Η βιώσιμη ανάπτυξη με ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο μέσω της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας αποτελεί τον πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, όπως αναφέρει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Νέα Σελίδα». Ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει ότι η χώρα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στον στόχο για έξοδο στις αγορές μετά την απόφαση του Eurogroup.


«Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται μόνο εικονικά σε όσα ζητούν οι δανειστές και κάνει μεγάλη ζημιά στη Διοίκηση και την Παιδεία», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα. Ο πρόεδρος της νέας δημοκρατίας, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων και τη δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου να σταματήσει η φυγή νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, και τόνισε ότι αυτό μπορεί να γίνει πράξη.


Με επισκέψεις σε αγροτικές καλλιέργειες και καταγραφή των προβλημάτων, μέσα από διάλογο που ανέπτυξε με τους παραγωγούς, ξεκίνησε την περιοδεία του στη Δυτική Θεσσαλία, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, ενώ ενθάρρυνε τους νέους παραγωγούς να στραφούν στις καλλιέργειες οι οποίες έχουν ευεργετικές επιπτώσεις στην υγεία.


Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποίησαν οι μέτοχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου, για την ανάδειξη των νέων μελών του διοικητικού συμβουλίου. Ο πρόεδρος της τράπεζας Έβρου αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο της μετονομασίας του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος σε τράπεζα Θράκης, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια επέκταση απαιτεί μεγάλο κεφάλαιο και ενδιαφέρον από δυνητικούς επενδυτές.


Στα μέσα Ιουλίου αναμένεται η ολοκλήρωση του master και του business plan για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού λιμένος. Ο Χρήστος Δούκας πραγματοποίησε συνάντηση με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, με βασικούς άξονες τον σχεδιασμό και την εκμετάλλευση του λιμένος , το επόμενο χρονικό διάστημα.


Η αναβάθμιση του λυκείου και αλλαγή της διαδικασίας εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελούν τους δύο βασικούς άξονες του σχεδίου ριζικής αναδιάρθρωσης της παιδείας, που προωθεί η κυβέρνηση με ορίζοντα ολοκλήρωσης την επόμενη τριετία. Ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι το βάρος θα πρέπει να πέφτει στη διδασκαλία εντός του σχολείου, κι όχι εκτός από αυτό.


«Η Κυβέρνηση αντί να δώσει κίνητρα στις παραγωγικές ομάδες να παράγουν περισσότερα και ανταγωνιστικότερα προϊόντα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, κήρυξε «πόλεμο», προωθώντας φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην απόλυτη φτωχοποίηση των αγροτών-παραγωγών» είπε κατά τη διάρκεια της περιφερειακής συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Αλεξανδρούπολη, πριν από λίγες ημέρες, ο Βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Τζελέπης.


Από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει πάνω 30 εκπαιδευτικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους μαθητές. Η συντονίστρια του προγράμματος προσκαλεί τα παιδιά να περάσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό καλοκαίρι παρέα με τον καλύτερο φίλο των θερινών μηνών, το βιβλίο.


Τροποποίηση στην απόφαση του δημάρχου, έγινε σχετικά με την ώρα κλεισίματος του παραλιακού δρόμου. Πιο συγκεκριμένα μετατέθηκε μισή ώρα αργότερα, προς διευκόλυνση των οδηγών και αποτροπής της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο κέντρο της πόλης.


Συνάντηση με τους συμβασιούχους των δήμων αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας, είχε ο υπουργός εσωτερικών. Ο Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση, με τον εκπρόσωπο της ΠΟΕ-ΟΤΑ να δηλώνει μετά το πέρας της συνάντησης ότι το θέμα βρίσκεται υπό εξέταση.


Μια βδομάδα πριν πέσει η αυλαία υποβολής των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων και μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί περίπου 4 εκατ. δηλώσεις. Το ενδεχόμενο της παράτασης 2 εβδομάδων στην προθεσμία υποβολής, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης, εξετάζει το υπουργείο οικονομικών, καθώς απομένουν 2,5 εκατ. δηλώσεις και είναι αμφίβολο ότι το Taxisnet μπορεί να αντέξει αυτόν τον όγκο υποβολής μέσα σε λίγες μόνο μέρες.


Για τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί με στόχο τη σύσφιξη των διμερών σχέσεων, βραβεύθηκε η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Ρώσικο Σπίτι». Στην κυρία Γαβρίλοβα δόθηκε επιστήθιο διακριτικό σήμα του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας «Για Συνεργασία».


Σελίδα 1 από 694

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook
Contact us 

 

ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το μεγάλο περιφερειακό κανάλι της Θράκης.

Η εταιρεία διοικείται από έμπειρα στελέχη και απασχολεί δεκάδες συνεργάτες με πολυετή, επιτυχημένη προϋπηρεσία, στους οποίους προσφέρει συνεχή επιμόρφωση. Με επαγγελματικά πρότυπα, κατάλληλη στρατηγική και γνώμονα την Ολική Ποιότητα, η ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ βρίσκεται σήμερα μέσα στην τριάδα των κορυφαίων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Social Media

Follow us on Twitter

Like us on Facebook

 

 

Google Maps