Σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή, με στόχο την πρόληψη των πλημμυρικών φαινομένων και προβλημάτων που μπορεί να δημιουργηθούν από τις χιονοπτώσεις.


Συνεχίζεται κανονικά ο αντιγριπικός εμβολιασμός που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς. Άτομα που βρίσκονται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου όπως ηλικιωμένοι, έγκυες γυναίκες και μικρά παιδιά, θα πρέπει αν δεν έχουν κάνει ακόμα το εμβόλιο να δρομολογήσουν την ενέργεια αυτή σύντομα, λένε οι ειδικοί.


«Αθλητικός Τουρισμός, Οργάνωση Δρωμένων και Χορός» είναι ο τίτλος του νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος της Σχολής Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού που ξεκίνησε στο ΔΠΘ .  Πρόκειται για ένα Πρόγραμμα διάρκειας τριών εξαμήνων, και με τρείς κατευθύνσεις.


Σεμινάριο ευρωπαϊκού επιπέδου για το δίπλωμα προπονητικής Level One του Badminton, έλαβε χώρα στην Αλεξανδρούπολη. Προπονητές από τη Βόρεια Ελλάδα υποβλήθηκαν σε εξετάσεις, με την ομοσπονδιακή προπονήτρια Αθανασία Γιακουβάκη να παρευρίσκεται και να λύνει στους συναδέλφους της όλες τους τις απορίες. Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.


39 παράτυποι μετανάστες διασώθηκαν νωρίς το πρωί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ανοιχτά του Θρακικού Πελάγους στην Αλεξανδρούπολη. Πρόκειται για 35 Αφγανούς και 4 Ιρανούς, μεταξύ των οποίων και 9 παιδιά. Αρχικός στόχος ήταν να μεταφερθούν στο κέντρο πρώτης υποδοχής που βρίσκεται στο Φυλάκιο αλλά δεδομένης της πληρότητας του μεταφέρθηκαν σε λυόμενο κτίριο στο χώρο του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.


Ένας κύκλος μέτρων τα οποία είχε ανακοινώσει και δεσμευθεί για αυτά ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης κλείνει σε δύο εβδομάδες. Εντός του τρέχοντος μήνα, αναμένεται να ψηφισθούν εκτός από τον μεταμνημονιακό προϋπολογισμό και μια σειρά άλλων μέτρων.


Η ενέργεια, το μεταναστευτικό και η συμφωνία των Πρεσπών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της επιτετραμμένης Πρέσβειρας του Καναδά στην Ελλάδα και του Δημάρχου της Αλεξανδρούπολης. Ο Βαγγέλης Λαμπάκης διαμήνυσε μέσω της πρέσβειρας την ανάγκη για επενδύσεις στην περιοχή.


Ξεκίνησε και φέτος ο καθιερωμένος έρανος Αγάπης που διοργανώνει η ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Παράλληλα με τον έρανο η μητρόπολη παρέχει και βρεφικά είδη για ζευγάρια που απέκτησαν τέκνο εντός του τρέχοντος έτους.


Μια σειρά θετικών εξελίξεων πρόκειται να δουν οι Αλεξανδρουπολίτες το επόμενο διάστημα σχετικά με το λιμάνι της πόλης. Αυτό διατράνωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού λιμένος, Χρήστος Δούκας μια ημέρα μετά την διεξαγωγή του  αναπτυξιακού συνεδρίου της ΓΑΙΑΟΣΕ. 


Την ανάγκη συσπείρωσης απέναντι στα διόδια διατράνωσε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ζητώντας παράλληλα τη βοήθεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε Έβρο και Ροδόπη. Αφορμή στάθηκε η προγραμματισμένη κατασκευή σταθμού διδοδίων στο ύψος του Αρδανίου.


Το τρίτο μάθημα των σεμιναρίων  του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή με πλήθος συμμετοχών. Στόχος του σεμιναρίου, να αξιοποιήσουν οι φοιτητές την ευκαιρία για διεύρυνση της εμπειρίας τους  πάνω σε καινοτόμα επιμορφωτικά προγράμματα.


Νέα τμήματα αποκτά το Δ.Π.Θ

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 16:28

Με 9 Τμήματα και 6 Ινστιτούτα αναμένεται να ενισχυθεί το ΔΠΘ μετά από απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου. Τα τμήματα θα δημιουργηθούν σε Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Ορεστιάδα. Η τελική απόφαση θα παρθεί από την Σύγκλητο  και δεν είναι γνωστό το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα προχωρήσουν οι διαδικασίες.


Σελίδα 1 από 857

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps