«Ούτε σήμερα, ούτε αύριο, ούτε μεθαύριο θα υπάρχει γιατρός στα εξωτερικά ιατρεία». Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα,  λόγω ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό.  Παρά την εξομάλυνση που έγινε στην ορθοπεδική κλινική, ο κρίσιμος τομέας της παθολογικής κλινικής υπολειτουργεί, καθώς είναι στελεχωμένος  με μόνο δύο γιατρούς.


«Καλούμε την αρμόδια υπηρεσία να κάνει νέο έλεγχο. Δε μπορώ ωστόσο να προεξοφλήσω το αποτέλεσμα». Αυτό, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο δήμαρχος της Ορεστιάδας , αναφορικά με το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Το γεγονός έχει προκαλέσει μακρά και σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης.


Τις δυνάμεις τους ενώνουν οι εκπαιδευτικοί της Περιφέρειας ΑΜΘ, διεκδικώντας τα δικαιώματα και τους μόνιμους διορισμούς των αναπληρωτών. Η σχετική παράσταση διαμαρτυρίας θα γίνει στην Κομοτηνή, την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, ενώ οι κινητοποιήσεις των καθηγητών θα κλιμακωθούν με συλλαλητήριο στην Αθήνα.


Στη διαμόρφωση του κόμβου Κονδύλη, θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο. Πρόκειται για ένα έργο στην υλοποίηση του οποίου υπήρξαν καθυστερήσεις. Στο πλαίσιο της ερώτησης για το γεγονός, ο Γιώργος Κουκουράβας αναφέρθηκε  και στην τοποθέτηση νέων φωτεινών σηματοδοτών στην περιοχή.


Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους εκπαιδευτικών και γονέων, αναφορικά με την πρόθεση καθιέρωσης της προνηπιακής εκπαίδευσης, ως υποχρεωτικής για δυο χρόνια. Για το γεγονός και την απόρροιά του, ρωτήθηκε και απάντησε στην εκπομπή «Με Διπλή Ματιά» του Δελτα fm 102,3 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, Κώστας Ασλανόγλου. 


Την μεγάλη ευκολία και το ανώδυνο της σωτήριας διαδικασίας δωρεάς μυελού των οστών, κοινώνησε μέσα από την εκπομπή «Με Διπλή Ματιά» του Δελτα fm 102,3 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης. Ο Τάσος Κοντακίδης, ρωτήθηκε και απάντησε ακόμη, αναφορικά με τη διαδικασία και τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από το ομφάλιο αίμα.


Το παρόν στη συνεδρίαση για τον συντονισμό των δράσεων σε ότι αφορά στο ΔΠΘ, έδωσαν Δήμαρχοι της Περιφέρειας ΑΜΘ, ενώ δια της απουσίας τους «έλαμψαν» οι κυβερνητικοί βουλευτές. Αντιπεριφερειάρχες, αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων συζήτησαν, ενίοτε και σε υψηλούς τόνους, για την πορεία και τις δράσεις υποστήριξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.


Επί τάπητος τέθηκε το μέλλον του ΔΠΘ, στην ευρεία σύσκεψη που διεξήχθη στη διοικητική έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ. Αυτοδιοικητικοί και εκπρόσωποι φορέων διατράνωσαν την αντίθεσή τους, στο ενδεχόμενο ίδρυσης νέας νομικής σχολής στη χώρα. Συμφωνία διαφάνηκε και στην προοπτική της συνένωσης Δημοκριτείου και ΤΕΙ, με σοβαρά όμως ερωτήματα και όρους, προερχόμενα κυρίως από την πλευρά της Καβάλας. Αξίζει δε να σημειωθεί πως εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, εκφράστηκε η πλήρης αντίθεση στη δημιουργία νέας νομικής σχολής, γεγονός κάθετα αντίθετο στην πρόθεση του Υπουργού Παιδείας.


Διαστάσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, έλαβε το ζήτημα της απόρριψης της σύμβασης για την προμήθεια σωμάτων και λαμπτήρων τύπου LED, από το ελεγκτικό συνέδριο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, για τον καθορισμό της αμοιβής νομικού συμβούλου που θα αναλάβει την αίτηση ανάκλησης, οι επικεφαλείς των παρατάξεων τοποθετήθηκαν επί του θέματος. Υπήρξε αντιπαράθεση και αναζήτηση ευθυνών από μέρους της δημοτικής αρχής.


Προστασία της κατοικίας με νόμο και καμία κατάσχεση για χρέη προς το δημόσιο ήταν δυο από τα κυριότερα αιτήματα των μελών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Έβρου, που προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Εφορία Αλεξανδρούπολης. Τα μέλη του ΠΑΜΕ κάλεσαν τους πολίτες στη διαμαρτυρία που θα διεξαχθεί μπροστά από το Δημαρχείο στις 18:30 το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου, ημέρα έναρξης και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.


Στο Βελιγράδι θα βρεθούν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο συμμετοχής στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού. Σε περίπτερο της Περιφέρειας ΑΜΘ ο Δήμος θα έχει το δικό του stand, ενώ επισημαίνεται πως ήδη έχουν κλειστεί ραντεβού με tour operators, με γνώμονα την πρόθεση να συνδεθεί αεροπορικά η Αλεξανδρούπολη με το Βελιγράδι.


Απόφαση για την ανέγερση νέου κέντρου υγείας στη Σαμοθράκη, έλαβε το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο πλαίσιο της τελευταίας του συνεδρίασης. Πρόκειται για ένα έργο, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, θα πάρει αρκετό χρόνο. Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Παππάς, χαρακτήρισε ως «εκτροπή», την πρωτοβουλία μερίδας πολιτών να διεκδικήσουν την ανέγερση νέου κτηρίου, με συλλογή υπογραφών.


Σελίδα 1 από 726

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps