίσουν να είναι το ίδιο δραστήριοι και να γίνονται καλύτεροι μέσα από τη συναναστροφή τους με συναδέλφους τους από άλλες χώρες, έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης Αλεξανδρούπολης, της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.


Ευχάριστα είναι τα νέα για τον αστυνομικό σταθμό του Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης που αναμένεται να ενισχυθεί με προσωπικό το καλοκαίρι. Ωστόσο, τα προβλήματα στην αστυνομική διεύθυνση της πόλης όπως η υποστελέχωση είναι ορατά, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών.


Μετά την Καλαμάτα, την Κοζάνη και τα Τρίκαλα, τα CodeGirls ταξιδεύουν για πρώτη φορά και στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων που θα φιλοξενήσει το εθνολογικό μουσείο Θράκης με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Μέσω αυτών οι νεαρές κοπέλες θα γνωρίσουν τις γλώσσες προγραμματισμού και θα μάθουν πως να δημιουργήσουν τους δικούς τους ιστότοπους.


Εγκαινιάστηκαν σήμερα τα ανακαινισμένα χειρουργεία του Νοσοκομείου Κομοτηνής, παρουσία του γενικού γραμματέα υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρού, του διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης Στρατή Πλωμαρίτη. Η ανακαίνιση των τεσσάρων χειρουργικών αιθουσών, κόστισαν 600.000 ευρώ και οι εργασίες ολοκληρώθηκαν μόλις σε 3,5 μήνες.


Το ΤΕΙ Νοσηλευτικής όχι μόνο παραμένει στο Διδυμότειχο, αλλά γίνεται και ΑΕΙ. Αυτό αναφέρεται στο τελικό Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που τέθηκε σε διαβούλευση και η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.


Χωματερή και κυνοκομείο θυμίζει το παλιό δημοτικό σχολείο του οικισμού της Συκορράχης. Το σχολείο παρέμενε κλειστό τα τελευταία χρόνια υπό τη μέριμνα του προέδρου της τοπικής κοινότητας που σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά του Δημάρχου  ευθύνεται για την κατάσταση του, μιας και το χρησιμοποιούσε ως χώρο φύλαξης ζώων.


Σελίδα 1 από 901

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps