Σύσκεψη για τον «Καθορισμό τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών των Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών, στους συνδυασμούς των υποψηφίων» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Αλεξανδρούπολης. Η συμμετοχή ήταν χαμηλή με το παρόν να δίνουν περίπου 10 εκπρόσωποι κομμάτων και συνδυασμών.


Για  πρώτη φορά τη τελευταία 10ετία το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ενισχύεται με 23 γιατρούς ΕΣΥ και το  γενικό νοσοκομείου Διδυμοτείχου με 7 γιατρούς ΕΣΥ. Αμέσως μετά πρόκειται να ισχύσει και το 1 προς 1 δηλαδή σε περίπτωση που κάποιος εργαζόμενος τους νοσοκομείου αποχωρήσει από την θέση του για οποιονδήποτε λόγο αυτή αυτομάτως προκηρύσσεται.


Στις πρώτες τρεις  θέσεις πανελλαδικά η ΔΕΥΑΚ σε έργα βρίσκεται η Δημοτική Εταιρία ύδρευσης & Αποχέτευσης της Κομοτηνής. Για το παρόν και το μέλλον των έργων μίλησε στην κάμερα της Δέλτα τηλεόρασης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Καρασταύρου.


Με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη του συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Ωστόσο υπήρξαν και 8 εκτός ημερησίας τα οποία δεν συζητήθηκαν μετά από ψηφοφορία του σώματος. Αυτό προκάλεσε και την αντίδραση συμβούλων. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η έγκριση σχεδίου και σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και της εταιρείας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για την μελέτη αποκατάστασης της γέφυρας Καβάλας.


Προκειμένου να μπορέσουν να εκκλησιαστούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης η Ιερά Μητρόπολη θα τελέσει δύο φορές την ακολουθία του Νυμφίου. Επίσης, την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ από 10.30’ μέχρι τις 12.30’ μετά τα μεσάνυχτα θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία με την Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης.


Περισσότερες από 175 χώρες κάθε χρόνο τιμούν την Ημέρα της Γης, η οποία καθιερώθηκε το 2009 από τα Ηνωμένα Έθνη να γιορτάζεται στις 22 Απριλίου, σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Την ίδια ημέρα το 1970, 20 εκατομμύρια Αμερικανοί βγήκαν στους δρόμους, στα πάρκα και στις πλατείες, για να διαδηλώσουν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.


Την θεία λειτουργία για τον εορτασμό της Κυριακής των Βαΐων τέλεσε στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος. Με την σημερινή ημέρα Κατά την οποία εορτάζεται η ανάμνηση της θριαμβευτικής εισόδου Tου Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα όπου, οι Ιουδαίοι Tον υποδέχθηκαν κρατώντας βάια ή βάγια  αρχίζει η Μεγάλη Εβδομάδα


52 χρόνια συμπληρώθηκαν από το πραξικόπημα της Χούντας των Συνταγματαρχών στις 21 Απριλίου του 1967. Το στρατιωτικό αυτό κίνημα κατέλυσε τη δημοκρατία και επέβαλε ένα στυγνό δικτατορικό καθεστώς, που έμελλε να διαρκέσει περισσότερα από επτά χρόνια, έως την αποκατάσταση της δημοκρατίας, το καλοκαίρι του 1974


Καθαρές προθέσεις και καθαρές στοχεύσεις ήταν δύο μόνο από τα μηνύματα που εξέπεμψε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής της παράταξης Ενότητα για μία νέα πορεία, Δημήτρης Λαζόπουλος, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων και του προγράμματός του σε γνωστό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης


Tις θέσεις της παράταξής της για τον πρωτογενή τομέα επέλεξε να παρουσιάσει από τη Στέρνα Ορεστιάδας, η υποψήφια δήμαρχος Μαρία Γκουγκουσκίδου. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης νέοι αγρότες και επιστήμονες πήραν το λόγο και παρέθεσαν στο κοινό τις γνώσεις τους με γνώμονα τον κοινό στόχο για την επίλυση προβλημάτων που μαστίζουν τους ανθρώπους της περιοχής.


Τους 14 υποψηφίους του στην Π.Ε. Έβρου παρουσίασε ο Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης Χρήστος Μέτιος. Παράλληλα, ο επικεφαλής της παράταξης Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση, κάλεσε σε ντιμπέιτ τους υπόλοιπους επικεφαλής των συνδυασμών.


Με αιχμηρότατο τόνο και σκληρή γλώσσα ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης άσκησε έντονη κριτική στη νυν δημοτική αρχή. Αυτό έγινε στο πλαίσιο των εγκαινίων του εκλογικού του κέντρου, όπου μεταξύ άλλων γνωστοποίησε το πρόγραμμα της παράταξης «Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση».


Σελίδα 1 από 948

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps